![]() |
![]() |
#141 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57908
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() .Abdulkadir Öğdüm İle Hasbıhal -7-
İki şahidim var, ikisi haktır Hangisine selam versem gül açar Birisi gönlümde bari mutlaktır Birisinden şeytan korkar da kaçar. Ayaz vurdu dala, yola kar düştü Hasret düğümlendi dala yar düştü Başım alev aldı, gönle nur düştü Yollar buz, turnalar yüksekten uçar. Ocağım yanar da, tütmez bir türlü Bu sevda başımdan gitmez bir türlü Benim bu hasretim bitmez bir türlü Hüznümü kamçılar, arzumu saçar. Seher vakti hayal kapımı çalar Sırrın körfezine acılar dolar İçimde bir sızı meler ha meler! Anasından ayrı kuzudan naçar. Gönlümden geçeni bir bilebilsen Ben geçmişte kaldım, gelecekte sen Kaleli, kederden sıyrılabilsen Seven sevinirdi, olmazdı duçar.
![]() |
#142 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() .Abdulkadir Öğdüm İle Hasbihal-8-
Eskiyi yeniyi sen bozdurursun! Baharı gelmeyen uzun yıl gibi, Sözü sen taşırsın, sen sızdırırsın! Yanakların pembeleşmiş al gibi, Bu gönle sevgiyi sen sezdirirsin! Ay gölgemin gölgesine sığınır, Sen sitem edersin, sen gezdirirsin! Gönlün mahrem bölgesine sığınır, Ele saat, bize yıl yazdırırsın! Her kişiye görünürsün el gibi, Sen öğüt verirsin, sen azdırırsın! Her kapıda çalınırsın zil gibi, Terazinin kefesine sığınır! Bir fanide gönül hep aradadır, Alemin en bilgesine sığınır! Mahlukatın gözü hep oradadır, Kaleli hüznün sesine sığınır! Sevgiye mezarı sen kazdırırsın, Ya bu yalan gün nesine sığınır! Sen sahip çıkarsın, sen ezdirirsin,
![]() |
#143 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .Abdulkadir Öğdüm İle Hasbihal -9-
Bu yerde şairin dili perişan Ne kadar olsa da nazsız, nedendir? Bülbülü lâl bağın gülü perişan Göllerim dudusuz, kazsız, nedendir? Ben miyim divane, sen misin hasif? Sen mi takıntılı, ben miyim pasif? Ben miyim meyane, sen mi agrasif? Sesimiz hep kısık, tizsiz, nedendir? Güvercinler saldım yaban ellere Bülbüller zulmeder esmer güllere Bastığı toprakta huzursuz ere Baharlar, baharsız, yazsız, nedendir? Ucuz sevdalara kucak açalı Aramıza girdi çok karaçalı Gönül beğenmiyor yeşili alı Davulsuz, zurnasız, sazsız, nedendir? Huzuru divanda gözü ağların İlkbaharda kışı geldi bağların Belleri aşılmaz karlı dağların İnişsiz, çıkışsız, düzsüz, nedendir? Başımız ısrarla aynı hatada Kanımız akıyor yedi kıtada Gözümüz kan kusan şu haritada Umutlar yarına, izsiz, nedendir?
![]() |
#144 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .Abdulkadir Öğdüm İle Hasbıhal -1-
Hevesi yol ettim, hayali yoldaş Ne seherim, ne sabahım var benim Hasreti tutamam, arzu gözde yaş Ne suç ettim, ne günahım var benim Serverların dergâhına uğradım Usulce sokuldum, atmadım adım Pirim gözlerinde kaldı muradım Başı duman dağca ahım var benim Selam verdim selamımı almadı Gönül verdim, davet ettim kalmadı Boyun eğdim, “şükür” dedim olmadı Deste derdim ve ervahım var benim Böyle bir sevdaya bağlandı yolum Tutsam kaldıramam, yok artık kolum Sultana sevdalı, talihsiz kulum Şaha şadlık veren şahım var benim
![]() |
#145 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .Ad...
Beni dinle Barış Doğan, sözü yabana atma Gıyabi’yle Halefi’yi sakın ola bir tutma! ! Turna göçmen gelir geçer, sığırcık konmaz uçar Bülbül olmak sevişmektir, sakın bunu unutma. Yol aşağı yağ da su da aynı şekil akışır Halef ile bağlı olmak bir noktada çakışır. Sözümü tut kalma naçar, her kilidi bu açar Halefi ol erenlerin, sana bu ad yakışır.
