![]() |
![]() |
#11 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57906
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Biz Öğrenciler...
'Sevgili Kardeşim Mustafa Koçhan'a' Deftere yaza yaza cebirden bıkıyoruz Koordinat Sistemini meridyen sanıyoruz Coğrafyadan Konya'ya vapurla gidiyoruz Tarihte savaşlara gönüllü giriyoruz İşte biz hep bu yüzden çift dikiş gidiyoruz... Kimya dersi gelince olur karbon haftası Peryodik Sistemi tıpkı satranç tahtası Neşemizi getirir Saliha'nın pastası Sulfat Köküne tutup' Salak Osman' diyoruz İşte biz hep bu yüzden çift dikiş gidiyoruz... Sosyoloji,felsefe mantık var yanı sıra Tales ile birlikte gidiyoruz Niksar'a Edebiyat dersinde romantik oluyoruz Tam 450 sahife onu da biliyoruz İşte biz hep bu yüzden çift dikiş gidiyoruz... Astronomi gelince gözler döner uzaya Apollolar giderken bizde yürürüz yaya Bazılarımız sanır 500 kulaç var aya Elips olan dünyayı dikdörtgen sanıyoruz İşte biz hep bu yüzden çift dikiş gidiyoruz... Şu fiziğin yanında bir de müzik olsaydı Fuko'nun deneyini Bahri Köksal yapsaydı 'Sağ el Kaidesini' bu Maçkali bulsaydı Biz kondansatörleri mikrofon sanıyoruz İşte biz hep bu yüzden çift dikiş gidiyoruz... Şu fransızcayı da ezelden sevmiyoruz 'Levez-Vous' söylenince 'oturun' anlıyoruz Etre,Avoir fiilini de biz türkçe çekiyoruz Getirmek fiilini de götürmek sanıyoruz İşte biz hep bu yüzden çift dikiş gidiyoruz... Beden dersi gelince neşeyi buluyoruz Sıranın altlarında pasta-simit yiyiyoruz Pişmiş kelleler gibi sırıtıp duruyoruz Bir diploma uğruna dökülüp gidiyoruz İşte biz hep bu yüzden çift dikiş gidiyoruz... Bahri Köksal Tirebolu- 14 Mayıs 1973 (Lise III.Sınıf 6-Edebiyat) Bahri Köksal
![]() |
#12 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Biz Öğretmenler...
Andımız var Ata'nın aydınlık izinden yürümeye Karış karış Anadolu'yu Bir uçtan bir uca. Köy köy,şehir şehir Ulaştırmak için bu meşaleyi Başka ellere... Bazen saatlerce yayan yürürüz Bıkmadan,usanmadan Dağ,dere,bayır demeden gece-gündüz. Çağdaş,medeni bir Türkiye için Bir harf öğretmek için... Dünyayı tutmak avuçlarında Tanıtmak yurdumuzu,baştan başa Heceletmek Atatürk'ü Öğretmek ilkelerini Avuçlamak için,yarının güneşlerini... Borcumuz var Başöğretmenimize Kara tahta başında söz verdik: 'Yeni nesiller bizim eserimiz olacak.' Durmak dinlenmek yok bu yolda. Ali'lerin,Ahmet'lerin,Mehmet'lerin Ayşe'lerin,Fatma'ların,Zeynep'lerin Omuzlarında yükselecek Bu güzel vatan... Yarınlar bugünden daha güzel Daha aydınlık olacak. Bir kitap,bir dergi,bir gazete oluruz bazen Sayfa,sayfa A'dan Z'ye İl il,ülke ülke,nehir nehir... Her şey avuçlarımızdadır sanki Medeniyete,dostluğa,kardeşliğe öncü 'Yurtta barış,dünyada barıştır.'ilkemiz İşte o zaman Pırıl pırıl parlar Atatürk gözlerimiz... Bazen bir tarihiz devir devir Bazen bir nehir olur akarız,gürül gürül Bazen dostluğu yaşarız,Aşık Veysel'de Edebiyat oluruz,dünden bugüne Satır satır,mısra mısra... Atatürk'ü yaşarız Samsun'da,Erzurum'da,Sivas'ta. Kurtuluş Savaşında omuz omuza Mehmetçikle Çanakkale'de,Sakarya'da Dumlupınar,İnönü'de... Yürürüz aydınlık yarınlara el ele Yaşatmak için Cumhuriyeti Bıkmadan,usanmadan,yılmadan Çünkü söz verdik Andımız var dönmeyeceğiz Atatürk'ün açtığı bu aydınlık yoldan... Tirebolu-26 Ekim 1987 (Y.Boynuyoğun) Bahri Köksal
![]() |
#13 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Benim Öğretmenim...
