03-14-2009, 02:35 PM | #11 |
Aşmış Üye
Kayit Tarihi: Aug 2007
Mesajlari: 281,268
Teşekkür Etme: 98 Teşekkür Edilme: 355 Teşekkür Aldığı Konusu: 320
Üye No: 44033
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
|
Akmaz Bütün Gözyaşları Şerden
akmaz bütün gözyaşları şerden geldiğinde zamanı ortaya çıkar ve senin için son sayfalarını bıraktım kalbimin arkasına bakmadan giderken doldur içinden sarılarak gözyaşlarını.. bilirim akmaz bütün gözyaşları şerden gölgesine tutunurken sevincin uzun uzadıya bakmak aşka dinmişse de yağmurlar gitmez artık hiçbir aşk elleri kelepçeli olsa da sürgünde bilirim akmaz bütün gözyaşları şerden... ünal çağabey Ünal Çağabey
03-14-2009, 02:35 PM | #12 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Akşamdı
Geceydi,gecenin ayazında Titrekti, titriyordu kalbin Vurdumduymaz, soluksuz Sesine yansımakta Gölgenin uğultusu Aslında sende biliyorsun Sende demekti maksadın Sensin sebebi diyeceğin Oluverdi ama demedin Tuttu seni bir el Çekip aldı boğazından hürmüz’ün Belki dedin, demek istedin Akşamdı yok diyordun Yokluğa karışıyordu yokluğun Akşamdı, ıssızdı, ıssızdın Yeni geliyordun eve Kapının kilidiyle zamanın En olmadık yerinde Belki zamanı en muhteşem Hani bir daha kırılmadan testi Tokadı yapıştırmak gibi Akşamdı sen yoktun Akşamdı sen yok diyordun Akşamdı ben gecenin ayazında Seni titriyordum Sana titriyordum Akşamdı ben soluksuz Ben ıssız kalıyordum Geçmişi özlüyordum Geleceği öldürdüğüme yanıyordum Televizyonda yeni yeniler başlıyordu Akşamdı ben seni gömüyordum Boğazım doluyordu kalbimde Birileri bağırıyordu sevinçten Ben ağlıyordum Akşamdı Hüznün göz bebeğine düşmüştü ateş Kulaklar yerin dibindeydi Çocuklar vuruluyordu hain pusularda Akşamdı Ben ıssızdım Ben soluksuz Ben hovarda Akşamdı… 11/01/2008 Ünal Çağabey Ünal Çağabey
03-14-2009, 02:35 PM | #13 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aksine Bakardım Buzlu Camlarda
Buzlu camlarda ki aksini görürdüm rüyalarımda Yavaş yavaş yürüyerek gelirdin ekranlara Soğuk kış *******imi ısıtarak Azap verirdin beni cehenneme göndererek ve senin cennetinde yaşardım Yanlışlıkla başkalarına mesaj yollayarak.. Aksini görürdüm buzlu camlarda Haber verirdi cinler,periler Haber verirdi dağlar, rüyamda sayıkladığım köyüm, tabutun içindeki adam. Dönmek adına bir söz çıkardı ağzından Dönmek adına bir söz çıkardı ağzımdan ve başkalarına iki kelam ederdin beni unutarak yemek sofrasında.. Aksine bakardım durmadan İçime bir nefes gibi çekerdim Selam dururdum önünde saygı duruşuna Sana bir mektup yollardım kuşlarla Gene aksine bakardım sisli bulvarda Atilla İlhan'la iddaa'ya tutuşurduk büyük şairlik için ama sen bırakmazdın dar sokaklarda Sonra aksine bakardım yine buzdaki çerçevenle ve geceye dalardım kış günlerinde üşüyerek,beş battaniye bir yorganla ve geceye dalardım üşüyerek, gözlerindeki donmuşluğum için. İçim birazcık cız ederdi sana dair Güven gelirdi bana sonra ama sen terketmiştin beni ve kaybolurdu güvenim güneşin doğuşuyla Gene de aksine bakardım *******i buzdan ekranlara.. Ünal Çağabey
03-14-2009, 02:35 PM | #14 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Akşamlarda Güzeldir
akşamdır herşey rüyalarım,kendim sevgilim içim titrer yıldızların aydınlığıyla vücuda girer karanlık.. akşamdır her şey yılmaz odabaşında isimler akşam,sevgiler candaki ruh... akşamdır içimin buğulu kuğusu ama akşamlarda güzeldir akşamlar kederli, sel sularının götürdüğü bebek gibi ağlamaklı,dertli... akşamdır herşey akşamdır yılmaz odabaşı akşamdır... Ünal Çağabey
03-14-2009, 02:35 PM | #15 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Altı
Yazmaya vakitsiz bir gece kaldı Ansızın oldu, birdenbire oluştu Kimse anlayamadı,çözemedi hiç kimse Önce tanrı girişti işe Ve altı dedi Altı gün gecenin ardından gelen Zemheri dağılacak altı gün dedi Konuştu öylece heybetli Konuştu yarattığı mahlukattın elçisiyle Altı dedi Altı gün ayazın içinden çıkan Doğan,doğrulan Ve adını altın üzerine yazdıran Bir cennetten kovuluşundan beri Bir cehennemin kapısında beklerken Kulağımıza inceden çalındı bir ses Altı dedi Altı gün geceden gelen Saraylardan zindanlara inen Altı dedi Altı koca gün hayattan.. 18/12/2006 Ünal Çağabey
03-14-2009, 02:36 PM | #16 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Anadolu
