![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12109
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Susurluk
Susurlukda kamyon çarptı, bu pisliği kimler yaptı? Bu pastadan kim pay kaptı Söyle benim ak Türkiyem ah Türkiyem, vah Türkiyem kime şikayet eyliyem. caniler, eroinciler tarikatçılar, cinciler nerde arsız rüşvetçiler, Söyle benim ak Türkiyem ah Türkiyem, vah Türkiyem kime şikayet eyliyem Devletten güçlü çeteler, Vitrinlik oldu keteler, kalınlaşan o enseler, Söyle benim ak Türkiyem ah Türkiyem, vah Türkiyem kime şikayet eyliyem |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sıkılsın
Sen çalış; olmazsa âlem sıkılsın! Yardıma koşmayan kalem sıkılsın! Kanatlan üveykim hele kanatlan! Sana yol vermeyen mekân sıkılsın! Akıncımız akıp gitti dönmedi, Gitmeyip yerinde seken sıkılsın! Koca umran taş taş olup devrildi. Bu ülkeden gelip geçen sıkılsın! Mîmârlar çekilip gittiler çoktan, Çıraklık bilmeyen kullar sıkılsın! Var olup boy attı (bâtıl) bir yoktan, Hakk'ı söylemeyen diller sıkılsın! Ey canını fedâya and içmiş baş! Sen çek git yoluna kalan sıkılsın! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sürüldük
Farzet ha ben, ha doğrular, Doğru dedikde sürüldük, Ejderhalar yuttu asam, Musa oldukda sürüldük. Paşam deyip bükülmedik, El pençe de dikilmedik, Hak yolunda yıkılmadık, Arslan oldukda sürüldük. Doğru dürüstce çalıştık, Suya-lastiğe karıştık, İkaz edildik alıştık, Sicil bozulup sürüldük. Haksızı yerdik karadık, Haklının hakkın aradık, Gizli kapı araladık, Açığa vurup sürüldük. Ne kör olduk ne de sağır, Söyleyince ağır, ağır, Mideler gelince ağır, Tartı bozulup sürüldük. Kediler arslanı boğdu, Bazı yerlerine değdi, Mazlumlar boynunu eğdi, Boyun vermeyip sürüldük. Elbet hak yerini bulur, Mazlumun ahı mı kalır, Adil de haklıyı bilir, Adalet dedik de sürüldük. Bir mazlum derdimi deşti , Yoluma hendekler eşti, Despotluğun demi geçti, Dedik ya ondan sürüldük. Bilgimizi kıskandılar , Büyüklere yaslandılar, Cevherler de paslandılar, Deyince ondan sürüldük. İnce'm yeter dostu ara , Kapanır mı acı yara , Uyuver yüce karara, Deme kapıdan sürüldük. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Söylüyor
Şu dünyanın değerini kadrini Bilen de söylüyor bilmeyenler de Aç sefil yoksulun bitmez derdini Bilen de söylüyor bilmeyenler de Bakın hele şu dünyanın haline Sakın ola dokunma hiç teline Bülbül figan eder durur gülüne Gülen de söylüyor gülmeyenler de Herkes diyor dünya yalan yok sonu Çokları yemişler felek okunu Bu handan sürüyor kervan akını Süren de gidiyor sürmeyenler de Kimi arifane sezip duruyor Kimi boşboşuna gezip duruyor Kimi ummanlarda yüzüp duruyor Yüzen de gidiyor yüzmeyenler de Aşık İNCE bir incecik söz ettin Yaktın yüreğimi nara köz ettin Bu dünyayı dere tepe düz ettin Düzen de gidiyor düzmeyenler de |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tahiroğlu
Çobanoğlu'nun yerine, Çıktık geldik Tahiroğlu, Şu dünyanın ayarına, Baktık geldik Tahiroğlu. Bu dünyanan cennetine, Bakıp kaldık hayretine. Ozanlığın niyetine, Yaktık geldik Tahiroğlu. Efelerin diyarına, Şu Simav'ın dağlarına, Akıp giden çağlarına, Çıktık geldik Tahiroğlu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Takıldı Kaldı
Sen beni arayıp hiç sormasan da, Yüreğim adına takıldı kaldı. Bu dünyadan göçsen hiç olmasan da, Yüreğim adına takıldı kaldı. Yıllar geçse hiç haberin almasam, Hafızam silinse harfler bilmesem. İçim kan ağlasa, ben hiç gülmesem, Yüreğim adına takıldı, kaldı. Vefasızlık ettin hiç aramadın, Belki de utandın sen soramadın. Aceleci oldun, sen duramadın, Yüreğim adına takıldı kaldı. Adını andıkça maziye dalıp, Hayalen dudaktan bir buse alıp, Aşkınla Mecnunu çöllere salıp, Yüreğim adına takıldı kaldı. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Talancılar
