![]() |
![]() |
#131 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57905
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Deniz Aydınlığı Sürgün
Ay bodrum *******inde sessiz denize daldım yüzen balıklar süzülen bir mavinin ardındaydılar karan, mavinin gece dalışıydı gözlerimse, deniz aydınlığın da sürgün ay yok oldu yaklaşan dolunaya inat yakamozlar gulet ışıklarında aklımda bir bardak bira içimde sarhoşluğu çağıran sesin sessizliğindi gözlerimse, deniz aydınlığın da sürgün dolunay terkedilmişliğinde Bitez’in cağrılar yankılanır hani gel demiştin koylarına *******inin geldim. Geldim geç kalmışlığında hayatın sensizliğinden maviler solgun deniz aydınlığı sürgün Nevin Kalafatoğlu Gümbet/14.07 2007 Nevin Kalafatoğlu
![]() |
#132 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Deniz Kızı Eftelya
Aysunar.. aylinlerini.. dualar gönüle düşer anlarda Eftelya ve ay barışır... şiir olurlar... meltemden seyreyler Ay'ı yıldızları şiiri dinler mavileşir Eftelya Akdeniz Akdeniz kalır Kitap Kitap okunur Amentu yazgılar kesindir anarahminden beri değişmez huyu onun kaderi Ege Akdeniz Karadeniz Marmara bilir ahiri ve zahiri söylemez kimselere deniz kızı Eftalya 24.01.2004 Nevin Kalafatoğlu
![]() |
#133 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dinle
duygular değişti şimdi ben aşık oldum zamanlardan birinde birisine anlatmıştın sende tesadüfler döküldü kelimelerden bende vardım.... çoktum.. biraz içinde. seneler önce olaylarda birleştik duygularda buluştuk günlerce aşka dair yaşanmışlıkları anlattık birbirimize sonra aşkın içinde bulduk kendimizi dinle love story....yudumla kahvenle birlikte yaşandı ve bitti yine... Nevin Kalafatoğlu
![]() |
#134 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Doğa'nın gece hali
sabah kuş sesleri karşıladı beni merhaba dedim onlara şiir getirdiler usuma aman kaçmasın şiir derken gece oldu birden devran döndü gün bitti anlamadım bitti.. gitti.. ben uzunyollarda gezgin side antalya gecenin gün dönümünde yıldızım kaydı gök yüzünde ansızın heryer karanlık yollar karanlık gönlümde sevgilimle özlemli kuş seslerinde sabah şimdi gecenin tam yarısını geçtik özledim şiirimde...seni...andım varlığını usumda sakladım 09.04.2004 Nevin Kalafatoğlu
![]() |
#135 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Doğmamış çocuklara şiirler 1
Siz miniciksiniz geçmiş günlerin seslerinden size Şarkılar söyleriz Dertli dertli Duygularımı size sakladım cocuklar Koyacak bir yer hiç bulamadım Hep aradım derin bakışlarda ruhları geleceklerin Bulamadım Gördüklerim sadece patlamış mısırlar çilekli Közlenmiş patates ruhum vardı benim Sabırı öğreten bir anneanne Oyuncak beklentilerimin noel babaları vardı Ateşte çıtırdayan seslerin Lezzetleri bahardı. Siz miniciksiniz şimdi Ekranda hayalleriniz parmak temasında bahar Biri yaz Biri uzay ve belki lazer ışıklarındasınız Haydi git bir çiçeğe dokun miniciğim Senin için sanal bunlar Size kokularla birlikte ruhumu göndereceğim Kaybolan şiirin satırlarından Ruhumla size masalar anlatacağım Dokun bir ağacın dallarına Kurumasınlar. Erik çiçekleri açmayı unutmasınlar… Nevin Kalafatoğlu Antalya /2006 0cak Nevin Kalafatoğlu
![]() |
#136 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Doğum Günün Kutlu Olsun Anne
