![]() |
|
|
#141 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57960
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bugün Kendin İçin Birşey Yap
.......Bu gün sadece kendin birşey yap. Hayatın erken büyüttüğü her çocuktan birer kağıt mendil al mesela. Bir yavru kedinin başını okşa ürkütmeden. .......Kendi vicdanınla hesaplaşmak için değil ya da günahlarını azaltmak için Tanrı’nın huzurunda. Yüreğinin saklısındaki insanı hatırlayabilmek için yeniden. .......Zaman ve mekan gözetmeksizin herkesin içinde bağıra çağıra söyle sevdanı uykusuz *******inin hesabını sorarcasına... .......Uzun uzun gözlerinin içine bak insanların, hiç kimsenin tanıdıklarına bile selam vermediği kalabalık caddelerde yürürken. Gözlerin utandırsın bakışlarını senden kaçıranları. .......Merhaba de insanlara, yanıt vermeseler de sana. İster pejmürde kılıklı bir evsiz olsun, ister kendini yeryüzünün sahibi zanneden kalın enseli bir züppe. Hatırlat onlara sıcak bir merhabanın ırk ve sınıf tanımayacağını. .......Sadece aynı havayı soludukları ve aynı güneşte ısındıkları için günaydın de insanlara. Anlat onlara sebepsiz yere sevebilmenin ne demek olduğunu. Gökyüzünü maviye ve ağacı yeşile boyadığı için değil sadece insan olduğu için bu sevgiye hakkı olduğunu nefes alan her canlının... Bugün sadece kendin için bir şey yap; Çıkarsızca sev bu dünyayı 'sev sevebildiğin kadar' 2006 |
|
|
|
|
|
#142 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bugünlerde Hayat...
Koskoca bir çelişki şu hayat, Hüzün makamı çalarken bir keman şehrin kaldırımlarında Radyoda en neşeli şarkılar... Yahut kaybetmiş bir adama anlatılan Zafer hikayeleri gibi Ah ömrüm, geçtiğimiz bütün duraklar yalanmış oysa O duraklarda düşlerine giden otobüsü bekleyen İstanbul bakışlı kızların parıldayan gözleri yalanmış Bütün buluşmaları erteliyor şimdi hayat Ağaçlar her zamankinden erken döküyor yapraklarını Yıllardır görmediğin bir dostun ölüm haberine çaldığı zaman telefonlar... Kızmayın bana dostlarım Ne yüzünüzü unuttum hiçbirinizin Ne silindi kulaklarımdan dost sesiniz bir an olsun Kızmayın ne olursunuz, Bugünlerde hayat Kendi acılarımın yasını tutacak kadar bile Bırakmıyor kendimi bana... 2006 |
|
|
|
|
|
#143 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Buralarda İnsanlar
Buralarda insanlar, Bulduğu her lokmaya şükredecek kadar vefakardır Ve namusludur alın terini ayaklar altına almayacak kadar Bu yüzden buralarda insanlar bazı akşamlar aç yatarlar. Buralarda şairler, Yıldız kopartırlar annelerinin saçlarından Darağaçlarının dökülen yapraklarını toplarlar şafaklarda Bu yüzden buralarda şairler bazı ******* hiç uyumazlar. Buralarda çocuklar, Çocuk gibi yaşayamazlar genellikle Sevinçleri çalınmıştır çünkü onların Kısacası buralarda her çocuk biraz erken büyür Erken ölen insanlar gibi... Buralarda kadınlar, On beşinde yasak hayaller kurarlar (ki kendi başlarına yapmalarına müsaade edilen tek şeydir bu) On altısında gelin edilirler On yedisinde yeni hayatlar yaratırlar kendi tutsak bedenlerinde Aşk çağında aşka küfredercesine... Bense buralarda daha da yalnızım her zamankinden Bütün şehirlerden daha da kalabalık olmasına rağmen bu şehir... Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#144 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bütün Camlarını Yumruklayarak Kırabilirim Bu Kentin
Bu akşam Bütün camlarını Yumruklayarak kırabilirim bu kentin Bütün duvarlarına yazabilirim kahrolsun diye Kahrolsun tüm inandıklarım Kahrolsun değer verdiğim ne varsa İnip deniz kıyısına Sahildeki bütün taşları atabilirim denize Sonra çıkarıp Başıma bela olan bu beyni ve yüreği Atabilirim derin karanlık sulara Ey karanlık sular Böyle daha güzelsiniz bu akşam Yarın maviye dönünce kaybedeceksiniz güzelliğinizi Ben bu akşam bu sahilde İyiye ve güzele olan inancımın tükendiği bu yerde Usanmadan bakıyorum Karanlık göklerdeki Kızıl bulutlara Af diliyorum bu akşam Tüm sevdiklerimden Sadece sevdiğim için onları Af diliyorum Ağladığım için onlar için Af diliyorum İnandığım için İyiye, doğruya ve güzele... 6 Kasım 2002 23: 05 Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#145 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bütün Köşe Başlarında Bekliyor Aldanmışlık
