![]() |
![]() |
#11 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57909
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Al Yüreğim Senin Olsun
Kararın karakış sürer Hasretin belimi büker Kederin sevdamı dürer Al yüreğim senin olsun … Çektim yârin özlemini Saldım sevdanın demini Tuttum yasla gündemini Al yüreğim senin olsun … Yapraklar dökülür güzün Özledim o güzel yüzün Umuttu senin her sözün Al yüreğim senin olsun … Çekerim aşkın çilesin Kurdun kuşun da hilesin Beklerim seni bilesin Al yüreğim senin olsun … Tek çıktım yine akşama Gözyaşı döktüm yarama Çeker gidersem arama Al yüreğim senin olsun Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#12 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Alır Giderim
Alır, içerim feleğin acı zehrini Gam ve kederlerim alır gönül şehrini Çekerim bunca zamandır yârin kahrını Komam seni bu ellerde alır giderim … Geçer günler düğün derneğimiz kurulur Göz görür, ölümüne yürekler vurulur Asla sevdalar bitmez ölümle durulur Komam seni bu ellerde alır giderim … Gönülden gönüle yollar gider bilinmez Aşk yarası kapanıp gönülden silinmez Ölüp kalmayınca ak kefenler giyilmez Komam seni bu ellerde alır giderim … Ne oturup kalırsın şu gönlüm üstüne Saçın tarayıp dökersin zülfün üstüne Selamın geldi, aldım başımın üstüne Komam seni bu ellerde alır giderim … Hasan söyler, gelmedi mi sözün sırası Yaralarım bitti, bitmez sözün yarası Yol olur gezerim doğu, batı arası Komam seni bu ellerde alır giderim Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#13 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Allah Seni Sevsin
Göklerde ve yerlerde, Gizli ve aşikâra, Hayır ve şerden işlediklerin, Hesap günü karşına çıkarılır. … Namaz kıl ki nefsin kemal bulsun İyiliği tavsiye, kötülüğü men et, Sana gelecek musibetlere sabret Ki, Allah seni sevsin. … Kibirlenip insanlardan yüz çevirme, Azametle yeryüzünde yürüme, Yürürken de acele ve hafiflik etme Ki, Allah seni sevsin. … Dünya ki derin bir denizdir, Çokları o denizde boğulmuştur. Gemin takva, yükün iman olsun Ki, umulur kurtulsun. … Âlimlere karşı asla öğünme, Akılsızlarla da inatlaşma, Asla ilmini cakayla satma Ki, Allah seni sevsin … Allah’ı ananlarla otur ki ilmin artar, Âlim olsan da fayda görürsün. Cahillerle oturma, gafletin artar, Allah ceza verir, sen de zarar görürsün. … İnsanlara nasihat ederken; Kendini unutup, mum gibi olma… Mum, insanları aydınlatırken; Kendini yakar. … Kötü huydan, gönül darlığından sakın, Sabırsız da olma, İşini severek yap, acılara katlan, Ki Allah Seni Sevsin. … Bütün insanlara iyi davran, Güler yüzlü, iyi huylu insan sevilir, Hep üzüntülü, kalbini dertli kılma, Ki Allah Seni Sevsin. … İnsanların elindekilere tamah etme, Kaza ve Kadere razı ol… Verilen rızka şükür ve kanaat et Ki, Allah Seni Sevsin. Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#14 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Altay'lının Kızı
Kıldan, keçedendir çadırları Sığdırırlar içine yurtları Kubbesinde göğü, tepesinde ay’ı Diriliş destanıdır umutları … Geçmişten çıka gelir ak atlıları Asya’yı yeniden sahiplenirler Altay’ın dumanlıdır hep dağları Birlikte yürür, yüreklenirler … Bu kutlu obada yaşanır töreler Kültürlerinin köklerini süreler Bu güne taşıdılar geçmişin izlerini Yabanın tüm umutlarını düreler … Altaylının yahşi kızları, At biner, kılıç kuşanırlar. Gözü açık içer kımızları Koca bir ömür sürer, beyle yaşlanırlar. … Altay’da ağaçların yaprağı sararmaz Yaz kuşları susamaz Gökyüzü belli etmeden ağlar Yılkısı, kulunu yerinde duramaz. … Bu uğurlu yurtta, o kadar kolay mı? Yeşilliğe şahit özgür atlara söz geçirmek Üzerinde adam gibi dimdik durmak Altay Türkünü yorar mı? Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#15 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ana-Bir Genç Gördüm-1
