![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57922
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Mevsim Çiçek Sevda
Her hâlin bir mevsimde açılan çiçek gibi Gülüşlerin nilüfer, bakışların menekşe. Yediveren gözlerin tatlı içecek gibi Açılırsın kalbimde her mevsimde pür neşe. Yaklaşırsın kurnazca armağanlar sunarak Sokulursun kâlbime sevgi şefkat, umarak Buse beklersin benden gözlerini yumarak Benziyorsun ruhumda hiç batmayan güneşe. Darılmasın diyerek gözlerin çok özenir Hiç kimseye güvenmez, yalnız bana güvenir Aşkın ile her ânım çiçeklerle bezenir Yardım et her çilesi sen olan çilekeşe. Bitmez hasret, ayrılık...içten içten solarım Son umudum sevdânı, özleminle sularım Kavuşmayı devşirir zamandan duygularım Ne olur şaşırmayım, yollarıma gül döşe.
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Mevzuat
Böylesine baygın bakışın Ve gülüşün böylesine uçarı İnanırsan büyük hata Kül bile bırakmadan yakışın ve naçar bırakmak naçarı hiç uygun değil mevzuata…
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mübtelâ
Her yerimi işgal, istilâ etti… Resmi bile yok; sır tenin içinde Kurtulmam imkansız mübtelâ etti Ben yoğum, olan o, canın içinde… Gözlerime ışık, canıma besin Hâzinem, saklarım, kimse görmesin Severim ömrümce, ister sevmesin Dolaşan sevdâsı kanın içinde! Yaşarım, yazarım, belki de yalan Aklımı, fikrimi, kâlbimi çalan Odur, sarhoş eden, rehine alan Reddetmem kadehin sunun içinde.
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mühendisin Şiiri
Gözlerinin izdüşümü Yüreğimde boy kesitte. Kuşbakışı bakışların Ruhumda hep plankote. Süzüşlerin rasathane Gülüşlerin gözlemevi Suskunluğun bin bir denklem Gözlerinse ev ödevi. Bir kaç keşfi yapmaksızın Hislerime düşme, sarptır Kaç kere deprem geçirdi Dikkat et, viran haraptır. Duygu virajlarımda hiç Sürat sınırını aşma Park ederken boş kâlbime Uzak dur, fazla yanaşma Hırçın yağmur gibi yağma Çok korkarım feyezandan Güz güneşi gibi doğma Yeni kurtuldum hazandan Yol yok ise yüreğime Gözlerinle tünel kazı. Dönmek istersen geriye Ol virajlarıma razı. Duygu doruklarıma Tırman keçi yollarımdan Sakın geçmeye çalışma Taşkın yapan sularımdan. Duygularım flambajlı Hayallerim sehim yaptı Deprem gibi bakışların Sömellerimi çarpıttı.
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nereye Gider
Engin dur daima, yüksekten uçma Süz sözü her zaman, konuşma saçma Kardeşine bile sırrını açma Açıklanan sırlar ilana gider Acı yoksa, hayat vermez hiç lezzet Ameldir hayattan geriye özet Ömür hazinedir, koru ve gözet Kilitsiz hazine talana gider. Yokluk kaygısıyla,yok etme varı Yokta olsan elden koyma vakarı Onurdur, şereftir insanın kârı Kaybedenler inan ziyana gider. Dostluğa hudut koy, koymazsan şaşar Hırsına bentler yap, yapmazsan taşar Çileli de olsan gülmeyi başar Başaramayanlar nâlana gider. Her yol bir tek yere varır sonunda Bir gün biri seni alır sonunda Gözlerin dayalı kalır sonunda Tüm yaşadıkların yalana gider.