Bütün köşe başlarında bekliyor aldanmışlık Kayıp ümitler mezarlığıdır artık yeryüzü Kurumuş çeşmenin suyu Bir zamanlar hayatı yudumladığımız... Kuşun uçuşuna aldandık Özgür sandık kendimizi Aldandık bir gülümsemeye Aşık olduk hiç yoktan Sahte devrimler yarattık beyinlerimizde Takvim yapraklarından silinmişti oysa Bütün Ekimler Küçük mutluluklara aldandık Hüzün denizinde küçük bir adaydı oysa mutluluk... Aldandık dünyadaki altı milyar insanın kalabalığına Unuttuk her seferinde yalnızlığımızı... Biz aldandıkça Çoğaldı aldatanlar gitgide Karaborsaya düştü umut İnanç satılır oldu bit pazarında... Kalabalıklaştı giderek dünya Ve azaldı payımıza düşen düşler Azaldık Aldandıkça... 17 Ocak 2003 23: 52 Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#146 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bütün Soruların Yanıtı Vardı
Bütün soruların bir yanıtı vardı elbette Ayyaşın içmek için bir sebep yaratması gibi Belki sadece şiir yazmak için sevebilirdi insan Ve yaşayabilirdi sadece bunun için Mesela aç uyuyabilirdi kimi akşam Tok yatabileceği akşamları düşleyerek Sadece sevmek için yazabilirdi bu şiiri Yaşamak için yahut Ölebilirdi yahut gerektiğinde sevdası uğrunda Sınırsızca Dur durak bilmeksizin koşabilirdi Uçurumda olsa yolun sonu... Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#147 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bütün Suç Sonbaharın
Böyle olmak istemezdim Hep hüzünden bahseden Güleç yüzlü bir çocuk gibi Gülümseyerek bakan acıyan yanlarına Bu keder bana Armağanıdır düşen sarı yaprakların Belki hiç çıkmayacak bir doğum lekesi Belki ağır bir yük sırtıma yüklenmiş Onun içindir kendimi Hayatın hamalı belleyişim Belki sadece aşktan söz edebilirdim sana Kendi güzel günlerimden Evimin bütün odalarına girdiğinden güneşin Sadece kendi sıradan kederlerimi anlatabilirdim sana Bireyin kurtuluşunu falan... Böyle olmak istemezdim ben de İnan bana Bütün suç sonbaharın... 2004 Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#148 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bütün Şarkıların Güzelleştiği Bir Anda...
Bütün şarkıların güzelleştiği bir anda Çıkacaksın karşıma Ağız dolusu söyleyeceğim seni ömrüm boyunca Aniden bastıran kar gibi Saracak ellerin bir anda her yanımı Eksik kalan yanımı tamamlar gibi Ömrüme tırnaklarımla kazıdım adını Ölümüm Ya senden olacak Ya da sensizlikten... 2004 Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#149 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Büyüdük
Büyüdük bugün O eski resimlerde gülen çocuk yok artık O sokak artık eskisi gibi Uzun görünmüyor, Sihrini kaybetti artık Büyümek hürriyeti. Çocukluğumun şehri değil bu şehir Bu sokaklar, bu bahçeler Çocukluğumun dünyası değil artık bu dünya Dünyada büyüdü benimle birlikte Büyüdükçe kaybetti güzelliklerini Bu daracık şehir İstanbul değildir artık Yürüdüğüm sokaklarda çocukluğum yok Büyüdük bugün Çoğaldı gözyaşı döktüğümüz mezar taşları Büyüdük ve gurbeti gördük bugün Büyüdük bugün Büyüdük ve Türkü söylemeyi öğrendik. Bu şehir İstanbul değildir Ve o resimlerde gülen çocuk ben değilim artık... 23 Eylül 2002 21: 59 Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#150 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Büyüdüm İstanbul Kadar
Bir sabah Çok erken gideceğim İstanbul en derin uykusundayken Duymayacaksınız ayak seslerimi hiçbiriniz. “Gitme” diye seslenecek ardımdan annem “Daha çok küçüksün” “Büyüdüm Deniz kadar” diyeceğim Artık demir almalı Kızıl gövdeli teknemle güneşin doğduğu yere Bir sabah çok erken çıkacağım yola Kuşların bile haberi olmayacak. “Gitme” diyecek ardımdan babam 'Daha çok küçüksün' 'Büyüdüm Erdal kadar” diyeceğim... Ne yarım asır yaşamak gerekli Ne de yazılmış ve yazılacak olan Bütün kitapları okumak Çözmek için yaşamın anlamını... Bir sabah Çok erken gideceğim Haydarpaşa’da bir tren düdüğü uğurlayacak beni Marmara, binlerce yılın sancısını taşıyan yaslı gözleriyle Bakacak kızıl gövdeli tekneme Ağır ağır yol alırken Güneşin doğduğu yere... “Gitme” diye seslenecek ardımdan biri “Büyüdüm İstanbul kadar” diyeceğim ona... 2005 Melih Coşkun |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|