![]() |
![]() |
#141 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57922
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() De ki Bu Dal Donar
De ki keklik avına durmuş Tarih ilk değil elbet Gölgenin soğuğuna Koyi Mori'ye Sis, duman çeker üstüne Bir de Koyi Mori inlerken Kızılca kar yağar. Sessizliğe bürünen bir yiğit O Dolaşırken karın üzerinde, De ki bir dalı meşenin Kökünden uzakta, Kış kıyametidir De ki bu dal donar Kara gömülür... Dardadır Çığırı yok Koyi Mori'nin Yüreğime çiğ düşer. Meşe ağacının diplerine doğru Direncine tetik düşürürler Sırtından. Karın kızıla yağmasıdır Tanrının ne işine Koyi Mori, Koyi Şüri, Koyi Sıpi... Welate ma... (Kaynak: Ezgilerde Kaldı Yüreğim 1. Kitap) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() De ki Neyine
rotasız aşklar mıdır dümenler içinde kalan rotasız aşklar ölür dümenler içinde ah benim akılsız başım de ki neyine senin dişi bir sokak köpeği ve onun hayata bağlanma biçimi kapına almadan doyursaydın ya doyurup da salsaydın ya başından umursamadın değil mi umursamadın birgün sana çevireceğini en keskin dişlerini hani açlığa alıştırsaydın hiç olmazsa birazcık da terbiye ucundan ucundan ola ki aç kaldığında kapında satmasın diye seni, satmasın düşmanın verdiği bir lokmaya ah benim akılsız başım ah ki neye ah şimdi sokağa çıksan karanlık içinde kalırsın ve yığınla sokak köpeği saldırmaya dünden hazır kuru bir kemik hepsi, rengi uçmuş ne kadar oyalar ki köpeği... hem çekilir şey mi be bir ömür boyu yan cebinde bir kemikle yol alması insanın... ahh benim akılsız başım bilmez miydin hayvanı bir hayvanın avına çullanışını Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Delice
delilere alışmıştık delice, bir söyler yüz gülerdik yarını iple çektiğimiz günlerde söyler misiniz bu bunağa o deliler sınıfından değil şapkası düşünce gerdanı uzamış mandofon ineğinin yeme düşkündür bu cins inekler nereden gelmiş, ne diyor otladığı yere sıçıyor havamızı bozup kokusunu yayıyor sonra da çekip gidiyor... Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Delinin Aşkı
Sanki boşluktaydı bedeni görünmezdi eline uzanan bir el, Günden çekip asırlara bağlardı hayelini Henüz yaşanmamış bir aşkla usunda gezinirdi gezinmesine Ama Kimsenin tenine değmezdi eli. Katıla katıla boş gözlerle gülerdi Ardından sel olmuş gözyaşlarıyla geri gelirdi Sahibi bilinmeyen anılara gidip yüzyılların hüznüyle dönerdi, Ardından inerdi yıllara Kollarına almışcasına sadrazamın o sarı saçlı beyaz kızını Sanki uçardı bir leylek gibi Sözcükleri de kendi de, Ve katılmazsan eğer o yaşanmamış aşkına Adamakıllı gücenirdi sana Sonra bir bilgiçliği tutardı ki çağlar ötesinden bugüne Nice padişahlar kızlarını alıp arkasından koşmuşlar. Nicedir o büyük aşklar anlatılarındadır Saçına, kaşına, gözüne ayrı ayrı Parmak uçlarına değin ayaklarının Ve nedense vurulurdu kalbinin ortasından Çatlamış dudağın sesine. Yaşamı tutkuluydu kahkahalara Bir o kadar büyük Henüz yaşanmamış aşkla döne döne