![]() |
![]() |
#11 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57907
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Allah 'ın Kitabı Açık
Hayır ile şer kavga eder,bu sırra erilmez. Kur’an ve sünnetin ilkeleri asla değişmez. Baksana, Cibrilin indiği Hira nur dağına. Meleklerin tavaf ettiği yere,yükselen nura. Ne zaman ki,ilâhi mesajı kulaklarıyla işittiler. Hedefi küçült, işi kısadan kestir dediler. İnsanlar davetlisidir bu ilâhi sofranın. Bilemediler kıymetini, Resûlün ve kitabın. Kur’an,saldırılar görmüş, hucuma uğramış. ‘Oysa Allah onları arkalarından kuşatmış. Kur’an-a inanmak kutsal bir duygudur. Dayanılmaz bir zevk,tükenmez bir olgudur. Okundukça rahmet denizini coşturur. Ruh ve bedenle bütünleşir konuşur. Kur’an,aklın ilmin dost olduğu bir yoldur. İnsana yücelik kazandıran bu onurdur. Bundan yudum yudum iç kalbini coştur. O, hem rahmet,hem şifa,hemde nurdur. Sarılırsan Kur’an-a, kolaylık bulacaksın. Çevir yüzünü bekaya şefaatine nail olacaksın. Yüzün ay nur gibi, gönlünü ezkaza ver. Bütün sevgiler Arşı Rahman da biter. Kıyamete kadar bu tazeliğini koruyacak. Kaldır gözündeki perdeyi, oldu olacak. Yer ve Gökler, Allah’ın mülküdür. Kur’an, insan fıtratının ana sütüdür. Evrensel mesajla mühürlendi asırların hayırlısı Alemlere bu kitapla geldi peygamberin uyarısı Allah sözün doğrusunu söyler,kitabı açık. Kadri kıymetini bil,saygı ile eğil birazcık. Oku gayb dan şahadete inen şanlı kitabı. Sınırlı bakışlar idrak etmez, mutlak hakikatı. .......................... 13.06.1983 Mekke Ali Kılıç Kakiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Allah Bu Dini Öksüz Bırakmasın
' İki cihan güneşi, kurtarıcımız yol göstericimiz hatemül enbiya, peygamberimiz buyurdu ki: ’ Bir toplantıda Benim adımı anmayanlar, Benim ismim geçerde salavat getirmeyenler sanki, merkepler toplantısından çıkmış gibidirler.’ Salât ve selâm olsun ‘aline ashabına etbaına.. Bir hadisi şeriflerinde de Şöyle buyururlar: ‘ Sabahleyin Müslüman kalkacaksınız,Akşamleyin gavur olarak yatacaksınız.’ dediği ahir zaman günlerini yaşıyoruz. İşte dünyanın hali meydanda. şer ile hayrın, günah ile sevabın iç içe, küfrün batılın günahın iç içe yaşandığı dönemi yaşıyoruz. Allah’a güvenmek ve dayanmak bir ümit kaynağıdır. İman insan gönlünde şekillenen bir erdem, kalplerden oluşan itaat belirtisidir. Bazı kalplerde kilitler mi var? Yazık olsun muhalefet edenlere. Allah tekdir tapılacak olanda odur. İnkarlarıyla böbürlenenler, bilmiyorlar mı ki, gecen mazide ki yandaşları, kendilerine nispeten daha zengin, kuvvet bakımından daha ileri durumda değillermiydi? Dünya değirmeni onları öğüttü toz etti dağıttı. Onların yurtlarını şimdi köpekler şenlendiriyor. İnsan şöyle bir düşünmeli ve demeli ki Anladım ki herkese olan banada olacak. İnsan bir koyun sürüsü veya deve sürüsü değildir. Allah bize lütfetti,kitap gönderdi, peygamber gönderdi,bizi muhatap saydı karışına aldı. Bu dünya hayatı geçici, bunun gerceğide var. Biz aklımızıda Müslüman etmek zorundayız. Tastamam Müslüman olunur bunun ortası koyusu yoktur. Allah’a ve Resûlüne yakışır şekilde iman edilir ve teslim olunur. Her aklı selime, zihni ve dini bilgileri çerçevesinde görevler düşmektedir, İslam’ın bekası bakımından. Salât ve selâm olsun, iki cihan serverimize. Müslüman güçlüdür, Müslüman yüksek ahlâk sahibidir. Peygamberimizin dediği gibi: ‘Müslüman kulluğunu idrak eder yetersizliğini idrak eder Allah’a sığınır..’ Allah’a sarılanı O’na bağlanan insanı,yenebilecek hiçbir kuvvet ve güç yoktur. Bir Hadisi Kûdside Şanı yüce büyük olan Cenab-ı Hâk şöyle buyurmaktadır: ‘Mahlukatımın üzerinde olan nuru ilâhime yemin ederim ki, Ben Azimuşân, Her mahluka kar ve zararını öğrettim. Zararını karını bilmeyen bir mahluk yoktur’ Huzuru mahşerde, doğru bildiklerini söylemeyenlerin ağzına ateşten gem vurulacaktır. Doğru olanı kimseden saklamayalım, çekinmeden korkmadan İslam’ın tebligatını yapmak gerekir. Bizim dinimiz tebliğ üzerine kurulmuştur. Sağlıklı cemaat üzerine devlet inşa edilir. Saldırılarla düşmanlıklarla bir yere gidilmez. Bir şeyi küçümseme insana büyüklük kazandırmaz.Kimse bu dine bir şey karıştırmasın, Asırların önünde kara etmesin. Kuran’ın yücelmesini istemeyen kudretleri, buna karşı çıkan, menfaat sahiplerini Allah dilerse helak etmez mi? Ama bu dünya imtihan dünyasıdır. İnanan ve inanmayanlara düşünecekleri kadar ecel biçilmiş ve mühlet verilmiştir. Allah’la rabıta kuranı kim yenebilir? Ama Allah’a sırt çevirdikten sonra istediğin kadar sayın çok olsun hiç yazar. İstedikleri kadar söylenip dursunlar, işi kısadan kestir, hedefi küçült, durumu idare et araziye uy.. Müslüman araziye uymaz. Râvi rivayet ediyor, Resûlullah buyurdular ki: ‘Müslüman bir yılana kendini iki defa sokturmaz ‘ S. Bûhari. Allah bu dini öksüz bırakmasın, devletli kılsın, bizi İslam’a layık eylesin. İstanbul / Fatih 2002 Ali Kılıç Kakiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Allah Canunu Alsun
Adamın biri, namaz kılmayı bilmeyen bir şahsa, namazın ne şekil kılınacağını öğretmiş anlatmış. Hayli bir süre geçtikten sonra, arkadaşıyla camiye, Cuma namazı için gitmişler. Maksat, camide de bir şeyler görür öğrenir diye.. İmamın sağ omzunun arkasında ki safta yerlerini almışlar. Namaza durmuşlar, durmasına ama: O adam nerden bilsin namazda konuşup konuşulmayacağını. Aklına bir şey gelmiş ve ya ilişmiş, illâ ki söyleyecek. İnsanlara hayatın tüm şubelerin de musallat olan şeytan, Allahın huzurunda duranların bile yakasını bırakmıyor. Adam Demiş ki: Haso habu kıldıhumuz namaz farz mudur, sunnet mudur? Hafif sesle söylemeye çalışıyormuş ki saftakiler duymasınlar diye. Arkadaşında bir ses seda çıkmamış bir daha tekrarlar, bir daha tekrarlar, ayağıyla da ayağına dürtermiş ki söyletebilsin.. Gel gör ki arkadaşını konuşturamamış, fena da kızmış … Demiş ki ona: Ûlan haset adamun Allah canunu alsun. İstanbul / 1998 Ali Kılıç Kakiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Asaletli Bir Nesil Bırakmadun ki