Her gelen talan eyliyor, talanlara doyduk yeter. hepsi yalan söylüyorlar, doğruluğa doyduk yeter, aha bu iş burda biter.. sülük gibi kanım emdin, seslenmedik hep sen bindin, gökten zembille mi indin, enayiysek bildik yeter, aha bu iş burda biter.. demokrasi dedik amma, demedikki bizi tınma. kerhen bir oy verdik amma bu oy'una kandık yeter, aha bu iş burda biter.. İNCE derki sunduk yeter, aha bu iş burda biter.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tatlı Rüyâlar
Bir akşam üstüydü geçmişteki bahçelerde, Vedâ ediyordu hasretle güller hayata... Küskündü çemenler ve çemenzâr kâinâta; Kapanıyordu her yandan akşam perde perde... Ve serin bir poyraz esiyordu bahçelerde... Tasa bürümüştü bütünüyle çiçekleri, Tülleniyordu bayrak gibi kasvetin tülü; Kışa dâvetiyeler vardı, bahar örtülü; Sihirli türküleriyle aldatan bir peri, Aldatmıştı birer birer bütün çiçekleri... Acı acı uğulduyordu her yanda rüzgâr, Hazanla buruktu papatyalar, karanfiller... İrem bağlarına denk o sihirli bahçeler; Kalmamıştı bahçelerde tılsımlı lâleler, Hep kâbus gibi esiyordu esince rüzgâr... Kuğular, yaslı yaslı yüzüyordu sularda, Çaylar sisle örtülmüş ve sis de dinmiyordu; Kıyıda altın sesli kuşlar gezinmiyordu... Hüzünlü ağıtlar "tın, tın" inlerken koylarda, Bir ürperten yankı yükseliyordu sularda. ******* başıboş ve derinleşen saatler, Çılgıncaydı o esnada karanlığın hızı, Bitevî yarasaların keyfi gül kırmızı... Ve derin hicrânlarla kıvranıyordum yer yer, Aczimize göklerin açıldığı saatler. Derken sabâ esmeye başladı bir aralık, Diriliş kokusu geliyordu ötelerden: Bir zaman güneşlerin kol gezdiği yerlerden; Yırtılıyordu artık perde perde karanlık... Ve gök kapılarında mübârek bir aralık... Aralıktan ruhlarımıza doğan rüyâlar, Mesajlarla rengârenkti mutlu gelecekten... Neler bekledikse şimdiye kadar felekten, Yoldaydı... bir bir gerçekleşiyordu hülyâlar Ve hicrân dönemindeki en tatlı rüyâlar... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Uhrevî Esintiler
Hissediyorum yavaş yavaş ihtiyarlığı, Çatladı artık hayat rüyâsının billûru... Kirpiklerimin ucunda ötelerin nûru... Bir başka aydınlık görüyorum yaşlılığı... Gençlik tutkularından uzak, hep ötelerde, Tülleniyor gözlerimde Sonsuz’un serhaddi. Zaten bir zaman rûhumu saran hayâlimdi, Şimdi gönlümde ağaran şeyler perde perde... Artık ne şafak arzusu, ne akşam tasası; Yok düşüncemde hiçbirinin o eski yeri; Aynı şey bence dünyânın lezzeti-kederi, Meltemi-sabâsı ve tûfânı-fırtınası... Ne eski köşkler, ne yeninin gökdelenleri, Ne kırların lâlesi, zambağı, papatyası; Ne yokluğun acısı, ne varlığın safâsı; Ne de dünün dillere destan ma’mûreleri... Artık hiçbiri bir şey anlatmıyor kendince. Felek devirdi hepsinin kâsesini bir bir... Ve şimdi dalgalanıyor derûnumda tekbir: "Allah bes bâki heves!" işte hayat bu, bence. ******* gündüzlerle içiçe ve aydınlık, Yıllarca kaderden beklediğim buymuş meğer; Uğrunda bin ömür fedâ edilmeye değer, Bir dünyâ ki, yok hiçbir yöresinde karanlık... Elvedâ gece gazelhanlığına, elvedâ...! Ve yarasalar yarasalarla kalsın artık. Işık dalgaları içinde yüzerken varlık, Karanlığa türkü söylemek bir kuru sevdâ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Usandım
Kırkdört yıldır çile çeker ağlarım bu çileyi çeke çeke usandım kurudu yaprağım viran bağlarım yapraklarım döke döke usandım Gayrı felek ile alıp satamam avcı olup bir av bile tutamam çile gömleğimi yırtıp atamam söküklerim dike dike usandım Herdaim felekten yedim silleyi ağlarım durmadan bilmem gülmeyi hepşu insanlardan yedim çelmeyi düşe kalka seke seke usandım Gönül verdim bir vefasız güzele kurudu yaprağım döndü gazele sevgi saklanınca çıkmaz mesele incegüller döke döke usandım |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kaan İnce | GooD aNd EvıL | Edebiyat | 17 | 04-04-2009 09:53 AM |
İnce Saz Öykünmeleri | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-05-2008 09:40 AM |
İnce Belli | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-05-2008 09:40 AM |
İnce Taksim | mystical_waynak | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-13-2007 02:47 PM |
İnce Lorİ | F@sTaLaFisT@ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-09-2007 10:44 AM |