![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57947
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Yıktı Kaşını
Hatır sordum ela gözlü yarime, Akıttı gözünden kanlı yaşını. Nedir bu celalin, bu nazın dedim, Çevirdi başını, yıktı kaşını. Yıllar var ki onu aramamışım, Aşkının farkına varamamışım, Gönül sarayında duramamışım, Çevirdi başını, yıktı kaşını. Dedim seni candan, özge severim. Aşkı aziz bilir boyun eğerim. Seven unutur mu, bu mu değerim? Çevirdi başını, yıktı kaşını. Aşk köprüsü kurdum geçtiği yola, Affetmek yakışır seven bir kula, Gönül limanında verdim de mola, Çevirdi başını, yıktı kaşını. Söyledim bu sevgi yâda sorulmaz, Sevda yarasına hançer vurulmaz, Haktan gel olmadan dosta varılmaz, Çevirdi başını, yıktı kaşını. Sanmış ki yadını unutacağım, Gönül albümünden çıkaracağım, Olur mu böyle şey be yavrucağım! Çevirdi başını, yıktı kaşını... Rabia Barış
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Yıldız Düştü
YILDIZ DÜŞTÜ Yine bir sala coştu Yükseldi minareden Yine bir yaprak düştü Yıldız düştü göklerden. Hangi dalın altında Bükülüp soldu revan Hangi çatı altında Koptu bilmem ki şiven. Yürekler dolu dolu Her bir çehrede hüzün Yaşlı gözler buğulu Bağ hazin bağban hazin. Yine bir bahar soldu Ölümün gölgesinde Bir can daha son buldu Hayatın cilvesinde. İki heceli bir söz Acı gizler içinde Ruh ölümsüz, gül öksüz Solar kendi içinde. Durulmaz bu âlemde Misafirlik bitince Dostlar kalır elemde Elhakk vade yetince. Rabia Barış Rabia Barış
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yıllar
Sıcak yüreğimi atıp ayaza, Gönül kafesime daldınız yıllar. Saçlarımı boyayarak beyaza, Var olan ömrümü aldınız yıllar. Güneşe aldandım yeşile kandım, Baharı sonsuza tükenmez sandım, Fani güzelliğin narına yandım, Gözümde tükenmez oldunuz yıllar. İhtişamla kuruldunuz haneye, Bel bağlayıp yerleştiniz faniye, Vakti geldiğinde şaşmaz saniye, Güz güneşi gibi soldunuz yıllar. Günler gelip geçti kulak tıkarken, Zaman akıp gitti gözüm bakarken, Fark etmedim merdiveni çıkarken, Ömür sermayemi çaldınız yıllar. Şu garip başımı çektirip naza, Döktürüp derdimi üç telli saza, Daha bekle deyip gelecek yaza, Serimi sevdaya saldınız yıllar. Her gelen yıl bir önceyi arattı, Rüzgârlara saçlarımı tarattı, Hakk yolunda iman cana berattı, Bir adım geride kaldınız yıllar. Rabia Barış
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yirmi Üç Nisan
YİRMİ ÜÇ NİSAN Yirmi üç nisan bizim Kurtuluş sevincimiz. Al bayrağın altında, Cihanda yok dengimiz. Binlerce şehit verdik Kanı, gül diye derdik Düşmanı yere serdik Hakk, içindi cengimiz. İman küffar’ı yendi Düşman çekildi, sindi Bugüne bayram dendi Kutluyor tüm ferdimiz. O yollar tozlu yoldu, Güller dalında soldu, Rüyamız gerçek oldu, Dile geldi sevgimiz. Bugün yirmi üç nisan Atatürk’ten armağan, Hür olacak her doğan, Cumhuriyet andımız. Rabia BARIŞ Rabia Barış
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yol Ona Gider
YOL ONA GİDER İki cihan dar gelmesin başına, Boyun bükme şu feleğin işine. Rahimdir, Rahmandır yaratan odur, Alidir, yücedir donatan odur. Hayırda, ondandır, şerde ondandır. İmanla bezenen kul ona gider, Mimar ona gider yol ona gider. Sanma bu dünyayı bağı gülistan, Aklı selim olan kurtulur yastan. Ğafurrahmandır, örter günahı, Irak sanma onu canında belle. Rab’dır ilhamını rahmeder kalbe. Rabia BARIŞ Rabia Barış
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yunus Dedim
YUNUS DEDİM Yunus dedim arılara, petek petek işlediler. Yunus dedim ağaçlara, çiçek çiçek süslediler, Ne büyük bir incelik bu duyguların doruğunda, Şairlerin kalemleri Yunus Emre söylediler. Yunus dedim bülbüllere, sor dediler erenlere, Yunus dedim sevgilere, dost dediler yarenlere, Yedi iklim, yedi derya, sevgi yolladı cihana, Arı Türkçe, duru üslup, yol gösterdi sevenlere. Yunus dedim tüm çağlara, onu onda anladılar, Yunus dedim insanlara, sevgi ile dinlediler, Dar sokakta, uzun yolda menziline vardı Yunus, Sarıçiçek, dertli dolap Yunus deyu inlediler. Yunus dedim sevdalara, gel dediler otağına, Yüz sürdüm elhamdülillah, bugün ulu dergâhına, Sen bir peygamber gülüsün, Türkmen beyi bülbülüsün, Bırakmam tuttum yakandan, beni de al ervahına… Rabia BARIŞ Rabia Barış
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Zafer Türküsü
ZAFER TÜRKÜSÜ Türk ordusu, komutanı eriyle Bayrağımı mavi gökten indirtmez Hudut boylarında alın teriyle Bayrağımı mavi gökten indirtmez. Yurt savunmasında silahı çatar Mayın tarlasında pusuya yatar Gözünü kırpmadan nöbeti tutar Bayrağımı mavi gökten indirtmez. Elinde kalemi şafak bir sayar Sessiz serzenişi komutan duyar Sıla bir özlemdir ok gibi koyar Bayrağımı mavi gökten indirtmez. Ayağında potin omuzda mavzer Gedikli zabitim karargâh gezer Zafer türküsünü sevgiyle bezer Bayrağımı mavi gökten indirtmez. Gönül defterine hasreti dokur Yavukludan gelen mektubu okur Gurbetin koynunda nağmeler şakır Bayrağımı mavi gökten indirtmez. Her Türk kahramandır bizde nihayet Şehit düşer kabulüm der şahadet Cumhuriyet Atatürk’ten emanet Bayrağımı mavi gökten indirtmez. Rabia BARIŞ Rabia Barış
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|