- Dursun, Hele kendumu bir tanutayum. Dedemun dedesinun dedesu, Nuhun gemusuna binduğunu deyler. Dedemun babası, 4. Murat’ın yaveriydi, Asil zâde Ahmet paşa. Dedem zamanın İstanbul valisiydi, Huseyin efendi. Rahmetli dedemun kardaşı vardı, O da dönemin Rize valisiydi, Osman efendi. Babam eski mebuslardandur, Adem efendi. İşte benum sülâlem asil adamlardan gelmiiş geçmiş. -Temel, Efeendum bende Kendumu bir tanıtayum, Karadenizli altı parmak, İdrisun oğlu Temel. Babam gelmiş geçmiş en büyük üç kağıtçılardandur. Dedem, On kişi vurdu, yirmi sene yattı. -Dursun, Delimudur bu ne deyir? Temel, Benim ufakluk, kapkaç işleriyle uğraşır. Ağabeyim, yankesicidur. Bende, araba hırzızıyum. - Dursun, Ulân, yazuklar olsun bana bee. Yazuklar olsun bana.. Ulân kaç senedur yanum da taşuduğum Temel, Demek hiçbir şeye yaramazmış. Senun ne bicum sülâlen varmış ulân? -Temel, Ulâ Dursun, Ulâ, baâ anlatacak asaletli bir nesil bırakmadun ki? Ali Kılıç Kakiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşırı Korku, Aşırı Ümit (Düz Yazı)
İnsan emanetçidir, bir gün emanetini teslim edecektir. Emaneti taşıyanların şiarı: Sebep ve çarelerden olumlu sonuç alamayanlar, Cenab-ı Hakka el açarak, ilahi yardımı tecelli etmesini isterler... Ama sıkıntıya düşen inkarcıya gelince: Bu noktaya gelen ve onu kahreden sebepler üçtür: Çaresizlik,ümitsizlik ve inançsızlık. Ravi rivayet ediyor: ' Müminin korku ile ümidi tartılacak olursa denk gelir ' Bu Resûlûllahın sözüdür. Korku ve ümit ilâhi muhabbete ulaştıran iki kanattır. Aşırı korku, ümitsizliğe, aşırı ümit itaatsizliğe yol açar. -Ne yapayım kaderim böyleymiş.. -İman olduktan sonra günah zarar vermez, benim kalbim temiz.. -Ben kaderimi kendim çizerim.. Ruhun kalbden ayrıldığı zaman, dilin tutulduğunda, gözlerinin feri kesildiği an, gerçeği gördüğünde, çırpınman sana hiç bir yarar sağlamayacak. Takatın varsa söyle ben kaderimi kendim çizerim, günah zarar vermez bana.. Resûlûllah s.a.v.: Kızına hitaben:' Ey Fatıma amelinle kendini ateşten kurtar..' buyurmakta. Şu dünyadan milyonlarca daha büyük ve geniş Cennete çağıran, mucizeler ihsan den parmağını kaldıran Resûle selât ve selam olsun. Liege / 1988 Ali Kılıç Kakiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ateş Olsa Ne Yazar
Bilirmisin, ulu orta çifte atarak, bir yere varılmaz. Akletsene, günahla sevap aynı terazide tartılmaz, Bak hele, ölümü yaklaşan köpek kudurup azar, Her azgın, her zalim çekecek, ateş olsa ne yazar. Cehâletle selâhiyetler birleşirse, felaketlerden kork, Musibetlerin biri gelir, biri gider insana rahat yok. Gerçekleri söylemiyen, ağzına ateşten gem koyar. Hürriyet öyle bir çayırlıktır ki, inek, kurt, kuzu da doyar. Azme koyulmadan sarp yokuşlar asla çıkılmaz Taşıyacağın tarihi yük şereflidir, hafife alınmaz. Lessines / 1999 Ali Kılıç Kakiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Atta Eğer Olmuştum (Düz yazı)
Her peygambere nasip olan çobanlıktan 10 senede bana nasip olmuştur. Babam yayla ağasıydı. 140 koyunumuz,35 keçimiz,8 ineğimiz,2 atımız vardı. Kışın mekteplerde okur, yazın çobanlık yapardım. O derece ki,koyunda kene,atta eğer olmuştum. Hocalığımdan çok bir veteriner kadar hayvanat bilgim vardır. Amentûbillah gibi biliyorum ki,hiç bir koyun, hiç bir keçi,hiç bir sığır pislik yemezler. Hatta pislik bile koklamazlar. Hayvanlar yaylımda otlarken,kendinden evvel giden hayvanın tırnak kokusu bıraktığı otu bile kolay kolay otlamazlar. Yalnız atların koku alma duyguları pek