|
Mustafa Kemal Atatürk Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Hayatı Anıları Herşey bu bölümde |
|
Konu Seçenekleri | Görünüm Şekli |
04-20-2010, 01:15 PM | #11 |
Forum Kalfası
Kayit Tarihi: Aug 2005
Mesajlari: 7,071
Teşekkür Etme: 5 Teşekkür Edilme: 16 Teşekkür Aldığı Konusu: 15
Üye No: 4
Rep Puanı : 67186
Rep Derecesi :
|
ATATÜRK
Atatürk dedim iptida Önümü ilikledim. Nasıl söylerim öldüğünü Atatürk’üm karşımda. Yatmış uyumuş karlar üstüne Kalpağı başında. Nasıl söylerim öldüğünü Çenesine uzanmış eli Atatürk’üm çıkar Kocatepe’ye Dalgın, düşünceli. Nasıl söylerim öldüğünü Elinde beyaz tebeşir Geçmiş tahta başına Atatürk’üm ders verir. Nasıl söylerim öldüğünü Başında yeni şapkası Yola çıkmış yürümüş Kalabalık arkası. Nasıl söylerim öldüğünü nasıl Bir ışık vurmuş yüzümüze Atatürk’üm bakıyor besbelli Çekidüzen verelim üstümüze. İhsan DEMİRASLAN |
04-20-2010, 01:16 PM | #12 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
AĞIT
Ağlayalım Atatürk'e Bütün dünya kan ağladı. Süleyman olmuştu mülke Geldi ecel, can ağladı. Doğu, batı, cenup, şimal! Aman Tanrı bu nasıl hal? Atatürk'e erdi zeval, Memur, meb'usan ağladı. Atatürk'ün eserleri, Söylenecek bundan geri, Bütün dünyanın her yeri, Ah çekti, vatan ağladı. Fabrikalar icat etti, Atalığın isbat etti. Varlığın Türke terk etti Döndü çarh, devran ağladı. Bu ne kuvvet, bu ne kudret, Varıdı bunda bir hikmet Bütün Türkler, inön'İsmet, Gözlerinden kan ağladı. Tiren hattı, tayyareler... Türkler giydi hep karalar, Semerkant'la Buhara'lar İşitti her an ağladı. Siz sağ olun Türk gençleri, Çalışanlar kalmaz geri, Meraşalin askerleri, Ordular, teğmen ağladı. Zannetme ağlayan gülmez, Aslan yatağı boş kalmaz. Yalnız gidenler gelmez Her gelen insan ağladı. Uzatma Veysel bu sözü Dayanmaz herkesin gözü Koruyalım yurdumuzu, Dost değil düşman ağladı. Aşık VEYSEL |
04-20-2010, 01:16 PM | #13 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
NİÇİN?
Bu halkın başında bir kahraman var, Şan onundur ama millete yarar. Haklıdır bu şandan korksa düşmanlar Dostlardan da varmış tiksinen, niçin? Arttıkça bu dâhi Türk'ün şöhreti Dağılan milletin arttı vahdeti Sulhta da faydalı böyle kuvveti Yıpratmak daha harp bitmeden niçin? Toplandı Lozan'da dostlar, düşmanlar Lloyd George saçıyor yine bühtanlar Lâzımken müttehit olmak bu anlar Ayrılanlar varmış sürüden niçin? Millet fedâidir kahramanına Kim taş atabilir onun şanına? Dil uzatma sakın Türk aslanına! Anlatayım sana bilmezsen niçin... O millî dehanın tam Kemâl'idir Türk'ün hem celâli, Hem cemâlidir Mefküre görünmez, o timsâlidir Mefküreye çattın, söyle sen niçin? Uyanık bulunun ey Türk gençleri! İrtica sevemez bu hür rehberi Susturun mantıkla, kin güdenleri Borcumuz savaşmak ebeden, niçin?... Ziya GÖKALP |
04-20-2010, 01:16 PM | #14 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
ATATURK'TEN SON MEKTUP (Halim Yagcioglu)
