![]() |
|
|
#1571 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57938
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Her Şey Benim Annemdir
1/: Bir lezzetli haziran sabahı Çavar güneş bulutların üstüne Hazırlanır doğurmaya gökyüzü Düşer burnuma bir damla Bir...bir damla daha... Yağan yağmur annem olur. 2/: Bir lezzetli temmuz sabahı Telgrafın telleri geçer üstümden Kuşlar konar üzerine dizi dizi Turuncu gagalı palaz yerine koyarız Her zaman biz kendimizi Çırpar kanatlarını leylekler Sığırcıklar yavrularına yem peşinde Kara kargalar, telli turnalar Ve tüm altı kanatlılar Uçan keklik annem olur. 3/: Bir lezzetli ağustos sabahı 'Heyemola! ' çeker balıkçılar Oltacılar köprülere saf tutarlar Çırpınır ağda balıklar Oltaya takılanlar tık tık vurur Hamsiler, levrekler ve palamutlar Uskumrular annem olur. 4/: Bir lezzetli eylül sabahı Güleç yüzlü ilkbahara gebe olur Ak sakallı yorgun ve yaşlı kış Takvimler teslim olur nazlı nisana Mavi bir şemsiye açılır üstümüze Sıyrılır gökten bulutlar Doğan güneş annem olur. 1 2 3 4 5/: Bütün lezzetli ayların her sabahı Burnumuza yağan yağmur Üstümüzde uçan keklik Ağda çırpınan balık Yaşamın ortasına doğan güneş Annem için ben olurum Bana göre annem olur. Ahmet Yozgat |
|
|
|
|
|
#1572 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Her Şey Tek Tetiğe Bakıyor
1/: Ateş yakıcılığında aşkım Tek kıvılcıma bakıyor. Ama akıyor sevdalı yüreğime Bütün tandırlar... 2/: Su akıcılığında aşkım Tek damlaya bakıyor. Ama akıyor vurgun yüreğime Bütün ummanlar... 3/: Gün kavuruculuğunda aşkım Tek sabaha bakıyor. Ama akıyor zavallı yüreğime Bütün takvimler... 4/: Kurşun vuruculuğunda aşkım Tek tetiğe bakıyor. Ama akıyor çılgın yüreğime Bütün askerler... Ahmet Yozgat |
|
|
|
|
|
#1573 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Çocuk İşte
1/: Ben kocaman ve kara gözlü bir çocuğum Yani her çocuk gibi bir çocuğum işte Depremlerle başı dertte olan Asya'da Açlıkla cebelleşen Afrika'da Cezayir'de Habeş'te Ben kocaman ve kara gözlü bir çocuğum Buz kesen zemherinin ortasında Kar alır kar satarım Hiç kâr etmesem bile Akşam yoksul yatağıma mutlu yatarım Ben sıradan bir çocuğum Gerçeğe hayal katarım. 2/: Ben kocaman kepçe kulaklı bir çocuğum Yani her çocuk gibi bir çocuğum işte Ayazın anavatanı kutuplardayım Buz alır buz satarım Tüm zarar etsem de Akşam soğuk döşeğime mutlu yatarım 2/: Ben koca burunlu ve sümüklü bir çocuğum Yani her çocuk gibi bir çocuğum işte Çocukluk bu ya bazen kafam eser Sıcağın anayurdu sahralara giderim Güneş alırım kilo kilo İsteyene haziranda satarım Toptan ziyan etsem bile Akşam soğuk hasırımda mutlu yatarım. 4/: Ben koca kafalı ve kara saçlı bir çocuğum Yani her çocuk gibi bir çocuğum işte Çölleri geçip ekvatora giderim Cangıl ormanlarından yağmur alır Bozkırlara damla damla satarım Toptan zarar etsem bile Akşam saman şiltemde mutlu yatarım. 5/: Ben küçücük ve kara kuru bir çocuğum Yani her çocuk gibi bir çocuğum işte Bazen gerçeğe rüya katarım. Ahmet Yozgat |
|
|
|
|
|
#1574 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Herkes Koleksiyon Yapar
1/: Defne okuldan arkadaşım Pul koleksiyonu var onun Benim de gazete koleksiyonum. 2/: Oktay'ı gördüm geçen cumartesi Havadan sudan sonra dedi ki: 'Kartpostal koleksiyonu yapıyorum.' Ben de gazete resimleri topluyorum Renkli renkli hem de. 3/: Rastlaştık Sarper'le Cebeci'de Onunki yabancı para koleksiyonu Cüzdanında yeşil yeşil dolarlar Bankada da avro hesabı var Doğrusu bende yok o kadar Bozuk para koleksiyonu benimki. 4/: Uğurcan el salladı uzaktan 'Merhaba,' dedi 'Araba koleksiyonu yapıyorum Mersedes hem de...' Ben de dedim ki Biraz mahcup, utangaç biraz: Araba resimleri koleksiyonum var benim de.' Ahmet Yozgat |
