![]() |
|
|
#141 |
|
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 42 Times in 30 Posts
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2578
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Çabuk Gel
Vakit geçirmeden çabuk gel Ezelden ben sana bağlandım Fırtınalı bir gecede ve sensizim Aşkım,ne olursun yanıma gel Sen olmayınca yaşasam ne olur Issız bir gecede ve yine sensizim Zaman geçmiyor sensiz,ne olursun yanıma gel Yalnızım,yalnız sensiz olmuyor Arkana bakma bir an önce yanıma gel Rabbim sana şükürler olsun İkimizi bir araya getirdin Mecnun gibi seviyorum seni,Leyla'm olur musun benim?
|
|
|
#142 |
|
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Çağdaş Bir Ürperti
Anarak buruşuk memelerini bezgin günlerin geçiyordum hüznün arkalarından döşümde şehrin ahengini bozan ay resimleri ve geceyi korkutarak durduran tasarımlar. Geçtim kara yağlar sürünerek kara yağlar sürünerek büyüdüm cani bir kadınla yattım ve beynim kırık bir suyun yüzünde yorgun yürüdüm. Ki asfalt orada bitiyordu orada romorklar kalay ve manganez ölüleri şehrin derin iskeletini sarsıyordu. Yırtık tüller halinde yağan yağmur boğazımdaki havlayış karartısı piyango gişeleri. Ve asfalt orada ve asfalt cinsel kavramlarla halkların kalkışını anlatıyordu onların çavlanını durdurmak için suçlar, kocamış kuşlar bulundu koynum bir yangın çıkartıp siniyordu koynuma. Kadınlar geçiyordu doğurgan - ve diri kızlar turfanda yalnızlıklar almak için dünyadan ve ben gövdemi denkleştirmek için doğaya dineldim dineldim dineldim aşk ; içerimdeki ergen ölüsünü uğraştırıyordu. Demek ki benim sivil, dayanılmaz bir yüreğim vardır demek ki başka bir kasabada koyup gitmek dudaklarımı ürkekliğimi başka bir denize dökmek kolaydır. Bir kahkaha soğutur yüzlerini uzakta silah tutan sivillerin. Çığlıklarının kuraklığı duyulur taşraların kuşlu yastıklarında ağlayan çarşaf bağlayan kızların. Zedelenmiş ıtır kokuları duyulur ve kana karışan kaynar vakti gecenin ve polisin ve bezzazların vakti ve tomurcuklanan bir yerimin demek ki benim haylaz ve militan bir yüreğim. Böylece dingin bir kaşıntı gibi açılır dünyaya benzi aldanışsız ağaran dünya hınçlar ve revolverler uçuşur kabuklu yüreklerinden bazı adamların. Dikkat, kan bıngıldıyor yine senin sıranı atlamıyorum koynun güneşe çarptığında yara geniş bir yara yapışıyor sevdama. Ve artık anlatmak için yeryüzünün tuğlalarını seni anlatıyorum abanmak geçiyor içimden gövdenin küllerine sana çatlarcasına inanıyorum çünkü kopartarak geliyorsun göğün zağarlarını canevinde tortop umudu aydınlığın. Yüzümü kınından çıkaran sensin pencereyi getiren aklıma sanki güzmüş sevecenliğe sarınmak istiyormuş gibi sanki canım yüzümü sensin biriktiren kitaplara. Çocuklar sinemada bir atlı alkışlıyor bu yüzden seviyorum seni bizimkiler bu yüzden yeniyor ötekileri ve karnının kurşun işleyen karanlığı hüznün namusunu savunan ellerin Fidel Castro'yu övüyor bana bunun için. Benliğim kurtlanmış bir çocuğu sıkıştıradursun beynimde yengiyi yabanca söken avucunun avucunun böğürtlenlerine abanmak istiyor canım böyle geçiyor içimden.
|
|
|
#143 |
|
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
Çağırma Beni
Sessizce de olsa çağırma beni Kulağım keskindir duyabilirim Şakadan da olsa gel deme emi Deliyim, şeytana uyabilirim. Benim gönlümü hapsetme kafese Kulak kabarttım en küçük bir sese Yaralı bir kuşum dinlemem ökse Elimle, canıma kıyabilirim. Selam olsun dağda gezen efeye Hastayım Şiire şarkıya neye Mecnunla kendimi aynı kefeye Koymadım amma koyabilirim.
|
|
|
#144 |
|
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
Çağla
Çağ... Örümcekler öldü öksüz kaldı ağ yürümekten yılmayana engel olamaz ne tepe ne de dağ. Akınımız var uygarlaşmaya çalsın hücum borusu kurulsun otağ sevgimize bal dökülsün ilgimize yağ... Düşmanlar kahrolsun dostlar sağ... Çözül bulut çözül Yağ yağmur yağ!
