![]() |
![]() |
#11 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57908
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Aşk..!
Aşk denilen şey,derin bir kuyu, Ateşi kavurmuş, çekilmiş suyu, Kazıldıkça yeşertir, taze umudu, Ardında ağlayan gözler bırakır. * Kime denk gelirse mecnuna döner, Çöllerde leylayı bulmaya salar, Aslıyı keremi nar'ına dolar! Elif gibi eriyen kalpler bırakır. * Mest eder bülbülü güller içinde, Her yürekte binbir başka biçimde, Günahtanmı,sevaptanmı? suçunda, Failleri meçhul şeyler bırakır. * Karası var, yangını var, külü var, Dermanı var,çilesi var, gamı var. Ölümü var,zulümü var,günü var! Arkadan inleyen an'lar bırakır. 13.04.2006 Berlin Mehmet Göden
![]() |
#12 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Aşkın kırmasın beni,
Bu aşktan bir kırıntı içime düştü, Al başımdan belaya koymasın beni, Herşeyini al anılarda gözümden düştü, Ömür girdaplarına dalmasın beni, Yar diye koynuma, alıp sevmeden, Gül gibi fidandan, kesip dermeden, Ayrılık can ister,bıkıp vermeden, Kara topraklarına, koymasın beni, Hani ya! unutmak,uzun sürmezdi, Kerem,Aslısına öyle yanmazdı, Şirini,Ferhatından ayrı koymazdı, Sonunda, çöllere salmasın beni, aralık.2007 - Dost kalemlerden aşkın tarifi: aşk, uçurumdan habersiz uçurumun üstünden yürümektir. yoklukta arar gibi varlığını izlerken gizlenmektir... 'Dünyevi' aşk: kalbin sesini dinleyerek yürümektir.Yaşanası aşka götürüyor &-Miyase-& Ekekon AŞK CENNETTE YAŞADIĞINI ZANNEDİP, CEHENNEMDE YAŞAMAKTIR.: ) Duyguların tercümanı. Bence aşklar içinde en güzeli ilahi aşk. O ilahi aşk ki sırlarla dolu perdeyi aralamaktır.Günahıyla sevabıyla ciğerin paralanmasıdır.Beladan gelene sabretmek, hayala, düşe kanmadan, ilahi aşkın harında yanmaktır.Derde düçar olsan bile dergahta çile çekmektir, nar-ı aşka yanıp. O zaman ne mal, ne mülk, ne yar, ne can vız gelir insana. Bu da ancak yaşanır, anlatılamaz diye düşünüyorum.Ne mutlu o ilahi aşka sahip olanlara ne mutlu sonunda vuslata erenlere ne mutlu selam ve dua ile kalın yürekten sevgiler...Kerim Baydak. - aşk yaşanması gereken bi duygudur bence çogu zamanacı verir hele bide karşılıksız oldumu yandınki vay haline -cefa_15 aşk tarifi,ikıye ayrılır beşeri aşk ve ilahı işk,beşeri akşkın depresyonuyla bir çok insan boğuşurken ilahı aşktan bihaber yaşayanlarda var,aşkın tarifi yoktur aslında hissetığiniz an yaşadığınız an dilinize dökülen kelimeden başka... baranıgül..... Fakir toplumlarda acı verir Aşk,zengin toplumlarda dayanıksızdır hayat bize Yaradan,ın sunduğu güzelliktir,bu güzellik hoşgörü yollarında erdemliliğe gidebilmektir.günümüzde Aşk yapma çiçekler gibidir...Yakup icik. Bir sürü soru işareti var ayrı ayrı geniş cevap ister yureğinize sormuşsunuzdur cevabınıda vermiştir bana görede sevmekden güzel bir duyguda olmadı hayatta o kadar sevgi sevgi sevgi başka açacak kapıanahtarı yok saygılarımla.Selamii Aşkı bana soruyorsan Aşkı ezgimdir sevgi sazım Aşkı sende arıyorsan Aşk gözünle bakman lazım.....nebioglu Aşk sevdiğinin gözbebeklerinde kendini görebilmektir...su damlası_asilce // Papatyalarım Grubu Aşkın ömrü çok kısa olur ve çabuk biter ama sevgi bir ömür sürer...Berkay kur. aşk, yüreğinizin sırlarınıza ermeniz için kaderin hayatınızın bir parçası olduğunu hissettirecektir. aşk bir sevdadır ki, sadece korkuların içinde aşkın huzurunu ve hazzını aratmakla kalmadan muradınıza sabırla yaklaşmaktır. aşkı, bekleyin ve girin... girin güleceğiniz ama doyasıya gülmenizi engelleyecek zamana ağlayın ama doyasıya ağlayamayacağız ve gözyaşlarınızı avuçlarınıza dolduramayacağınız o gizemli o mevsimsiz aşk dünyasına... ve kan ağlamaksa isteyerek veya sevinçle yaralamaksa kendi yüreğinizi sabırla bekleyin tanıyın, sevdanızın muhabbet sızısını... AYDAN KÜLLÜCE. Aşk aklı daha sonra kullanmak için koyup gitmektir. mahvel-Abdullah Gümüştakım. BEN DERİM Kİ.