fazladır,erkek at dişi atın pisliğini koklar,oda yemek için falan değildir. Sadece kısrağın döllenme zamanının gelip gelmediğini anlamak için koklar. Tavuk aslında pislik yemez,pislik karıştırır,çünkü içerisinde buğday arpa taneleri arar. Tavuk ikide bir eşinir eşinmekte ki maksadı,pisliğin içinde tane var mı yok mu ona bakar. Katır melez bir hayvandır. Katır nesli insan eliyle çoğalmaktadır. Katır,eşekle atın birleşmesinden meydana gelen bir hayvandır. İlâhi nizam böyle kurulmuş,doğan yavru ne at olur,ne eşek,onun adına katır denir. Aradan 30 yıl geçti ama,ben yine 8 türlü ıslık çalarım. Hep rüyalarım koyunlu kurtludur. Domuzun kıllarından badana fırçası yapılsa da pek elverişli olmadığını,diş fırçası yapıldığını söylüyorlar. Domuz kılıyla ayakkabı çarık dikmek yerine,at kuyruğu ne güne duruyor. Domuz kılları keskin olduğu için ayakkabıyı çabuk keser... Fil çeyrek tona yakın ot yer,hortumundan ve dişlerinden atlar çok korkar. Öyle bir yaratık hayvan ki,çöl iklimine çok dayanıklıdır. Filin dişlerinin 60-80 kilo geleni vardır.Fil ve gergedanlar et yemezler. Deve yi yaratan Allah, bu hayvanın sırtına yağ ve su deposu yerleştirmiştir. Dikenler dudağına batmasın diye,yarık yaratılmıştır. Devenin azı dişileri olsaydı kini tuttuğu zaman vay sahibinin haline. Kaynak..................... Üç Belâ..N. Yazar Lessines / 2004 Ali Kılıç Kakiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aydınlık Şehir Medine
Özler dururum Medine’nin hurma bahçelerini. Güzellikleri eşsiz yakıp tutuşturuyor gönülleri. Her köşesini dönsem tamamıyla nurun ala nurdur. Gören gözler hayran kalır, yorgunluğunu unutur. Resûl’ün ayağının değdiği toprakları öpsem doyası. Benzetilemez hiçbir yere, ne güzeldir vadileri ovası. Kuba’dan ötesi vadi Ranuna Mübarek Uhud dağı Göz kamaştıran mor sümbüllü bahçeleri bağı. İşte orada cennetle müjdelendiler bir kuyu başında. Bundan öte yücelik olmaz, bu ilâhi lütuf karşısında. Kur’an la fetih edilen, yeşeren hayırlı beldesin. Medine’ye Yesrib diyenler Allah’tan af dilesin. Benziyor Ravza, cennet bahçelerinden bir bahçeye. Söze dökemeyeceğimiz bir hayır iniyor Medine’ye. Gözler kamaşır Ravza’yı mudahharanın yanında. İman kemale gönül huzura kavuşur orada. Toprağı gül kokar, pisi dışarı atar, temizi alı kor. İnanmıyorsan? Bey tül Mamur ötelerine sor. Mukaddes şehir, dağlarında hayvanları ürkütülmez. Orası kutsal, otu koparılmaz,ağaçları kesilmez. Bir sefer dönüşü girerlerken mübarek kutsal şehre. Buyurdular ki:’İşte güründü Tayyıbetü Resul Medine. Baktıkça bu kutsal şehre akar gözümün seli. Hasretin yaman peygamberim metih etmiş seni. O topraklar ki, ilâhi vahye mahzar belde tül haram. Cennet misali kokuyor,misk gibi tütsüyor buram buram. Selam veriyor Resûl’e dağlar taşlar yana yana. Yer yüzü beşik dağlar direk yaratılmadı boşuna. Bulut ağlamadıkça yeşillikler nasıl güler. Resûl’ün nuru için inim inim inleyen kütükler. Resulü sıkaleyni severlerdi bitmez tükenmez hazla. Taat ve itaat timsali,meleklerin gaslettiği Hanzala. Resulü Erkeme olan sevgiler gönüllere sığmaz. Bu sevda ağrılarına çiğerler,yürekler dayanmaz. Bağlattı kendisini mescidin istivanelerinden birine, Ey