![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57947
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Akşam
O ışık perdesini derleyip üzerinden, Bir karaltı kapladı suları,taa derinden. Akşam,yine içime yokluğun gibi çöktü, Akşam,yine içime ılık damlalar döktü... (1959) Ünal Beşkese
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Akşam Günesim
Senin sevdanın yolu hem uzun hem de pek dar, Taşırlar mı ki beni şu ihtiyar ayaklar? . Vuslata varmak için daha nice mevsim var, O kadar kalmasa da takvimimde yapraklar; Yine de deli gönlüm,yâr diye seni seçsin; Varsın şu kalan ömrüm seni sevmekle geçsin... Ömrümü,akşam vakti bir pembe bulut sardı, Âşık oldum rengine,sürüklendim peşinde. İçinde neş’e,hüzün,sıcak bir sevgi vardı, Sonra,sîman belirdi o akşam güneşinde. Bırak akşamlar boyu,gönül,aşkını çeksin, Varsın şu kalan ömrüm,seni sevmekle geçsin... Sevdân,uzun bir cümle; sonunda hiç nokta yok, O,yaşama bağlayan gücüm,umudum benim Ve sen,canımdan parça,sevgiliden daha çok Düşlerinde uçtuğum pembe bulutum benim... Sevilirken şeytansın,severken bir meleksin, Varsın,şu kalan ömrüm seni sevmekle geçsin. (27/04/2008) Ünal Beşkese
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Anılar
... 'Pazıl'ın parçaları gibidir tüm anılar Birleşince,ortaya bütün bir yaşam çıkar' Yerleşirler beynimizde,yüreğimizde Ve onları her özlediğimizde Beliriverirler bir anda Gözkapaklarımızın ardında. ... 'Yıllanmış şarap gibi,yudum yudum içeriz, Bir tatlı sarhoşlukla,kendimizden geçeriz.... 'Geçen zaman geri gelmez' derler hep, Oysa,yazık olmaz mı,şu kısacık ömürde Güzellikleri bir kez yaşayıp bitirmek? .. Anılarla mümkündür Geçmiş zamanı bin kez bile geri getirmek... ... 'Bazen tebessüm eder,bazen sessiz ağlarlar; Geçmiş yılları,dantel örer gibi bağlarlar...' Birşeyler alabilmişsek yaşamdan Ve birşeyler kalmışsa bize yaşanmışlıklardan, Anılar,hep dolarlar kumbaraya; Yaşadıkça artar birikimimiz, Gerçekten zenginleşiriz. ... 'Geçmişin çiçek dolu bahçesinde gezilir, Eski sevdalar,bir bir önümüze dizilir.' 'Bir sigara içişte,nice yıllar aşarız, Ömrün kış mevsiminde,anılarla yaşarız! ' (2007) Ünal Beşkese
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Anne
Allaha mahsustur almadan vermek, Bir de senin sevgin var buna örnek. Kucağın,bana hep bir düğün-dernek, Sevgin,dağı,taşı inletir anne! Kavrulsam sıcakta,serin gölgeni, Ne zaman daralsam bulurum seni. İlâhî bir güçle korursun beni; Duaların gökleri çınlatır anne! Her zerremde senin bin emeğin var. Dünyada başka kim böyle fedakâr? Hangi büyük solist,hangi bestekâr Senin sıcak ninnini dinletir anne? ... Seninle kavuştum anadilime, Değen ilk sıcaklık sendin elime. ANNE! ...Bundan başka hangi kelime Senin yüceliğini anlatıt anne? ... (1973) Ünal Beşkese
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ardıç'a akşam geliyor