yanardı, Kimse söz söylemezdi yüzüne Düğün havasında bulurlardı kendini Gamsız bulunmazdı delinin delirten damarı. Kendi kendine alkış tutar zıplardı Elde etmişcesine en büyük zaferini Teması kesilirdi topraktan sudan ürkerdi Binler alkış tutar sanırdı Derebeyi kızlarından oluşan binler, Aşkını saklar, çömelip ağlardı acıkınca Kızların yumuşak ellerinden içerdi çorbasını, Dermanı gelince sadrazam sarayında Bir çırpıda uçardı taa tanrıçalara. (Kaynak: Ezgilerde Kaldı Yüreğim 2. Kitap) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Demirin Tavında
Kaplumbağa Hızında giderdi, Kor yüreğinde pişmiş Sabrıyla. Gözyaşının nehrindeydi Sevdası Sökülürcesine akardı, Gün demirin tavında Katılaşmış, Kuru acıda Kalkmazdı bedeni. Denizin içinde Yunusun inancıydı Yol giden. Tetik düşerdi emeğine Yüreğinde işlenmiş Demirin sıcaklığı. Yetişemezdi gözbebeği Bir yanı kan deryası Köşe taşında gizlenmiş Hücresinde kalırdı. (Ezgilerde Kaldı Yüreğim 1.Kitap) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dermansız Bir Dert
Eyy dermansız dert Öldüreceksen beni Mertçe öldür Olabildiğince de hızlı Çek hançerini, Sinsi sinsi gezinme öyle Tepinip gezindiğin bu can benim Al senin olsun Sürünmekten, ele bakmaktansa. Eyy dermansız dert Çek hançerini vur kalbime, Pazarlık etmiyorum seninle Pazarlık edecek halim de yok Sormadan çalmışsın zaten Kipriğimi, kaşımı... Tel tel saçımı yolmuşsun İşte senin marifetin Tanınmaz halde yüzüm, Ürkütücü Öyle sırıtıp durma karşımda Nazlanma, Bir can için de olsa Yalvarmıyorum sana Bunu sen de bil ki Yalvarmak faydasız Ve de onur kırıcı, Haydi durma çek hançerini Haydi çek Haydi çek Haydi çek hançerini, vur Vur, kalbimin sol yanına... (Ezgilerde Kaldı Yüreğim 2. Kitap) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dersim
Bu kaçıncı sancındır Dersim Munzur'un sesine bıraktığın Bu kaçıncı sancın Söyle bu kimin rüzgarıdır ki Senin gülüşündedir gözü Dağlarına vurunca dönen Bu kaçıncı rüzgar Kara bulutlar yoksa üzerinde Gökyüzü mavi giyinmiştir Ve Munzur berrak akar Sana kaçıncı gelişim bu Hazırlıksız Habersiz de olsan Gelmişim ya sana Sen Dersim'sin tutarsın Damarında sakladığın Bu toprağın gücüsün Bin yılların ağrısıda olsa Munzur'a bandırıp içersin Topladığın güneşin aşkına Sana sığınıyorum Dersim. (Ezgilerde Kaldı Yüreğim 2. Kitap) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Deuc
Qom qoma xorti ênê Meymani serê cımê mı Ênê sonê marê tırqi wanê Cımat cımati ser gırêdanê Allê Qerşi ser nê sonê İna wanê oligarşiyo çı Ez wonı Allê Qêrşi Dêuci i rınd nasqene Bono xo qi mara düridero Rüyê xo qi mara tadaiso İndi sımarê sawaci Çiyo dı piso, zalımo Watênamı na a qı Hêntoqı xorti amê qema Cı beno sa röura bıbo Bışiyeni qê Alle Qêrşi Ma zanimı o tersonıqo Hegai ma qi cêverdeno Ceniqa xo qi cêverdeno Hêrdê ma dı nê fındeno Tersona bıbo qi remêno. K-06 Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Devlerin Dişleri Arasındayız
