![]() |
|
|
#1471 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57938
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bizim Örümcek
Bahçemizdeki uzun bacaklı örümcek Bahar olunca sevinerek gelecek. Bahçemizdeki boncuk bedenli örümcek Akıllıca ve usluca duracak Hiç haylazlık etmeyecek. Bahçemizdeki incik gözlü örümcek Gece karanlık demeyecek Gündüz aydınlık demeyecek. Bahçemizdeki kara derili örümcek İncecikten ipek gibi bir ağ örecek Bahçemizdeki benim gibi akıllı örümcek Ben ördüğü ağını görünce Çok ama çok sevinecek. Bahçemizdeki ince tenli örümcek Kış çöküp kar yağınca üşüyecek Hüzünlenerek geldiği gibi gidecek. |
|
|
|
|
|
#1472 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Kardeş Olurum Hurmalara
1/: 'Açıl susam açıl.' deyince Ateş gözlü bir harami. Üzerimi kaplayan atlas şal sıyrılır. Yarılır orta yerinden uykum. Gözümü açınca yatağımdayım Kapatınca yokum. 1a/: 'Açıl susam açıl.' deyince Su gözlü bir anka kuşu. Açılınca düş kapım, Bulurum kendimi has bahçede. Fıkır fıkır kaynar kırk gözeli pınar. Ballı hurma düşer ellerime. Olurum hurmalara kardeş. Üzerimi kaplayan atlas kabuk sıyrılır. Yarılır orta yerinden uykum. Gözümü açınca has bahçedeyim Kapatınca yokum. 2/: 'Açıl susam açıl.' deyince Yıldız gözlü bir Ali baba. Gece geceyi doğurur Bin bir olur karanlıkların balası Gözlerimin karası ak olur. Üzerimi kaplayan atlas çarşaf sıyrılır. Yarılır orta yerinden uykum. Gözümü açınca Ali baba diyarındayım Kapatınca yokum. 2a/: 'Açıl susam açıl.' deyince Derya gözlü bir Sinbat. Aralanır gıcır gıcır düş kapım, Bulurum kendimi sarışın çölde. Fıkır fıkır kazan gibi kaynatır, Beynimi sarışın güneş. Kum dolar gözlerime. Olurum kumlarla kardeş. Üzerimi kaplayan atlas örtü sıyrılır. Yarılır orta yerinden uykum. Gözümü açınca kumların ülkesindeyim Kapatınca yokum. Ahmet Yozgat |
|
|
|
|
|
#1473 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bizim Rüzgâr
1/: Tuzlu rüzgâr Hızlı rüzgâr Dolanırsın minnacık köyleri Ve kocaman şehirleri İşini seve seve Taşırsın sırtında bizim eve Sırtında bütün mevsimleri. 2/: Kaşlı rüzgâr Gözlü rüzgâr Esersin deli deli Dolanırsın dere, tepe Tipi olursun kışta kar için Yağmur olursun nisanda sepe sepe Görürsün her bir yeri. 3/: Yazlı rüzgâr Kışlı rüzgâr Bazen türkü söylersin Bir marş tutturursun bazen de Koşarsın uygunsuz adımlarla hedefine Bazen de söylersin mırıl mırıl bir ninni Uyutursun mışıl mışıl Ağlayan bütün bebekleri. 4/: Yedi başlı rüzgâr Devler gibi güçlü rüzgâr Yüklenip sırtına bulutları Taşırsın bazen uzaklardaki denizden Üstümüzden 'Vuu! ' diyerekten Uçaklar gibi geçer gidersin Sevindirirsin bizleri. 5/: Gözleri yaşlı rüzgâr Bazen buz gibi ayazlı Bazen de ateşli rüzgâr Asmaları kuru bağlar ağlatır seni Kıraç dağlarda yüzünü asarsın Bozkırlarda ıslık çalar Solgun bahçeleri sularsın Büyütürsün bütün çiçekleri. |
|
|
|
|
|
#1474 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bizim Soba
Bizim soba kuru kuru odun yer Atıştırır kova kova kömürü Sıcaklık yayar bizim soba odaya. Bol bol yemek yerim ben Bardak bardak süt içerim Sıcaklık yayılır tüm vücuduma. |
|
|
|
|
|
#1475 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kardeşiz Biz
