![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İnsanlık Adına
“İnsan! Kâinata tek hükmeden yaratık Ne verilmişse ona verilmiş O her şeyin sahibi Değilse bile olmalı artık! ” İnsan en güzel malzeme En güzel katık Tek gereç elzeme… Her şeyi ayakta tutan Her yere batık… “Ne yapılırsa ona hizmet içindir Sermâye o Hedef o Hedef alan o Yâni tek gâye o! ” Diyorlar şekillendirenler Parselleyenler dünyayı… Öyleyse her şey onun için İnsanlık adına… “Şu gözü dönmüş eli kanlı kâtilin -kendi katliamını örtmek için gürültü çıkararak haydin sizde katılın destekleyin bu insancıl yaklaşımı der: bakmak gerek bir ân önce icâbına… İnsanlık adına… şu adama benzemedik adam habersiz olamaz bana yaptığından kazmaktaymış bir çok kimseye bir çok kuyu kuyunun…altıdanmış suyu kimseyi iplemiyormuş çalışıyormuş inadına o bizi yok etmeden etmek gerek, yok! aldırmadan imdadına İnsanlık adına… severiz…nefret ederiz buluşlar yaparız nükleer akıllardan atom bombaları yapar ideolojik akımlara göz kırpmadan atarız taşa, puta taparız gizleriz, herkesten, gizleniriz gerçekten saparız düşeriz, kendimizin eşimizin, dostumuzun yâdına vicdanımız sızlamaz öldürürüz…insafa gelmeyiz hiç hor görürüz… insanlık adına! Ne yaparsak yapalım Yaparız fedâkârâne Kılıf hazır…mâzeret tetiktedir Kaçacaksak buluruz bin bir türlü bahâne Mahâret kıvraklıkta…başarı taktiktedir Basarız âcizin başına Tepeleriz vücudunu En ağır darbeleri indiririz kanadına İnsanlık adına… İnsanlık adına Düşeriz insanların ardına Barış vaat eder kan ve gözyaşı götürürüz Asker yığarız Acı sağarak yuvasına yurduna Bakmak için bir kez tadına insanlık adına…
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İstanbul'da Denizim
Denizden karaya, karadan denize Hafif bir rüzgar esiyor İçinde sevdalılardan misk ıtırlar Boğazdan İçime doluyor bayıltan deniz ve çiçek kokuları Yaşarken bir mavi günü daha artakalmış büyülü yazdan mahvediyor kalbimi ayrılık şarkıları… İstanbul'da denizim denizimde İstanbul! “bensizliğe alışkın” derim niye sensizim? kördüğüm gibi durur benzimde İstanbul! Her zerremde özlemi her bakışım boğaz manzarası. Yüreğim ikiye bölünmüş Alabora olmak üzere bir gemi. Sevgimin özlemlerle dövülür her iki yakası Köprüler birleştiremez canımı kuşatmış İstanbul her yanımı. Ne amansız ayrılıkmış İstanbul ayrılığı Ne kara sevdâymış İstanbul sevdâsı… Masmâvi bir kavuşma kıpkızıl bir ayrılık her ân yaşadığım hicranın özeti. Gözlerimde sevincim, neşeli bahar hâli Yüreğimde sevginin lezzeti suların yüreğinde yüzülen yalnızlık bir martı kanadında süzülen yalnızlık kaçar gibi bir terk ediş örseleyen, canı kimin umurunda bu terk edişin vebâli yaşıyorum uzakta… yaşatmaya yeterse İstanbul’un hayâli. Marmara’dan bir bakış olmak bile güzeldir… her yerim İstanbul’la nakış nakış İstanbul’u seyretmek için her ân Marmara’da bir dalga kalmak güzeldir… İstanbul sevgisi çâresiz sevgi Yaşamak kadar İstanbul’da Ölmek güzeldir…
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kabuklu Yaralar
Kapanmış yaralar sızlarsa bir gün Sızlasın dokunma, sızlatan benim. Kulağın zamansız çınlarsa bir gün Çınlasın dokunma, çınlatan benim. İçine acılar çağlarsa birden Sancılar bağrını dağlarsa birden Gülerken gözlerin ağlarsa birden Ağlasın dokunma, ağlatan benim. Dağlarda dinlenir, düzü bunaltır İnletir dalları, göğü ağlatır Kulak ver rüzgara, neler anlatır Anlatsın dokunma, anlatan benim. Yüreğine dövme yaptır bu isimi Hisset her dakika kor nefesimi İnleyen duysan, de, onun sesi mi? İnlesin dokunma, inleten benim.