Kara tahta başında bıkmadan yorulmadan Anlatır bilgisini bir an bile durmadan Umududur her zaman yükselen Türkiye'min İşte bu benim bu benim ÖĞRETMENİM.... Bir elinde tebeşir bir elinde defteri Çağdaşlığa hazırlar hiç durmadan bizleri Mutludur,neşelidir ışıl ışıl gözlerin İşte bu benim bu benim ÖĞRETMENİM.... Cehaletle savaşta en önde en ileri Ona ışık olmuştur ATATÜRK İlkeleri Her taşında bir harcı bulunur bu ülkenin İşte bu benim bu benim ÖĞRETMENİM.... Her şeyi sen öğrettin,sen anlttın bizlere Seninle yükselecek,başlarımız göklere Bu eğitim ordusu hepsi senin eserin İşte bu benim bu benim ÖĞRETMENİM... İlmek ilmek dokursun,bu yurdu baştan başa Hazırladın bizleri cehaletle savaşa Kulağımızda küpe senin güzel sözlerin İşte bu benim bu benim ÖĞRETMENİM... El oldun ayak oldun,sen bizlere her zaman Dertlerini unuttun gülerken zaman zaman İçimizde yaşıyor yıllarca sevgilerin İşte bu benim bu benim ÖĞRETMENİM... Seninle övünüyor genç-ihtiyar Türkiye Seninle ileriye gidecektir bu ülke Sana saygı ve sevgi ellerinden öperim İşte bu benim bu benim ÖĞRETMENİM... Bu bayrak dalga dalga yurdumda yayılacak Şanlı olan TÜRKİYE'm ebedi varolacak Yurdumun her yanına ulaştıkça bu bayrak Her YİRMİ DÖRT KASIMLAR bir başka kutlanacak... Tirebolu-24 Kasım 2001 Bahri Köksal
![]() |
#14 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Vatan Bizimdir Bizim...
Ege'sinde üzüm incir Gürül gürül akar nehir Anadolu'm şehi şehir Bu vatan bizimdir bizim... İzmir'imde zeytin üzüm Erciyes'im iki gözüm Dört yana ulaşır sözüm Bu vatan bizimdir bizim,.. Giresun'un fındığıyla Antep'inde fıstığıyla Gürül gürül sularıyla Bu vatan bizimdir bizim... Amasya'nın elmasıyla Türküsünde Turnasıyla Erzurum'un zurnasıyla Bu vatan bizimdir bizim... Ayçiçeği,üzüm,narı Artvin'imde ATABARI Kaçkar'ında boran karı Bu vatan bizimdir bizim... Kayseri'de halı kilim Karaman'da söyler dilim Isparta'da allı gülüm Bu vatan bizimdir bizim... İstanbul'un köprüsüyle Aşıkların türküsüyle Aydın'ımın Efesiyle Bu vatan bizimdir bizim... Dağlarında dumanıyla Ovasında çobanıyla Tarlasında sabanıyla Bu vatan bizimdir bizim... Portakalı limonuyla Trabzon'un somunuyla Dedesiyle torunuyla Bu vatan bizimdir bizim... Atatürk'üm Kemal'iyle Güvendiği gençleriyle Ordumuzun güçleriyşle Bu vatan bizimdir bizim... Denizleri ovasıyla O mis kokan havasıyla Erzincen'ı Sıvas'ıyla Bu vatan bizimdir bizim... Öğretmeni ordusuyla Denizinde martısıyla Pazarıyla-çarşısıyla Bu vatan bizimdir bizim... Zonguldak'ta kömürüyle Karabük'te demiriyle Al yazmalı çemberiyle Bu vatan bizimdir bizim... Ay-yıldızlı bayrağıyla Kan dökülmüş toprağıyla Giresun'un Osman'ıyla Bu vatan bizimdir bizim... Şairleri yazarıyla Gelmiş geçmiş mezarıyla Folklöründe kızlarıyla Bu vatan bizimdir bizim... Saymakla bitmez bu yurdum Yaşasın hep şanlı ordum Uğrunda şehit olurum Bu vatan bizimdir bizim... Hem dağında,hem düzünde Hem kışında,hem yazında Büyük ATA'nın izinde Bu Vatan Bizimdir Bizim.... A.Bahri KÖKSAL Tirebolu - 11 Şubat 2006 Bahri Köksal
![]() |
#15 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Vatan Bizimdir...
- I - Edirne'den Kars'a kadar Bu vatan biçim yurdumuz Biz bu topraklar üstünde Türk'üz Türk oğluyuz... Güzel yurdum baştan başa Koç yiğitler güreş tutmuş Malazgirt'ten Akdeniz'e Boskırında at koşturmuş... Dağlarında ovasında Yunus Emre'm izin sürmüş Selam durup tüm ozanlar O'nun yolunda yürümüş... Doğrulukta-dürüstlükte 'Gelin canlar bir olalım' Mevlana'nın arkasından Aydınlığa yol bulalım... Karacaoğlan,Dadaloğlu Sazın çalıp gürzün vurmuş Köroğlu denilen yiğit Bolu Bey'den hesap sormuş... Kızılırmak coşkun akıp Karadeniz'e ulaşmış Seyhan-Ceyhan Akdeniz'de Ovasıyla ünün salmış... Edirne'de Mimar Sinan Camisiyle kendin bulmuş Anadolu'm baştan başa Uygarlığa örnek olmuş... Elazığ'ın Keban'ında Geleceğe ışık olmuş Azgın Fırat üzerinde ATATÜRK'üm baraj olmuş... Tirebolu- 9 Şubat 2006 Bahri Köksal
![]() |
#16 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bugün 23 Nisan...