Siz beni hala anlayamadiniz Ve anlamayacaksiniz caglarca da Hep tutturmus "Yil 1919 Mayisin 19u" diyorsunuz Ve eskimis sozlerle beni ovuyor, ovuyorsunuz Mustafa Kemal'i anlamak bu degil. Mustafa Kemal ulkusu sadece soz degil Birakin o altin yapragi artik Birakin rahat etsin anilarda sehitler Siz bana neler yaptiniz ondan haber verin Hakkindan gelebildiniz mi yoklugun, sefaletin? Mustafa kemal'i anlamak yerinde saymak degil Mustafa Kemal ulkusu sadece soz degil. Bana mustular getirin bir daha Uygar uluslara esit yeni buluslardan Kuru soz degil is istiyorum sizden anladiniz mi? Uzaya Turk adini Ataturk kapsulleriyle yazdiniz mi? Mustafa Kemal'i anlamak avunma degil Mustafa Kemal ulkusu sadece soz degil. Hala o acikli agitlar dudaklarinizda Hala oturmus bana On Kasimlarda agliyorsunuz Uyanin artik diyorum, uyanin, uyanin! Uluslar fethine cikiyor uzak dunyalarin Mustafa Kemal'i anlamak goz boyamak degil! Mustafa Kemal ulkusu sadece soz degil Beni seviyorsaniz eger ve anliyorsaniz Laboratuvarlarda sabahlayin, kahvelerde degil Bilim agartsin saclarinizi, kitaplar Ancak boyle aydinlanir o sonsuz karanliklar Mustafa Kemal'i anlamak aglamak degil Mustafa Kemal ulkusu sadece soz degil Demokrasiyi getirmisim size ozgurlugu Goruyorum ki hala ayni yerdesiniz hic ilerlememis Birbirinize dusmussunuz halka egilmek dururken Hani koylerde isik, hani bolluk, hani kaygisiz gulen? Mustafa Kemal'i anlamak itismek degil Mustafa Kemal ulkusu sadece soz degil. Arayi kapatmanizi istiyorum uygar uluslarla Bilime, sanata varilmaz rezil dalkavuklarla Bu vatan, bu canim vatan sizden calismak ister Paydos ovunmeye, paydos avunmaya, yeter yeter Mustafa Kemal'i anlamak aldatmak degil Mustafa Kemal ulkusu sadece soz degil. |
04-20-2010, 01:16 PM | #15 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
ATATÜRK BIR CIKISTIR, VARIS DEGIL! - Orhan Asena
Ataturk bir cikistir, varis degil. Varmak tukenmek demek, Ataturk tukenmez, varmak olum demek, Ataturk olmez. Ben olurum, benimle bir eksilir Ataturk, sen dogarsin, o dogar, baskalari dogar; sizinle bin dogar, bin cogalir, bin yucelir, dunya surer, yasam surer, surer Ataturk. Ataturk bir yonun adi, ozgurluge, uygarliga, ileriye bir parlamis bir sonmus, iste yolun demis, Ataturk bir ufkun adi, dagin degil, Himalaya kadar bile olsa dagin degil. Dag durur, oysa ufuk yurur. Her ufukta Ataturk buyur. Her ufukta yenilenir bir kez. Ataturk bir ilkhizdir dogadaki, tohumu catlatan bir guc kozayi delen ilk vurus kusun kanadindaki ilk gunu kos demis, atil demis sana, durulur mu? Ataturk durmus mu ki sen durasin? Ataturk susmus mu ki sen susasin? Ataturk olmus mu ki sen olesin? Ataturk bir kavganin adi her gun yenilenen her gun degisen dusmana karsi. Bilgisizliktir bu dusmanin adi cok kez, geriliktir, aptalliktir, donekliktir. Cikarcilik, nemegerekcilik, vurdumduymazlik, korkaklik, eyyamcilik, yalancilik, bir bakarsin topla tufekle yurur ustune, bir bakarsin gulucuklerle, oksamalarla gelmis, bir bakarsin, seni ta icinden kemirir bir kurtcuk. Ataturk bir ak torenin, bir buluncun adi, hergun bizi bir kez daha uyaran, hergun bizi bir kez daha yuruten doruga. Yigitlige, namusluluga, dogruluga, her gun bir kez daha yarisalim diye kendisiyle o en guzele, en yuceye, en dogruya. 24.9.1991 - Ankara |
04-20-2010, 01:16 PM | #16 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