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kalmadı
En yakınımdın, en uzağım oldun, kimim kimsem kalmadı. Tek sığınağımdın, her tuzağım oldun; Gözlerimde dinmeyen sağanağım oldun. Ağladıkça... mendilime yüzün damladı. Anlayamadım niçin, gittin dönmemek üzere, apansız bir vakitte? O günden beridir kapalı durur kapım, hiç kimseler çalmadı. Sabret dedim kendime, metânet göster dedim; ne yaptıysam olmadı. Sensizliği hazmetmem mümkün değil inana ki; gözüme koydum taştı gönlüme koydum almadı. Analdım artık geçte olsa, bıraktığın çiçekler boşu boşuna solmadı. Bilmiyorum kalır mıydı olanlar dursa? Süpürdü zaman neyim varsa; içim boş şimdi…ellerim boş... düştüğümden beri bu aşka hiçbir şeyim, hiçbir kimsem kalmadı; yine senden başka.
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kapak Resmi Kalbimin
Kapak resmi kalbimin,ateşe benzer yüzün Gidersen, ağlayacak var ardından, gel gitme! Demirler, bıraktığın cana sensiz her hüzün Birazcık sevgi yeter, olanı da tüketme! Aydınlığa hasretim, karanlığı geri al! Gül güneşi görmezse,boynunu büker ağlar Yalnızlıktan kavrulan canımdaki teri al Gönlüm özlem elinde gözyaşı döker ağlar. Çıkmaz bir sokak gibi şu sensizlik, ayrılık... Paramparça bir ayna hayalinin aksidir. Canım heyecansız; hislerim dökük, kırık Kalbimde hüküm süren, yalnızlığın raksıdır. Gölgeler var sığınak, yâr senin gölgen nerde? Alabora haldeyim, gideceğim kimse yok! Çökmekte gurubuma sensizlik perde perde Aldatıp yaşattığın, bilmem, bu kaçıncı şok?
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kara Bahtsızlar
Aç,açık yaşamak bahtımız oldu Gören yok,duyan yok perperişanız Fakirlik,sefâlet tahtımız oldu Gören yok,duyan yok perperişanız. Çile...! ? çekin biter,çekin diyorlar Malsa,mal; cansa,can,verin diyorlar Bir hırka,bir lokma senin diyorlar Gören yok,duyan yok perperişanız. Sonucu bilmeden her yöne estik Dost,düşman demeden herkesle küstük İstikbâlimizden ümidi kestik Gören yok,duyan yok perperişanız. Büyükler bitmeyen zevki,sefâda Küçükler ah eder cevri,cefâda İmdat deriz,kimse gelmez imdâda Gören yok,duyan yok perperişanız. Büyük delik,küçük reçete yama Haramlar,yasaklar bal,kaymak mama Çapul,vurgun,soygun..! ? diyenler dama Gören yok,duyan yok perperişanız. Yetkili,yetkiyi kendine yontar Yetkisiz,her yerde üreyen mantar Değerler bozulmuş,ayarsız kantar Gören yok,duyan yok perperişanız. Adâletin adı var kendisi yok Garipler ah eder,hiç kimsesi yok Başların kahrı çok,bir gölgesi yok Gören yok,duyan yok perperişanız. Ne güvencemiz var; ne iş,ne aş var Hânelerde yangın,gözlerde yaş var Hak arayanlarda bitmez savaş var Gören yok,duyan yok perperişanız. Kara bahtsızlarız,özümüz sızlar Çalar umutları resmî hırsızlar Lâneti,küfürü duymaz arsızlar Gören yok,duyan yok perperişanız. 'Göçmen Kuşlar Dönmedi' adlı kitabımdan...
