![]() |
![]() |
#11 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57912
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çıplak Adam
Çıplak Can Doğmak İsterdim Süt Kuzu Körpecik... Ne Ağzımda Emzik Olmalı Ne Sarındığım Cibindirik, Ağladığım Duyulmalı Feryat Figan Ve Güldüğüm Bitimcik... Çıplak Ömür Yaşamak İsterdim Hayatı Anadan Uryan Babadan Süryan, Kimsesizliğime Aldırmadan Hiç Kimse Herşey, Her Neyse Bana Ait Ve Bana Özel Herkes, Her Kimse... Çıplak Yürek Sevmek İsterdim Pilava Saplanan Kaşık Göze Düşen Kiprik Gibi... Süslü İltifatlar Takmadan Yar Gerdanına Boş Hayallere Dalmadan Lütufsuzca, Farkına Bile Varmadan Basmak İsterdim Aşkın Fakına, Yana Yakıla Utana Sıkıla Toprak İle Su, Et Ve Kemik Gibi... Çıplak Ecel Ölmek İsterdim, Dünyayı Ayağa Kaldırmadan Ve Yıkmadan Birilerinin Başına Dünyayı, Sessiz Sedasız Yorgun Argın Bir Köşeye Çekilir Gibi... Kendi Ücralığında Şehir, Meftunu Unutulmuş Kabir, Eteğinde Ağaç Koynunda Balıkları Olmayan Yatağında Kurumuş Nehir Gibi... Ali Yaşar |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Can Alıcı Eylüller...
Dokun! Can Alıcı Eylüllerin Kandan, İrinden Gözlerine Çocuğum Fırsat Buldukça... Deş! O Sızlayan Yaraları Neşter İle Değil, Aklın İle, Mantığın İle Deş Hayatta Kaldıkça... Ve Sor Çocuğum, Birşeyler Sor Ona Sessiz Kalma!.. Dünü Sor, Dünkü Yılları Yaşayamadığımız Mutluluğu, Yaşadığımız Acıları, Yitirdiğimiz Umutları Sor. Bizleri de Sor, Onları da... Sadece Gençliğimiz Değil Kaybettiğimiz Bütün Ömrümüzü Sor... Meydanlarda Sor Bizi, Kavgalarda Yumruk Yumruğa Bunamış İnsanların Kininde Arama Bizi Kem Gözlerde, Taş Yüreklerde Arama... Hakka Kabza Tutan Eller, Namus Kirleten Beller, Yalan Söyleyen Diller Bizim Değil Çocuğum... Dedikleri Gibi Vahşet Değiliz Biz Katliam; Hiç Değil... Biz ki; Sevdasına Tutkun Denizlerin Mavisiyiz Gökyüzünü Kıskandıran, Biz Hedefiz, On İkiyiz, Yaylım Ateş Menziliyiz... Biz ki; Bıçak Uçlarında Parmak Uçlariyla Dolaşan Sırtından Vurulmuş Sevdalı, Kurumuş Ağacın Yeşil Dalı Biz ki; Ulubatlı, Dev Gibi Orduyu Yenen Bin Atlı... Tanı Bizi Çocuğım Tanı... Seçme Zamanın İyiyi, Güzeli Ayırma Zamanın Yalanı, Dolanı Ne Bana Kız, Ne Kimseye Gücen Yaşamı Öğren Çocuğum... `Çocukluğumu Yaşayamadım, Doyasıya Gülemedim, Hep Sensin` Deme Bana, Ben Hiç Yaşayabildim mi ki? Ben Gülebildim mi? Benim de Oyuncaklarım Olmadı Oynayacak, Salıncaklarım Olmadı... Bir Uçurtmam Vardı Kamıştan, Kırıktı Kanadı O da Uçmazdı Zaten... Bir Kemerli Pantolonum Olmadı Giyecek, Buram Buram Kokardı da Burnuma Bir Parça Çarşı Ekmeği Bulamazdım Yiyecek, Daha Neler Neler Çocuğum... Sen Kadarken Katıldım Bu Kervana, Sonrası, Kabus Dolu Rüya... Hiç Korkmadık mı, Ağlamadık mı? Çok...Ama Yılmadık, Yıkılmadık... Kimseye Anlatamadık İçimizi Kimi de Anlamak İstemedi Bizi Ve Tam Yakaladık Derken Güneşi, Tuttular Ellerimizi Zincirlere Vurdular... Sonra Bu Lekeyi Onlar Sürdü Alnımıza Bu Hayatı Onlar Reva Gördü Çocuğum. Sanma Biz Gördük, Sanma Biz Ördük Bu Kaderi Yoksa İstemez miydim Şimdi Karanlıktan Süzülüp Sana Gelmeyi... İçim Gidiyor, Can Atıyorum Lakin Önümü Kesiyor Dört Duvar Adım Atamıyorum... Kısmet Olur da Gelirsem Birgün, Doya Doya Öpüp Koklayacağım, Luna Parklara Götüreceğim Seni Çarpışan Arabalara Bindireceğim, Gazoz İçireceğim... Kim Der ki; Gün Doğmaz, Güneş Doğmaz Açacak Gözlerini İrkilen Tarih, Yeni Bir Sayfa Daha Açacak Ve Kanımızla Destanlar Yazacak... Okuyacak O Zaman Ürkek Bekleyişin Sahipleri Bir de Bizi Okuyacak, Sen Kayıtta Kalma Çocuğum... Ali Yaşar |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çözmek İstiyorsan...
