![]() |
|
|
#141 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57996
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Umut
Her ne kadar solduysak da umudumuzu yitirmedik Zira bu enkaz içinde bu çiçeği biz bitirmedik Zeynal Yaman
|
|
|
|
#142 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Unutmak Varmış
Dermansız bir aşka düştüm Sürgününü yaşadım bütün duyguların İzini sürdüm çöllerde aşkın Mecnunu oldum Leylaların Hasreti bir kor gibi hep içimde taşıdım Yanardağı oldum sevdaların Meğer hicran ateşinde yanmak da varmış kaderde Mahpusuna düşmek varmış sevdaların Bir sabah vakti silkinip birden Alıp başını gitmek varmış diyar diyar Kızgın kumlar üstünde yürümek varmış yalınayak Çilesine yatıp aşkın Ateşinde yanmak varmış sabrın Sahralarda susamak varmış Leyla'ya Rahmetini esirgemesin diye gökler Göklere ağlamak varmış Karanlık *******de yol sorup yıldızlardan Mehtabına dalmak varmış gecenin Sonra kaldırıp aradan mesafeleri Bütün leylaları bir Leyla'da unutmak varmış 12-06-2006 Zeynal Yaman
|
|
|
|
#143 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Usandım
Yokuşu severim oldum olası İnişi düşleyen gönülden usandım Er kişinin er olurmuş balası Namerdi okşayan dilden usandım Hâlimden anlamaz zamanın dili Zamana yaranan gülden usandım Riyâ almış başın gidiyor deli Hâra şakıyan bülbülden usandım Alnımız açık başımız dik bizim Zulme eğilen sümbülden usandım Surlara şahlanan küheylan bizim Nahıra sığınan düldülden usandım Tarlasında yiğit terin silerdi El kiri silen mendilden usandım Hani o erler ki Hakk'tan dilerdi Kuldan beklenen ödülden usandım Adalet ki mülkün temeli derler Temeli semiren filden usandım Zâyi oldu gitti milli değerler Halkı aldatan vekilden usandım Zeynel'im sözüme katmam yalanı Milleti soyan zelilden usandım 'Bağış' diye yutturdular talanı Kâle alınmaz delilden usandım 1995 Zeynal Yaman
|
|
|
|
#144 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Üç Yüz Bir
Önce kanun yaparız: Üç yüz bir Sonra fişleriz toplumu bir bir Hukuk toplumun huzuru içindir derler Oysa bizde huzuru eder yerle bir Zeynal Yaman
|
|
|
|
#145 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yakacaksa Bizi Bu Sevda Yaksın
Şu karanlık asrın ışığını bulmak için Gelin şu zaman kumaşını benimle biçin Çevirin bakışlarınızı hür ufuklara Fethedebilmek için yeni asırlar seçin Kulak verin tarihin o davetkâr sesine Karışssın nefesleriniz ecdat nefesine Duyunca ruhunuzda akınların sesini Sert bir yumruk indirin kölelik kafesine İşte o zaman ufuklar yolunuzu bekler Yeniden rahmet kapısını açacak gökler Bütün mazlumların yaptığı ortak duaya Amin sedalarıyla katılacak melekler İnsanlığın haysiyetini kaldırıp yerden Bir bayrak gibi taşıyacaksınız göklerden Bir ahenk hâlinde ayağa kalkıp her şey Size en saf aşkını sunacak yüreklerden Beyinlerdeki zincirleri kıracaksınız Ve 'hak haklınındır' diye haykıracaksınız Sonra binip aşktan bir Burak'ın kanadına Ötelerin ötesine oturacaksınız Göklerin nurunu yeniden sağacaksınız Bir güneş gibi dünyamıza doğacaksınız Asırlardan beri kapanan hikmet kapısını Sonsuza kadar insanlığa açacaksınız