![]() |
|
|
#181 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57937
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
oğul sana söyle nasıl kıydılar?
yüreğime ateşleri koydular kim çıkardı yıkılası töreyi? Kabil gibi kör şeytana uydular bahar_ı ömrümü talanlar vurdu şu yanık içimi bir yara sardı dağlar hani benim kuzum nerdedir? niye saklarsınız aç gözlü kurdu? benim oğlum daha yirmi yaşında kurşun izi kaldı yiğit döşünde bir hazan sabahı yağmur yağarken pusuya yattılar çeşme başında kışlara rast geldi sarardı bağlar ölenler öldüde düşmanmış sağlar gözlerime damla damla yaş indi benimle beraber ağlayın dağlar kasım 2005
|
|
|
|
#182 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Her şey güzeldi bir zaman, çok önce
Şehirler, insanlar, güneş deniz Mutluluğumu görebilirdiniz Çökmeseydi içime bu son gece Her şey bir anda bitmeseydi, yazık Olmasaydı gençliğime aptalca Belki de o yerlere varırdık O uzak dağlara ulu: koskoca Orada her şey değişirdi belki Açardı umutlarımız bakarsın Ateş rengi, kan rengi güller gibi Toprağında kimbilir hangi aşkın Oysa şimdi nerdeyiz, neyiz bak Her umut belirtisinden uzağız O sevilmiş gözlerde saf ve berrak Bir ayna bile yok bakacağımız Her şey kurşuni bir renk almış, soğuk Bozkırlardır uzayan önümüzde Kime baksan o yüz: veremli, soluk Tek mavi kalmamış gökyüzümüzde Her yerde bitmişliği güzelliğin Kum kamyonları putreller betonlar Sonra ta beşikten mezara değin Sıfırlar, yüzler, binler ve milyonlar Hadi öl bakalım ölebilirsen Zincirlerle bağlıyken yaşamaya Omuzla yükünü, hadi yalnız sen İsterse gücün olmasın taşımaya Yenik düşmüşüz işte gerçek ortada Çökmüş boynumuza zulmün elleri Bir tutsak, bir dolap beygiri ya da Bir mahkum gibiyiz kaç yıldan beri Yargıç hükmünü çoktan vermiş oku Boynundaki yaşamak fermanını Yaşamak sonra ölmek; iki korku Geri getirmezken bir anını Terkedilmiş şehirleri bilirsin Bilirsin gömülmüş uygarlıkları Ve düşün ki; patlaması bilincin Yırtmaya yetmiyor karanlıkları Öyleyse çek sapla göğe bıçağını De ki; benim işim tanrılıktan güç Benim hem yüksek, hem en aşağı İşte ellerimde sonsuzluk ve hiç De ki; Ömür verdin; en büyük yalan De ki; Beden verdin; içi boş ve kof İşte! Yüce eserin, işte insan Ve yırt göğsünü, bağır: Of Tanrım of.
|
|
|
|
#183 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Böyle mi vermiştik bin bir umutla,
Tartsalar vermezdik altın yakutla, Canından bezmiş de küsmüş hayatla, Feleğin elinde solan Zeynebim. Sır küpü misali susmuş kuluna, Dert üstüne derdi takmış koluna, Sabırla koruk,dolmuş yoluna, Üzümü dallarda kalan Zeynebim. Yılları peşinden koşturup durdun, Ne çileyi kovdun, ne hesap sordun, Gördüğün rüyayı hep hayra yordun, Bu gerçek dünyada yalan Zeynebim. Kader deyip geçsem yüreğim yanar, Yuvanda hak dili hep seni arar, Bülbül gitti artık baykuşlar konar, Özledim ne olur dolan Zeynebim. Yandım ateşine dumanım tütmez, İnan ki yürekten hayalin gitmez, Gözümden sel gibi yaşlarım bitmez, Gönlüme kefeni salan Zeynebim. Bir diğer adında sabırlı melek, Dönülmez yollara savurdu felek Uçamaz olmuşsun kanadın gerek, Kara topraklara dalan Zeynebim. Gönlüme kefeni salan Zeynebim. Kara topraklara dalan Zeynebim. Zeynebim, Zeynebim, şahan Zeynebim, Bu gerçek dünyada yalan Zeynebim.
