![]() |
![]() |
#131 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57910
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Toprağın Türküsü Yada Yoğunsöğüt de Üç Mevsim (Kış)
Sert eser rüzgar Beyaz yüksek bulutların gölgesi altında Boz toprak hızla akar serçeler yaylanır çıplak dalların ucunda Korkak fındık faresi gibi yapraklar Oradan oraya atlar Yoğunsöğüt de kış başlar Kar yağar üçüne Şiir, gönül, yar üstüne Gün doğar kar kalkar Hasretliğin suçu ne? Yazdan kalma kara kuru çocuklar Çürümüş kavak kökleri üstünde nemli güz yaprakları arasında Topraktan göğe el gibi uzanan sütbeyaz mantar ararlar ve iri zeytin gözleri İki doru kurşun gibi yoksulluğunu insan yüreğine saplarlar Kar yağar kar içine Ay doğar kar üstüne Mendil beyaz kar beyaz Mendilin suçu ne? Elbistan’dan Malatya’ya kadar kayalar, bulutların içinden göğe akar ve yırtıcı kuşun en geniş kanatlısı bu kayaların üstünde kanat açar ve gölgesi düştüğünde yere En gözü kanlı kurt bile tarla sıçanı gibi kaçar Böylesine çetin çoğrafyada en yürek burkan insan korkak boz tavşan gibi yaşar Kar yağar çayır üstüne Çiçekler küstü mü ne? Ben cahil sen cahil Kardeşliğin suçu ne? Dam boyu yağan kar Güneşin altında beyaz bir derya gibi insanın gözbebeklerini yakar Zemheride karın altından gümüşten şırıl şırıl çay akar ve ayın altında sadece aç kurtlar bütün gece av arar yani bir an zaman duracak donsa akan çay nefesini tutsa aç kurtlar ve tütmese bacalar Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Toprağın Türküsü yada Yoğunsöğüt de Üç Mevsim (Yaz)
Bal rengi gözleri, gür kaşları kara,kuru ve narin yüzleri yastığa kelebek gibi konan başları ve renkli boydan fistanları çiçekli dal gibi kızlar ve Kırmızı tombul yanaklı Kalın kaşları altından utangaç bakan çakı gibi oğlanlar Yani oyun oynama çağında Çalışmak için bütün gün tarlada Gün ağarmadan daha Sıcak ve koyun yünü yataklarından Ölü gibi kalkarlar Tarla tarla yaz gelir Boncuk terde tuz gelir Böylesi yaşamaksa Ölüm sana az gelir Ak saçlı analar Bakır helkeye kınalı elleri ile aynı anda Süt sağar gibi demirkırı toprağa gökkuşağı altında güneşle beraber sağanak halde yağmur yağar En sağır ve En korkak En güzel ve En kutlu çağrıya uyar gibi Canlı cansıza sığınır Yaşanan akan hayatta bir fasıladır Aniden bulutlar dağılır Gök açılır mavi bir göz gibi ardına kadar Tarifsiz bir toprak kokusu Taştan kurnalarda sudan aynalar ve Yeşil yapraklar güneşe batırılmış gibi parlar ve hayat durmuş saat gibi kaldığı yerden başlar Gün doğar gölge gelir Can doğar ölüm gelir Cana gölge düşerse Yaşamak zulüm gelir On beşinde kızlar Davul zurna Al bayrak At binerler Hem ağlar hem giderler Arkasından düğün alayı toprak damdan al elma, kuru üzüm ve şeker yağarken ancak ölüsü çıkacak olan kapıdan İçeri girerler ve ne zaman ki oğlan doğar gelen muştu ile beraber anaya nur bulutlara kurşun yağar Çiçekli giy yaz getir Sallan da gel naz getir Ölüm bizi bulmadan Türkü ile saz getir Buralarda Ana yüreğini Bir ayrılık Bir yoksulluk Bir de kızamık dağlar Gece kokladığı Tomurcuk dal gibi küçük bedene Güneş batmadan toprak yağar akşam olur ana ağlar gökte bir yıldız kayar Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Uçak
Kuş uçar Kanadı demir Buluta gölgem düşer Güneş ışırken Gümüş nehir İklim değişir Şehir şehir İnsanın dini İbadetin dili Gülüşü aynı kadının adı değişir Serçe aynı telaşla sevişir Elma aynı ekşir Gök yine mavi Güneş bereketli Bir şiir Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Uzun Ayrılıklar
Ellerimi tut yeter Uzun bir ayrılıktan sonra El bile yürek gibi hisseder Kocaman bir nasırdan da olsa Kaldı ki Öyle bir ateş ki Yüreğimdeki İki insana Birkaç asır yeter Başka şeye benzemez Uzun ayrılıklar Uzun ayrılıklar Adamı deli eder İçini yakar Ellerin titrer Yüreğin burkar Bir dağ düşün ki Doruğunda kar Eriyen sensin Nasıl eserse rüzgar ...................... Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Üfür şairim üfür
Türkçem dile tutsak Dil usa Us hür Usta şimşek çakar Sözcük sözcük Gümbür gümbür Mavi göze tutsak Göz denize Deniz hür Dalga dalga Dilim dilim Yel küfür küfür Ben cana tutsak Can bana Bir ömür Üfür şairim üfür Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Vahşi Kapitalizm ve Gençliğim
On yedi yaşında bir kızım Karadan da kara yazım Kalbimi gün gece sattım Işık gibi gölgesizim On yedi yaşında bir kızım Gölgem kadar akılsızım Ruhumu şeytana sattım Gölgemden daha yalnızım On yedi yaşında bir kızım Ne şiirim var ne de sözüm Kanadını yele veren Bir serçe kadar güçsüzüm On yedi yaşında bir kızım Bir aynam var, bir cımbızım İçinizden biriyim Işığımı elmasa sattım Paradan daha kirliyim On yedi yaşında bir kızım Yelkenlimin kanadı kırık Mavi tütmüyor denizim Dümen kilitlemiş üstüme vahşi kapitalizm On yedi yaşında bir kızım Ruhumu sattım Aklımı oynattım Kanadımı kırdım Kıyıya vurdum Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yalan Söylemez Sayılar
Varsay ki Dünyalı sayısı altı milyar Milyonların karnı aç Binlerin uçağı var Yüzlerin başında taç Onların serveti elli devlet kadar Çok sözde yalan Çok malda haram var Yalnız sayılara inan Yalan söylemez sayılar Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yangınların Acısı
Bir tohumun şuuruyla toprağı avuçlasam Avucumda haykırsa yaprak Ağacı anlasam Yangınların acısını ta yüreğimde duyarak Ve sonra Bir insanın duyabileceği en büyük utançla Eğilsem Konuşsam bir ağaç gibi Yem yeşil Susarak Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yanıyor Toprağın Canı Otuz Yedi Yerinden
Yanıyor Toprağın canı Yanıyor otuz yedi yerinden Güneş mavi bir türkü söylüyor göğe Madımak Oteli Kara bağlamış kederinden ....................... Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yaşasın evli bekarlık
Sofra, Yemek Aklım Bulaşık Ev ve Ben Fena dağıttık Birimiz şair Diğeri karışık Çarşı Pazar Ekmek tuz Temizliği kim takar Odasında Simge kız Bulaşık yıkamış yazar İlke Şerife halasında yalnız Çare değil Bu dağınıklığa Ne felsefe Ne fizik İş başa düştü Bir kere Yaşasın evli bekarlık! Yaşasın temizlik! Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|