İNSANA DAYANMA GÜCÜ VEREN DUYGUDUR.osman7159 osman öcal. AŞKIN TANIMI OLMAZ. ANCAK AŞKI YAŞAYAN BİR NEBZE AŞKIN NASIL BİRŞEY OLDUĞUNU AZ-ÇOK ŞÖYLE ANLATABİLİR....; Tek Hece Var mı beni içinizde tanıyan? Yaşanmadan çözülmeyen sır benim. Kalmasa da şöhretimi duymayan, Kimliğimi tarif etmek zor benim... Benim için yaratıldı Muhammed Benim için yağdırıldı o rahmet Evliyanın sözündeki muhabbet Embiyanın yüzündeki nur benim kimsesizim hısmımda yok hasmımda, görünmezim cismimde yok resmimde, dil üzmezim tek hece var ismimde, barınağım gönül denen yer benim. Cemal Safi,,,,*MAVİYILDIZINOĞLU*0 bir dost BİRAZ ÖNCE HABERLERİ DİNLERKEN BİR PAZARCIYA SPİKER MİKROFONU UZATTI: ' ÇOK ÜŞÜYOR MUSUNUZ HAVA OLDUKÇA SOĞUK ' DEDİ PAZARCININ CEVABI ÇOK İLGİNÇTİ: - AŞK DA SOĞUK DA TARİF EDİLMEZ. YAŞANIR. DEDİ. HAKLIYDI BELKİ DE, YAŞAMAYAN NERDEN BİLSİN Kİ? ALDIĞIN HER NEFESTE, ATTIĞIN HER ADIMDA SEVDİĞİNİ DÜŞÜNMEKTİR, SENİNLE OLMASA DA MUTLULUĞUNU DİLEYEBİLMEKTİR... DİYEYİM BEN DE ZEHİR DE OLSA, BAL DA OLSA İÇEBİLMEKTİR. HASRETİ KAVURSA DA VAZGEÇEBİLMEKTİR. Gelin58 Aşkın tarifi varmı bilmiyorum ama sanırım aşk = sevgi yaşamak ve hayata umutla bakmak için tek neden. En azından benim için öyle.onurumsun.Türkan DİNÇER. AŞK, GECEDE VE GÜNDÜZDE TEKRAR TEKRAR CAN BULMAK GİBİ KİMİ HÜZÜNLENDİREN KİMİ UMUTLU KILAN KİMİ TÜM DERTLERİ UNUTDURAN KENDİ İÇİNDEKİ ATEŞTEN BİR BAŞKA OCAKTA HARMANLANIP KÖZ OLMAK GİBİ AŞK İSYANLARIN VE ÖFKELERİN DÜNYASINDAN SIYRILMAK ÖZLEDİĞİN VE ULAŞAMADIĞINN ZAMAN SEVDİĞİNE TANRISAL BİR LÜTUF İLE DONATILMAK GİBİ ULVİ AŞK YILDIZ YILDIZ BAKAN GÖZLERDE KENDİNİ İZLEMEK KENDİNDEKİ GÜZELE TEBESSÜM ETMEK GİBİ YENİ YILDA TÜM GÜZEL YÜREKLERE TADINDAN DOYULMAYACAK SEVGİLER DİLİYORUM AYRILIKLAR OLMASIN,ÜZÜNTÜLERDE.. AYSEL... AŞK HEP YOLU BEKLEMEKTİR. SÜRÜNMEK,EMEKLEMEKTİR. AŞIK BÜLBÜL,AŞK ÇİÇEKTİR. KEŞKE SONU HAR OLMASA. AŞK,GÖZDEKİ DAMLALARDIR. AŞK DAĞLARA YAĞAN KARDIR. HER GÖNÜLDE BİR AŞK VARDIR. SONU İNTİZAR OLMASA. Binali KILIÇ AŞK:Gözlerde saşlayıp,mahşere kadar süren; bitmeyen bir yolculuktur.* Sukrut-Sükrü topallar. Mehmet Göden
![]() |
#13 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Atın beni hasrete..!
At beni, gardiyan at, Ceza verin çekeyim! Ha içerde ha dışarda! Onsuzluğu neyleyim? + Düşmüşüm onarılmaz, Bir virane içine, Zindan uzakta değil! Hepsi benim içimde! + Dert çekmeye talibim, Bilirim hükümlüyüm, Gönül zindanlarına çizgiler, Çekmekle yükümlüyüm. + Ne gelen var kapıma! Ne ağlayan ardımdan, Sıcacık bir gülüşe! Bakmakla yükümlüyüm. 12.04.2005 Berlin Mehmet Göden
![]() |
#14 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aynanın arka yüzü,
Hoş dünya sevenine, Nasıl geldiyse aynı! Değişmeye niyeti yok! Yüz,tuval,ressam aynı. * Verir isteyenine, Aynadaki ön kesim, Nerde güzelliklerin? Arkasındaki resim. * Sıcacık bir ten gibi, İnsanı sarar güneş, Yakan kavuran kısmı, Kimse sevmeyen, gebeş * Bir güne sığan ömür, Film şeridinde dolalı, Taşınalım taşınmasınada, Yataklar, tek odalı. 24.04.2006 Berlin Mehmet Göden
![]() |
#15 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ayrılığı sende tattım..
