![]() |
![]() |
#11 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57904
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Abdest suyu yobazı paklamaz
Yobazdan alim olmaz kuş dilinden okutsan çulha olmaz ipliği ibrişimden dokutsan Tepesinden aşağı ırmakları akıtsan Damarda kanı kirlı asla değişmez huyu Gönlü kirli yobazı paklamaz abdest suyu İsterse saray yapsın isterse şato kursun Açsın kitaba baksın kime sorarsa sorsun İçi kirli bir testi kırk denizde dursun Damarda kanı kirli asla değişmez huyu Gönlü kirli yobazı paklamaz abdest suyu Yalan yanlış öğrenme hurafacı dayından Yeter artık usandık o gerici oyundan Abdestin gerçek suyu kanıyın öz suyundan Damarda kanı kirli asla değişmez huyu Gönlü kirli yobazı paklamaz abdest suyu Boraniyem boş kafa doğru söze güleni İnsanı fırka fırka ayırıpta böleni Hayvan gibi yaşayıp hayvan gibi öleni Damarda kanı kirli asla değişmez huyu Gönlü kirli yobozı paklamaz abdest suyu Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Abur cubur adamlar yaktı bizi
Biz erenler horasandan Piri türk istandan geldik İnsanları sevdik candan Piri türk istandan geldik Geldik türklüğü anlattık İnsanlığa maya kattık Dergahlarda aş kaynattık Piri türk istandan geldik Karaca oğlan yari ile Koca yunus piri ile Hacı bektaş veli ile Piri türk istandan geldik Alp erenlerden ozanım Sevgi okurum yazarım Yeside kaynar kazanım Piri türk istandan geldik Bizi diri diri yaktı Oluk oluk kanım aktı Tek suçumuz türk olmaktı Piri türk istandan geldik Boraniyem anı ile Asil türklük kanı ile Şaman baksı kamı Piri türk istandan geldik Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aç kaldık
Yıllardır bu millete gölek suyu içirdik Hayalet denizinde kıl köprüden geçirdik Sevgi barış gelmedi hoş görüyü kaçırdık Bu günlere erken dedik yarınlara kaç kaldık Rüyamızda havyar yedik uyanınca aç kaldık Silinmedi alnımdan siyasetin karası Kabuk tuttu halkımın sırtındaki yarası Gittikçe çoğalıyor kuyrukların sırası Sabahı sabra sattık ikindiye geç kaldık Rüyamızda havyar yedik uyanınca aç kaldık Avrupa para versin imf ‘den akıl al Bağrımızı taş ettin dön de biraz çakıl al El değişsin değişme ölenece öyle kal Esmedi bahtıma rüzgar sürülmedik ceç kaldık Rüyamızda havyar yedik uyanınca aç kaldık Ampulü söndürmeye biri çıkmış mum yakar Siyasetçi osurur kokusu sonra çıkar Biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar Soydu bizi mafyalar cımcıbılak kıç kaldık Rüyamızda havyar yedik uyanınca aç kaldık Çekiç güce attırdık Apo’nun silahını Göz yaşı sele döndü aldık şehit ahını Unutturdu dolar mark insana Allah’ını Namuslu vatan sever hele sayın kaç kaldık Rüyamızda havyar yedik uyanınca aç kaldık Bir türlü çözemedik siyasetin işini Özel diyet seçtirdik ekmeğini aşını İmralı’da besledik o yılanın başını Yurdumuz sevdik diye arkamızda suç kaldık Rüyamızda havyar yedik uyanınca aç kaldık Borani söyleyecek bitenecek nefisi Olacak bundan sonra halkının haklı sesi Ne zaman duyar bizi Ankara’nın efesi Gelin birlik olalım iki avuç güç kaldık Rüyamızda havyar yedik uyanınca aç kaldık Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Açsın kollarını tez gelsin gitsin
Seherin vaktinde güneş doğmadan Kurulsun muhabbed söz gelsin gitsin Bulutlardan yağmur tufan yağmadan Gönülden gönlüme iz gelsin girsin Bir gün nazar etsem dost otağına Aklım uçar gider sevgi bağına Bülbül yuva yapmış gül yaprağına Söyle nazlı yare hiz gelsin gitsin Sevdamızı fısıldasın yellere Aşkımızı düşürmesin dillere Eğilmesin bükülmesin ellere Dik tutsun başını düz gelsin gitsin Kapanmaz aşığın sevgi kapısı Benim oldu güzellerin tapusu Kıskanıyor türküyenin hepisi Söyle nazlı yare biz gelsin gitsin Borani kabire girmek üzere Ömür defterini dürmek üzere Bir başka dünyada görmek üzere Açsın kollarını tez gelsin gitsin Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adı dört heceli kelime se vi yo rum
