![]() |
![]() |
#11 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57911
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ağlatır Beni
Yalnız sabahlarken ayaz ******* Gökler yıldız yıldız ismin heceler Gözümün önünde ah neler neler Canlanıp canlanıp ağlatır beni Yol aldı ******* sabaha sensiz Hayalin canlandı belli belirsiz Semada yıldızlar sendan habersiz Kararıp kararıp ağlatır beni Elveda dediğin o akşam var ya Yer etmiş gönlümde derin bir yara Hasretin rüzgarı sanki dört yana Savurup savurup ağlatır beni Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ah Yok mu
Başımı yastığa koyduğum zaman Gelipte rüyama girişin yok mu Sarılıp boynuna öptüğüm zaman Ardını dönerek gidişin yok mu Gözlerin sevgiyi anlatıyorken Susarak başını eğişin yokmu Dön diye ısrarla yalvarıyorken İmkansız dönemem deyişin yok mu Bir ümit ararken bakışlarında Hıçkırıp göz yaşı döküşün yok mu Buseye hasretken dudaklarında Acıyla burkulup gülüşün yok mu Elimi elinde sımsıcak tutup O mahzun o bitkin duruşun yok mu Bilmem ki sevmekte ne günah bulup Hesabını benden soruşun yok mu Kollarım özlemle seni beklerken Ellerin koynun da yatışın yok mu Aleme mutluluk bağışlıyorken Ömrümü bitirip yakışın yok mu Hatıra ararken senden bir parça Vedayı hediye edişin yok mu Güneşe meftunken kızıl şafakta Geceyi gönlüme verişin yok mu Sensizlik zor ama alıştım derken Nur gibi yüzüme vuruşun yok mu Atışı isminle haşır neşirken Kalbimi boş yere yoruşun yok mu Allah-a elimi açtığım an da Dudağım da amin oluşun yok mu Yalnızlık ararken karanlıklar da Hicranla dünyama doluşun yok mu Çılgına çevirir, öldürür beni Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akıllı Ol! ...
Gözlerden kalplere giden yol vardır Ve bu yol da aşılması imkansız barikatlar Yolcu yolun da gerektir elbet! .. Ancak bu yol herkesin aşacağı yol değildir Geçilmez setlerin sahiplerinin gönlüne kalmıştır yolcuya mihmandar olmak Oysa yolcunun bilmediği en önemli konu; Kaderinin, Belki de bir vefasızın iki dudağı ile paşa gönlünün arasında olduğudur! Ve sonuç hep aynı; Sultan-ı yegah tarzı bir hüzzam şarkı 'Adab-ı muaşeret' esaslarından 'beşer-i haşerat' mevzu-una hızlandırılmış eğitim 'Kalay-ın' sadece bakır türevi metallere değil, 'Adem-i mahlukata da' uygulanabileceği hakikatının tez elden izan-ı Enerji savurganlığından kaçar gibi, bir elde kandil, diğerin de iskandille *******e italik harflerle destan hazırlığı Aslın da olan sadece 'bir kerizin' daha 'sırasını savmasından' başka bir şey değildir! ... Evet! ...Değildir ama; Bir sonra ki 'keriz' bunu hiç bir zaman bilmeyecektir! .... Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Allah Aşkına
'Saatler mi durdu ne? ' zaman akmıyor sanki Ağlanacak bir ömür aksa ne olacak ki Bir çınar devriliyor diyarında gurbetin Fırtına kol geziyor için de bir bedenin Teselli olmuş şimdi yad edilen hatıra Bak ki koskoca ömür nasıl girdi satıra 'Nesli mi tükenmiş ne? ' çöllerde ölen kulun Kabarırdı dalgalar şimdi nasıl da durgun Ahde vefa kalmamış riya sarmış dört yanı Demek ki rüya bitmiş gelmiş hasret zamanı Güneşin battığı yer ufku kana boyamış Bir neslin son çınarı bak nasıl da sararmış 'Vicdanlar mı sustu ne? ' gönüllerde kuraklık Tanrıdan umut kesmiş kula yapar çanaklık Bir merhamet yaşardı gökyüzü kararırken Gül dikenle mutluydu şimdi bu alay neden Zaman elini çekmiş ansızın gece vakti Gönüller de halaydı durmuş semazenleri 'Sesler mi kesilmiş ne? ' dua çıkmaz dudaktan Kulaklar pasa doymuş nasiplidir nifaktan O feryadı duymuyor sen gaipten sorarsın Toprak sarınca onu bırak orada kalsın Yılan çıyan gezinir şu taprağın altında Biz bizi mi unuttuk? Yeter Allah aşkına! ... Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Allah Dururken Kula Eğilemezdim
