![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57947
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Adam Olmaz
Tuvalin katmanları alkolik Elleri titrek Gözünde bin dolu resim Bu alkoliğin cebine bakın Hatta daldırın elinizi Yırtılmış bir kaç kağıt Okunmalardan yorulmuş kendince Bu alkoliğe kulak verin Peltek, aksak dilde yalan olmaz Bir bir doğruları çalın Hakkınız kalmaz Bu alkoliğe zaman verin Lakin saati sormayın Korkar bakamaz Aşk damına seccade gerin Yine de.. Bu alkolik adam olmaz. 30.06.05 Yasemin Sezer
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Adım “Uyku”
Köpükten beyaz deryalar düştü gözlere Uyku dediler adın, “uyu” Sayısız sabahlar, nar bahçelerinde Horoz sesinde Akıldan gitmeyen miyavlamalar Tavus kuşlarından vadiye… Güce giden rüyalar vardı Ardı “günaydın” Sayılı mekanik sabahlardan… Oysa “uyku” Her ay ışığında gün’e eş ayandı Adını “gün” koyduk netice Yirmi dört değil Yaşam kadar sayılı saat Ederi kadar değen bir gün Saymak niye? Gün güzel güler yüzüm Ağlamaya yoktur sözüm Açılır kapılar, açılır önüme Geçerim “Gün” çemberimdeyim Yollarda sayısız “Uyku” adım 03.04.06 Yasemin Sezer
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ağla
farzet bu/sen/dir düş/en yaş yan/aklarıma üşenme.... hadi _____ağla 21.10.05 Yasemin Sezer
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ağlıyorsunuz Yerime
Sürme çektim kapakçıklarına kalbin Biraz bitkin çokça dargın zihnime Az yön verseydi ya seferine Beş taş oynunu bilemedim de hiç Bilmeden oynadım şu garibime Son taş ağrısından düşüyor yerine Toprağına geriye Başladığı yere Terapi yaşlarım Candaşlarım Biliyorum Ağlıyorsunuz yerime... 11.12.05 Yasemin Sezer
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ağustos Böceği
salınıyor musun yaz bahçesinde ey garip ağustos böceği bakalım ne edeceksin kış gelip de soğuk sarınca bedenini ? 24.08.2005 Yasemin Sezer
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ak/asyalar
Ak/asyalar Tüf tepelerinden akıl dilenir ak/asyalar Sahil kor güneşi dağlara asar Abis dibinde kan kızıldır magmalar Akut çiçeğinden lavlar taşar Mehtere parke taşından daracık yollar Yolların sonunda yeknesak kağıttan duvar Veremez zülüf çiçek dara ağacındadır Sehere gün değil san ki asırlar var Ha dimağ mahçup fitresiz irtifa Ha tanrı dağlarından susuz vefa Prometheus’un kurnaz inadına Tutsak umut vesiledir Pandora Açınca şerri aleme ilk kutudan Nadimlik nimet etmez zordur katlan Dem ellerimize sırnaşık dirim talan Kus tepeler alimliği kus Kus da Açılsın ak/Asyalar... 23.09.05 Yasemin Sezer
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aklınla Sarın
'sarın' demiş gecenin tütsüleyen kokusu dönüp gözüyle gündüze 'üşümek ayıp değil, sarın' tırmanışları tırnak diplerinde kazılı yaşanmışlık yavaşça giydiriyor bak özenle bezenmiş telaşsızlık 'kabul' derken, ederken temsil-i misafirliği çizermiş hayatı kalkanıyla vurdum duymaz bilirmiş safirliği -çizgilerden geçerken gülümsemek farzmış ya 'lâkin' diye duraksadığımız anların göz arası san ki çekince boğulmuş eksikler sırası doldurmak lâzımken günü yavaş âlemin dilinde dert olmuş gece sancısı hadi, söz dinlet ki duysunlar bazen kemale eren yaş ile sakalı söyletir şaşkın dinlenir kırk dilden bir arifin lafı ne fayda bir bakmışsın araf olmuş dilde saf bitap can, yerde harap soran mısın düzenle vuranı orta kemiğine anlanır iş yaşla değil baş ki dikkatle ağır 'sarın aklınla' kapansın üşümesin yaraların 'gülümse' doysun ısıtsın yanıkların 'bil' ki bildir safirdir aklın telaşa mahal yok düşündür gece en başa değer yaşsız canın 19.01.08 Yasemin Sezer
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Akıl Kalbe Yüz Sürer
Tanrılar yaratıldı insanlarda Doyumsuz zihinlere vitamin niyetine Kırmızı, pembe, sarı doğdu Devran tutan güneşlerde İnsan olanın tuttuğu cevher İki nokta arası doğru işte Akıl kalbe yüz sürer Sayısız cümbüş seferinde Asıl olan aşka döner Kitab-ı mucize de Bin ayetten duayı Okutur semah niyetine 19.02.06 Yasemin Sezer
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aldansaydım Hâla, Keşke!
Uyanıyordum her sabah Doğasında ışık saklı bir gerçekle Çeperine ağzımı dayayıp içmek ister gibi Tutamacı olmayan bir kasenin Bir duyguyu sindiriyordum içime Sonsuzluğuna ki hâla inandığım Bir içim ki ne çok aldanmış Ne çok yıpranmış olsa bile Söz düşüyordu gözlerime Uyan, uyan diye Basıyordu tenimin her milimine “Uykuyu devam ettir” dercesine İterek hatta yırtarak doğruluyordum İlk iş, yüzü, gözü yıkamak Arınmak ki en büyük mesele... Buğulu bir hayalle iliştirdiğim Bir fincan kahvenin yanına Bir varlık beliriyordu önümde Hâla uykuluyum, Bak! Bahanem de var Dokun ellerime, gözlerimin içine Söz! Uyanmayacağım yine.. Rüyalara malzeme niyetine *******le günü yaşanılır kılan Senelere savurduğum bir masaldı bu Çocuksuluğum ki bildiğin gibi Baharla giydirir gibi çıplak bir ağacı Bürüyorum pembelere, mor salkımlara Kokusu tütüyor geçtiğimiz yollara, her neresiyse Sırasımı ısrarcı çıplaklığın? Söyle! Düşle tutulur bir hayal bırakmıştın Elle almasaydın, aldansaydım yine keşke Mutluydum öyle Şimdi Bilmiyorum Yarın Ya ondan sonraki? Kahve ki Yalnız içilir mi hiç? Söyle! 22.04.07 Yasemin Sezer
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Alimin İşi Zor
Hangi yanıma bir doğru çarpsa Peşine yalan takılır düşerim Yılan yalan pervasında Bin ömürlük talihim Sokulduğum can masalında, an kadar Ne dengi, ne sevenim Kördüğüm mezarında canan kadar Ne çalgı, ne çengiyim Dilber dilinde yalan durur sahiler Us almaz riyasız ölürken bakiler Her fitneden gam çalan faniler Bilin, hak yolunda tekilim. Alimin işi zor Eziyeti kendine.... 19.02.07 Yasemin Sezer
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|