![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12091
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ardindan
Mesafeler tükendi, kalbi durdu zamanin, Sonsuzluklar agliyor-eyvah tükendim diye. O muhteşem gururun esir oldu sevgiye, Hala rengi gözümde seviştigimiz anin. Denizler katre oldu, içime doldu sanki, Yildizlar yüz sürüyor gezip bastigin yere. Senenin dört mevsimi etrafinda çepçevre, Hala rüzgarlar beste saçlarinda inan ki. Ümitlerim yumuşak nisan sabahi gibi Açilmadi; dalinda hala o gül tomurcuk. Ben hala gözlerini gökte arayan çocuk Ve hala bekliyorum gelmiyecek nasibi. Hala güneşte o renk, hala agaçlar yeşil Koparmadigimiz meyva hala agaçta. Hala kuzular meler o çiçekli yamaçta Sen nerdesin bir içmem mezarin belli degil.. Farkedemiyorum hiç kara kişla bahari Hala kulaklarimda o muhteşem çagiriş. Bulabilsem; dünyayi gezerek kariş kariş Kible yapsam kendime seni alan mezari. Vize - 12.11.1953 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Aşkin Eseri
Sesini duyuran feryat olayim, Daglari deleyim, ferhat olayim. Elinden çektigim yetmez mi canan? Aç artik gönlünü azat olayim. Kalmadi kalbimin yanmadik yeri Sanci baglandigim o günden beri. Sevenler görsünler işte sonunda Bir yigin et, kemik aşkin eseri. Maraş - 1942 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Atamam
Vefalı Eşime Onda sevgi ve özlem, onda aşktan bin yara. Atamam ben kalbimi atamam sokaklara. Sözüm geçmese bile saçımdaki aklara, Son umudum da bitse dalsam karanlıklara Atamam ben kalbimi atamam sokaklara. Bitmeyen çilelerim tatlı azabım onda, Beraberce ağladık, güldük gecekonduda. Nasıl terkederim ben onu yolun sonunda Gücüm var tırmanırım geceden şafaklara Atamam ben kalbimi atamam sokaklara. Soframızda her akşam katık ettik bin derdi, Her mevsim aşk rüzgarı ondan bana eserdi. Ayaklarım güçsüzken o bana omuz verdi. Var olmaktan sıyrılıp karışsam da yoklara Atamam ben kalbimi atamam sokaklara. Elli yıldır yaşamda beraberce yol aldık, *******i sabaha mısralarla bağladık. Sevginin sofrasında yiyemedik aç kaldık. Buna rağmen kıskanmam, gıpta etmem toklara Atamam ben kalbimi atamam sokaklara. Bir kadehi bölüştük bir dilim ekmek gibi, Tek yazgıya çizilmiş ikimizin nasibi, O benim can yoldaşım, ben onun tek sahibi. Aynı güzeli sevdik, ikimizin bu yara Atamam ben kalbimi atamam sokaklara. Mutluluk kadehini sunmadı bize yaşam, Gözyaşımızı içtik tek kadehte her akşam, Aşktan yana ikimiz, ikimiz de sırsıklam Şarkımızı okuduk gece karanlıklara Atamam ben kalbimi atamam sokaklara. Bu iki garip aşık işte böyle yaşadı; Biri kırık kaldı hep, birinin şair adı. Yar elleri yerine bizi acı okşadı. Ölümedek kanasa ikimizin bu yara Atamam ben kalbimi atamam sokaklara. * Şiir "Selçuk Alagöz" tarafından bestelenmiş; "Selçuk-Rana Alagöz" tarafından kayda alınmıştır. Ankara - 11.07.1975 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Atatürk
Karanlık *******de parlayan yıldızımız Aydınlattığın yolda bitmeyecek hızımız, Senin ilkelerinle, aktır alınyazımız. Sana bitmeyen şükran, bugün dünden de büyük Yolumuzun güneşi sensin ulu Atatürk. Senin emrinle erdik bu uygarlık çağına, Seni yazdık vatanın her karış toprağına, Devrimin ulaşacak ölmezlik kucağına. Sana bitmeyen şükran, bugün dünden de büyük Yolumuzun güneşi sensin ulu Atatürk. Türküm diyen çok mutlu, eserinle dopdolu, Yürüyoruz dipdiri, sen gösterdin bu yolu, Bir çizgiye getirdik düz ettik sağı-solu. Sana bitmeyen şükran, bugün dünden de büyük Yolumuzun güneşi sensin ulu Atatürk. Seni okur yazarlar, okullarda çocuklar, Üzmesin hiç ruhunu sapıtanlar, sapıklar, Mehmetçik hazırolda, bak bitişik topuklar. Sana bitmeyen şükran, bugün dünden de büyük Yolumuzun güneşi sensin ulu Atatürk. Anadolumda sabah, sen batmayan güneşim, Mutluluğum seninle, özgürlük benim eşim Yaktın onu ruhumda, sönmiyecek ateşim. Sana bitmeyen şükran, bugün dünden de büyük Yolumuzun güneşi sensin ulu Atatürk. Edirne’den selamlar, Ardahan’dan selamlar, Çanakkale’den, Van’dan, tüm vatandan selamlar, Damarında dolaşan, asil kandan selamlar. Sana bitmeyen şükran, bugün dünden de büyük Yolumuzun güneşi sensin ulu Atatürk. Ankara - 07.02.1981 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bahar