KUVAYI MILLIYE'DEN (Nazim Hikmet)
Dusundu birdenbire kayalardaki adam kaynaklari ve yollari dusman elinde kalan butun nehirleri Kim bilir onlar ne kadar buyuk ne kadar uzundular? Bircogunun adini bilmiyordu yalniz, Yunan'dan once ve Seferberlik'ten evvel gecerdi Gediz'in sularini basi donerek. Daglarda tek tek atesler yaniyordu Ve yildizlar oyle isiltili, oyle ferahtilar ki sayak kalpakli adam nasil ve ne zaman gelecegini bilmeden guzel, rahat gunlere inaniyordu ve gulen biyiklariyla duruyordu ki mavzerinin yaninda birdenbire bes adim saginda onu gordu. Pasalar onun arkasindaydilar. O, saati sordu. Pasalar: "Uc" dediler, Sarisin bir kurda benziyordu. Ve mavi gozleri cakmak cakmakti. Yurudu ucurumun basina kadar, egildi, durdu. Biraksalar Ince, uzun bacaklari ustunde yaylanarak ve karanlikta akan bir yildiz gibi kayarak Kocatepe'den Afyon ovasina atlayacakti. |
04-20-2010, 01:17 PM | #17 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
ON YIL DESTANI (Mehmet Asik)
Onuncu yili bu Cumhuriyet'in Kutlu olsun yurdun buyuk bayrami Guluyor on yildir yuzu milletin Kutlu olsun Cumhuriyet bayrami. Ne yaptilar kahbe dusmanlar bize Pek cogunu doktuk onun denize Simdi bir bir anlatayim ben size Kutlu olsun Cumhuriyet bayrami Biz Turkleriz her seylere ozenen Istikbalin serefini kazanan Hicbir dusman ugrasamaz bizinen Kutlu olsun Cumhuriyet bayrami Cumhuriyet halkin hakimiyeti Hep Turklerin boyle idi niyeti Anlasildi Cumhuriyet kiymeti Kutlus olsun Cumhuriyet bayrami Turkiye'dir vatanimiz ilimiz Cumhuriyet acti bizim gonlumuz Ilerlesin bizim guzel dilimiz Kutlu olsun Cumhuriyet bayrami Eski kanun kadnlari bosadan Yeni kanun hanimi hur yasatan Bu fikirler gelir Gazi Pasa'dan Kutlu olsun Cumhuriyet bayrami Muallimlik icin yetisen gencler Butun halka bilgi vermeye baslar Laik hukumeti kuran kardaslar Kutlu olsun Cumhuriyet bayrami Hukumeti biz yurekten severiz Hangi dusman karsi dursa doveriz Turk milleti kahramandir overiz Kutlu olsun Cumhuriyet bayrami Millet, Meclisiyle verip basbasa Yasa Cumhuriyet Reisim yasa Yapalim bayrami biz kosa kosa Kutlu olsun Cumhuriyet bayrami Budur onuncu yil donum devrani Gezip Ankara'yi etsem seyrani Asik Mehmet yazar bayram destani Kutlu olsun Cumhuriyet bayrami |
04-20-2010, 01:17 PM | #18 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
CUMHURIYETIMIZIN 50. YIL MARSI (Bekir Sitki Erdogan)
Mujdeler var yurdumun topragina tasina Erdi Cumhuriyetim elli seref yasina Bu ruzgarla sahlanmis dalga dalga bayragim Baska bir tug yarasmaz Turk'un ozgur basina. Cumhuriyet, ozgurluk, insanca varlik yolu Ataturk'un cizdigi cagdas uygarlik yolu Yillari bir cig gibi asarak hafta hafta Kosuyoruz durmadan kadin-erkek bir safta Elimizde mesale, ilke ilke Ataturk Isiklara donattik ulkeyi her tarafta Cumhuriyet ozgurluk, insanca varlik yolu Ataturk'un cizdigi cagdas uygarlik yolu Ayni kandan feyz alir bunca toprak, bunca tas Kilic tutan bilekler, verdi sabanla savas Teknigin dev nabzinda her adim, her dakika Carklarda ayni tempo, yureklerde ayni mars Cumhuriyet ozgurluk, insanca varlik yolu Ataturk'un cizdigi cagdas uygarlik yolu Biz yurekten