![]() |
#146 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .Ağla Çocuk
Güzel çocuk, mahzun çocuk, can çocuk Her kış bir bahara dönsün sen ağla! Yürek yara, benzin soluk, yüz uçuk Bugün birsin, yarın binsin sen ağla! Bu çağın eseri, esiri çocuk Sevginin kesiri-küsürü çocuk Medeni yangının tesiri çocuk Göz yaşınla ateş sönsün sen ağla! Ağla ateş sönsün, ıstırap dinsin Şu uygar dünyanın mahsulü sensin Sen bugünsün, sen yarınsın, sen dünsün Yanmış gönüllerde kinsin sen ağla! Ağla çocuk ağla zemin ıslansın Zamana hükmeden zalim uslansın Yaşın duman olsun, dağa yaslansın Yarının sahibi sensin sen ağla! Adam ikrarından, hayvan yulardan Yakalanır çıkamadan sulardan Bu aşk yücelerden, bu azim yardan Sevdan gönüllere sinsin sen ağla! Yağmur gibi bomba yağar, serseri Cana düşer yer andırır mahşeri Sen 'mazlumlar mazlumu'nun eseri Garbın hor gördüğü dinsin sen ağla!
![]() |
#147 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .Akar.Akar, Akar (Destan)
Okyanustan derin gönlünün içi Kimseye göstermez yanar kavrulur! Drama dönüşür hayat sikeçi Buna aklı ermez yanar kavrulur! Arif kişi her çileyi hoş görür Cahil, nadan bu dünyayı boş görür Bir insan ki her insanı baş görür Her kusuru görmez yanar kavrulur! Güller hoyrat elde, umut çalıda Mal mülk düzenbazda, sabır velide Arzu yüce dağda, heves yalıda Asla aman vermez, yanar kavrulur! Zaman uzamakta, geçmede ara Dost dostun gönlüne açmada yara Kalbin çekülünü asmış duvara İpine el sürmez, yanar kavrulur! Gonca boyun eğer, güller sarardı Arının o gülde muradı vardı Hasretin ateşi sineyi sardı Vuslat ele girmez, yanar kavrulur! Çabalar kabını dolduramazsın Olmaya uğraşır olduramazsın İstesen de gülü solduramazsın Kimseyi küstürmez, yanar kavrulur! Gönlümün gözünde saklarım seni Cevherine bakar, yoklarım seni Uzaktan uzağa koklarım seni Bu gönle şerbet ez, yanar kavrulur! Yadında yarı var, sanırsın canlı Yanında hayali, çok heyecanlı Elleri nasırlı, gözleri kanlı Dosta yel estirmez, yanar kavrulur! Dikkatlice oku bu son heceyi! Uğraş o ki, gündüz ede geceyi! Gönlün günü tutsa, ünün yüceyi Güneşe un sermez, yanar kavrulur! Gönlümün gözüne teperim seni, Bilmişim korganım, siperim seni İki gözlerinden öperim seni Bu baş çam devirmez, yanar kavrulur!
![]() |
#148 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .Akılların Kafaları Karışık?
Devrin suni üretilmiş ağacı Dalların kurusun, kuşlar konmasın Bir düşüncen, bir fikrin yok ne acı Öldüğünde komşuların tınmasın. Bir baş soğan bir kazanı kokutur Husumeti ak kazana akıtır Kokun sarımsağa mevlit okutur Viranende ateş-mateş yanmasın. Asrın küflü sandığının saklısı Köse sakallısı, bet ayaklısı Ortalığın kotuk ganayaklısı Çöl kalasın, seni kimse anmasın. Kurt bakışlı tilkilerin enderi Kedilerin, köpeklerin önderi Bu mevsimden sonra, bu aydan geri Sana ışık yakan gönül onmasın. Bu çakal dünyayı şeşi beş görür Önüne gelene din dersi verir Tavayı görmeden yağ gibi erir Özün deniz suyu içsin, kanmasın. Fitilsiz fiskenin boğucu isi Yalınayakların ayak ölçüsü Bu dünyada kör şeytanın elçisi Ölün koksun ortalıkta, donmasın Akılların kafaları karışık Her delinin yakasında bir ışık Toplum değil kendisiyle barışık Kimse kendin Hint Kumaşı sanmasın.
![]() |
#149 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .Aklım yanıyor Dostlar
Aklım yanıyor dostlar dumanım arşta Ne fikrim uyanık ah ne akıl başta!
![]() |
#150 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .Ama'sı Saklı...
Gönül fincanında saklarım seni, Sırılsıklam terlemezsen yanarım. Öperim, okşarım, koklarım seni, Gerçek Biri birlemezsen yanarım. Emen diye diker oklarım seni, Oktan evvel fırlamazsan yanarım. Kalbur ile eler, paklarım seni, Cılız iken gürlemezsen yanarım. Azarlar, döverim, haklarım seni, Dört dolanıp, turlamazsan yanarım. Haset pazarında aklarım seni, Hor bakanı horlamazsan yanarım. Evet candan özge saklarım seni, Sebepleri zorlamazsan yanarım. Halini sorarım, yoklarım seni, Çıban başı körlemezsen yanarım.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|