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() O İlk An İlk Heyecan Ve İlk Hicran
Hatırlar mısın bilmiyorum? -Çünkü aklımdan hiç çıkmıyor; her şey bir bakış, bir uçuk gülüşünle başlamıştı... O birden bire, içeri teklifsiz dalan misafir gibi gözlerimden yüreğime yayılan.. beni çılgına çeviren... o ilk bakış, o ilk gülüş ve o ilk heyecan O nasıl bir bakıştı öyle? ve o nasıl bir gülüş? Kalbim adetâ fırlayacakmış gibi çarpıyor, çırpınıyordu heyecandan..! Hâlâ o ilk ân gibi telâşa kapılır heyecanlanırım, hatırladığım ân! -Sen nasıldın bilmiyorum! ? - Hatırladım...! ? ürkerek korkup kaçan ceylan gibiydin avcıdan! O ana kadar yıkılmaz, sarsılmaz olan irâdemi yerle bir eden, o ânı, ölene dek hatta öldükten sonra da unutamam! Bilmelisin ki; -Burası çok önemli! bundan sonra, bakamam hiçbir göze öylesine, ve hiçbir eli öylesine tutamam! Ve hiç kimseyi sevemem o ânı ve seni sevdiğim gibi bir daha! Çünkü o ân anlam kazanmıştı yaşamam! Hatırlar mısın bilmiyorum? -Çünkü aklımdan hiç çıkmıyor! Her şey bir bakışın, bir sözünle yıkılmış, yerle bir olmuştu - yaşattığın o ilk ve son hicran! ? sanki canım o ân, çekilmiş, çekilmemiş acılarla dolmuştu! -Sen nasıldın bilmiyorum! ? Ne güveneceğim bir kimse kalmıştı, ne güvencim.. Buharlaşmış yok olmuştu soğuk soğuk terlerle direncim! Hiçbir açıklama yapmadan, bir elvedâ diyerek... - nasıl cesaret edebildin, nasıl karar verebildin söylemeye hayret! ? Ve hiç arkana bakmadan, çekip gitmiştin... Habersiz, arkanda ne bıraktığından! Bir sevincim, çok sevdiğim, beni çok seven bir sevgilim, bitmeyecek bir mutluluğum var sanıyordum! ? -Aldandığımı gösterdi zaman! Kaynağı o ân kuruyan kaynaktan, birkaç damla göz yaşı, içerde hiçbir zaman iyi olmayacak bir yara, ve hiçbir zaman dinmeyecek bir sızı yarada; İ yıkılmış, terk edilmiş hârabe... öylesine kalakalmıştım orada! Şunu bilmelisin ki; dün, bugün, yârın inan; değişmez, değişmeyecek! -Burası çok önemli! seni sevmekten vaz geçmem mümkün değil..hiçbir zaman! Benim için nasıl bittiği önemli değil artık! - Şüphesiz ki başlayan her şey bitecek bir gün ve yeni başlangıçlar olacak öğrendim bunu sonradan! Önemli olan... - Senin için de öyle olmalı hiç unutamadığım...! - sende unutmamalısın! yüreğimizin o ilk yandığı... her şeyin o ilk başladığı ân ve o ilk heyecan! ! !
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Olmaz mı?
Benliğin kâlplerden silsek izini... Yeniden el ele tutsak olmaz mı? Ayrılık acıların en hâzini... Kazısak kökten, unutsak olmaz mı? Çıkar artık yüreğini cebinden Tebessümler dağıt gülden lebinden Kıskançlığı ve nefreti dibinden Sevgimiz ile kurutsak olmaz mı? Sineyi hançersiz yarınca hasret Canı hayallere karınca hasret Geceyi, gündüzü sarınca hasret Gurbet kitabını yırtsak olmaz mı? Her yerde eşkıya yokluk, yoksunluk... Canı örer, teni yıkar yorgunluk... Tutuşsak el ele, neymiş mutluluk? Göz göze gelince tatsak olmaz mı? ASGARİ nöbette insaf vicdanın... Taşımak zor, ağır cürmü hicranın... Ayrılık artırır yükünü canın.... Kavuştuktan sonra tartsak olmaz mı?
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Öksüz Oğlan Çiçeği
Evleri bir tepe başındaydı Her yeri gören bir yerde… bulutlara komşu, gökkuşağına yakın… henüz on beş ya da on altı yaşındaydı değildi farkında sevdânın, aşkın… Kırların özgür çiçeklerine benzerdi kırlarda gezer “öksüz oğlan çiçeği” derler babası öksüz olduğundan belki kendine “öksüz oğlan çiçeği“ derlerdi… canımı öğütür…ruhumu ezerdi… Keçi otlatırdı dağlarda çiçekleri kıskandıran güzelliğiyle çiçekler arasında… masallar anlatır, türküler söylerdi kelebeklere…arılara büyüleyici sesiyle… Dağ keçisi gibi kıvrak ve atılgandı en yalçın tepelere bir çırpıda çıkar inerdi bir çırpıda nasıl yaptığı anlaşılmazdı… utangaç, çok sıkılgandı… Belki de bilirdi İçin için yandığımı gizli gizli kendini tâkip ettiğimi… kendine sevdâlandığımı… bilmiyormuş gibi davranmazdı… Son göz göze gelişimiz yağmurlu bir günün yağmur bitimi sonrasıydı sırılsıklamdı yapış yapıştı elbisesi darmadağındı kendi gibi saçları… görünüyordu tâze peynir gibi beyaz teni… kendisine baktığımı fark edince, mest ederek beni bakmıştı deli deli… Şimşeklerin delicesine çaktığı yine bir yağmurlu gündü her tarafı sele veren bir yağmur… merakla çıkıp evimizin önüne beklemeye başlamıştım yine