bagliyiz elli yildir bu yolda "Yurtta baris" ilk hedef, "Cihanda sulh" parola Koparamaz hicbir guc bizi milli birlikten Ata'mizin izinde kosuyoruz kol kola Cumhuriyet ozgurluk, insanca varlik yolu Ataturk'un cizdigi cagdas uygarlik yolu Yasasin hur ulusum, soylu gencim, benligim Yasasin sanli ordum, sarsilmaz guvenligim Ersin elli yillarim nice mutlu caglara Ornek olsun cihana devletim, duzenligim Cumhuriyet ozgurluk, insanca varlik yolu Ataturk'un cizdigi cagdas uygarlik yolu. |
04-20-2010, 01:17 PM | #19 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
10 KASIM TÜRKÜSÜ
Atatürk! Anıtkabir devrimlerini söyler, Bozkır ovalarına, Erciyes'e Ağrı'ya, Ulusun egemen olduğunu Özgür olduğunu Haykıracağım haykıracağım işte, Senin sustuğunca! Yolunda yürüyeceğim Atatürk; Ana baba oğul kız, Dere tepe bucak köy, Yeryüzü yaşamalarımla değil Oralarda, Senin gittiğince! Atatürk, taşıyacağım Çanakkale'de, Sakarya'da, Çankaya'da, al al, Senin taşıdığını; Yurdun gök ülküsü Dalgalanırken, Senin bayrağını yücelteceğim. Senin çıktığınca. |
04-20-2010, 01:17 PM | #20 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
ATATÜRK KURTULUŞ SAVAŞINDA
VI Bir gemi yanaştı Samsun'a sabaha karşı Selâm durdu kayığı, çaparı, takası Selâm durdu tayfası. Bir duman tüterdi bu geminin bacasından bir duman Duman değildi bu! Memleketin uçup giden kaygılarıydı. Samsun limanına bu gemiden atılan Demir değil! Sarılan anayurda Kemal Paşa'nın kollarıydı. Sel3am vererek Anadolu çocuklarına Çıkarken yüce komutan Karadeniz'in halini görmeliydi. Kalkıp ayağa ardısıra baktı dalgalar Kaltı tayfalar, İzin verseydi Kemal Paşa Ardından gürleyip giderlerdi Erzurum'a kadar. VII Bir selâm gibi gitti Erzurum'a, Bin selâm gibi geldi Sivas'a Erzurum'dan. Dağlar alçaldı yol vermeğe, Temizlendi ılkımından karından. Analar bacılar yola döküldü Cephane taşıdı arkasından. Irmaklar suyundan faydalattı Ağaçlar daldasından. Yer gök inledi bir yol daha Kurtuluş Savaşı'ndan. XII Sana borçluyuz tâ derinden! Çünkü yurdumuzu sen kurtardın. Hasta, yorgun düşmüştük, Yaralarımızı iyice sardın. Yiğittin, inanç doluydun, yapıcıydın, Sanatkârdın, denizler kadar engin; Kimsenin görmediğini gördü Sevgiyle bakan gözlerin. Dedin ki: Bu millet, bu büyük millet Yüzyıllar boyunca geri kalmış; Bu yurt, bu güzel yurt, bizim yurdumuz Her yanından yaralar almış. Dedin ki: Bir güzel savaşmalı Kurmak için yeniden; Bilgiyle, inançla, coşkunlukla "Öğün, çalış, güven!" Sana borçluyuz tâ derinden! Işığısın bu yurdun. Dilimizi, ulusallımızı öğrettin bize, Çünkü Cumhuriyetimizi sen kurdun. Hürriyeti sen yaydın içimize, Halkçıyız dedin halk içinden, İnançta hür yetiştirdin bizi, Sana borçluyuz tâ derinden! Devrimlerle yüceltti, çok yüceltti, Bu milleti temiz ellerin. Sana borçluyuz tâ derinden En büyüğü Mustafa Kemal'lerin! XIII Davullar zurnalar döğende Biz seni hatırlarız! Binip trene gezende Biz seni hatırlarız! Önce adını öğrenir çocuklarımız Eli kalem tutup yazanda. Binler yaşa, yurdumuza hizmeti büyük Kemal Paşa! Ölümsüz insan! Şanlı Atatürk! Cahit Külebi |
Bu Konudaki Online üyeler: 1 (Üye Sayisi : 0 Ziyaretçi Sayisi : 1) | |
|
|