|
|
|
|
|
#1575 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hor Hor Horon Tepilir
1/: Çekilince denizden ağlar yukarı, Işılar yosun yeşili gözler. Deniz bereket sunar, bolluk sunar. Denizciler neşeli, Hor hor horona tutuşurlar. 2/: Düğün olur, bayram olur, Tutuşur deniz ve balık kokan eller. Sahiller, neşe dolar. Kızlı, erkekli gençler, Hor hor horona tutuşurlar. Ahmet Yozgat |
|
|
|
|
|
#1576 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hoş Geldin Korkut Dede
1/: Yağmurlu hatta karlı bir gündü. Ya dündü, Ya da evvelki gündü, Bulanık sisler arasında, Elinde koca bir gürgen asa, Hoş geldin dedem Korkut. Hoş geldin Korkut ata. 2/: Oğuz elinde el eleydik Günlerden arzulanmaz bir gündü. Ya dündü, Ya da önceki gündü, Yüce iliğine kadar kardı dağlar Ve uzaklardaki ufuklar pustu. Önce sen göründün tüm heybetinle Biz merak içinde sustuk, Ardından cümle coğrafya sustu Başladın tane tane konuşmaya Gözlerini dikip gökyüzündeki aya Boy boyladın ilk ilk gün Devrisi gece soy soyladın Sonra güleç yüzlü güneş göründü Zafer yazıldı ulusun hesabına. Hoş geldin dedem Korkut. Hoş geldin Korkut ata. 3/: Tarihin orta yerinden bir gündü Ya dündü, Ya da bir evvelki gündü, Bulanmıştık ulusca yaşamda dara Çocukların alnına hüzün düşmüştü. Sonra güleç yüzlü güneş göründü. Görkemli masalları yara yara, Hoş geldin dedem Korkut. Hoş geldin Korkut ata. Ahmet Yozgat |
|
|
|
|
|
#1577 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gülen Pencereli Ev
1/: Sabah olunca Açar kare gözlerini sokağa Geniş pencereli mavi evimiz Gelene bakar Gidene bakar İşe giden bir baba döner Işıl ışıl gülümser Ve mahmur pencereye el sallar Bir çocuk gülücük gönderir Pencereden babasına Dışarıdaki aydınlık dünyaya Ve insanlara selam yollar. 2/: Akşam olunca Kapar kare gözlerini sokağa Kırmızı ve geniş perdeli aydınlık evimiz Sokağa açılan beyaz kapıdan içeri Koltuğunda kese kağıtlarıyla Bir baba girer yorgun argın El sallar bir çocuk Gülücük gönderir Dışarıda kalan dünyaya Ve insanlara selam yollar. Ahmet Yozgat |
|
|
|
|
|
#1578 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Çocuk Olacak Adam
“Merhum Barış Manço’nun anısına…” 1/: Bir vardı bir zamanlar Bir yok oldu bir adam… Dolaşırdı dağı, taşı Bir çocuk olacak adam Adam olacak çocukların peşinde. 2/: Bir vardı bir zamanlar Bir yok oldu bir adam… Dolaşırdı saçı, başı O çocuk olacak adamın Adam olacak çocukların yaşında. 3/: Bir vardı bir zamanlar Bir yok oldu bir adam… Barışıktı tüm dünya ile Bizim adam olacak çocuk Çocuk olacak adamın düşünde. Ahmet Yozgat |
|
|
|
|
|
#1579 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gülümser, Hep Gülümserdi
1/: Her sabah erkenden çıkardı, Geçtiğim yolların kıyıcığına. Minik bir gülücük taşırdı, Pembe ve küçük ağzının kenarında. Gök yüzü gibi maviydi gözleri. Adı Gülümser'di. Gülümser, hep gülümserdi. 2/: Her sabah o da benim gibi Giderdi atölyedeki işine. Kınalı elini anacığına sallardı. Elma gibi yanakları top top... Hop hop ederdi yüreciği. Okşanmaya hazırdı küçük elleri. Adı Gülümser'di. Gülümser, hep gülümserdi. Ahmet Yozgat |
|
|
|
|
|
#1580 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Çocuk Olasım Gelir
1/: Sıkıldığım anlar olur Yaşımdan ve yaşadığımdan. Bazen kaçıp buralardan Köyüme dönesim gelir. Bırakıp olgun yaşımı Çocuk olasım gelir. 2/: Ak saçlı adamlara 'Amca,' diyesim gelir. Kesip manavdan almayı Bağlardan yolasım gelir. Cayıp olgunlaşmaktan Çocuk olasım gelir. 3/: Silip gerçek hayatı Rüyaya dolasım gelir. Açıp hapsolduğum kafesi Kendimi salasım gelir. Vazgeçip yaşlanmaktan Bebek olasım gelir. Ahmet Yozgat |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|