![]() |
![]() |
#171 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57905
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hayal ve Gölgeler
Birden fazla odaklı, aynalara Düşen yansımalara benzer…hayaller. Puslu ve yerçekimsiz bir ortamın Havası alınmış bir fanusun -içinde-yaşamasına… benzer. Ses dibe çöker Sis dibe çöker Yeryüzüyle bağı kalmaz; adımlarının… Ağırlığını kaybeder Vücutların dünya öfkesi… Fiske gibi gelir,ölümcül ağırlıkta darbeler… Sanal bir dünyanın gerçek algılanışı… Geçmek bilmeyen saatler, saniyeler… Duyulmayan çığlıklar atan ağız Tane tane kopan ve çöken ses… Samanyolu’nda yürürken … Yada adını bilmediğim bir yıldızdan Kırıksız…sonsuz, boşluğa düşmeler… Siyah beyaz renk yoksunu akan kan Uçsuz bucaksız kat kat uzayan dürülen düzlük Yerlerde yuvalanan pörsümüş bulutlar Asit ve formaldehit ve lahit kokuları… Bilye gibi yuvarlanan gözyaşları Paranoit bir durumu müjdeleyen gözler… Paradoksların çözümlerini yada çözümsüzlüklerini Sergileyen, Masalsı bir evrene benzer …tüm dekor… Çağırsam: Uçuşun; rüzgarsız… Haykırışın; avazsız… Gelişin…vücutsuz… |
![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hayat bir kara tren
Aynalarda kalır günlerimiz... Asılı, binlerce anı Yitik yüzlerin masalı... İlerler bir tren, karanlığa Kompartımanında götürür hayatı... Pencerelerinde görünümleri taşır. Raysız,rotasız, gizemli ve dönülmeyen Sayısız sefer,sayısız tren... Durmadan... ara istasyonlarda.. Yolcuları anılarını, unutur Yolcuları, kederlerini... Yada,sevdiklerini... Hangi istasyonda durur, kim bilir? Her şey yitirir değerini Dünyevi izler silinir... Bilet parası sormaz hiç kimse Yolcular, bir bir, seçilir Hayat bir tren gibi, geçer... Geçer iç içe, yaşamlar... Yaşanacak günler vardı,şu işim yarım kaldı Geriye binlerce ayrılış öyküsü kalır Gözden ırak olanı...unutur, kalanlar da... |
![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hayatın Sakınımı Kanunu
Hayat, bir yokoluştur! Her şeyin bitişi...Külün...yangının... Bir günlük kelebeğin,hazin öyküsü... Yeni doğmuş bir bebeğin dünyayı tanımayan Kaygılı bakışıdır... Hayat, bir yokoluştur! <<İnsan ölmeye başlar,daha doğduğunda...>> Zamanın ortasında dinlerken rüzgarları Hissederim,bir silgeçin sildiğini...hayatımı içimde bir boşluk büyür, hiçlikten Düşününce evreni, utanırım; zerreliğimden... Bir süreliğine verildi, hayat! Yalnız,bir süreliğine... Miyadın bitince, Tedavülden kaldırılıp, Yokluğa yelken açarsın, Yada sonsuzluğa... Ömür dedikleri Yaşadığın süre... Yokoluşun başlangıcı Ve.. devamıdır, eylemin... |
![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hep Aynı Usançlarla Bir Sabah Uyanması
Uyanmadığın sabah Sakalların uzamış. Pencerende,iki kuş öter... Gecenin yorgunluğunda,gözlerin Ellerinse, alışkın devingenliğinde, Aynaya uzandın. Gözlerinde hep aynı çekingenliği izlerim Saçlarında aynı dağınıklığı... Bugünün de,farkı yok; diğerlerinden... Kirpiklerinde titreyişi,ışığın, Pencerede ışığın tozu... Bozulur şekiller...yürüdüğünden... |
![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hicran