|
|
|
|
#184 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yasak bir ask yaşadım, sınırsızca dünyamda
Sorgusuz yargılandım, teröristçe sevdamda Her mevsim bahar sanıp hüzün uzakta dedim Yanılmışım sevgili. Hazan vurdu yenildim Tutsak belaya başım, su üç günlük kavgamda.. Yârim kaldı baslarken, hayallerim yaralı Bana çarptı ayrılık, körmüş gözü karalı Yalnızlık arkadaşım, can evimde, yakında Sımsıcak nefes sanki yatağımda koynumda Anladım yürek sizim, kader yazmış kuralı.. Kelepçem takılırken, artik yoktun yanımda Pervasız tutkularım müebbet kucağında İsyankar duyguları zindana koyan kimdi Islanırken yangınlar, umutlar üşür simdi Masum mahkûmiyetim feryadın ocağında.. Sabahlar gecikmesin, rüyalar titreşirken ******* küssün ay'a, yıldız kayıp giderken Beklerken cellâdımı, dört duvar arasında Paslanmış zincirlerde, yağlı urgan boynumda Kirsin kalemi hicran, hüsran onun peşinden.. Yapraklar halay çeksin rüzgar dudak büzerken Güneş kasını çatsın, bulutlar sevişirken. Gök yarılsın kahrından, çığlıklar kalksın saha Çıksın kınından kılıç, kildan ince feraha Ağıt yaksın fırtına, cemre güle düşerken.. 17.12.2006 / Almanya
|
|
|
|
#185 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ağıtı yaralı kuşlar konar alnıma
Beni bir sağucu mu sanırlar Tünedikleri ömrün kâhinidir onlar Dökerler kanatlarını rehin bir nehrin avlusuna Gelir bana konuk olurlar Ağıtı yaralı kuşlar konar alnıma Sesini sebil etmiş çeşmeler durulanır Güvercin uykulardan bir menekşe uyanır Zamanın aynasında salınır salkım söğüt Göğün kırlangıcını şu ağaç tanrı sanır Ağıtı yaralı kuşlar konar alnıma Baharı firar etmiş bahçelerin imlası dökülür Bir serçenin düşünü hayra yorar bir bilge Dalında yaprak çürür Evren küçülür Ağıtı yaralı kuşlar konar alnıma Tanrının üvey çocuğu mudur onlar Bu yüzden mi şairlere dokunurlar Göğün yorgun yüzünde düşsüz uyurlar Ağıtı yaralı kuşlar konar alnıma Hüznüme usul usul yağar kar... Şubat 2001, Enfield Island Village, Londra
|
|
|
|
#186 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ağıtlarımızı perçemlenmiş
dişlerimiz arasına gizledik. Sarışın bir bedenin pamuk tenine dokunurken Ağlamadık, sızlamadık... Gün olur dedik, Zemheri ayını bekledik, Siftah ederken Ölümün sıcak nefesini ensemizde Çıkardık Zulamızdaki kızılcık şerbetini. Savurduk suratlarına. Ağıtlarımızı gün batımından gün doğumuna birer birer söyledik.
|
|
|
|
#187 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
ağla sevdiğim, ağla ki göz yaşların pınar olsun
pınar ki o, içinde hep umut coşsun coşkun sürekli sevdiğinin peşinde koşsun ağla, ağla bende ağlarım göz yaşlarım ölsem de az kalır artık sevmesen de hatıralardan gönlüme haz kalır yaslarım yüzümü ışığa göz yaşlarım beyaz kalır gün gelir taze derin bir mezar kazılır ölürüm ardımda heybetli bir yas kalır..
|
|
|
|
#188 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ayrılık ölümden betermiş meğer,
Gurbettekilere verilmezmiş değer, Benim öldüğümü duyarsan eğer, Başını taşlara vurarak A Ğ L A.. Bunca zalim dertler geldi başıma, Saçlarını bağla mezar taşıma, Dizlerini dövme boşuboşuna, Gözyaşını sel gibi dökerek A Ğ L A.. Mezarımda biter dikenli çalı, Neden sulamadın kurumuş dalı, Leylasını kaybeden mecnunlar gibi, Feryat edip boynunu bükerek A Ğ L A.. Gözyaşın dökülsün sel olup aksın, Varsında aşkımız mahşere kalsın, Felek zalim ise garip ne yapsın, Her darbende bağrını delerek A Ğ L A.. Vur şiddetle bağrına gökler inlesin, Zalimler bir köşeden seni dinlesin, Aşkımız ibretle dillerde gezsin, KOY ELİNİ MEZARA ÖYLECE AĞLA..
|
|
|
|
#189 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
haline gülmekten istifade sana acıyorum
bu sefer yıkılan sensin seni düşündükçe eskilere lanet yağdırıyorum nasıl da sevmişim seni, sen buna değmemişsin hiç gücenme kızma bana şikayet et beni istersen aşka ama tek suçlu ben değilim seni terk edip gitmedim başkasını yerine koyup ona sevgilim demedim simdi ağla koca adam haline ağla bir umut bile bırakmadım sana ayni yıllar önce yaptığın gibi bana acımayacağım bu perişan haline sakin benden değil aşktan özür dile beni değil onu vurdun yerden yere ben inanmıyorum artık ne ona nede senin akıttığın sahte gözyaşlarına hadi ağla koca adam haline ağla bıraktım seni uçsuz yalnız yarınlara bunu bir intikam sanma yılların nefreti bu yılların ihaneti her dökülen göz yasin yaksın kavursun içini yasa simdi benim düştüğüm halleri kimse söndürmesin içindeki alevleri simdi ağla koca adam haline ağla anla yarınsız umutsuz nasıl yaşanırmış yasa pişmanlığı acıyı ayrılık acısını kapattım sana tüm kapılarımı duymayacağım kalbinin acı feryadını unutmaya çalış çiğlik çığlığa ve yine ağla simdi koca adam haline ağla affetmem geri dönmem sana asla!!!
|
|
|
|
#190 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sevdigim
Yar bildigim Bugün yalnizca seni seyrettim Resmini elime alip Gözlerine baktikca eridim Sen görmedin tabii Belki hissetmedin bile Oysa günes dogumundan batimina kadar Ellerin avuclarimdaydi Saclarini oksadim Cicekleri oksarcasina… incitmekten korkarak. Sevdami fisildadim kulagina Ve basim hep gögsündeydi! Ama sen bilmedin! Hisseder dedim; Hissetmeli, Duyumsamali dokunuslarimi… Özlemin sarip yüregini, akli gözlerime takilip aramali Ahh be bitanem. Rüzgar yapraklari oksadi. Kuslar cilvelesti dallarda. Ben hep boynumu büktüm seyrederken. Simdi otur agla yüregim! Cünkü sevdigin seni aramadi!!!
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 33 (0 üye ve 33 misafir) | |
|
|