![]() |
![]() |
#11 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57912
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Aşk Olmaz
aşk yeminlerin sınavına vuruluyorsa ve her pişmanlık arınıyorsa gözyaşında timsahın o sularda bir daha yıkanılmaz tut ki yeniden yangınlardasın tut ki alevlendi yüreğin uzak dur yalan suların serinliğinden yorulan kollarda aşk olmaz Ünal Yıldırım |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Aşkın Sularında Yalnız Bırakma
debisi yüksek sular erken varır ummana alır altımızdan toprağı beni aşkın sularında yalnız bırakma düşler düşleri kovalar dokunur mutlulukla hüznün teline ve her defasında sürülür kıldan ince bir köprüye geçeni hiç yazılmamış olsa da vurulmak asıldır her düşüş yeni bir destanıdır aşkın kaç tövbenin köpüğü kurur yürekte fallara düşer umut aşk yerçekiminin hışmına rağmen başımızda taşıdığımız iki yürekli mavi bir kristal ölümleri göze aldıran ölümcül tadı macerasının zorluğundandır sürgün kıyılara atılsak dahi beni aşkın sularında yalnız bırakma Ünal Yıldırım |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aydınlık Umduk
varsıl ülkemin köyünde doğduk kentinde bulduk kendimizi biraz aç biraz toktuk yitip gitmemek için *******inde memleketimin sönen yıldızlarından aydınlık umduk Ünal Yıldırım |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Barışı Getiren Kuşlar
dağların dağların çokluğu eğlemez şafakların sökümünü uyanır menekşelerin moru kıpır kıpır uyanır son kanatlarını vurur geceye barışı getiren kuşlar bir günde dört mevsimi yeşerten yurdum verir göğsünü çoğalan ırmaklarına başaklarıyla yükseltir ovalarını şimdi madendedir hayatın zulmüne kazma vuranlar yükselen dumanlarıyla fabrikalar emeğin öyküsünü işler göğün mavisine oturup bir düşünceye varır bizim de insanlarımız elleri umutlarına ersin diye çocuklarının dağların dağların çokluğu eğlemez şafakların sökümünü erir açlığın ayazı ılgıt ılgıt ısınır son kanatlarını vurur geceye barışı getiren kuşlar Ünal Yıldırım |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Baharda
uçuşan saçlarıyla gençler düşlerinin cennetinde gibiler uyur sevgililer sevdiklerinin dizlerinde içiçe geçer bakışları dudaklarında dudak izleri buluşmalar ayrılmalar fındık kabuğunda sohbetler ve baharı anlamlı kılan pikniklerin vazgeçilmez rengi çilingir sofraları Ünal Yıldırım |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bedrettin
yürür hükümet konağı önünden eli yüreğinde akşamüstleri düşleri rakı mavisinde nedendir bilmem gurbetten türküler alır şiirler verir yakın eder sılayı hasretlere mevsim mevsim çıkar meydanlara yaylalara tarihin tünelinden geçer umutlar eker sevince ------ böyle bilinir Bedrettin ince bir dal gibi yürür kendi gölgesinden ilerde Bedrettin bir öğretmen hep gülümser seyrek bıyıkları arasından çoğalırken Kelkit vadisinde özgün sesiyle tüketir kendini bir yandan Kuyucaklı Nuri’nin yerinde gönlüne gam biner akşamlarına kasvet hey gidi Bedrettin’im hey Reşadiye iki dağın arası bir şehir altın olsan eritir demir olsan erirsin çaresiz akarsın Kelkit’e sevincine arkadaş durulsa da hüzünlerinin rengini ------ kim bilir Ünal Yıldırım |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Beni Beni
gün değil ay değil yıllarım geçti bulutlu dağlarımdan mevsimler göçtü ıslatmadım hatırını koynumda resmin kış günü yollardan sor beni beni karlı gündüzlerim geceleyince yelip hayalinle içim yanıyor çırpınan yüreğim parelenmeden gel de yakınıma sar beni beni sevda harmanında savruldum durdum ne üşüdüm ayazlarda ne de yoruldum kışlarda baharım kardelen gibi Ferhat ol sularda bul beni beni yiğidim al yanaktan rengim geçiyor yürek isyanlarda ömür biçiyor gözlerim toprağa açık girmeden yarim ol yanına al beni beni buraları dün gibi değişti sanma garibim diye herkes biner dalıma görmeden sormadan döner isen kavlinden dağlara çöllere sal beni beni haram yollara hiç meyletmedim sevdamızdan öteye adım atmadım senden başkasında muradım varsa iki kaşım arasından vur beni beni Ünal Yıldırım |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Sesin Gelsin
sinemi vuruyor dağların yeli gözümden uzaksın gönlümün gülü yosunlu taşlardan sabır süzerim tazele yüreğimi bir sesin gelsin başımda dönüyor alıcı kuşlar fırsatın bulsa ciğerim işler düştüğüm dertlerin dermanı sensin tazele yüreğimi bir sesin gelsin çayır çimen diye ezdiler baharı turnalar gözüne yazdım ahvali geçtikçe günlerim ben de eksildim tazele yüreğimi bir sesin gelsin |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Böyle mi Olmalıydı
ellerim sayfalarda yürüyor gözlerim geziyor fotoğrafları ve garip bir özlem düşüyor yüreğime öptüğüm dillerinde dikenli sözler şimdi nerde kaldı saçının her teline rüzgar oluşum gönlüm gidip geliyor dikenlerle gülün arasında bir yana yaş düşüyor bir yana umut seni seviyorum dediysem yürüdüğün yolları da sevmişimdir baharı sensiz düşünmedim hiç gelecek günlerimi de “söz yiğidin borcudur” bilirim yiğit öldüğünde sözün hükmü ne arkamda ihanet yürüyüşü alnımda güneş böyle mi olmalıydı Ünal Yıldırım |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bulutunu Al Da Gel
yalnızlık uğuldayan yollarda neredeyse karın tokluğuna taşınıyor --- tütün balyaları hesabı kesilen işçiler çıkıyor gözyaşıyla fabrikalardan herkes bu sıkıntıları tanıyor ---ben tanıyorum astımlı öksürüğü varsılların kirletiyor onurları hep alacaklıyız bahardan hani benim hayallerim --demiyorum ateşler içindeysem de yüzümü soğuk sulara vurmadan önce seni dolanıyorum biraz dayan sana gözlerin kirletemediği bir gökyüzü getireceğim yıldızlar divana dursun emret dizinde uyusun seyredeyim kızıl bir kayanın tepesinden seni içimi kemiren korsanlar ölsün acından --sarhoş uykularında şimdi varsın dayansın kahrına ıssız denizler yeni umutlar devşiriyorum baharın elinden saçlarımda ıhlamur kokusu bunları ben söylüyorum -- bulutunu al da gel tükettim ayaklarımdaki çamuru üstümde karanlığın son damlası Ünal Yıldırım |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|