![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57929
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Geçti
Bir kıza rastladım sahil boyunda, Gözümün içine baktı da geçti. Aklımı, fikrimi başımdan aldı, Bir içim su gibi aktı da geçti. Issız *******de adını andım, Düşlerime girdi, zar zor uyandım. Yüzünü ay, kaşlarını yay sandım, Kalbimi kor gibi yaktı da geçti. O kızın boynunda altın olsaydım, Gece gündüz hep koynunda dursaydım. Kokladığı çiçek olup solsaydım, Saçına bir sümbül taktı da geçti. 3 Ağustos 2005 Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gel -2-
Bağa gel, bayıra gel, Çaya gel, çayıra gel. Hep seni bekliyorum, Buyura buyura gel. Su gibisin bir içim, Aklım sende pilicim. Sevgilim, canım, cicim, Bu gece hayıra gel. Dalında öteni bil, Hasretle tüteni bil. Gülü bil, dikeni bil, Ayıra ayıra gel. Ciğer oldu közleme, Can dayanmaz özleme. Bu sevdayı gizleme, Duyura duyura gel. Sevgidir aşkın gizi, Sevgi yaşatır bizi. Silinsin nefret izi, Sıyıra sıyıra gel. Büyük söz, büyük lokma, Bunu asla unutma. Beni elle bir tutma, Kayıra kayıra gel. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gel
İşe heveslen de gel, Aç gelme, beslen de gel. Davetiyen var ise, Düğüne süslen de gel. Aşk, âşığın özüdür, Gören gönül gözüdür. Selam Allah sözüdür, Selamla seslen de gel. Talihe bel bağlama, Saftan çıkar sağlama. Cenazede ağlama, Ölüme hislen de gel. Taş bassan da bağrına, Yan bir güzel uğruna. Koş Tanrı huzuruna, Hemen temizlen de gel. Sevgi üstün, kin hordur, Sevenin kalbi kordur. Hasret çekmek çok zordur, Zoru göğüslen de gel. Zeki der ki: İlenme, Çok bilip, kibirlenme. Elden yardım dilenme, Çileyi yüklen de gel. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gelirim
Bu gece gel, bekliyorum demişsin, Yüreğimi bura bura gelirim. Bir numara, bir de adres vermişsin, Adresini sora sora gelirim. Bir sevda ki, olmaz zamanaşımı, Gizlice döktürür her gözyaşımı. Kuma gömdüm şu akılsız başımı, Duvarlara vura vura gelirim Ellerin sözüne uyan sen idin, Beni saf yerine koyan sen idin, Söz verip, sözünden cayan sen idin, Ben sözümde dura dura gelirim. Nasıl unuturum o gülüşleri? Başıma açtığın türlü işleri, Her gece gördüğüm senli düşleri, Hep hayıra yora yora gelirim. Yerim gurbet, derdim ekmek parası, Kaç saat ki sıla gurbet arası? Kapanmıyor şu gönlümün yarası, O yarayı sara sara gelirim. Hesap uymaz çarşıdaki hesaba, Boş mu umudum, boş mu bu çaba? Hangi geceliği giydin acaba? Hoş hayaller kura kura gelirim. 13 Eylül 2005 Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gemlik'te gün batımı
Alın can yoldaşını Gezin Kulaktaşı'nı Gemlik'te görmek gerek Güneşin batışını Akşam Gemlik hoş olur Uzaklar yokuş olur Gün denize dalarken Seyreden sarhoş olur 3 Eylül 2006 Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gemlik'te şair olmak
Gemlik'te şair olmak, Mühim bir olay değil. Sesim iyi duyulsun, Duyurmak kolay değil. Oldum sözün âlimi, Anlatırım hâlimi. Mazlum ile zalimi, Ayırmak kolay değil. Kimi aşar kendini, Kiminde deve kini. Hoş görsem de çirkini, Kayırmak kolay değil. Feda ettim uykuyu, Çölde aradım suyu, Bu huy şairin huyu, Sıyırmak kolay değil. Anlamı çok çokların, Önemi yok yokların. Gözü doymaz tokların, Doyurmak kolay değil. Ne sağırdım, ne kördüm, Sözcük buldum, söz ördüm. Nice aymazlar gördüm, Uyarmak kolay değil. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gemlik sahillerinde
Oturdum taş üstüne, denize bakıyorum. Uçuşan martılara hep seni soruyorum. Bu ayrılık, bu hasret bitsin artık diyorum. Gemlik sahillerinde seni düşünüyorum. Öptüğüm, kokladığım bir resmin var elimde, Sanki sigaram gibi tütersin gözlerimde. Gül yüzün hayalimde, türkülerin dilimde, Gemlik sahillerinde seni düşünüyorum. Hasret beni kahretti, âşık ettiğin gibi. Bir gemi daha gitti, senin gittiğin gibi. Benden haber sorarsan, her şey bildiğin gibi, Gemlik sahillerinde seni düşünüyorum. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gemlik türküsü
Şu dağlar delinir miydi? Gurbete gelinir miydi? Bir zeytin ağacı olsam, Kıymetim bilinir miydi? Gemlik iki dağ arası, Gelir Bursa arabası. Olmasa hasret yarası, Gözyaşım silinir miydi? Ne dert biter ne de tasa, Hasret doldum tıka basa. Bu dünyada aşk olmasa, Yâr için ölünür müydü? Ayaz yemiş duygularım, Sılamı anıp ağlarım. Yâr dedikçe uykularım, Her gece bölünür müydü? 11 Ocak 2007 Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gemlik zeytini
Tadı çok nefistir, hiç unutulmaz, Dünyayı arasan, eşi bulunmaz. Ekmeksiz, zeytinsiz sofra kurulmaz, Sofranın baş tacı Gemlik Zeytini. Selesi, turşusu, salamurası, Hem yeşili vardır, hem de karası. Zeytinsiz olur mu hasta sofrası? Her derdin ilacı Gemlik Zeytini. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gençlik çağlarım
Sararmış resimler hatıralarım, O güzel günleri şimdi ararım. Yanımdan ne çabuk geçip gittiniz, Ey güzel yıllarım, gençlik çağlarım. Çocukken bahtiyar ettiniz beni, Şimdi bir ihtiyar ettiniz beni. Nereye bırakıp gittiniz beni? Ey güzel yıllarım, gençlik çağlarım. Hayatın yükünü taşıyamadım, Dertlerden başımı kaşıyamadım. Sizi doya doya yaşayamadım, Ey güzel yıllarım, gençlik çağlarım. Yarını düşündüm, hayaller kurdum, Umutlar peşinde koşturup durdum. Yeniden yaşasam mutlu olurdum, Ey güzel yıllarım, gençlik çağlarım. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|