Ve anadolu'yu hatırlarmısın İsyanların başkenti, gençliğin,yaşlılığın, adına sahte pasaportlar çizilmiş, çizdirilmiş,ölmüşlerin, öldürülmüşlerin, Faili belli kasalarda faili meçhul cinayetleri saklamışların, cümle alemi kendine düşman bilenlerin, Ülkücülerin,solcuların, Türklerin,Kürtlerin... Kendilerinden başka kimseyi istemeyenlerin başkenti. Ve anadolu'yu bilirmisin Savaşanların,savaşmışların, elinde kumandayla oyun oynayanların, kısacasını düşünmeyenlerin, liderlerin,teröristlerin başkenti... Ve anadolu'yu bilirmisin Aşkımın,benliğimin,cennetimin, cehennemimin, ruhumun dar sokaklarının başkenti. Ve anadolu'yu bilirmisin... Ünal Çağabey
03-14-2009, 02:36 PM | #17 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Anne
gün akşam oldu sırlarım yine kayıp can damarıma basmışlar fütursuzca bir köylü beni kızdırmakta ve elektrik yok su yok bu akşamda.. annesiz kaldım yine cansız,bedensiz kayıp hazineler ülkesindeyim üşüyorum bir yaz günü ve zehir içiyorum,kan kusuyorum.. bak anne ben yokum,yok oldum çaldı beni zaman senin ellerinden koparıp aldı sana hazin bir vakit bıraktı anne bak ben yokum ben yok oldum.. sesimin yankısını getirsin sana rüzgar sesinin sesimdeki tenini ellerinin yumuşacık özlemini sana beni getirsin anne. lisanımın kaybolan haliyle geleyim sana yüzümün akıyla,saçımın siyahıyla.. içimin ölmüş halini görme ne olur görme de beni öyle sar bana öyle dermanını uzat ellerinin hoş kokusuyla... anne dönüyorum işte sana geliyorum tenimin pis kokusuyla içimin kararmış şeytanıyla sana geliyorum anne sar,kucakla ellerinin canıyla yüreğine yerleştir hasretin acısıyla... anne bak akşam oldu sana getirecekler beni ağlama ne olursun yüreğimin yüreği işte sana getiriyorlar beni al,kucakla,bırakma kimseye ne olur anne bırakma hiç kimseye korkuyorum işte görüyormusun... Ünal Çağabey
03-14-2009, 02:36 PM | #18 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Anne Ben Seni İstiyorum
Ağlamanı duyuyorum anne Gözyaşının dipsiz derinlere akışını Bir hengame kopuyor bedeninde Biliyorum bir özleyiş Niçinleri hep içinde barındıran İçini içinden yiyip kemiren Bir dert, bir sızı... Bir kış günü kederin Bir sevgilinin, bir sevdanın Doğumuna tanık oldum Ve sanık oldum doğumunda.. Kucağındaki habersiz kederin, kucağındaki sevgilinin Anne ben seni istiyorum işte... Yağışı gibi gel kar'ın, yeryüzüne dağılışı,sarışı Gel ki rüyalarım sarsın bedenimi Bir telefon zilinde, azrail'in sazının telinde, yürek çarpıyor habersizce, habersizce kanamakta işte.. Anne ben seni istiyorum Bir kış gününde yaşamın, Bir soğuk odasında dünyanın.. Kalbim yerinden çıktı çıkacak Ayrılık var,ağlayış,serzeniş Erimekte bütün karlar.. Lanetli bir yüzüm artık kitaplarda Lanetlenmiş,kör edilmiş ve kimsesiz Bir garajındayım yaşamın, bir durağında, molanın artık son anında... Bir lanetli ve yüzü kara. Biliyorum senin için farketmez Farketmez sendeki sürgünlüğüm Bende ki sürgünlüğün farketmez Biliyorum Bir yaşamın kapısından çıkarken bulutlar ağlamakta, tanrılar bir şavaş zamanında bir kederli yüreğin.... Seni istiyorum anne Seni istiyorum işte derdimin Kederimin son anında Kalbimin en son zamanında... Ünal Çağabey
03-14-2009, 02:36 PM | #19 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Annemin Sözleri
gerdanındayken güvercinin beyaz yelesinde, gagasında sancısı duyulurken gecenin nice günahları ezerken gündüz tarihin kara kaplı defterinde kara yazmalı kızlar,kadınlar elleri hiç açılmamış,açılamamış kilitli bir kapının sürgüsü kilitlenmiş bir kapının örgüsü dokunmuşken nice halılarda, nice kilimlerde renkleri hani gözbebeğinin desenleri annemin sözlerinin resimleri mola’nın, mele’nin, şeyh’in dağın, yamacın, şehrin kimbilir gerdanındayken güvercinin hepsi aynı değil midir acaba bir kurşun değil miydi en güzel şarkıyı söyleyen belki bir bıçak hayattan keskin işte annemin sözleri güvercin gagasında gerdanında,beyaz yelesinin altında bana getirmekte,bana gelmekte bir dağından yamacında bir vadinin kalbinde annemin sözleri güvercinin elinde… Ünal Çağabey
03-14-2009, 02:36 PM | #20 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Annlatamıyorum..
dişlerim elime döküldü gecenin kör ağzında sekteyi zamanda durdu kalbim ayaklar altında şan,şerefim ve galibiyetimin yıl dönümü gene bir paylaşmamanın arifesindeyim bir paylaşımın cenazzesinde yok oldu aşklarım yanlış anlaşılmanın kendini anlatamamanın neticesinde.. Ünal Çağabey' Ünal Çağabey
|