('ARDIÇ',Karaburun'da,önünde Ege'nin,Midilli'ye kadar açık olduğu küçük ve şirin bir koy...) Esmer güzeli bir akşam gelir Yunan Adalarından, Ardında,gecemavisi tülden bir etek Gibi,Ege'yi sürükleyerek... Saçlarında,imbatlardan kalma iyot kokusu, Alnında; eflâtundan mor'a dek Bulutlardan kâkülü,rengârenk, Ayaklarının altında yumuşak bir halı gibi Sâkin ve mûnis dalgacıklar; Ardıç Kumsalı'na 'Portofino' melodisiyle kavuşacaklar... Ve Ardıç Sahili, Yükselmeye başlayan ay'ın altında Beyaz,pembe,kırmızı zakkumları,ardıç ağaçları, Buram buram yasemin kokan havası Ve ağustos böceklerinin hiç bitmeyen serenatları ile Bir düğün evi gibi Akşamı bekliyor; Ardiç'a uzak sahillerden Görkemli bir gelin gibi Esmer güzeli bir akşam geliyor... (2003) Ünal Beşkese
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ardından
Akşamdan kalma gönlüm,sarhoş belleğim, İçimde sırça gibi anılar, Kadeh kadeh içtiğimiz İstanbul akşamları... Bir yer var içimde; akşamdan kalma, Sarhoşluktan kalma,senden kalma; Nefretle sevginin karıştığı yer, Özlemin,içimde tutuştuğu yer... Dudaklarım,ismine hasret, Ellerimi geri ver,gözlerimi geri ver! Bakma artık ardına Ve çek sırça anılarını artık içimden, Ben,seni sevdiğim kadar mahkûmdun sana! Ben,böyle gerekli gereksiz şeyler yazar oldum. Düşünür,dolaşırım,dolaşır düşünürüm seni. Bakmam bile; mehtaplı mı,mehtapsız mı *******. Her köşesinde İstanbul'un Üstünde boyasız dudaklarının âşina kırmızısı canlı Paramparça kadehler... (1962) Ünal Beşkese
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Asker
Yeşil bahçeler tüterdi gözlerinde Bozkırlar gibi düşlerine girdiği zaman. Nasıl içi titrerdi,her söz edişte 'Emmim kızı'diye yavuklusundan... Her 'bizim oralar'dedikçe Bir gülüş gelirdi yüzüne; nur gibi V bir ak neş'eyle,bir ak ak sırıtırdı Her izinden,terhisten bahsedildikçe... Birgün,'cepheye gidiyorsun'dediler; 'Emmim kızı'derken kızaran yanakları Bir başka kızarış kızardı, Bir başka ak ak güldü ki Bayrak gibi oldu yüzü; Selâm durasım geldi... (1957) Ünal Beşkese
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aslan Demokrasi
Bizim gibi düşünmeyenelr Ya komünisttirler ya da gerici, Hepsini asmalı... Bize ters konuşanlar Mutlaka bölücüdürler, Hepsini kesmeli... Asmalı,kesmeli, Yağmasak da, esmeli... Bize uyarsa “hak-hukuk” tur, Uymazsa da “gak-guguk”tur... Böylece çözülür sorunların hepsi; Bir artıya,iki eksi, Yaşasın demokrasi..... (10/07/2008) Ünal Beşkese
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Âşık oldum
İlk 'cemre' havaya,ikincisi toprağa Ve sonuncusu suya düşer diye bilirdim. Bu yıl hepsi birden yüreğime düştüler... (2004) Ünal Beşkese
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aşk Tablosu (Tuval'den)
Puslu bir İstanbul öğleden sonrası, Beyhude satın alınmış güneşi uzakların, Bir Madonna şarkısı; Arenada bir matador,bir boğa ve kan kırmızısı Dudakların... Boğaz'ın lâcivert denizinde turuncu bir mavna, Kenarda rızklarını paylaşan kediyle köpek, Bir yaprak ucunda can çekişen yağmur damlası, Derinden bir keman konçertosu rüzgârda, Akşamın alkôl kokan nefesi, Martı çığlıkları,şaha kalkmış bir at Ve doymuş bir kadın sesi... (1997) Ünal Beşkese
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|