Sevginin kumaşından mutluluğu biçerdim Dudaktan dudağına mühür vurur geçerdim Sunduğun zehir olsa kevser diye içerdim Bir dil verip dilime geliyorum deseydin Dört heceli kelime se vi yo rum deseydin Bırakıp gitmeseydin olsaydın cana canan Sönermi ki bilmiyom sevdaya aşka yanan Volkan gibi kaynıyor yanıyor kalbim inan Bir dil verip dilime geliyorum deseydin Dört heceli kelime se vi yo rum deseydin Yanıyor deli gönül volkan gibi kaynıyor Başkasını sevsemde gönül yardan saymıyor Sevdanın tiyatrosu isyanları oynuyor Bir dil verip dilime geliyorum deseydin Dört heceli kelime se vi yo rum deseydin Boraniyem yoluna yüz bin kere ölürdüm Sevgiyi yüreğimden söker sana verirdim Çile versen çekerdim nere dersen gelirdim Bir dil verip dilime geliyorum deseydin Dört heceli kelime se vi yo rum deseydin Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ahu gözlerine baka bakamadığım
Cahil ışık yakmaz kara günüme Söze başlamadan başından bildim Ben tas uzatmadım körün önüne Yedim mu habbedin aşından bildim İnsan sevdiğini arada yoklar Seninde başına düşecek aklar Her öğün sineme atılan oklar Yarin kirpiğinden kaşından bildim Gönlüme kurmuştum sana sarayı Bir kuru inada açtın arayı Gönlümdeki iyi olmayan yarayı Cahilin attığı taşından bildim Derdin havuzunda yan yatıyorum Her gün bin derdime bin katıyorum Bülbül misali yem zar satıyorum Onu da akılsız başımdan bildim Aşık Boraniyem dokundum saza Temah kar değilim razıyım aza Ben meyil vermedim geline kıza Nefsi meclisimin dışından bildim Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akşam batan güneş doğuyor Satı
Akşam oldu herkes döndü yuvaya Kader kör memeyi sağıyor Satı Seher vakti elim açtım duaya Gözler siğim siğim yağıyor Satı Ekinler yetmeden yere yatıyor Karderimde kör baykuşlar ötüyor Doğan güneş içerimde batıyor Bulutlar başıma ağlıyor Satı Gene bu gün iki gözüm seyridi Kader beni kirmanında eğirdi Zalim kader sicimini sıtırdı Sıktı boğazımı boğuyor Satı Yazın her kes coşar herkes çalışır İnsan oğlu her cefaya alışır Ayrılanlar bir gün olur kavuşur Akşam batan güneş doğuyor Satı Aşık Borani'yem saçım aklaştı Herkes nasibini aldı haklaştı Kara gözlüm hasiretlik yaklaştı Cesedim yatakta soğuyor Satı Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Alev Alev bakışların münasip
Razılığım tamdır işin doğrusu Burcum burcum kokuşların münasip Seni seviyorum gönül dolusu Alev alev bakışların münasip Gözlerin gözüme bakıp doyuyor Kulağın benimle aynı duyuyor Kalbiyin kalbime ritmi uyuyor Damardaki akışların münasip Zülüfler gamzeyi salmış engine Tenimiz tıpatıp benzer rengine Boyumuz huyumuz dengi dengine Yüzündeki nakışların münasip Kokunu salmışsın bütün kırlara Düşlerin düşümde vakıf sırlara Sevdayı taşırken ta asırlara oturupta kakışların münasip Borani yanılmaz yerinde seçim Kolaymı kusursuz bir ömür geçim Ben seni görünce ısındı içim Ilık ılık yakışların münasip Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Alevi Sünni ayrımı yapanlara hoşt
Yobazlığın cübbesini giyerek Tüysüz yetimlerin hakkın yiyerek Sen alevi sen sünnisin diyerek Yurda ikiliği sokanlara hoşt Ezilenin emeğinden doyarak Çıkarcının dileğine uyarak Emperyalist salyasını yayarak Kardeşi kardeşe takanlara hoşt Bu ikilik insanları ağlattı Sinelerde dert ırmağı çağlattı Bir iki vurguncu suyu bulattı Bulanıkta balık tutanlara hoşt Borani kendinde görme yarayı Bilmiyor çokları akı karayı Türk yurduna kurduğumuz binayı Onu insafsızca yıkanlara hoşt Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ALLAH'IM halimi sen biliyorsun
Kadir mevlam bir yar daha verirsen Dudu kumru gibi kuşu güzel ver Çok cefalar çektim halim görürsen Düzenli tertipli işi güzel ver Misket elmasına benzer yanağı Günde beş kez değiştirsin donağı Gözü erik gibi kiraz dudağı İnci mercan gibi dişi güzel ver Benden yana kavi tutsun özünü Konuşurken şekerlesin sözünü Boyalasın cilalasın yüzünü Anadan sürmeli kaşı güzel ver Arı gibi dilden aksın balları Dosta doğru gider olsun yolları Parmaklar ojeli nazik kolları Beli ince olsun başı güzel ver Söylemeden gönül sırrımı bilsin Benimle ağlayıp benimle gülsün Yedikçe soframın lezzeti gelsin Sorası üstünde aşı güzel ver Ömür boyu tükenmesin nazları Sevdaya boyasın bahar yazları Muhabbette birlik çalak sazları Tavus kuşu gibi döşü güzel ver Borani'yim gitmez güzelin yeri Seven sevdiğine vermez mi seri Benim için vereceksen dilberi Ellinin üstünde yaşı güzel ver Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|