sırılsıklam…yine darmadağınık gelecek diye… ne kendisi geldi, ne keçileri herkes seferber oldu bulmak için…bende bir iz, bulunmadı, bir gören… öylesine dehşete kapılmıştım ki “çıldırmış bu” diyordu hâlimi gören neye, niçin çıldırdığımı bilmeden… Korkmaya başlamıştım Başına bir şey geldi diye koşuşturup duruyordum sağa sola delirmişçesine… bütün aramalara rağmen bulunamadı günlerce bir korku, bir umutla yaşadım sonra kara haber geldi nazlı “öksüz oğlan çiçeği’ m” kapılıp gitmişti sele… Cesedini bulmuşlardı…. pâzenden elbisesi parçalanmış her tarafı yara bere. o esrârengiz güzelliğiyle vedâ edercesine sevdiklerine ve imdat istercesine yalvaran bakışları, donuk gözlerinde… gözyaşları arasında her mezara sâdece ölen konulurken iki kişi koydular mezarına… sâdece yürüyen bir iskeletti benden kalan…geride. Görürüm hâlâ… saçlarını savururken rüzgara sekerken kayalardan gülerken mâsum, uçarı… yaralı bir kalptir bana mirası seslendiğim ondandır uzaklara içimde iyileşmez bir girdaptır sevdâsı sebepsiz ağladığım ondandır kapılarak efkâra ondan tek hatıradır içimdeki iyileşmez ve hâlâ sızlayan yara… Dîvâneye döndüğümü o gün kendiyle birlikte öldüğümü… kendini sevdiğimi…aslâ bilmedi… “öksüz oğlan çiçeği” mezarı üzerinde biten otlara söylüyorum şimdi kendine söylemeye fırsat bulamadığım ve hayaline ezberlettiğim gerçeği…
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ÖLÜMCÜL
Yüzündür gözlerimde dert demlenen her akşam Her akşam seninle bir olamamak ölümcül. Hüzündür gözlerimde aşk nemlenen her akşam Seninle olup seni bulamamak ölümcül… Her tarafta izin var, her köşede hatıran İyileşmez, imkansız, ne sürsem azar yaran Mümkün değil, olamaz, senden başka bir saran Çekip müzmin derdini ölememek ölümcül... Ararım, yok; örseler özlem aklı, bilinci, Gözlerimden dökülür kaderim inci inci Yaşamak isterim ya, yaşayamam sevinci Ağlayıp gece gündüz, gülememek ölümcül! Ufuklarda tutuklu hasret açan yüreğim Harap olur, açtığın yerden geçen yüreğim Sensizlik şarabını hep sek içen yüreğim Müebbet sürgünlerde, gelememek ölümcül. Bilirim, yok indinde hasretimin kıymeti Canımda ziynet gibi gül yüzünün ziyneti Çoktan adadım sana, hebâ ettim devleti Esâretin ebedi, kalamamak ölümcül. Her gülüşün bir resim, her bakışın manzara… Bu ne biçim sevdâdır, her tarafımda yara? Hükmetmem mümkün değil, sindiğin duygulara Seni sevip de seni dilememek ölümcül… Bu bir sevdâlı kâlbin serzenişi, sitemi… Ayrılığa oyuncak olmak bitmez mâtemi Merâkım, kavuşmamız ötelerden öte mi? Hep hissedip müşkülü, bilememek ölümcül… Her akşam seninle bir olamamak ölümcül. Seninle olup seni bulamamak ölümcül… Çekip çekip derdini ölememek ölümcül… Ağlayıp gece gündüz, gülememek ölümcül! Olduğun diyarlardan gelememek ölümcül. Esâretin ebedî, kalamamak ölümcül. Hep hissetmek müşkülü, bilememek ölümcül… Seni sevip de seni dilememek ölümcül…
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Pişman Sevgi Dilencisi
Ey sevgili, içimde iken seni uzakta Aradım, gafletimden. Ömrüm geldi son deme. Pişmanım, utanırım; şu hâlim bir bak da Reddetme, düşmeyeyim kurtulduğum mâteme. Biliyorsun, hediyem can sana, getirdiğim İsyanlarla işlenmiş, dokunmuş günahlarla Son ânını yaşayan ümidim bitirdiğim Kabul eyle ne olur, yakarırım âhlarla. İrşâd olur karanlık, aydınlanır dehlizler… Güzelliğin mehtâbı kıskandıran güzellik! Her manzarada seni kucaklar hayran gözler… Kaynak olur körlere yansıttığın özellik. Bağışlanma bekleyen günahkâra umutsun… Gece-gündüz, inan ki yardımına muhtaçtır! Unutulacağını bilen nasıl unutsun! ? Seni, sevene sevdân iki âlemde taçtır. Geldim mücrim, isyankar; örtün ile üstümü Şefkât, merhâmetinle kapat da arınayım. Aşka çevir kâlbimden dağılmayan hüznümü Sığınağım, siperim; gölgende barınayım. Gözyaşları kâlplerin yok edermiş kirini Secdelere kapanıp ağlayayım, bırak da! Kaybedip, çâresizce arayanım, yârini Günahkâr da gelmişsem, sar, bırakma ırakta. Ayrılıklar aşığın artırırmış aşkını Dayanacak tâkati kalmışsa yüreğinde! ? Birine yem olmadan kucakla bu şaşkını… Zevk verir, eriyeyim, gam değil, âteşinde. Mihrapmış buluşmamız, secdeymiş kavuşmamız… Kimlere secde etti, şu günahkar, bir bilsen? Elzemmiş engellerle sona dek savaşmamız… Mağlubiyet hakkınmış, affa lâyık değilsen.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|