Bir kanatsam hayallerimi...altında hicran görünür, Bir gülü kokladığımda... aldığım:hicran... Bütün buluşmalara, hicran bulaşır... Hangi aşkı çağırsam...gelen:hicran... Rüzgar hicran uçurur,sarı yapraklar gibi... Çöpçüler süpürürler hicran ölülerini... Hicran keser ortalık,yeni aşklarda bile. Yaralar hicran beni...tüm şarkılarda bile... Hicran hiç unutturmaz,hatırlatır kendini... Hicran... nasıl unutsam,unutabilsem...seni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hiçlik
Sana kızamam/kızdığım alınyazım... Hakkım yok.../olmaz,zorla güzellik! Görmekten usandığım:Bu dört duvar, Sığmıyor içine düşüncelerim... Bir yanda kaderim/bir yanda sevdam... Paralel iki çizgi...gerisi hiçlik! ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hükümdar
Mor bir yalnızlığı hüküm sürüyorum… Eşikten adımımı atınca, daha. Bütün saatleri mahkum ediyorum Seni, vurmaya… *******in boynunu vurduruyorum Onlar da, beni öldürüyorlar… boyuna… Ben nasıl bir hükümdarım yahu Sözüm geçmiyor ayrılığa… Ölümüm bundan…diyorlar Fermana isyan ediyorlar… Tahtımdan vazgeçiyorum, Bedenim kölen oluyor… |
![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hüzün Kolleksiyoncusu
Hüznü biriktir...benim için. Sevinçlerimle takas edebilirim... Tüm kırıntılarını bile alabilirim, Büyük mutluluklar pahasına... Gözlerimi çektim sevdadan... Eyleyip; ellerimi...kırılgan.. Dillerimi, lal... Yüreğimi terkedip,kara çalılarına... Tehirli otobüsler beklemekteyim... Topladığım hüzünlerle, yer kalmadı yüreğimde... Geceyi tüketemedim...yine de... Ve...bırakamadım şafağı... yerine. Boşaymış akıntıya karşı kürek... Kazananı baştan belli,savaşta, Yenildi yine... bir yürek... Hüznü biriktir benim için... Kalbinin hurdalığında... Hüzün kolleksiyoncusu,vardiyasında... Hüznü emen bir makine icadım değil; ama... Beyaz kağıtlara hapsederim,hüzün şiirlerimi... Hüznünü ver...mutlu ol, sen... Biriktir,bana...alırım toptan... Geri dönüşüm projesinde ayrıştırıp,hasretten... Şiire dönüştürüyorum,hepsini... Gerçi...tüketemedim henüz...geceyi. Fazla mesai de, çözüm değil... Yine gölgelenecek...masum sevgiler... -saymazsak, diğer şairleri- Yetmiyor...tek kişilik mesleğim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Islak Şiir Islak Şehir
Dışarıda ipil ipil bir yağmur… Büyük bir tezgahta fon dokur… Gizler… bir tuvalde, bir kenti… Yazık…şimdi İstanbul, ıslanıyordur… Bir şiir dizmek lazım… Bir resim çizmek lazım… Amma velakin… Yağmurda İstanbul’u… Nasıl anlatacak nasıl Bu aciz, şiir kulu… |
![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() -II-
Gözlerin ağlayınca Yağmurlu bir İstanbul olur Sürgüne gönderilen Kuşlar aldanıp döner Yağmurlu mavi, göğüne… Yol yol, çizgi çizgi… Camlarım İstanbul süzülür Bir, gözlerine bakmak… Bir, yağmurda ıslanmak… İkisi de tehlikeli… Ömrümün, barutuna… Patlayıp ilk aşk flaşı gibi Kuşların olmadığı bir an, gözlerinde… Sevdalı bir toza dönüşmek… Yada ıslanıp sırılsıklam Toza dönüşme yeteneğini kaybetmek… Kurtuluş yok, güzelim… Bir öyle…ölmek… Bir böyle…ölmek… |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|