Ana; Ben dün bir genç gördüm, bir genç Hep ‘bu tarafı’ düşünüyordu ‘Öbür tarafı’ aklına bile getirmiyordu Bir gün aniden, beklenmedik bir anda Öbür tarafa gitmişti babası Bitmiş tükenmişti havası … Ana; Ben dün bir genç gördüm, bir genç Şehre bakan yamacında kabristanın Sırtını tandık bir mermere dayamış İki farklı dünyanın kıyasını yapıyordu Birer muallimdi her mezar taşı Hakikati söylüyordu gencin gözyaşı … Ana; Ben dün bir genç gördüm, bir genç Bir yandan bakıyor yerin üstündekilere Diğer yandan yerin iki metre altındakilere Mevki, makam yok, zengin ve fakir yan yana Cumhurbaşkanı ile hizmetçisi bir, anlayana! Aynı muamele görüyordu sonunda Dürüm yapılmış bir bezle, bekliyordu Öteki dünyanın bekleme salonunda … Ana; Ben dün bir genç gördüm, bir genç Dünya zengin olmanın yolları Dünyada müreffeh hayat dürmenin sırları Yazmıyordu hiçbir mezar taşında Bakıyor, düşünüyordu o, genç yaşında Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#16 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ana
ANA Ana, Hani beni doğurmuştun, tosun gibiydim Hani bana ne söz, ne kılıç işlerdi Düşmana çelik, dosta yosun gibiydim Duygularımı hallaç pamuğuna çevirdiler Ana… … Ana… Hani ‘at, avrat, pusat’ vardı Namus bilmiştik Bir hatırlasana! Ana, hani vatan kutsaldı, “Gök girsin kızıl çıksın” diye Uğruna yeminler etmiştik … Ana, Hani bayrak rengini kanımızdan almıştı Şu, şu bayrağın destanını bir daha anlatsana! Kadir kıymet bilenimiz kalmadı, Aaaah anam aaah, aaaah! … Ana, Dön bir baksana! Hele bir dön de geriye bir baksana Bak, bak ‘taşları bağlamışlar’ ‘İtleri meydana salmışlar’ Ana… … Ana Daha benim yaşım kaç? Bak bembeyaz olmuş başımdaki saç Şu kınalı kuzuna tekrar kınlar yaksana … Ana, Beni bir hüzün boğar Duramam ki yerimde, ana! Kanla karışık akan gözyaşlarım Gözyaşımın pınarları yüreğimden doğar … Ana Hani dedem Yemen’e gitmişti Ve bir daha dönmemişti. Bilir misin daha dün öğrendim ana? Kimini öldürmüşler, kimini köle diye satmışlar … Bilemedim ana, bilemedim ana Bu vatan mı garip, bu vatan da ben mi garibim? Dost düşman bir oldu seçemedim ‘Vatanı’ Yem ettiler üç beş hayvana … Hani Haci Musa’ların kızı Fatma vardı Onu bana alacaktın, ‘yar olacaktı’ bana Hani o koklanmamış bir gonca güldü Görünce parayı pulu, o bile gitti yabana … Ana Dayanamıyorum artık, İhmal, ihlal ve ihanetleri gördükçe Kuzular kurtlarla yürüdükçe Sığmıyorum, sığmıyorum bir yerlere Beni de yanına alsana Ana alsana Al sana Al Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#17 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ankara Dostları
