![]() |
|
|
#141 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57947
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Sanki Herkes...
Ekinler bitmekte her mevsim şükür demesekte,toprak ve suyla, Biraz güneş lazım ona,yakıcı,yaratıcı,kırmızı,geceden çalıntı. Ekinler bitmekte bir sebeple,acımadan koparıldıkça yine de, Bitmekte güneş yandıkça,yok olmakta biz değmekten vazgeçince sevdalı bir ele... Sular durulmakta; kıpırtısız,çalıntı bir sahranın koynunda, Kalmakta gemiler yolun yarısında,rüzgarlar ağlamaklı,kendi başına. Sular duruldukça durulmaması lazım gelen bir molada,yakalanmış orada imkansız bir fırtına aşkına, Aşkın deliliği tutmuş sebep bu,tutmuş da,ezelden-ebede yok bu yüzden aklı başında. Mezarlar yapılmakta böyle olunca aşk uğruna,canlar uluorta ama değil çalıntı, Açılıp açılıp yorgan gibi,bedene kapanmakta hiç açılmamacasına kapıları. Mezarlar yapılmakta topraklar üstüne,ayaklar altına,süslü,okunaklı ve kilitli, Okumak yasak değil de mezar taşlarını,herkes sanki ilkokul bir tasdikli. 190207 pazartesi Ali Yeşil |
|
|
|
|
|
#142 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Sen Bensiz Ölümü Bilemezsin
Bensiz geçecekse ömrün, Sen kimsesizsin,ağla... Ellerin bulamayacaksa ellerimi karanlıkta, Senin ellerin yok,anla. Bensiz ezeceksen kara toprağı yapraklarıyla, Mevsim yapraksız karakış boşuna uğraşma, Ve hatta, Toprağın örtüsü de bembeyaz sırtında. Toprakta bir kucak bulup saklanmak için, İstersen toprağın üstünden örtüsünü çek sevgilim. Çaban boş yere, Sen bensiz ölümü bilemezsin. 18.12.06 pazartesi Ali Yeşil |
|
|
|
|
|
#143 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sen Cemre
Sonra, Senin yüzünden dünya dönmüyor da. Gün batımındaki kızıllık, Rengini kaybetmiş artık. Güneş görmüş yüzünü de, Şimdi ahbap olmuş geceyle. İklimler değişmez olmuş, Sen cemre olup yüreğime düşünce... Ali Yeşil |
|
|
|
|
|
#144 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sen Diye
göz gözü görmez bir karanlıkta, kendimi kaybettiğim gecede görsem seni. nasıl desem, daha önce hiç görmemiş gibi. ellerini bilmiyormuşum farzet. farzet ki; tenim teninin tadına hasret. sensiz aldığım her nefesin acısı, ömrümde sen diye bitse. ve, yine ömrüm başlasa sen diye. SEN ÖĞRETTİN BANA BİLDİKLERİMİ Ömürlük bir ölüm bu... Her an yaşayıp,her an yaşayıp... Ölümdür işte bana emanetin.. Senin içindir, Hiç durmadan, Hiç tebessümsüz ağlayışım... Bana öğrettiğin her şey sonsuz. Aşkın, Yakışın. Kimbilir, Sen öğretmişsindir ateşe de yanmayı. Yakıp ta yanmamayı! Ya da en mutlu anımda bana ağlamayı. Sen öğrettin canıma, Başka bir cana bağlanmayı. Ya da sessiz bir haykırışı... Sen öğrettin bana, En sığ gözlerde boğulmayı. Ve yokluğa karışıp, Sende hiç bilinmeyen bir sır olmayı. Düşüp kalkamamayı sevdirdin sen. İşte, Ellerine düştüm ben. Muhtacım artık sana bir yetim gibi. Muhtacım sana ölüm gibi... Şimdi dizlerinin dibindeyim... İstersen kaldır yerden, İstersen öldür beni bir an bile geçirmeden |
|
|
|
|
|
#145 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sen ey Sevgili
