![]() |
![]() |
#141 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57906
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gelirim
Bu gece gel, bekliyorum demişsin, Yüreğimi bura bura gelirim. Bir numara, bir de adres vermişsin, Adresini sora sora gelirim. Bir sevda ki, olmaz zamanaşımı, Gizlice döktürür her gözyaşımı. Kuma gömdüm şu akılsız başımı, Duvarlara vura vura gelirim Ellerin sözüne uyan sen idin, Beni saf yerine koyan sen idin, Söz verip, sözünden cayan sen idin, Ben sözümde dura dura gelirim. Nasıl unuturum o gülüşleri? Başıma açtığın türlü işleri, Her gece gördüğüm senli düşleri, Hep hayıra yora yora gelirim. Yerim gurbet, derdim ekmek parası, Kaç saat ki sıla gurbet arası? Kapanmıyor şu gönlümün yarası, O yarayı sara sara gelirim. Hesap uymaz çarşıdaki hesaba, Boş mu umudum, boş mu bu çaba? Hangi geceliği giydin acaba? Hoş hayaller kura kura gelirim. 13 Eylül 2005 Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gemlik'te gün batımı
Alın can yoldaşını Gezin Kulaktaşı'nı Gemlik'te görmek gerek Güneşin batışını Akşam Gemlik hoş olur Uzaklar yokuş olur Gün denize dalarken Seyreden sarhoş olur 3 Eylül 2006 Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gemlik'te şair olmak
Gemlik'te şair olmak, Mühim bir olay değil. Sesim iyi duyulsun, Duyurmak kolay değil. Oldum sözün âlimi, Anlatırım hâlimi. Mazlum ile zalimi, Ayırmak kolay değil. Kimi aşar kendini, Kiminde deve kini. Hoş görsem de çirkini, Kayırmak kolay değil. Feda ettim uykuyu, Çölde aradım suyu, Bu huy şairin huyu, Sıyırmak kolay değil. Anlamı çok çokların, Önemi yok yokların. Gözü doymaz tokların, Doyurmak kolay değil. Ne sağırdım, ne kördüm, Sözcük buldum, söz ördüm. Nice aymazlar gördüm, Uyarmak kolay değil. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gemlik sahillerinde
Oturdum taş üstüne, denize bakıyorum. Uçuşan martılara hep seni soruyorum. Bu ayrılık, bu hasret bitsin artık diyorum. Gemlik sahillerinde seni düşünüyorum. Öptüğüm, kokladığım bir resmin var elimde, Sanki sigaram gibi tütersin gözlerimde. Gül yüzün hayalimde, türkülerin dilimde, Gemlik sahillerinde seni düşünüyorum. Hasret beni kahretti, âşık ettiğin gibi. Bir gemi daha gitti, senin gittiğin gibi. Benden haber sorarsan, her şey bildiğin gibi, Gemlik sahillerinde seni düşünüyorum. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gemlik türküsü
Şu dağlar delinir miydi? Gurbete gelinir miydi? Bir zeytin ağacı olsam, Kıymetim bilinir miydi? Gemlik iki dağ arası, Gelir Bursa arabası. Olmasa hasret yarası, Gözyaşım silinir miydi? Ne dert biter ne de tasa, Hasret doldum tıka basa. Bu dünyada aşk olmasa, Yâr için ölünür müydü? Ayaz yemiş duygularım, Sılamı anıp ağlarım. Yâr dedikçe uykularım, Her gece bölünür müydü? 11 Ocak 2007 Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gemlik zeytini
Tadı çok nefistir, hiç unutulmaz, Dünyayı arasan, eşi bulunmaz. Ekmeksiz, zeytinsiz sofra kurulmaz, Sofranın baş tacı Gemlik Zeytini. Selesi, turşusu, salamurası, Hem yeşili vardır, hem de karası. Zeytinsiz olur mu hasta sofrası? Her derdin ilacı Gemlik Zeytini. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gençlik çağlarım
Sararmış resimler hatıralarım, O güzel günleri şimdi ararım. Yanımdan ne çabuk geçip gittiniz, Ey güzel yıllarım, gençlik çağlarım. Çocukken bahtiyar ettiniz beni, Şimdi bir ihtiyar ettiniz beni. Nereye bırakıp gittiniz beni? Ey güzel yıllarım, gençlik çağlarım. Hayatın yükünü taşıyamadım, Dertlerden başımı kaşıyamadım. Sizi doya doya yaşayamadım, Ey güzel yıllarım, gençlik çağlarım. Yarını düşündüm, hayaller kurdum, Umutlar peşinde koşturup durdum. Yeniden yaşasam mutlu olurdum, Ey güzel yıllarım, gençlik çağlarım. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gezin
Salına salına yürü güzelim, Ak gerdana altın takın da gezin. Maşallah desinler, nazar değmesin, Kem bakan gözlerden sakın da gezin. Varlığın mutluluk, yokluğun hüzün, Bir anlamı olsun baharın, güzün. Benden başkasına dönmesin yüzün, Gözümün içine bakın da gezin. Başımı döndürsün gül kokan tenin, Şiirler yazdırsın tatlı dillerin, Tenimi okşasın narin ellerin, Al al kınaları yakın da gezin. Kadir Mevlâm seni bana saklasın, Kollarım sarılsın, burnum koklasın. Bizi kıskananlar bir bir çatlasın, Bir nazar duası okun da gezin. Zeki Çalar der ki: Bu aşk bitmesin, Yürekten sevenler çile çekmesin. Ölürsem, gözlerim açık gitmesin, Saçımın teline dokun da gezin. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Giresun'un güzeli
Çekme uşak gazeli, Deşme, derdim tazeli. Aklımdan hiç çıkmıyor, Giresun'un güzeli. Yaylanın yeli gibi, Gezerim deli gibi. Bayırın gülü gibi, Giresun'un güzeli. Başımda bir tatlı dert, Sözü doğru, özü mert, Karadeniz gibi sert, Giresun'un güzeli. Bal yesin banım banım, Ben diline kurbanım. Hanımdan daha hanım, Giresun'un güzeli. Sevdiğim yeşil şallı, Direkli peştamallı. Hem nazlı, hem edalı, Giresun'un güzeli. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Giresunlu Mustafa Bey
Mertlikte mertlerin hası, Kemençeli her havası, Dürüstlükte en âlâsı, Giresunlu Mustafa Bey. Kafası tam Laz kafası, Yolda kalmaz arabası, Dokuz tane kız babası, Giresunlu Mustafa Bey. Yaz demedi, kış demedi, Kamyona sele yükledi, Otuz yıl oğlan bekledi, Giresunlu Mustafa Bey. İstanbul'da turşu sattı, Ne eksik ne fazla tarttı, Pire için yorgan yaktı, Giresunlu Mustafa Bey. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 2 (0 üye ve 2 misafir) | |
|
|