Hayati sevmeyi ögretir bize Yeşil buseli bahar Zevk sarhoşu çiçekler, Mavi sema. Ufuklara yol aldi gemimiz Teselli yüklü Ümitten dokunmuş bayraklar serende Küçüklü, büyüklü. Dalgalar Sahilleri öper, kucaklar, Martilar Aşki taşir gagalarinda, Beklemeden geldi bahar Sen gelmedin hala. Gözlerinin rengini getirdi bana Seyrettim doyuncaya kadar... Beklemeden geldi bahar. Uzunköprü - 05.04.1949 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bana Karamsarsin Diyorlar Nasil Olmayayim
Ulug Turanlioglu’na Çekmedigim çileyi yazmadim bu güne dek, Özlemleri büyüttüm bahçemde çiçek çiçek, Ari çiçek olmasa, nasil olur bal petek? Çekmedigim çileyi yazmadim bugüne dek. Yalnizligima dokunma birak özgürce büyüsün, Sicaklarda kavrulsun, ayazlarda üşüsün, Isterse aşkimdan da daha büyük görünsün Çekmedigim çileyi yazmadim bugüne dek. Karamsarsin diyorlar, nikbin olsaydim keşke Yar olmadi hiç kimse bana derdimden başka. Nasil şiir yazilir başka türlü bu aşka? Çekmedigim çileyi yazmadim bugüne dek. Bin dert ile yogruldum, kederimle yaşadim, Yazin sicakta yandim, kişin karda üşüdüm, Yarin saçini degil yalnizligimi okşadim. Çekmedigim çileyi yazmadim bugüne dek. O kadar muhtacim ki bir sevgiye bu anda Bir dost gelecek diye gözlerim hep kapida. Dört duvardan ibaret bu dört köşe dünyamda Çekmedigim çileyi yazmadim bugüne dek. İstanbul - 26.10.1983 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Başim
Yeter içime aktigin Biraz da dişa dökül gözyaşim. Kalk istirabin dizlerinden Biraz da dik dur özgür ol başim! Sayende bir olsun içim dişim, Kipirdan çek resti felege. Kahkahalar da bogulsun Benim de aglayişim. Yaz kadar, sicak olsun kişim Nüfus kütügünde Yazildiginca, bilinsin ki Ben de vatandaşim. A benim içi boş Boynu bükük Zavalli başim Ankara - 23.01.1975 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Benim Dünyam
Hasret kokulu veda, Arzu dallarda çiçek Kalplerde güler sevda; Aşk vuslatı öpecek. El açık göğe doğru, Dudaklar bir duada. Gönül bekler huzuru, *******e elveda. Can çekişiyor keder Parçalandı yalnızlık. Tanrıdan geldi haber, Benim dünyam aydınlık. Edirne - 1948 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Beyaz Güvercin
Bir gün bir güvercin Müjde getirecek, Işik serpilecek dünyaya Kanatlarindan. Çimenler daha yeşil Çiçekler daha güzel olacak. Köy kizlari orak biçecek tarlada Ve çocuklar yine Çevirecek kir yolunda çemberini. Beyaz güvercin Beyaz güvercin Getirdigi gün haberini. Edirne - 1944 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bilir Misin?
Bilir misin nedir, kanatsizlik kuşlara, Son deminde hastaya ilaç, Nasil özlem duyar, bir dilim ekmege Aç.. Düşündün mü nedir umutsuzluk Bitik insanlarin yaşantisinda. Yolcuya bir yudum su Çöl ortasinda. Duydun mu nasil aglarmiş toprak Yagmur öncesi? Nasil terler yaprak sikintidan Neden çözülmez kader bilmecesi? Bilir misin nedir, vatan için bayrak, Mefluç çocuk için sokak Ve neler düşünür gece yarisi Tutsak. Bogazlandikça özgürlük meydanlarda Hangi şarkilar söylenir buruk. Çelik bileklerde nasil sikilir Yumruk. Bilir misin sen güneşi Ve bilir misin sabah işiklari aktir. Kanlar aksa da oluk oluk Tarih akişinda mecrasini bulacaktir. Ankara - Şubat 1960 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Emrah Bozkurt söz verdi! | styla45 | Diğer Süper Lig Takımları | 0 | 07-04-2009 05:52 PM |
Ekrem Bozkurt | GooD aNd EvıL | Edebiyat | 313 | 04-26-2009 10:07 AM |
Gazi Bozkurt | GooD aNd EvıL | Edebiyat | 33 | 03-30-2009 03:52 PM |
İstanbul B.B.-Bozkurt Belediye: 3-0 | [stop] | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-06-2008 01:57 PM |
Atatürk Ve Bozkurt | Tathar Elanessé | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-13-2006 10:18 PM |