Ebu Lübabe ne kadar büyüktür sıdk ve imanın Resule. Affını Cebrail,vahiyle Hatemül enbiyaya müjdeler. Tam seher vakti çözüldü bileğindeki ipler. Sevgi ve iman gizli bir bağdır, demirden beter. Bir bilsen gerçek seven kalbe bu duygular yeter. Gün kısa dönüş yok, yürü öyle şaşkın durma. Gün gelir bir gün gidersin bir kütükten aşağı kalma. Bu fani dünyada meşakkatlerin ne önemi var. Allah’tan korkan kalpler Resûl’üne itaatle uyar. Alemlere rahmet olarak gönderilen nur saçan elçisin. Gönülden inandığım, özlediğim canım peygamberimsin. Şimdi ayrılık zamanı, Seniyyetül Veda tepelerinden Seni anarım, seni yaşarım ruhumun bütün derinliklerinden. Resulü Zişan efendimize, ashabına, olsun sâlât ve selam. İşte orası darul hicre, darul karar, kubbe tül İslam. Hudutsuz Rahmetin etrafında iradem döner dolaşır. Allah’ım Medine’yi bize daha fazla sevdir yaklaştır. …………………… Medine-i Münevvere-Seniyyetül Veda/ 1983 Ali Kılıç Kakiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bari Eyleme Zarar
İki ateş arasında akar ter biş ha biş. Sorup durdun, dediler işte sana iş. Dile benden ne dilersen dile demişler. Ayarı bozuk bu terazi neye yarar. Kâr etmezsen bari eyleme zarar. Kötülük her zaman sırıtır demişler. Kaderimi ben çizerim kalbim temiz. Ne yapayım günah bana zarar vermez. Bu ayakla zor gidersin demişler. Mutlak hakikat çok büyük tartışma. Görmediklerini inkara kalkışma. Doğru söz insana batar demişler. Amasya / Temmuz1994 Ali Kılıç Kakiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Baştan Savma Yapma (Düz Yazı)
Kapıya gelen muhtaç birine, mutlaka bir şey vermeliyiz. Eğer biz bir şey veremiyorsak,verebilecek olan birine onu götürmek gerekir. Böyle bir şahsın, bir kez istemesi,müstehabtır. İkinci defa talepde bulunması uygun değildir. Üçüncü kez gelirse, uyarmak gerekir, bu davranışı doğru değildir. Peygamberimize s.a.v. bir adam geldi, dardayım ihtiyacımı gör ya Muhammed dedi, bir şeyler istedi. Resûlullah s.a.v. talebini karşıladı adam döndü gitti. Adam ertesi gün tekrar geldi. Yine bir şeyler istedi. Allah’ın Resûlü adama bir şeyler vermedi, evinde neyin var dedi? Adam: Ya Resûlullah, bir su kırbacım, bir de çul (Bir parçasını üstüme bir parçasını altıma seriyorum) var diye halini arz eyledi. Peygamberimiz ona, su kırbacın kalsın,çulu getir dedi. İstenilen çul getirildi. Fahri kâinat efendimiz, açık artırma ile çulu satışa sundu, bir dirhem verdi birisi,sonra artıran yok mu diyerek,diğer birisi iki dirhem verdi. Çul onun oldu. Peygamberimiz s.a.v.: Bir dirhemi al, sende kalsın. Geri kalan dirhemle de, git çarşıda bir balta al gel buyurdular. Adam bir balta satın alıp geldi. Baltaya sap taktılar adama verdiler. Daha sonra Resûlullah s.a.v.,şimdi şu dağa çık, orada baltayla odun kes çarşıya getir sat, on gün sonra bana gel buyurdular. Adam bütün gayretiyle işe koyuldu söyleneni yaptı sonra da Resûlü Ekreme uğradı, selam verdiler. Ya Resûlullah Anam babam sana feda olsun,meğer iş varmışta nasıl yapılacağını bilmiyormuşum dedi ve gitti. Öğretmek gerekir, baştan savma yapmamak lazım. Brüksel / 2000 Ali Kılıç Kakiz |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|