Sen bakma öfkelenip sitemler ettiğime Öyle borçlanmışım ki asla ödeyemezdim Nedamet duymadım ki ben seni sevdiğime Terk edip gitmeseydin böyle özleyemezdim Karşılıklı olunca “aşk” sevdaya varmazmış Varmayınca sevdayı masallar da yazmazmış “Aşk” ile yanan kul-u cehennem de yakmazmış Sen de beni sevseydin böyle sevinemezdim Mecaziyetti bu “aşk” yol oldu İlahi’ye Bu yol sürer bir ömür gider de nihai’ye Gönül gözü görmezse deli derler dahi’ye Mecnun-a dönmeseydim tövbe de edemezdim Sen bana “aşk” bıraktın emanet-i mukaddes Rüzgar olsan fark etmez ne yandan esersen es “Aşk” diye yüreğime üflediğin o nefes O nefes olmasaydı, yaşadım diyemezdim Gördün verdin ve gittin, Allah’ın lütfusun sen Çileli bir hayatın için de kurgusun sen Ben çöllere meftunum sarayın kulusun sen Ben seni sevmeseydim “aşk” nedir bilemezdim Sakın üzülme emi hakkımı helal ettim Yaradan şahittir ya, şikayetçi değilim Ben Leyla’ya mecnun-um Aslı kıza kerem’im Lakin “Allah” dururken kula eğilemezdim Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Allah Koydu Gönlüme
Dönmeyeceksen bile 'Artık imkansız 'deme Bıktım mazeretinden! ..Kaderlerden söz etme Bir insan 'Aptal' olsa böyle bir dert istemez Sevgin budur! '..Diyerek, 'Allah koydu gönlüme' Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Almanya'ya öfke
Baksana! .. Heeeeeey! .. Sana diyorum Baksana lan bana Ukala dangalak Yaptığı frene bak! .... Kime bu yaptığın hava Fosfor takmışsın plakaya Bak oğlum! ... Senin gözüne bi korum Canına okurum! .... Kırdırma bana kolunu 'Alaman bozuntusu! ..' ............... Ne? ! .... Şuna bak! ... Özür de dilermiş Hıyar herif! ... Ne kadar da mütevaziymiş! .. İn ulan aşağı, yoksa tekmelicem arabanı ................. Nasıl da aval aval bakıyor Zavallı! ................. Anlamaz ki beni Allah-ın aptalı! ................. ......... Kusura bakma hemşerim Öfkem değildir sana Kafayı taktım birden 'O gıcık plakana' Gıcığım be hemşerim 'Gıcığım şu Almanya'ya' Haydi! ... Yolun açık olsun Hemşerim kusura bakma Sakın ola ki bana 'Kafanı takma! ...' ................ Bazen böyle olurum işte Saldırırım sağa sola Neden seçtim bilmem seni 'ALMANYA SENİNMİ Kİ? ! ..' .................. Bir ara Bir kervan göndermiştik oraya Kalbim de onlara katılımıştı! .. Sonradan öğrendim ki; 'Yüreğim orada satılmıştı! ...' Anlıyor musun beni? YÜREĞİM SATILMIŞTI! .... Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Altın Levha
Gözlerini kaçırıp Bana halimi sordu! .. 'Seviyorum' diyecek Can vermek kadar zor du Altın levha üstüne Yazılı veciz gibi Gönlüme çivilerdim Ölene dek durur du! ... Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ana'dan Mehmede mektup! ...
Vatana nöbetin sırası gelmiş Seni de yollara koyduk Mehmedim Bayrağa sancağa erlik gerekmiş Dağın da bağın da yel ol Mehmedim Ak sütüm helalim duam başına Sahip ol toprağın her karışına Sen bakma ey oğul gözüm yaşına Düşmana yol geçit verme Mehmedim Deden Çanakkale atan Yemen de Dönüşü olmadı onlar gidende Bilsem ki ey oğul kurşun sinen de Vatanım sağ olsun derim Mehmedim Anayım yüreğim çok özler seni Bilirim düşün de görürsün beni Düşünme ey oğul bacı kardeşi Bu bayrak bu toprak “benim” Mehmedim Siper de Hasanım hat-ta Muradım Ali-si Ahmed-i hepsi evladım Sen iste ey oğul ben de varayım Silahın tetiğin benim Mehmedim Dilin de tekbirin gönlün de iman Vermesin haine düşmana aman Unutma ey oğul “Var ki bir zaman” Sakarya su değil kan-dı Mehmedim Canımın parçası evladım benim Buram buram tüten ocağım benim Boş kalsa ey oğul kucağım benim Can düşer o bayrak düşmez Mehmedim Bayrak ki gönder de sakin mi durur Dalgalanmıyorsa rüzgarı durdur Dileğim ey oğul isteğim budur Allah-a emanet ettim Mehmedim Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anam yok ki! .. 'Günüm' Olsun! ...
Anam yok ki, “Günüm” olsun Olanlara selam olsun Kıymetini bilin dostlar Anasızlık olmaz olsun Kaybettim ben yıllar önce Titrerim söz edilince Birkaç damla dökülünce Anasızlık olmaz olsun Ana şefkat, ana can’dır Onsuz Dünya bir zindandır Bir gün değil, “asır” az’dır Anasızlık olmaz olsun Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|