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kardelenler Delisi
Çıka çıka usandım içimdeki dağlara... Harcadım tüm gücümü, menzile eremedim! Kaptırdım benliğimi hülyamdaki çığlara... Kardelenleri rüzgar derdi ben deremedim! Atıldım değersiz bir pul misali sığlara. Ne sebepse, yaz günü tutuldum tipilere? Karıncalandı ruhum, yüreğimse paslandı... Ne kadar çok istedim, çıkamadım göklere! Gökkuşağım boş yere duygulara yaslandı... Ağladım teselliye duygusuz şimşeklere.
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Katığım Alın Terim
Öldürülsem aslâ yalan demem ben! Doğruluk mekânım, kâlpler evimdir Çalışır, çabalar haram yemem ben! Ekmeğime katık alın terimdir. Çekerim çileyi, ekşitmem yüzüm Yeri geldiğinde saklamam sözüm Kirlenmemiş, temiz, durudur özüm Sadâkat, değişmez dostum, yârimdir. Gerçeğe hayranım, sevdâm âdile Rağbet etmem yalan yârden ödüle Ezelden vurgunum ben gonca güle Yoluna adağım canım, serimdir. Korkarım, yüceden korkmayan kuldan Ayrılmam imkansız tavsiye yoldan İzinsiz bir meyve alamam daldan Aç koymaz kimseyi, Mevla'm kerimdir. Başa kakmam yapsam iyilik, yardım Bilinsin emeğim, âmelim ardım Şikayetçi olmam, olsa çok derdim Metânet azığım, sabır kârımdır. ASGARİ kalan ne, yaşanan ândan? Her ân parçaları ayırır candan Paslansın, çıkarmam hırsımı kından Varlığın ne dense: yokluk, varımdır.
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Katil Beyaz Adam
Dün Kızılderili bir çocuktum ben, tabiatla iç içe, boğulmuş sevince. Arılarla, kelebeklerle, kuşlarla yan yana yaşardım dağlarda, mutlu ve özgürce. Bir gün; o güne kadar görmediğim, tanımadığım adına beyaz adam denilen; - yüzü beyaz, gözü kalleş, özü kara - birtakım adamlar işgal etti yurdumu, kendi yurdumda beni mahkum ederek yoksunluklara. Dün zenci bir çocuktum, - yüzü siyah, özü süt gibi saf, ak - sevgisi gökyüzü kadar sonsuz, sevinci; sevgisi ve göğsü kadar berrak. Bir gün; çok çok ırak bir diyardan, adına beyaz adam denilen, - yüzü beyaz gibi, gözü şeytan, özü kara - birtakım adamlar beni zincirlere vurarak. Yuvamdan, yurdumdan söküp köle diye götürdü bir diyara, sevgiye, sevince çok çok uzak. Aman Yarab! ! Böylesine korkunç olur muymuş insan! ? Ve böylesine korkunç olur muymuş yaşamak! ? Hâlâ mümkün değil anlamak! ? Dün bir Vietnamlı çocuktum, umutlarımda özgür, hayallerimde sermest. Yaşıyordum korkusuzca, ormanlar ve yeşillikler içinde sere serbest. Barış gölgesine sığınmış… -meğer fesatlığı yığın yığınmış adına beyaz adam denilen, - yüzü beyaz, özü simsiyah, eyvah! - birtakım adamlar yurdumu istilâ etti. Kan gölüne döndü her taraf, yağmur yerine bomba, füze, kurşun yağdı gökten üstümüze. Biz vatanımızı savunurken Hepsini tüketti, ne varsa sevgiye, sevince dâir içimizde. kâtil denildi bize. Dün, küçük mini minnacık bir Japon çocuktum, Hiroşima, Nagazaki’de. Sevinçler dağıtır gülüşlerimle, barışı kucaklardım rüyâmda. Benden daha mutlu çocuk yoktu dünyada.! Adına beyaz adam