Kuracaksınız medeniyetlerin en hasını Açacaksınız hayatın perde arkasını Her gün rahmet eliyle okşanacak başınız Sileceksiniz ruhlardan yılların pasını Ve gözyaşlarınız bulutları bastıracak Açılacaksa kapılar böyle açılacak Güzel bir rayiha yayılacak şu âleme Bir rayiha ki bütün âleme saçılacak Hazin bir bestesiyim işte ben bu rüyanın Başkaca bir yolu da yoktur ki uyanmanın Gelin bu sevdanın ateşine siz de yanın Sonra çözün gözyaşlarınız çağlayıp aksın Ve yakacaksa eğer bizi bu sevda yaksın 2005,Bursa Zeynal Yaman
|
|
|
|
#146 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yalan
Mülk Allah’ındır; yani bütün âlem Tanrısal alan Birileri diyor ki: “Hayır, her yer kamusal alan” Siz ne dersiniz bilmem amma, ben eminim dostlar Cihan cihan olalı söylenmemiştir böyle yalan 2008 Zeynal Yaman
|
|
|
|
#147 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yalnız Güzellikler çiçek Açsa
Kar topu gibi sıkıp avuçlarımda Erim erim eritsem karanlıkları Sonra sarılıp memesine rahmet güneşinin Nur sağsam dünyamıza Boy verip topraktan sevgi fidanı Çınar misâli yayılsa âleme Kaygısız zikretsem gölgesinde zamanın Ter atsam yollarında mi'racın Tutunup eteklerine ol yüce Nebi'nin Sırtlansam yükünü bütün beşerin Ne yol bitse ne de yolculuk Öpe öpe yol alsam izlerini Gözyaşlarım sel olsa Söndürse cehennem ateşini Kapılsam ben de bir rüzgârın önüne Gezsem diyar diyar Ebr-i nisan olsa gözlerim Ağlasam nefretin yanar dağına Söndürsem alevlerini Kalmasa eser fenadan yana Yalnız güzellikler çiçek açsa her yerde! 1994 Zeynal Yaman
|
|
|
|
#148 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yarınımız Yoktur Bizim
Namluların ucunda yaşıyoruz Bir tetiğe bağlı hayatımız Ya da hayatımıza bağlı tetikler Henüz düşmediler Ne gidenlerden olabildik Ne de kalanlardan… Sıratındayız ömrün Altımızda cehennem kuyuları Başımızda zebaniler Yürüyoruz… Dağılmasın diye örümcek ağı yuvamız Güneşle birlikte gurup ediyor Damarımıza küskün kanımız Ne yana baksak gece Ne yana baksak karanlık Işığa hasret gözlerimiz Zulmet deryasındayız Boğuluyoruz… Vakit gece yarısı Şişelerin merhametine kalmış her şey Şarap renginde alınyazımız Kızıla boyuyor gecemizi Ve yüreğimizden akıyor Damarımızda durmayan kanımız Feryat…Boşuna… Sarhoş naralarında kayboluyor çığlığımız Sağır doğuyor gündüzümüz Silahların namlusuna kazınmış adımız Çaresiz, öleceğiz… Bir öfkenin kapsülüne sıkışmışız Kurban edilmişiz bir atımlık barutun keyfine Gözyaşımız hüzzamdır artık Feryadımız dilsizdir Alın yazımız buraya kadar dostlar Yarınımız yoktur bizim Ölüyoruz… Zeynal Yaman
|
|
|
|
#149 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yavuz Sultan Selim'den bir şiir: Sanma Şahım
Sanma şahım herkesi sen sadıkane yâr olur Herkesi sen dost mu sandın belki ol ağyâr olur Sadıkane belki ol âlemde bir dildâr olur Yâr olur, ağyâr olur, dildâr olur,serdâr olur Zeynal Yaman
|
|
|
|
#150 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yazık
Allah insanları âlemlere sultan diye yarattı Yazıklar ki insanlar sultanlığı bir habbeye sattı 2006 Bursa Zeynal Yaman
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|