Çözmek İstiyorsan Beni, Gözlerinle Görme Kulaklarınla Duyma Ve Ellerinle Örseleme Bedenimi... Bakire Gülüşlerim Çığlıklara Boğulsun İstemiyorum. Anlamak İstiyorsan Eğer Beni, Kaldır Başını Gökyüzüne Bak Yıldızlara Bak Gülüm, Göreceksin; Ay Işığına Şagul Kurmuş Yüreğimi... Ali Yaşar |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eskisinden Farkımız...
Yırtılan Gökyüzünün Keskin Kenarıyım, Dağın Yamacı Denizin Girdabı Yağmur Göleti Toz Bulutu Ve Flu Kalabalık... Gerilir İçimde Yay Gibi Zaman Acılar Mil Çeker, Özlemler Depreşir Gözlerimde... Şiirler Homurdanır Dargın Ve Küskün, Dadaloğlu, Pirsultan, Aşık Veysel Hayıflanır Devinir Türküler Gelinlik Kızların Çeyizinde... Ne Yana Dönsem Sağır Ne Yana Baksam Kör... İrmik Helvası Tadı Kaybolmuşsa Kandillerde, Telemenin Tortusu, Bazlamanın Buğusu Ve Çökeleğin Kokusu Kabartmıyorsa İştahı, Sumak Ekşisi, Nar Ekşisi Ve Koruk Ekşisi Karışmışsa Birbirine Ve Sararmışsa Pipirim, Rokka, Maydanoz... Alıçın Çekirdeği Kaçmıyorsa Boğazımıza Civelekler Buruşturmuyorsa Dudaklarımızı Ve Dişlerimizi Kamaştırmıyorsa Papaz Eriği, Bir Değişiklik Var Demek Var Demek Eskisinden Farkımız... Ya Kaybettiğimiz Tarafımız Çok Fazla Ya da Yenilediğimiz Yanımız... Ali Yaşar |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ******* Olunca...
Saatleri Kurarım Sen Vakit ******* Olunca... Seni Aşılarım Uykularıma Seni Çalarım, ******* Umut ******* Sen... Binbir Heyecan Dolar İçime Seni Göreceğim Diye, Şahlanır Sevincim Yere Göğe Sığmaz, Kırılır Direncim Elim Ayağım Tutmaz ******* Olunca... Uzun Uzadıya Düşünceler Sarar Gecenin Melodisi Kamçılar Yüreğimi, Bir Sigara Bir Sigara Daha Seni İçerim Yudum Yudum ******* Olunca... Hayaller Sana Giden Gemi Biner Giderim, Bir Karartı Görsem Bir Ses İşitsem Sen Gelirsin Aklıma, Yokluğun Falaka Yokluğun Bir Ömür İşkence... Çıkıp Gelsen Diyorum Artık Görünsen Uyuyan Gözlerime Diner Ağrılarım Bütün Acılarım... Ali Yaşar |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gelme Üstüme Dost...
Güneş Doğmaz, Obam Serin Gelme Dost, Gelme Üstüme Fitil Tutmaz Yaram Derin Gelme Dost, Gelme Üstüme... Bu Düzen Tutar mı Beni Zindana Atar mı Beni Bakarsın Yutar mı Beni Gelme Dost, Gelme Üstüme... Suyu Sıcak, Yolu Çakır Dağları Gök, Ufku Bakır Ağlama Sen Diyarbakır Gelme Dost, Gelme Üstüme... Duvar Dama Konma Diye Beton Soğuk, Donma Diye Ben Yandım, Sen Yanma Diye Gelme Dost, Gelme Üstüme... Çok Sürmez Ocaklar Tüter Dillenir, Bülbüller Öter Bu Saltanat Birgün Biter Gelme Dost, Gelme Üstüme... (14/11/1996-Ümraniye) Ali Yaşar |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gözlerinden Uzak...