Bugün 23 Nisan Dalgalansın bayrağım Bizimle mutlu olsun Karış karış toprağım... Mustafa kemal bize: 'Bayramınızdır' dedi. Yüce mecliste bugün Yer yerinden inledi... Çocuk Bayramı bugün Kutlu olsun herkese Koşup eğlenmek gerek Selam Büyük Öndere... Ey çocuk arkadaşlar! Bugün bizim günümüz Kutlayalım bugünü Arşa çıksın ünümüz... Verelim hep el ele Yükseltelim vatanı Sönmesin bu meşale Aydınlatsın yarını... Bugünün çocukları Yarının gençleriyiz Biz bu cennet vatanın Yılmaz bekçileriyiz... Tirebolu-19 Nisan 2006 Bahri Köksal
![]() |
#17 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Büyük Atam'a...
Seni anlatamaz ne kağıtlar ne kalem Tanıtamaz seni Ressamlar birlik olsa Kimse ulaşamaz sana Engin mi engin Yüce mi yüce sözlerin. Benzetemezler hiçbir şeye Çünkü içimizdedir Her an sensizliğin *******-gündüzler Hep senli olmuş yıllar boyu Omuz omuza,yan yana Soğuk rüzgarlar Ciğerlerine işlemiş Anadolu'nun tozlu yollarında. Nereye koyalım seni Nereye yerleştirelim Her gün yeşeren sevgini? İnan bir an bile unutmadık Bize yol gösteren sözlerini. Her şeyin en iyisine,en güzeline Yakıştırdık seni. Seninle güldük,seninle coştuk Seninle haykırdık,seninle koştuk. Devrimlerinde alkışladık seni. Bir fabrikanın bacasında Bir barajın gövdesinde Bir uçağın kanadında Bir köprünün heybetinde Hissettik nefesini. Tüm dünyaya duyurduk Senin ATATÜRKÇÜ sesini... Tirebolu-10 Kasım 2003 Bahri Köksal
![]() |
#18 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Canım Anacığım...
Dokuz ay karnında beni gezdirdin Gece-gündüz demedin de emzirdin Uykularını böldün,üzerime titredin Cefakar,çilekeş,nazlı Anacığım.. Acıktım,susadım beni doyurdun Ağladım *******i seni uyardım 'Yavrum' deyip yaralarımı sardın Bir tanem,sevgili Anacığım... Yürüdüm,koştum,oynadım seninle İlgilendin,en küçük dertlerimle Ninniler söyledin,tatlı dilinle Bir tanem,gül yanaklı Anacığım... Karda kışta üşüdüm,ellerimi ısıttın Gözün gibi baktın hiç ağlatmadın Sırtına sardın,bıkmadın yorulmadın Güzel gözlü,tatlı dilli Anacağım... Unutamadım seni hiç bir zaman Üzmüşümdür belki de zaman zaman Bilmeden üzdümse,kırdımsa seni Affet beni,bir tanem Canım ANAM... Bitlis-18 Aralık 1984 Bahri Köksal
![]() |
#19 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cumhuriyet Bayramı...
Yaşasın Cumhuriyet Bayraklar dalga dalga Dört baştan güzel yurdum Genç-ihtiyar yollarda... Özgürlük bağımsızlık Cumhuriyetle geldi Anadolu'mda her yer Bayrak bayrak süslendi... Seksen üçüncü yılda Adım adım ileri Bize ışık olacak ATATÜRK İlkeleri... Saltanatlar yıkıldı Cumhuriyetle birlikte Çağdaş bir ülke için Gözlerimiz ilerde... Cumhuriyetle kalktı Ülkemde halifelik El ele kenetlendi Hem dostluk,hem kardeşlik... Cumhuriyeti kurdun Yaşa varol ey ATAM Ebedi yaşatacağız Varoldukça bu vatan.. Tirebolu-20 Ekim 2006 Bahri Köksal
![]() |
#20 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cumhuriyet...
'Ülkemin Tüm Çocuklarına Sevgiler' Yurdumun her yanında Neşe,sevinç var bugün Türk'ün asil kanında Onur,gurur var bugün... Yirmi Dokuz Ekimde Cumhuriyet Bayramı Hep izinde yürüyor ATA'nın torunları,.. Özgürlük-Bağımsızlık Cumhuriyetle geldi Ülkemin her yanında Yer yerinden inledi... İzmir'de Erzurum'da Dalgalandı hep bu ses Cumhuriyete koştu Anadolu'da herkes... Yaşa,varol ey ATAM Her an yücelerdesin Ebedi var olacak Cumhuriyetle sesin... Ülkemede Cumhuriyetin Hep hazır neferiyiz Seksen ikinci yılın Yılmaz bekçileriyiz.... Bahri KÖKSAL Tirebolu-29 Ekim 2005 Bahri Köksal
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|