![]() |
![]() |
#151 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Geçerim
Ayrılığı kader diye yazmışlar, Ben böyle kederi yıkar geçerim. Aramıza sıra dağlar koydular, Aşılmaz dağları, yıkar geçerim... Kahpece tuzaklar hayat yolumda, Bir tek yeşil yaprak koymaz dalımda, Ben çok zaman sessiz, sakin kulum da, Bazan, kulluğumdan bıkar geçerim... Zor günümde kim var ise yanımda, Ömür boyu dolaşacak kanımda, Bana gurbet yaşatman vatanımda, Hainin kanını döker geçerim... Bırakın, bir karış yerde yaşarım, Haramla işim yok, ekmek başarım, Dost ararsan, nerde olsan koşarım, Düşmana kurşunu sıkar geçerim... Muradım, bu çile bitecek artık, Küllenen ocağın tütecek artık, Bu gidişle kafam atacak artık, Esaret zincirin söker geçerim... 18/05/2005 akçay kışlası / İskenderun Murat Nail Güney
![]() |
#152 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gerçek Bir Dostunuz Var mı
Gerçek bir dostunuz var mı? Dünya mali, dünyada kalıyor. Her şey fani! Yani... Hani, diyorum da, insanın gerçekten mükemmel bir dostu olsa... 'Onu', şöyle, içine sindire-sindire, öpe koklaya, kocaman bir sarılsa... Uff... Ne iyi olur değil mi? Dostunuz! 'Can' dostunuz var mi? Kadın ya da erkek... Hiç farketmez. Gerçek dostun cinsiyeti olmaz. Paylaştığınız birileri var mı? Var ise mesele yok. Yok ise, gidin bulun hemen! Sırlarınızı paylaştığınız. Özlediğinizi açık yüreklilikle söylediğiniz. 'Canim benim! .. Gel, iki tek atalım da birbirimize derman olalım' dediğiniz... Telefonda bile saatlerce konuştuğunuz, sıcacık biri... 'O'nu görmediğinizde yüreğinizin 'pıt-pıt' attığını hissettiğiniz, bir dostunuz var mı? Dert ortağı, sohbetlerinizi paylaştığınız, yalnızlığınızı anlattığınız, sevincinizi hisseden biri... Yalnız kaldığınızı düşündüğünüzde, birilerine öfkelendiğinizde, sevdiklerinizi özlediğinizde,hayal kurduğunuzda yanınızda o var mı? Sizi hiç yalnız bırakmayan biri... Cesur, sempatik, azimli, kararlı, yavşamayan... Arayan, soran,'Seni özlüyorum' diyen biri. Böyle bir canlı ile her şeyi konuşabilir, paylaşabilirsiniz. Yanıltmaz! Anlayışla karşılar her şeyi... Hataları, günahları-sevapları, her bir şeyi konuşabilirsiniz onunla... Hiç yalnız kalmazsınız nitekim... Böyle bir dost bulmak için fazla bir arayış içinde olmanıza gerek yoktur. O kendiliğinden çıka gelir zaten. (Elektrik olayı yani...) Bir gün bir bakarsınız karşınızda... Önce 'Hadi lan! Kim bu labunya' denir. Ardından, ısınmaya başlarsınız. Sonrasında bir bakmışsınız sımsıcak sohbetler, derin konular, sırlar, paylaşımlar... Kimseye söyleyemediğinizi, en yakınınıza anlatamadığınızı, geçmişteki izleri, geleceğe dairlerinizi, sadece ona anlatır olursunuz. Kadın, erkek, lolipop, travesti, denyo, keş ya da hoş... Bir dost bulun! Ama gerçek olsun. Aradığında işinizi değil, aşınızı soran... Kötü gününüzde ev sahibi, iyi gününüzde kiracınız olsun. Anlatsın, konuşsun, açık-seçik, korkmadan yaşasın. Güvensin! Cinsiyeti olmasın! Bir kartal kadar haşin, bir maymun kadar şaklaban, bir ceylan kadar narin olsun. Doğruları söylesin. Gerçekçi olsun. Yanıltmasın, kandırmasın! İçten, sevecen, sempatik, sevdaları, özlemleri anlayabilen biri olsun. Anlasın! Ağzıyla değil, gözleriyle konuşsun. Yaşasın! Doya-doya yaşasın, doya-doya yaşatsın. Beyninden değil, yüreğinden versin. 'Olsun varsın! Paylaşırım.' desin. Bir dostunuz olsun. Sizi ve benliğinizdekileri paylaşsın... Dost olsun! Ama... Gerçek bir dost... Murat Nail Güney Murat Nail Güney