Ey sevgili, Sen, Sessizliğimin sesi... Mahpusluğumun firar sebebi, Firariliğimin çıkmaz bir sokakta bitişi... Darağacındaki duygusuz celladım, Azrail'in yabancı nefesi. Sen kalabalıklara garkolan yabancı, Yaban ellerdeki yüreğimin tek tanıdığı. Sabahımın karanlık yüzü, Gecemin yeni doğmuş güneş örtüsü... Dört duvar odamın beşinci soğukluğu, Yanıklığı en kara ateşlerin. Yerin yerim,yerin cehennemim. Her durduğumda yürüme sebebim, Her yürüyüşümde nerde ellerin? Yalnızlığımla kardaş,yoldaş,sırdaş, Değilsin ki ey sevgili... Sen korkuların efendisi, Sen Azrail'in yabancı nefesi. Sen tüm yalnış bildiklerim gibi, Sen Azrail'in ta kendisi. Ali Yeşil |
|
|
|
|
|
#146 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sen Öğrettin Ban
Ömürlük bir ölüm bu... Her an yaşayıp,her an yaşayıp... Ölümdür işte bana emanetin.. Senin içindir, Hiç durmadan, Hiç tebessümsüz ağlayışım... Bana öğrettiğin her şey sonsuz. Aşkın, Yakışın. Kimbilir, Sen öğretmişsindir ateşe de yanmayı. Yakıp ta yanmamayı! Ya da en mutlu anımda bana ağlamayı. Sen öğrettin canıma, Başka bir cana bağlanmayı. Ya da sessiz bir haykırışı... Sen öğrettin bana, En sığ gözlerde boğulmayı. Ve yokluğa karışıp, Sende hiç bilinmeyen bir sır olmayı. Düşüp kalkamamayı sevdirdin sen. İşte, Ellerine düştüm ben. Muhtacım artık sana bir yetim gibi. Muhtacım sana ölüm gibi... Şimdi dizlerinin dibindeyim... İstersen kaldır yerden, İstersen öldür beni bir an bile geçirmeden... Ali Yeşil |
|
|
|
|
|
#147 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
SenBilSen
İlk gördüğün güneş sönmeden, Elini üşüten ilk çiğ tükenmeden, Aklım senden başka şeye ermezken, Dağların unufak olmasın üstümden geçmeden. Akşamların karanlık tiryakiliği sen, Sevdamın tek varisi sen, Bir rengini bilsen, Bir vasiyetimi bilsen... Ali Yeşil |
|
|
|
|
|
#148 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sende Bittim
Aklımı sana kilitledim. Firarları bile zar zor engelledim. Öyle sevdim ki seni, Sonunda, Yasak ettim bana kendimi. Bir an bile düşünmek yok sensiz geceyi. Gözlerine bakmayı isterim, Korkarım. Bu kadar isterken seni görmeyi, Korkumdan köşe bucak kaçarım. Sözler aklıma hapislerde yoldaş. Bir hece hüzne kardeş. Bir tek söz var dilimde, O da adın. Gerisi yalan tüm harfleriyle. Büyütüp hasrete yolcu ettiğim acılarım, Ne kadarsa,hepsi bitti sende... Bende sende bittim. Acılarım terkedip giderken beni, Ardından bir bardak su dökmedim. Ali Yeşil |
|
|
|
|
|
#149 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sendenim
Kimsenin bilmediği, Yaşayamadığı bir mevsimdesin sen. Ezelden gelmişsin, Ve ebedisin. Herşeyin varoluşu gibi, Bende sendenim. Bir nefesliğim. Senin olduğun yerde, Yağmurlar buluta dargın. Toprak güneşten sıcak, Ve yüreğim yıldızlar kadar darmadağın. Sadece ayışığı kalmış gözlerinde, Güneşse, Ayla girdiği savaşı kaybetmiş cehennemde. Ali Yeşil |
|
|
|
|
|
#150 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Seni Aradım hep
Zor,çok zor. Gözlerim buğulu kaldı senden sonra. Zor gülüm zor, Bir yetimin acısı gözlerimden yüreğime akmakta. Kimsesizleşmeye, Sessizleşmeye, Yüreğimi,anılarımdan bulduğum gözlerinle delmeye, Ve dilimde tesbih adınla, Hiçleştim sen diye. Sen diye geçtim dünya üzerinden, Kendimi kaybettim yazık; Sen,sen diye inlerken. Bir ağaç gölgesi bile yokken, Ateşler içinde yanarken ben, Seni aradım durdum hep, Misafiri olmayan bir kabirde yatarken. 09/12/2005 cuma Ali Yeşil |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|