![]() |
![]() |
#161 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57919
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Vefasız Bir Yüz
Bu gece ölüm yağıyor soğuk bedenime Dokunduğum kalem titriyor benimle Sözlerim donmuş, vefasız bir yüzle Düşünceler sıcak akmıyor kaderime. Saniyeler yorgun, gitmiyor saatlere Zamanım acımasız, tadılmıyor hür nefeste Bir ismin gözlerindeydim, şimdi o nerede Yıllar bana vuruyor, kaybettiği günlerle. (Aksaray / 01 Ağustos 2006) Çiğdem Çakır |
![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yağmur Güle Dokundu
Yağmur güle dokundu mayısın güneşinde Güller elime damladı, aldığı tanelerle Al kokusu kanıma değdi, canlandı arzularım Arzularım kalemime aktı, yazıldı sayfalarım Sözleri rüzgâra okudum, götürdü kalan buluta Bulut yârime ulaştı, yağdı hatıralarla O, rüyalarıma kavuştu yaşattığı sıcaklıkla Eller gönüllerde kavuştu, sevgi gerçekti Yarınlara kapı açıldı, görülen yürek evi. (Aksaray / 14 Mayıs 2006) Çiğdem Çakır |
![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yağmur Tanelerindeki Söz
İnce dilinde, bir söz karışığı yağmur tanesi Serin damlar, gözlerdeki dertli özlemime Kutsal renginde kavuşan, o bulutun serpintisi Yalnız duygulara, bir dost ırmağından akar. Sırılsıklam aşk kokar, yâre giden düşüncede Yüzüm sevda şarkısı, yağmurun penceresinde İtirafım yürek sazında, dinletir rüya denizine. Ben duygu kitabıyım, hayallerde coşan Güllerdenim, sevgi yaprağında kucak açan Ben yağmurum, tanelerim can isminde O ruhu yaşarım, ölümsüzlüğün tarihinde Suyunu içerim, derin hevesimin gözlerine Mest olurum, her nefesimin saniyesinde. Damladığı yerin geçmişine, bir yol bulurum O mevsimi alırım, tatlı havasında gülümseyen Sıcak bir özdü, yaşamımda hatırlanan Davetliydi, günlerin umudundan çıkmayan. (Aksaray / 13 Nisan 2007) Çiğdem Çakır |
![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yarım Kalan Rüyasıyla Hatıra Defteri
Her sayfasında, ayrı mutluluklarıyla Geçmişleri yansıtan, hatıra defteri Bazı cümleleri, noktaları bulmuş Bazılarıysa yarım kalmış, bitmeyen rüyada. Yaşatılacak resimler, boyasında kurumamış Soru işaretleri yerleşmiş, görülmeyen sonlarında. Çözülemeyen, kara izlerdeki ayrılıklar Anlaşılması güçtür, yaşanan sevdasında Paylaşılan o kalp, sarılmış hayatına Can bulmuş, tarihe akan arzular Şu an bile sıcak, o hislerin yazısında. Harflerinde sönmeyen, okunan umutları Hayatıma tekrar doluyor, o havanın yarınları. (Aksaray / 17 Nisan 2007) Çiğdem Çakır |
![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yeşil Dolusu Kavak Ağaçları
Konuşan yaprağıyla kavak ağaçları Rüzgâra dökerler içindeki baharı, Bir sağ, bir sol sallanır yeşil kolları, Neşeli havasını bulur, dağıtır canları. İnsan muhabbetine, park yeri olmuşlar, Dizilmişler yan yana, rüzgârı tutmuşlar, Notaları farklıdır, gövdesinin başında, Sesini duyan dağlar,gülüyor bakışta. Anadolu toprağında, serindir mekânı, Suyunu bol çeker, görmez kuraklığı, Sayısına rakam yetmez, çoktur tarlası, Tabloya renk olmuş, bu şehrin ağaçları. (Aksaray / 10 Nisan 2007) Çiğdem Çakır |
![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yıldızlarda Buluşacağız