|
|
|
#145 |
|
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
Çağrı
Nedir seni bu derin uykuya çağıran Sessizliğe gömen Merdo düşman göze gözükmez Gafletinde büyür Dünün dostu , dar gününde Aç bir kurt olmuş karşımda Ölmeyince bilinmez değerin
|
|
|
#146 |
|
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
Çağrı
Evler büyük dedikçe büyük Ben insanların en garibi Uzağı ilk defa kavradım Görür yahut dokunur gibi Eski bir saçakta kuşlarla Yele yağmura karşı oturdum İç içe daireler çiziyor İçine adımı yazıyorum Gün uzun türküsünü bitirdi Karlı dallara yürüdü karanlık Yalnızlık çekilmez bu vakit Delirdi denizde yosun çayda balık Gel artık
|
|
|
#147 |
|
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
Çağrı
Hüzünle sarardı ümid goncası Daha açamadan solsun mu dersin Baş ucunda şifa, çaresiz hasta Edeb ve mantıkla ölsün mü dersin Akıl pazarına çekme gönlümü Menfaat kaygısı kesmez önümü Bir tebessüm için seçen ölümü Gül yüzüne kurban olsun mu dersin Lezzet aramadım günlük heveste İçtenliğim mahcub durur, kafeste Sen varsın aldığım her dem nefeste Firakın sinemi delsin mi dersin İstemem kuru bir gönül oyunu Sen sensin be gülüm! . bilirim bunu İstemem düşmanca biterse sonu Keşke belasını bulsun mu dersin Mecburunum kötü yorma herşeyi Gönül sırça saray, kırma şişeyi Muhabbet bezminde görsek neşeyi Az da bizden taraf gelsin mi dersin Esrar perdesini arala gayrı Kendini bir dinle çevrenden ayrı Dostluktur insanın insana hayrı Gayrı yüzlerimiz gülsün mü dersin
|
|
|
#148 |
|
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
Çağrı
Sıcak,aydınlık bir yaz günüydü gülüşün. Ellerinde kan kırmızı güller, Koşar gibi bana yürüyüşün.. Tepende alıcı kuşlar, Saçlarında çoşkulu rüzgar, Gözlerin bulut bulut; Yüreğin yüreğime aşk aşk diye aglar. Sesinde bir umut, Sesinde derin bir sukut.. Gelde kanma,gelde yanma, Gelde bu kalbi bu ask'a yorma; Kopuyorum sol yanımdan sana bağıra bağıra.. Sussun simdi tüm sarkılar, Sussun şimdi tüm hıçkırıklar, Silinsin mazimi karartan yalnızlıklar, Gönlümde gönlüne sonsuz bir çagrı var
|
|
|
#149 |
|
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
Çağrım
Biri olsa biri gelse İlim-ilim diri gelse, Sözün-sözün eri gelse Dimdik, yalın dursa ya. Gözüm-gözüm akılardan, Duyum-duyum takılardan, Uzak, yakın yakılardan Duru-duru baksa ya. Soğuk olsa, dese ısıt, Karanlıksa, dese işit, Buram-buram dese ışıt, İçin-için varsa ya. Birim-birim yanaş olsa, Dirim-dirim söyleş olsa, Adım-adım yaklaş olsa, Can-can, kan-kan baksa ya. Sular gibi paklayarak Kuşlar gibi şaklayarak, Adım dese, çoklayarak, Güneş-güneş yaksa ya. Özüm-özüm gözü göze, Süzüm-süzüm sözü aza, Düğüm-düğüm bizi bize, Birden tüme katsa ya.
|
|
|
#150 |
|
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
Çağrışımlar
Çok küçük bir yalanı Çok büyük bir orantıda Dinlediniz mi.. Çok büyük bir yalanı Çok yalın bir doğrultuda Söylediniz mi.. Gecikmiş bir gizlemi, Birikmiş bir özlemi Sakladınız mı.. Gelmeyecek bir gideni, Olmayacak bir nedeni Beklediniz mi.. Bir gerçegi erken, Bir açlığı tokken Anladınız mı.. Hep mi hep ölecekmiş gibi, Hiç mi hiç ölmeyecekmiş gibi Yaşadınız mı.. Yalanı sürmeye sürmeye, Yanlışı görmeye görmeye Saklandınız mı.. Doğruluğun yönünde, Doğruların önünde Aklandınız mı.. Ortamsız bir yaşamda, Yaşamsız bir ortamda Harcandınız mı..
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 3 (0 üye ve 3 misafir) | |
|
|