![]() |
|
|
#171 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57947
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Sarı Tambura
Gel benim sarı tamburam Sen ne için inilersin İçim oyuk derdim büyük Ben anınçün inilerim Koluma taktılar teli Söylettiler binbir dili Oldum aynı cem bülbülü Ben anınçün inilerim Gel benim sarı tamburam İster üstüme yatıram Yine kırıldı hatıram Ben anınçün inilerim Sarı tamburadır adım Göklere ağar feryadım Pir Sultanımdır üstadım Ben anınçün inilerim Pir Sultan Abdal |
|
|
|
|
|
#172 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Sefasına Cefasına Dayandım
Sefasına cefasına dayandım Bu cefaya dayanmayan gelmesin Rengine hem boyasına boyandım Bu boyaya boyanmayan gelmesin Rengine boyandım meyinden içtim Nice canlar ile didar görüştüm Muhabbet eyleyip candan seviştim Muhabbeti küfür sayan gelmesin Muhabbet eyleyip yokla Pirini Yusun senin namus ile arını Var bir gerçek ile kıl pazarını Kıldığın pazardan ziyan gelmesin Pir Sultan’ım eydür dünya fanidir Kırkların sohbeti aşk mekanıdır Kusura kalmayan kerem kanidir Gönülden karası olan gelmesin Pir Sultan Abdal |
|
|
|
|
|
#173 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Seher Vakti
Seher vakti kalkan kervan İniler de zarilenir Bir güzele düşen gönül Çiçeklenir korulanır Bahçenizde güller biter Dalında bülbüller öter Engel gelir bir kal katar Olan işler gerilenir Bülbül geldi kondu dala Bülbülden hata yok güle Engel bir taş atar göle Yüzen ördek yaralanır Pir sultan abdal göçelim Pir elinden bade içelim İnkar olandan kaçalım İnkar bir gün parelenir Pir Sultan Abdal |
|
|
|
|
|
#174 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Seher Vakti Kalkan Kervan
Seher vakti kalkan kervan İnileyip zarilenir Bir güzele düşen gönül Çiçeklenir korulanır Bahçenizde güller biter Dalında bülbüller öter Engel gelir bir kal katar Olan işler gerilenir Bülbül geldi kondu dala Bülbülden hata yok güle Engel bir taş atar göle Yüzen ördek yaralanır Pir Sultan Abdal göçelim Elinden bade içelim İnkar edenden kaçalım Münkir birgün paralanır Pir Sultan Abdal |
|
|
|
|
|
#175 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sel Eyledi Zaman Bizi
Be yarenler be kardaşlar Gör neyledi zaman bizi Gözüm yaşını akıttı Sel eyledi zaman bizi Can nice ayrılır tenden Ten nice ayrılır candan Ayak ayak nerdübandan İn eyledi zaman bizi Gelin gidelim zecril'e Can kurban olsun asile Bir halden bilmez cahile Kul eyledi zaman bizi Kimi baydır kimi fakir Yaradan Mevla'ya şükür Ne akıl kodu ne fikir Del-eyledi zaman bizi Pir Sultan'ım döne döne Dolu içtim kana kana Şu yerde kim yana yana Dul eyledi zaman bizi Pir Sultan Abdal |
|
|
|
|
|
#176 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sen mi Geldin?
Hasretin beni hasta eyledi Derdimin dermanı Şah sen mi geldin? Bu garip gönlümün bağı bostanı Ayvası turuncu Şah sen mi geldin? Bülbüller ötüyor dostun bağında Arzularım kaldı onun ilinde Ellerim zincir cellat yolumda Kollarım çözmeye dost sen mi geldin? Pir Sultan Abdal`ım sen seni düşün Güzelsin sultanım bulunmaz eşin Giyinmiş kuşanmış türlü kumaşın Bezenmiş bedesten, dost sen mi geldin? Pir Sultan Abdal |
|
|
|
|
|
#177 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sendedir Sende
Beni görüp yönün öte döndürme Yine gitmez meylim sendedir sende Yıkıp hilâl kaşlarını yere indirme Günah sende değil bendedir bende Şeker vardır dudağında dilinde Arzumanım kaldı gonca gülünde Sen bir padişâhsın hükmün elinde Senin ile dâvam sendedir sende Sensiz çıkıp yaylaları yaylamam Engeller içinde sırrın söylemem Çok günah işledim inkâr eylemem İk'ellerim kızıl kandadır kanda Nice beyler ile gezdim yoruldum Kan bulanık aktım duruldum Sencileyin çok güzele sarıldım Dahi sevgin candadır canda Pîr Sultan Abdal'ım böyle deyiptir Âşıklar güzeli sevegeliptir Bir güzel sevmeyle kanlı m'oluptur Kellem terkidedir yandadır yanda Pir Sultan Abdal |
|
|
|
|
|
#178 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Serseri Girme Meydana
Serseri girme meydana Aşıktan ahval isterler Kallaşlık ile urma dem Tasdik ehli kal isterler Uyan bu gaflet habından İsbat isterler batından(*) Her aşıka sohbetinden İkrar ile yol isterler Erenler oynar utulmaz Bu yola hile katılmaz Burda harmühre satılmaz(*) Ya gevher ya lâ'l isterler Kılı kırk pare ederler Birin yol tutup giderler Dile n'itibar ederler Hâl içinde hâl isterler Pir Sultan Abdal n'eylersin Muşkil halledip söylersin Arısın çiçek yaylarsın Yarın senden bal isterler (*) Batın: İç yüz (tarikat bilgileri) (*) Harmühre: Katır boncuğu Pir Sultan Abdal |
|
|
|
|
|
#179 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sevda Çekmek Şanlarıdır
Sevda çekmek şanlarıdır Gizlice erkanlarıdır Hak yoluna canlarıdır Kurbanı bektaşilerin Onlar Horasan'ı gezer Demkeş olur bade süzer Seyyah olup daim gezer Sultanı Bektaşilerin Sırlarına güç erilir Remizleri geç bilinir Üstat olan pir seçilir Hünkarı Bektaşilerin Arifler arifi gelir Arife tarif vız gelir Uzak yakın hep bir gelir Hassına Bektaşilerin Pir Sultan'ım bu ne demek Yerde insan gökte melek Hiç cahile çekme emek Devranı Bektaşilerin Pir Sultan Abdal |
|
|
|
|
|
#180 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Seversen De Böyle Güzel Sevmeli
Erler pirler erkan aldı izinden Yüz dört kitap sükut eder sözünden Ay gün şule verir anın yüzünden Seversen de böyle güzel sevmeli Ziya verir gözü ile kaşları İmam yatağıdır gerdan döşleri Güzelin yüzünden kan bağışları Seversen de böyle güzel sevmeli Güzel güzel deyu aklım doğrandı Güzel güzelden çok nazlar öğrendi Çirkinin huyundan Allah yerindi Seversen de böyle güzel sevmeli Güzel güzel deyu yandım alıştım Kınaman dostlar aşk elinden şaştım Bölüşükte gine güzele düştüm Seversen de böyle güzel sevmeli Güzel güzel gördüm güzel överim Nerde güzel görsem boynum eğerim Şöyle hub cemali güzel severim Seversen de böyle güzel sevmeli Pir Sultan Abdal'ım eylemez fendi Yad ele çözdürmez ak göğsün bendi Ezelden sevdiğim Muhammet Ali Seversen de böyle güzel sevmeli Pir Sultan Abdal |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|