Gün Dönümü Rüzgarlara Dolanır Gelir Nefesin, Sarar Katran Karası ******* Gibi Vücudumun Her Zerresini Sesin Duyulur, Bağırışların, Çağırışların Kimi Zaman Ağlayışların, Gözlerin Düşer Denize Yakamoz Olur Ben ki; Gözlerinden Ne Kadar Uzağım... Ali Yaşar |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hani...Vardı?
Al Gülüm, Beni de Al Yanına... Sen Gittin, Yaşamak Gitti Hayat Gitti... Hani Çocuklar Vardı Şen Şakrak Oyunlar Vardı, Hani Sular Vardı Berrak Berrak Denizler Vardı, Hani Yıldızlar Vardı Parlak Parlak Güneşler Vardı, Hani Ağaçlar Vardı, Kuşlar Vardı Dağlar Vardı Amansız, İnsanlar Vardı Gamsız, Hani Mutluluk Vardı Sevgiler Vardı Gönüllerde, Şarkılar Vardı, Türküler Vardı Dillerde Yağmurlar Vardı Eteklerimize Yağan, Seller Vardı Çağlayan, Hani Karlar Vardı, Kardan Adamlar... Çiçekler Açardı Her Bahar Rüzgarlar Eserdi Her Seher... Yok Şimdi Gülüm Hiç Biri Yok, Gittiler Seninle Beraber... Bir Ben Kaldım Köşesinde Ağlamaklı Bir Ben Derbeder... Ali Yaşar |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaldığım Yerden Başlayın...
Yağmur Yağarken Vuruldum Yağmur Yağarken Bahara... Yedi Renkli Kelebekti Umutlarım Soluksuz Kanat Çırpan, İsmi Konmamış Bir Dal Çiçekti Sevdalarım Kar Kış Demeden Açan... Bir Bahar Gecesi, Tüm Koyuluğuyla Üzerime Kışkırttılar Karanlığı Yaşama Heveslileri, Aydınlığa Ramak Kala... Yağmur Yağarken Vuruldum Ben Yağmur Yağarken Bahara... Önce Gök Gürültüsü Tıkadı Kulaklarımı Hiç Birşey Duyamadım, Sonra Bir Şimşek Kırdı Bacaklarımı Ayakta Duramadım. Yüzü Koyun Serildim Tüm Hantallığımla, Yarı Islak Toprak Bulaştı Gözlerime Kapattı Tüm Perdesini Hayatın Yıldızları Sayamadım, Yarıda Kaldım... Yağmur Yağarken Vuruldum Gülüm Yağmur Yağarken Ben... Son Damla Düşmeden Gözlerimden Son Nefesimi Verdim Sonunu Getiremedim... Bağışlayın, Kaldığım Yerden Siz Başlayın... Ali Yaşar |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaybettim Seni...
Ateş Böceği Gözlerin Kırışıklığında Kaybettim Seni, Yıldızların Transparan Şıklığında... Kamıştan Uçurtmam, Telden Arabamdın. Bilyelerim, Topacım Çelik Çomahımdın Lego Çocuklarının Mızıkçılığında Kaybettim Seni... Suratıma Sıçrayan Çamur, Ellerime Bulaşan Yağ, Pas, Kir Şalvarımın Dekolte Yaması Topuklarımın Nasırlaşmış Yarası Ve Parlayan Ve Dimdik El Değmemiş Ayak Basılmamış Ana Göğsünde Süt Gibi Helal, Çocuk Dilinde Ninni Kadar Masum, Onurlu Kavgalarımızın Salıncağı, Balık Sırtı Dağların Materyaloz aynası Alnım... Ve Dudaklarım Kır Kınası Alev Yalazı, Ve Yüreğim Gavur Göğsünde Şahin Gagası, Kaldırım Yosmalarının Kancıklığında Kaybettim Seni... Kor Ateşiyle Abandı Üzerime Güneş, Dudaklarımın Kuraklığı Topraklarıma Vurdu Deniz Mavisi Uçurtmalarla Selam Gönderdim, Azrail Bakışlarıyla Sırıttı Durdu, Bir Damla Gözyaşını Esirgedi Benden Cankeş Bulutların Kısırlığında Kaybettim Seni... (17/09/1998-Erciş) Ali Yaşar |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|