sen ne kadar guzel bir kadındın... bakardım uzun uzun sana minnacıktım... gozumu guzelliğin bürürdü... o kosturman o telasın o sevgin... sevilendin... bazen acı olurdu sozlerin... gerçektiler cunki... uyutulmus beyinler anlamazdı seni... yorardın kendini... üzülürdün benim gibi... okulun meleği derlerdi oğrencilerin.... babamın bakıslarını yakalardım bazen sana... içim dolardı... sevinçle... oylesine ask dolu laciverte yakın mavı gozleri vardı... sen her zamanki asaletinle... soyle bir gözünü süzerdin... bir naz bakışı yakalardım... bal rengi gözlerinde... dudaklarına bazen kırmizi bir ruj surerdin... bir film artıstı kadar gorkemli olurdun... guzelliğin çikardı hafif dekoltelerinden... uç çocuk doğuran muhtesem kadın... bize ne fedakar anaydın... sen ornek olurdun anadoluya... kadınlar dolusurdu hep etrafına anlatırdın.. hayatın gerçeklerini onlara.. kurallarla... çeyizler yapardınız mutluluklara... gelinlikler dikilirdi atölyelerde... sen benim canım annem... sen olmasaydın ben yaşarmıydım diye sarıldım sana bu sabah gri beyaz olmus saçlarını sevdim.. sen hala cok guzelsin.. bugun optum optum kokladım... seni...üç kisilik iki damla goz yaşı döktük birlikte..bu sabah yaşadıklarımıza... direncimize... sevgimize... Beydağlar'ına karşı ağladık......iyi doğdun anneciğim... Doğum Günün Kutlu Olsun... ya sen olmasaydın... bana veremeseydin gönlündeki aşkı... ben bu şiiri mümkün değil.... yazamazdım... 26.10.2003 Sevgili annem Mübeccel Kalafatoğlu'na Nevin Kalafatoğlu
![]() |
#137 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dokunulmuş Mars
şiirdi benimdi ona daha uzak oldum şimdi bir marsım vardı gök yüzünde bir ateşim birde duygular koçtum ben şimdi bana dokundular duygularımı çiğnedi postal sesleri uyduların ayak izleri kaldı okudular kızıllıklarını vermedim aslını özgürlüğümü elimden alamadılar o son dokunulmamışlığımdı benim direndim savaş açtım nede olsa marstım donna kişot misali yeldeğirmenleri ile savaştım göktaşı fırtınalarına karşı elimde meşalem vardı küçük bir kadındım yosun bakışlı duygu misali bir marslı ben beni kazandım beni artık sonsuza kadar vardım 31.01.2004 Nevin Kalafatoğlu
![]() |
#138 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dolunay
Ay gökte yanlızdi dün gece yıldızlar yere inmisti şehirde gök koyu bir laciverti sese dağlar, daha dağlar,daha daha dağlar sarılmıstı şehrin çercevesinde yıldızlar, parıltılar yer kürede düğün gecesine konfeti gibiydiler sesler yırtılırken gecenin sessizliğinde gözlerim yanlız yıldızı aradı her yerde sihir bozulmuştu altust olmuştu rüyalar gecenin derinliklerinde kaybolmuştular sanki fırçanın darbeleriydi, gece bulutları yanlız ayın neferiydiler ressamın tuvalinde.... 21.05.2003 Nevin Kalafatoğlu
![]() |
#139 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dost Kalemi Değdinde Memleketime
Bilirmisiniz,bazen gözlerinizi kapadığınızda bir koku yayılır.Hafif defne, biraz çam ve ardıç ve ağu çiçekleri, ballıbaba baharsa, sümbüller ve ağaç kavuklarına gizlenmiş yaban erguvan orkideler ve menekşeler. Eğer biraz emek katarsanız kömür, is, kara ve yoğun ve öksürüklü bir ses, kesif sigara kokusu ve umutlarda maviler, bir bardak çayın dibindeki göz, biraz balık kuyruğu bir sopaya dizili istavritler,çöven ekmeğinin kokusu,mısır haşlama. Balıkçı ağlarını yamalayan erkekler, dudaklar da Aman off Sırtında küfesi kadınlar, siyah yazmasının altında fettan bir zeka, amazon yürek, kesinlikle dik bir baş ve ölüm sessizliğinde yaşama korkusu, Ey sen memleketimin batan güneşi, sevgilimin tırnak ucundan daha kıymetli, zengin Karadeniz Bizleriz Şiir değil elbette dosta bir teşekkür ne de olsa memleket kokusu bir şişenin içinde hava özlediğim karam ve sevgili Amasram Halam Eniştem Ailem Babam ve bildik bilmedik sevgilerim,memeleketimin buğusu hepsini sizde hissetmek güzeldi şiirlerinizde Çınar gözlerinizin ıslaklığında Göle'ttiniz tesekkür ederim dost Nevin Kalafatoğlu Nevin Kalafatoğlu
![]() |
#140 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dost sairin siirine latıfeler..
Hayal olan asktır dostum gercek olan sensin... Gerçek olan sensin dostum... hayal olan resim... Gerçek olan resim dostum hayal olan sensin.... Gercek olan asktır dostum hayal olan benim.... 23.09.2003 Nevin Kalafatoğlu
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|