Ankara, dostları kendine çağırıyordu Türk edebiyatı mecrasını arıyordu Beşevler’de ezilmiş bir kadın yatıyordu Sabahın ilk ışıklarında rızk arıyordu … Aşti’den Kızılay’a metro taşıdı bizi Geliyordu yerden yağmurun kokulu izi Kürşad tipli Kemaloğlu karşılar geleni Sakarya’nın kızı Sevim de en çok güleni … “Gönlümün Güz Mevsimi”ni yazan ****adir’e Güzel yazar, güzel söyler, değerdi takdire Ahmet Turan kır saçlı, bir beyefendi gibi Sevinç Atan Hanım sevk idarenin galibi … Satoğlu durgundu, Tamburimiz çok suskundu Akdemir’le İmdat Gümüş’ün gönlü dolgundu Ulviye Hanım gün görmüş, asude olgundu Gümülcine’li Nurten çilelerden yorgundu … Sevilay Şirin’di, Özlem dağlar gibi çetin Sevim’le Nur yan yana, Şerife çok metin Arada bir, bir dalıp gidiyordu Nevin’im En şeni, en şakrağı, Mustafa’ydı eminim … Yurdabak, okur sayılı rubailerini Dinleyenler dokur, gül yüzlü alkışlarını Aslan Yürekli bir anadır Sabiha Rana Kanlar kaynardı, gözü yaşlı Kaan Bayram’a … Hasko köşesinde, Elyasoğlu çok genç idi Sahabeddin gözde, İmren, Atsız gibi idi Unutmadım “İki karanfilin” annesini Sanki derdi vardı, alamadı neşesini … Mesaj salmıştı, gelemeyen dostlarımız Seyre dalmıştı, adını unuttuklarımız Varsın gönülden gönüle dostluklar kurulsun Bir uçtan bir uca, vatana dostluk sunulsun Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#18 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anla Beni
Yol uzak varamıyorum Ayakta duramıyorum Hal hatır soramıyorum Ne olursun anla beni … Önümü göremiyorum Yönümü bulamıyorum Günümü sunamıyorum Ne olursun anla beni … Kapına gelemiyorum Halimi seremiyorum Borcumu veremiyorum Ne olursun anla beni … Güllerini deremeden Sevdiğime eremeden Gideceğim göremeden Ne olursun anla beni Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#19 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Annem
Annem çok hastaydı. Kanser teşhisi konmuştu. Tıp, tedavide acizdi. “Birkaç aylık ömrü var, alın eve götürün” diyorlardı. Felaket kapıdaydı. Çaresiz alıp eve geldik. Bildiklerimizi de diyemiyorduk. “Kızım siz söylemeseniz de, ben biliyorum,” diyordu annem, Acziyetimizi kolaylaştırmıştı. Kanser asidik ortamlarda büyürmüş Eğer vücudun PH ‘ı değişirse dururmuş. Annem güçlü bir insandı. İmanı ve inancı tamdı. “Birkaç ay ömrün kaldı” diyen doktora aldırmadı bile… Neşeliydi, İyimserdi, iyi niyetliydi. Kendisiyle, çevresiyle, barışık biriydi. Yürekli ve azimliydi. Mücadele etmeyi severdi. Alkol ve sigarayı tanımazdı Yılmaz, bıkmaz ve usanmazdı. Araştırdı, okudu, kürler yaptı. Derdi, derdi verene havale etti Hatta zamanı bile… Günler peş peşe geçip gidiverdi birkaç misliyle, Doktorların söyledikleri… İnancı ve azmi galip gelmişti “Seni götürür, yer bitirir” denilen kansere Bedenin ve ruhun emanet olduğunu, Gelirken saf ve masum olduğunu, Gün ve saat dolunca, davetin geldiğini, Bilirdi. Yıllarca huzurla yaşadı. Rabbine temiz ve huzurla gitti. Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#20 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Arayan Bulur
Ayıp bilen gaibden iz mi görür? Hakk’ın eli olmadan kimler yürür? Kır, suretini de ruhun sevinsin Ruhun âlemlerden ilham öğrensin Gizleme gündüzün yüzünü elden Gizleyerek yüzün çalma her telden Nimeti boğaz yese yüz utanır Kalpte sevgi olanı herkes tanır Dostun cefası bire bin gibidir Güzel vefası binde bir gibidir Kör mesul değil, güzeli görmeden *******in saçlarını örmeden Kendini yol erenlerinden sayma Sarhoş olup da baş aşağı kayma Umutsuzca yollara diken ekme Bela çöllerinde çileler ekme Hakk’a teslim ol da yüzün ak çıksın Kir ve pasın temizlenerek aksın Arayan bulur bela ve Mevla’sın Doğru, temiz ve güzelsen evlasın Hasan Kocamanoğlu
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|