![]() |
#153 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gerçek Ol Düş İle Bırakma Beni
Yaşadığın şehre bir gün gelirsem, Gözünde yaş ile karşıla beni, Kırarsam bilmeden senin gönlünü, Kovala, kırbaçla, taş ile beni... Mor dağlara mor gölgeler çökmeden, Vereceğim son nefesim çıkmadan, Seveceğim siteminden bıkmadan, Bırakma sevdalı baş ile beni... Uzat ellerini öpüp sarayım, Müsade et hatırını sorayım, Bak, kapısı açık gönül sarayım, Gerçek ol, bırakma düş ile beni... İstemezsen yine, çekip giderim, Yüreğime dünyayı dar ederim, Seversen bitecek bütün kederim, Bir tutma kurt ile, kuş ile beni... Muradım, biçare değilsin aşkta, Murat almak başka, hasretlik başka, Yıkılma, hayata yeniden başla, Kandırma, göz ile kaş ile beni... murat nail güney 27.09.2004 Eskişehir Murat Nail Güney
![]() |
#154 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gideceksen Bir Gün Hiç Gelmeseydin
Kalbimde saklıyken tüm duygularım, Mutluydum inan ki sen olmasaydın, Ne aşk, ne hasreti tatmamıştım ben, Gözümden gönlüme sen dolmasaydın... Yanmazdı gönlümde sönmeyen ateş, Akmazdı gözümden bir tek damla yaş, Saçlarım ağardı bak yavaş yavaş, Gideceksen bir gün hiç gelmeseydin... Yollara bakmaktan gözüm yoruldu, Vefasız bu aşktan gönlüm yoruldu, Her sözünde,daha beter kırıldı, Batan güneş gibi hiç doğmasaydın... Anlamsızca eğer senca aşkımız, Unutuldu ise artık şarkımız, Akordu bozulmuş gönül sazımız, Yazdığım masalda sen olmasaydın.... murat nail güney
![]() |
#155 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gidiyorum Gönlünden
Senin için dökülen gözyaşımla yazılan, Bu aşkın öyküsünü bir de benden dinle dost. Gündüzlere sığamam, *******im hep ziyan, Benim gibi ah çekip için yansın, inle dost... Sevdanın doğasına ters düştük ikimiz de, Ne fırtınalar koptu oysa ki içimizde, Kapanır mı bu yara, dermansız dertler bizde, Gidiyorum gönlünden, senin de izninle dost... Ayın şavkı vururken hüzünlü gözlerime, Kurban ettin bu aşkı sitemli sözlerine, Hain gölgeler düştü gönülde izlerine, Şimdi o şarkımızı tek başına dinle dost... Adını sen koyduğum çiçeklerim soldu bak, Kulağımdaki sesin asırlar kadar uzak, Sana yazdıklarımı ister sakla ister yak, Sen unut gitsin beni, yaşarım sevginle dost... 04.05.2006 Anamur Murat Nail Güney
![]() |
#156 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Git
Garip yüreğimden kopup gidersen, Ruhumu da benden al da öyle git. Damarımda akan her damla kana, Hasret zehirini sal da öyle git… Bakma hiç arkana, elveda deme, Hayat acımasız, şansını dene, Kara çalı değer beyaz sinene, Bari son bir defa gül de öyle git… Yıkar düşlerini en can bildiğin, Yanına kar kalır benle gördüğün, Bütün duyguların olur kördüğüm, Nasıl sevdiğimi bil de öyle git… Bedenin sömürür halin sormazlar, Kanar yaraların gelip sarmazlar, Her şeyin olur da dostun, olmazlar, Kaybettin düşlerim bul da öyle git… Doğrudur diyorsan verdiğin karar, Sözünde dur gülüm mahşere kadar, Hayat bu her günün gecesi de var, Son defa şafağım ol da öyle git… Murat Nail GÜNEY 21.07.2008 Kumluca/Olimpos
![]() |
#157 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gitme Ne Olur