1/: Dünyayı idare eden Ya da idare ettiğini sanan Kocaman kafalı amcalar Düşmanımız da olsanız Siz bizi tutamazsınız Yaşasın bizim küçük davamız. 2/: Biz dünyalı çocukların Annesi ayrı olsa Ayrı olsa da babası Yine de kardeşiz hepimiz Uzun sözün kısası Yaşasın bizim küçük davamız. 3/: Dünyayı sözde yöneten Ya da yönettiğini sanan Koca kafalı amcalar Düşmanımız da olsanız Siz bizi yenemezsiniz Yaşasın bizim küçük davamız. 4/: Dünyayı sözde yöneten Ya da yönettiğini sanan Küçük beyinli amcalar Düşman olsanız da siz Birbirinizi de kırsanız Bizi yıkamazsınız Yaşasın bizim küçük davamız. 5/: Biz dünyalı çocuklar Annemiz ayrı olsa da Ayrı olsa da babamız Yine de hepimiz kardeşiz Siz bunu böyle bilesiniz Yaşasın bizim küçük davamız. Ahmet Yozgat |
|
|
|
|
|
#1476 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bizim Tiryaki Baca
Bizim çatıyı bekleyen baca Püfür püfür üfler kış boyu Bol dumanlı sigara Ama yaz gelince bırakır tiryakiliği Sigarayı atar bir tarafa Nisan gelince öksürür kütür kütür Mayıs ayında temizler boğazını Beyaza boyar kara ağzını Bizim baca akıllıdır babamdan 'Niye? ' derseniz eğer Bırakmaz hiç tütünü babam Yazın da içer kışın da içer Hiç bıkmadan, asla usanmadan. |
|
|
|
|
|
#1477 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Karışık Sarmaşık
1/: Bahçemizdeki sarmaşık Ne kadar da karışık? Bir ucu bizim penceremizde Karşı evde bir ucu. 2/: Bahçemizdeki sarmaşık Bulmaca gibi dolaşık Girişi beri yanda Çıkışı ta karşı uçta. 3/: Bahçemizdeki sarmaşık Ne kadar da karışık Bir ucu coğrafyada Geometride bir ucu. 4/: Bahçemizdeki sarmaşık Kafam gibi karışık Kökü bahçemizde ama Dalları yıldızlarda. Ahmet Yozgat |
|
|
|
|
|
#1478 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bizim Yol
1/: Bir yol çizer önünü evimizin Biz severiz o tozlu yolu O tozlu yol da bizi sever Kuşatır bir çember gibi çevresini Coşkulu sevgimizin Severiz annem, babam ve ben Bahçeleri bölen o yolu Bazen baygın ıtır kokulu Bazen iğde kokulu aygın aygın İki yanını kuşatır bahçeler Yol gider kıvrıla kıvrıla Yarı yerde bahçeler biter Ama bitmez yolun kokusu 2/: Tandır taşı gibi kızdırır Sırtımızı baharın sarı güneşi 'Eşi benzeri yok.' der Annem bu yol için 'Ne söylesem az kalır.' Alır beni bir katar kervan Ya da kocaman bir kelebek Benekleri som altından Kanatları saf ipek Yol gider ben giderim Büklüm büklüm bükülürüm İki yanıma dökülür Çevre evlerde yaşayan küçükler Yüreğimi dağıtırım avuç avuç Yamaçlardaki yapraklar el sallar Selam alır vadideki çiçekler Severiz bahçeler arasında Annem, babam ve ben severiz Sessizce çevremizde gezinen yolu Bazen baygın ıtır kokulu Bazen aygın iğde kokulu. Ahmet Yozgat |
|
|
|
|
|
#1479 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bodur Elmacık
1/: Kısa boylu bir bodur elmacık Kıraç ve kurak bir arazide Yaz, kış durur tek başına Ailesinden uzakta ve yapayalnızcık. 2/: Bizim kuru gövdeli bodur elmacık Gelince araziye aylardan nazlı nisan Olacak bir gelin başı gibi Çiçeklerle donanan bir küçücük ağaççık. 3/: Bizim ince dallı bodur elmacık Zamanın yolunda temmuz görününce Eğecek utangaç başını Saklayacak yeşil yapraklarının arasına Köy çocukları için bir kaç meyvacık. Ahmet Yozgat |
|
|
|
|
|
#1480 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kartopu Parası
1/: Bir hafta tüm harçlığımı verdim Bir beyaz top aldım kendime Futbol oynadım yaz boyunca Yağmur demeden, çamur demeden. 2/: Ya kış boyunca oynadığım Koca koca kartopları paralı olsaydı Ne yapardım ben? Ahmet Yozgat |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|