Bu akşam yıldızların havasındayım Gör beni, tutulan o parlağında. Sana yazdığım şarkılarım var ya Yağmur sözlerinde akacak duygularına Doyacaktır yüreğin, içtiğin bu akşamla. Kollarımda bir dans sunulacak yıldızlarla Yorulmayacaksın, mutluluğun rüzgârında. Bu akşam gökyüzü, deniz suyunu alacak bizimle Serin mavisinde yüzeceğiz, yıldız nağmelerinde. O sarılar, dalga verecek bizim şarkımızda Vuracağız, ay sahilinin aşk toprağına. Bir yürekte ses olacağız bu akşam Gözler kavuşacak, o derin arzularla Hatıralar oluşacak, aynı rengin bakışında Yıllara saklanacak, alınan her solukta. (Aksaray / 03 Nisan 2007) Çiğdem Çakır |
![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yıldızlarımı Okurum
Gökyüzünde özlemime ses olan piyano ile Gecenin aşk boyası yıldızlarımı okurum. Duygu mevsiminde yüze dokunan rüzgârla Yalnızlığın sevdasında huzurumu bulurum. Rüyalarda duyduğum sırların melodisiyle Geçmişin tebessümüne gözlerle dokunurum. Yola gelen umutların yağmur coşkusuyla Hayallerimden kaptığım o ilkbahar olurum. (Aksaray / 11 Ağustos 2005) Çiğdem Çakır |
![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yıldızların Melodisi
Heyecanlı gönül nağmesindeyim, İsmim, alaca karanlıkta bir eser, Gizli nehrin mavi şarkısındayım, Görülmemiş hayalleri yaşatırım. Hür ifadelerim kır çiçeğine gidiyor, Gök boyanıyor yıldızın melodisiyle, Baharım, o yüzü veriyor gecesiyle. Özlenen yürek, gündüzümde parlıyor, Hislerim çoğalıyor bal kokan sözlerle, Bakışını serpiyorum ilkbahar nehrine, Duygulu buluttan arzularım yağıyor, Islanıyorum seven kara gözlerimde. Ben gül dağıtan okyanus sahilindeyim, Rüya denizinde ince dalganın sesiyim, Kızıl şiirdeki mehtabın göl ateşiyim. (Aksaray / 12 Haziran 2006) Çiğdem Çakır |
![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yılların Hayali
Yıllara eşlik eden eski bir radyo O günlerin yolunu verdi müzikle, Unutmam ilkbaharın ömür nefesini. Odamdaki perdeye giren rüzgâr Oynuyordu hafif vuran dalgasıyla. Elimdeydi dağ kokusu ıhlamur çayı, Sanat müziğiyle mest oluyordum, Hayallerim, aşkın yüzünde parlıyordu Pembe saati gün başlangıcı sayan. Yüreğimin kalemi olan notalarla Onu yazıyordum heyecanlı tarihlere. Yağmuru konuşturan o güzellik Bu şarkıyla bahardan geliyordu. Gözlerime neşe bırakan tatlı can Mavi aşkıyla serinliktir yüreğe ulaşan Unutulmaz sestir duygularımı yaşatan. (Aksaray / 19 Nisan 2007) Çiğdem Çakır |
![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yoksullukta Bakan Gözler
Yoksulluktan pay alan, bir çift masum göz Nem kaptığı çaresizliğin kuyularında Damlayamıyordu, tükenen gözyaşlarında. Kara sislerde kayboluyordu, yokluğun feryatları Her gün kanayan yarasına, ilaç mı bulmalıydı Çözüm onda mıydı, yoksa eksik kalan neydi Yoksulluğu mutfaktan mı, belki de sevgisizlik. O minik kız, toplamıştı hayatına eksikliği Sonucu açıktı, sebebi iki istekti Nimet ve onun ötesi, anne sıcaklığı. Üşüdüğü hissediliyordu, donuk düşüncelerde Yıllar öncesi kaybedilen, anne özleminde. Bütün sıkıntısı birleşti, o yalnızlıkla Bir derdi, öbürüne kucak açıyordu bakışlarda. (Aksaray / 14 Mart 2007) Çiğdem Çakır |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|