Yaşadığım şehre yolun düşerse, Kapımı çalmadan gitme ne olur. Aşkın yüreğimde en içli beste, Sazlarım susmadan gitme ne olur... Unutmuşsan bile sokak kapımı, Bilirsin sen benim hayat yapımı, Çık dolaş hele bir sahil rıhtımı, Resmimi kaldırıp atma ne olur... Dostlarıma sorma belki saklarlar, Martılara sor bak çığlık atarlar, Yıldızlara sorsan bir göz kırparlar, Başka bir sevgiyi tatma ne olur... Her an yürektedir en güzel yerin, Ruhuma işlemiş o kadar derin, Mecnun gibi halim senin eserin, Sevgime hasreti katma ne olur... murat nail güney 07.11.2005 İnebolu
![]() |
#158 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Göçebeydi Aşklar
Nerelerdeydin bunca yıl,Kayboldum hayatın girdaplarında sensiz, Erguvan çiçeklerim teslim oldu sarılara, Vakitsiz göçler yaşadı sevdalı yüreğim, İsimsiz, kimliksiz, sensiz akıp gitti gençliğim... Ne vurgunlar yedi sevdam da, boyun eğmedim kadere... Kaç kez kan ter içinde uyandım geceyarıları, Akılsız başımı kaç kez vurdum duvarlara, Lale devrim geçti bahara ermeden...Heyhat! Açmadan soldurdu hasretin, tomurcuk güllerimi, Filizlenmeden kurudu gönül bahçem, yerle yeksan... Ahh! ...ne olurdu kardelenler gibi başkaldırıp çıksan, Toz duman olmazdı çiğ düşmüş sabahlarım, Oturmazdı sensizlik,evlat acısı gibi yüreğime, Gözlerimde asılı kalmazdı mutluluk tablolarım, Lekesiz, tertemiz, masumdu aşkım...Ahh! .. Anlatamadım Uçup gitti uzaklara göçebe sevda kuşlarım.... murat nail güney.. ağustos 2004 Antalya
![]() |
#159 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gönül Mazide Kaldı
Sana hayat öykümü anlatırsam ağlarsın, Boşuna kanamıyor şimdi tomurcuk güller. Önceleri nerdeydin son baharımda varsın, Gönül mazide kaldı gözlerim sahte güler… Kim yaptıysa yıkıldı sevdanın yapısını, Çile, dertler kapattı gönlümün kapısını, Tutup bana verseler dünyanın tapusunu, Gönül mazide kaldı, gözlerim sahte güler… Şarkılardan taşardı yaşanılan *******, Bin bir makam olurdu sevda dolu heceler, Sevdanla çözülürdü gönlümde bilmeceler, Gönül mazide kaldı, gözlerim sahte güler… Kapansa da gün be gün ömrümüzün defteri, Tamamlar yine ömür treni son seferi, Aşkım ve gururumdan atmam bir adım geri, Gönül mazide kaldı gözlerim sahte güler… Yine ben yıkacağım feleğin kalesini, Her fırsatta sırtıma vursa da sillesini, Seveyim tüm dertlerin bütün sülalesini, Gönül mazide kaldı gözlerim sahte güler… 04/12/2006 Anamur Murat Nail Güney
![]() |
#160 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gönül Muhabbetleri (11)
Kısacık ömürde başa geleni, Yazsak upuzun bir roman olacak. Çeke-çeke bitmez gönül çilesi, Onu anlamaya zaman olacak… Her havadan çaldın keyfine göre, Yarenlik etmesek, aman olacak, Kah güneş açarsın, kah boran tipi, Korkarım sonumuz duman olacak… Gönül, coşkun seller gibi kudurdun, Kabına sığmadın, çağladın durdun, Bağımda açan her gülü soldurdun, Yaprağın döküldü, dalın solacak… Hep sahnede kalır hayat oyunu, Ummadığın zaman, kazar kuyunu, Kaynaktan kestirir hayat suyunu, Çatlayan toprağın sana kalacak… Gel artık, haline şükret ne varsa, Tanrı sarar, yaralarını sarsa, Mekan tut, dolaşma Edirne, Kars’a, Haline kargalar bile gülecek… Bodrum sana yeter, yeşil-mavi var, Bak ne güzel uçar, kuşlar,martılar, Bu kadar hercai olma, zaman dar, İnsan bunun kıymetini bilecek… Muradım sen sıkı adamsın, korkma, Her dala uzanıp aşağı sarkma, Yine de dostunu yalnız bırakma, Çok da, az da olsa, dostun olacak… Koş yine, koşmasa sana hiç biri, Sen zaten sevmezsin gurur, kibir’i, Kusursuz ne var ki; yok böyle biri, Olursa, dillere destan olacak… 21/02/2005 Bodrum Murat Nail Güney
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|