denilen; adama hiç benzemeyen - özü kapkara, yüzü beyaz, sevgisi buzul, şefkati ayaz - bir takım adamlar; evimi barkımı anamı babamı kardeşlerimi, düşlerimi yok eden atom bombası -siz “kıyâmet bombası” deyin- yağdırdı gökten üstümüze. Kendi vatanımda ne acı, suçlu kâtil denildi bize.! Dün Afganistanlı bir çocuktum Hindikuş dağlarında, kendi dünyasına dalmış habersiz dünyadan. Bir gün; bomba, füze, kurşun, feryat ve imdat sesleriyle uyandım kâbuslardan uyanır gibi, daldığım güzel uykudan. Gözlerim yerlerinden fırlayacakmış gibi, dizlerim titreyerek korkudan. Ekmekten aştan özgürlükten, mahrum giyecekten, bir damla sudan.! Ses çıkmıyordu dokundum,anamdan babamdan, kanlar sızıyordu her yanımdan. Bugün Filistinli bir çocuğum! suç ise eğer Filistinli olmam. Özgürlük sütünü içirmeye başlamış, bulabilirse yiyecek bir şey, emzikteyken anam. Dün kardeşlerimi katleden kâtillere, taş atmayı öğrendim sokaktan. Benim için en büyük suçmuş! üstümüze kurşun, bomba yağdırırken düşman. Aslâ suç değilmiş, pişman mısın? denilse; değilim aslâ pişman! ! Barışı beklerken uzaklardan, bugün evim barkım rüyalarım, umutlarım, her şeyim yok edilir en yakından.! Ama gık bile demez adına beyaz adam denilen -özü zift gibi karanlık- zulmün hâmisi zâlim, zâlime damızlık şişman.! Bekleyin ve görün! çıkacak bir gün, bugün değilse yarın! Bu gözü dönmüş kâtillerden, acımasızca yaptığı sessiz ve ruhsuzca seyrettiği korkunç manzaraların hesabını soran! Ey içi ürperenler! ! ! İçleri hınçla dolan gözleri kan çanağı olanlar! Hiç değilse yalvarın, yakarın olmasın şu güzel dünya sevgisizlikten harâbe, vîran! Ben dün Kızılderili, Zenci, Japon, Vietnamlı, Afganistanlı bir çocuktum. Bugün Çeçenistanlı, Filistinli.! Yarın kim olacağı belirsiz bir çocuğum Bitmez,aslâ bitmeyecek! ! ! Barışa, kardeşliğe susamam! . Sevgiye, sevince yolculuğum! Tâlan edilse de varlığım, koparılsa başım… kesilse sesim soluğum! ... Herkes pussa bile, ben pusamam! Ey insanlık! ! ben öleyim…öldürüleyim… eğer hakkınızsa, hak ediyorsanız! ? sizin için! sizlerse seyredin olanları içiniz sızlamadan… kılınızı kıpırdatmadan… ben yok olayım tek, Siz var olun! Siz sağ olun! ... Gözyaşı bile dökmeyin benim için! ?
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kelebek/Kalem
Bir kelebek ve bir kalem Kalemin tehdit,kelebeğin kan adı Buluttan kanadına İki kere dokuz yazdı Neden niçin yazdıysa kalem En delişmen çağıydı İki kere dokuz Tutuklu kelebeğin Gün budama bıçağıydı Kanadı Kelebeğin Gökkuşağı kanadı Döküldü sevincin umuttan avucuna Bileylendikçe bileylendi Kelebeğin körelmiş özgürlük inadı Bahçeler Ümit nakışlı Çiçekler Nâzende bakışlı Başladı dilek orucuna Ufkuna kelebeğin Diriliş şafağı muştusu çöktü Umutlu kelebek Düşleri çelenk Hayalinden paslı çiviler söktü Gözlerini dikip yüreklere Dinledi prangalı çığlıkları En güzel sözleri söyleyerek göklere İçine gömdü sığlıkları Kim bilir kaç kere
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|