ulaşmışız onbir kişiye, bir gözlü toprak evde sırasıyla kanatlanıp uçmuşuz, bilmediğimiz yönlere düşmüşüz devlerin pençesine, aranmışız devlerin dişlerinin arasında bulunmuş izlerimiz çıplak bedenlerimizle makinalaşmışız de lo lo lo ekmeğimizi ararken, devlerin dişlerinin arasında nasıl olmuşsa ayaklarımızın üstünde, dik durmayı başarmışız... çocuklarla çocuk olmuşuz mazlumca sevmişiz altı Haziran olmuş Atamız toprağın koynuna girdiğinde toprağın üzerine kapanıp nezaketle, koklayıp öpmüşüz de lo lo lo çoğumuz uzaklarda, sınırlar ötesinde kalmışız ve bir daha, yani kanatlandığımızdan bu yana onbir kişi toplanamamışız bir araya beraber gülüp beraber ağlayamamışız... mektup bile yazamamışız mesela adreslerimiz bilinip izlerimiz sürülmesin diye kim darda, kim ayakta kalmış bilememişiz de lo lo lo çocuklarımız seslerimizi alamamış yüzlerimiz bile yabancılaşmışken çocuklarımıza ayrı ayrı devlerin pençesinde devlerin dişlerinin arasında ezile ezile çeşit çeşit belalar atlatıp geleceğimizi kazanırken öte coğrafyalara savrulmuşuz hayatta mıyız değilmiyiz içerde miyiz, dışarda mıyız... de lo lo lo ağlamaklı gözlerimizle uykuya bıraktığımız rüyaları hayra yormuşuz mesela geç te olsa annemizden, gözyaşlarını çalmışız ağrıdan kopan yanlarımızı, belalı başımızı şekere bandırıp hazırlamışız önceden, sonra yumuşakca, sevecen sesimizle kuş gibi çırpınıp duran annemizden sormuşuz. de lo lo lo sınır üstüne sınır aşmışız, insan üstüne insan görmüşüz köpek üstüne köpek görmüşüz de ne olmuştu sanki... o tek gözlü toprak evden başka elinde karanfille biri mi gelirdi rüyamıza kanatlanıp gidenlerin arkasında kalan annemizin gözlerinden, gözyaşlarından başka hangi yürek dayanırdı, okuyamazdık de lo lo lo vefasız, hayırsız diyenler de olmuştur belki haklıydılar diyeceğim kendi payıma belki de zır deli ama ben, ben de beni bilirim... bilirim ki daha dün gibi hepimiz o tek gözlü toprak evdeyiz çocuklar dizlerimizin önünde kimimiz sıkı sıkı sarılmış gözbebeklerine kimimiz başımızı koymuşuz atamızın göksüne iç içe, yürek yüreğe oturmuş da tanışmış gözlerimiz öyle mutluyuz ki, yüreklerimiz ısınmış birer birer çıkmışız devlerin dişlerinin arasından biriktirdiğimiz her neyse, hasreti atmışız bir tarafa de lo lo lo artık kim, kim uyutabilirdi ki bizi... paslanmış yanlarımızın üstüne aksın diye yağ niyetine aynı bardakta şerbet içerdik bir de üst üste kaçak tütün sarardık çektiğimiz acılar bitsin, yetsin diye... dumanının bir kısmını ciğerlerimizde saklardık. (Ezgilerde Kaldı Yüreğim 2.Kitap) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Devran Ellerimde Kaldı
Göremiyorum Kulağımı tırmalayan çığlığı, Yitiğime gezdiriyorum ellerimi Boşlukta Boşuna dönüp dururlar. Dokunmak istiyorum Gözlerim bağlı, yüreğim yaralı Dişlerimi sıkıyorum, Yumruğumu... Karanlık beslemesi bir el, Kavrıyor ellerimi, Elleriyle Bir araya getirip Vuruyor birbirine Ve ardından kelepçeleyip Bağlıyor ranzaya. Ellerimde kalıyor Devranın ağırlığı... Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|