Tanımazken ayrılığı Gün sürmeyen dargınlığı Kavga edip kırgınlığı Sen yaşattırdın bana Tattım sende azabı ben Yanlış ettim hesabı ben Geri kalan enkazı ben Erken toplattırdım Sana Girdim hayatla yarışa Neler geldi dertsiz başa Giden gitti zaten boşa Gerisiyle öyle yaşa Artik küllendi ateşin Yaktığın ta içimdeki Sen geriye dönsen bile Ben değilim! ilk gündeki. 15.01.06 Mehmet Göden
![]() |
#16 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ayrılık için..!
Ne umduk hayattan,neyi yaşadık? Geri dönüp ardıma bakmadım deme! , Zor olsada kabulü yıkdı ayrılık, Ağlayarak uykudan,kalkmadım deme! Unuttum yarımı! Sendemi kaldı? Ecel her sızıyla ömürden çaldı, Falada baktırdı,derdede saldı! Hüzünü kalbime, sokmadım deme! Gerçeğe dön de artık! Bitti mazi de! Sevdamız kaderine çoktan razı de! İster benden bil! İster yazı de! Aynadaki suçluya,bakmadım deme! Kabulümdür nolacak? Bu başka sevda, Savursanda külünden kime ne fayda? Ömür defterinden hergün bir sayfa, Hasret ateşinde,yakmadım deme! ekim 2006 Mehmet Göden
![]() |
#17 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ayrılık!
Dost kalalım biz! İstersen ayrılmadan, yaşayalım öylece, bir can, bir beden. Herşeyimdin sen benim,, şu kalbime kilitli, sarı uzun saçların, yeşil gözler ümitti. Bir damla yaş olayım, o gözünde süzülen, hıçkırığın ecelim, ayrılığım son gecem. Öyle yerli yersizce, atma başından beni darmadağın kalbimin, artık odur emeli Mehmet Göden
![]() |
#18 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bak hele!
Büyük küçük tanımayız, dilde gezer lafımız, Bunca çileli yaşamdan,aldığımız haz'a bak, Her mezara girilmek istenir,el tutacak birini, Ayar kaçmış bel altına! aldığımız baz'a bak! * Güven yok! namus konar,gülden güle, kalırmı İman! Hızlı yaşamayı öğüt sayarız,verilen şu gaza bak! Solunan hava emanet,içtiğimiz yazılıyor deftere, Dökülen yapraklarla meşgulüz,bizde bitmez güz'e bak. 02.12.2005 Berlin Mehmet Göden
![]() |
#19 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bak sen..!
Komşusunun kan bulanmış,yalından, Yalaklanıp serpilen,şu ite bak sen, İşgalciye bağlı tasma ilen,göbekten, Yavşaklıktan çıkma, şu bite bak sen! + Yahu! Şerefsizlik bile para,edermiş, Er meydanı olmadık ihanet,görmüş, Kucaktan kucağa,kısmete ermiş, Elde tesbih sırıtır,şu keyfe bak sen! , * Cebindeydi düne kadar,bizden bir parça, Coniye gösterirmiş! meğersem kalça, Dağda arı çiçek bulsa,yaprak oynasa, Haberdarda! Eşkiyayı bilmiyor, bak sen! * Katilin yalakası,azılı katil! Ruhları bozuk plak,ihanet sebil, Mehmede bir tek kurşun,atandan sefil! Kınayı baştan uca,yakana bak sen. Yavşak:Bit yavrusu,Yal:Köpek yiyeceği. 09.05.2006 Mehmet Göden
![]() |
#20 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bak..!
Bahar geldi,heryer elvan bezendi, Gönlümdeki tomurlanan,aşka bak! Her nedense,dirilmeye özendi! Kollarımda,sen olaydın keşke bak. & Uzak hala, uzak bile hayalin, Ay görünse,sanıyorum cemalin! Tutup kaldı attığın o,vebalin, Diyorsunki,herşey yalan işte bak. & Baksana bir,gözlerimin içine! Dahilisin, ayrı kalmak suçuna, Kavuşmakmı, hangi yılın kaçına? Denk geliyor,takvimlere açta bak. & Kurulmuşsun, gönlümdeki tahtına, İlik ilik damarıma,bahtıma, Dilek tuttum,semah ettim kahrıma, Ecelimi elerinle,yazıp geçte bak. mayıs2006.Berlin Mehmet Göden
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|