![]() |
|
|
#11 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12114
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Aşkoldum
yaşadığım halde bir balığın pulunda kuşkuyla bakar oldum denizin ruhuna ihanetler karşısında şaşkın sakar oldum nasıl ölür babam, açar mı gözlerini bir daha martının kanadında, zeytinin tanesine şaşar bakar oldum dünyanın bütün denizlerine dalıp, ne yaşadıysam yazar köyde yürürken kedileri, böcekleri, rüyaları kovalar kendi kendime sorar, sorgularken aşkoldum. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Ben Bir Işıkkırıcıyım
ben bir ışıkkırıcıyım küçük öykülerim var cebimde derdim işim budur benim kanadı kırık hercai menekşe kekik toplarım kır çiçekleriyle kağıt helva kar eşliğinde beyazları toplarım çocukların ve gözlerinden devlerin gülümsemem bu yüzden ölürken serçe parmağına tutunmam mor tonlarına uçurtmalarımın. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Berfin
bütün yağmurlar çocuktur bütün aşklar yağmur yüzlü çocuk |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Beyaz Caz / 'Can Baba'ya'
ağustos sıcağında ardıç ağacının dalında bi böcek el sallar, gül sallar, aşk sallar dudağında bir sarı klârnet el gül aşk ağustos sıcağında tam kapı aralığında çiftleşirken ay komşu kızı leylayla gece bekçisi kılığında gül ey aşk. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Varmış Hep Aşkmış
evvel zaman içinde kalbur saman içinde bir varmış bir aşkmış tüketirken kendini insan kuş dönermiş teleğinden deve tellâl iken pire berber iken bir varmış hep aşkmış. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Şehir Terkedilirken Genellikle Sigara İçilir Sayın Yolcu
dört mayıs bindokuzyüzseksendört ört bakalım gözlerini gençliğim yolculuğundayım insan artıklarının ondördüncü koltukta bir dünya ondördüncü koltukta birden kaybolan sarışın korkunç bir çocuğun eşsiz bakışı sarışın korkunç güzel bir dünyanın ürkekliğiydi bir şehir terkedilirken genellikle sigara içilir sayın yolcular köprülere, yolda duran öylesine bir insana kuduz bir kunduz gibi köpüren zamana bakılır çünkü zamanı tersine çevirmek zamanıdır bu yüzden bir galata köprüsü terkedilirken öncelikle ayran içmelisiniz sayın yolcular avucunuzun içindeki atardamar ve yüreğinizin kıvrımındaki ayrılık son kez yoklanır bir ölü terkedilirken genellikle sigara içilir sayın yolcular gözlere, kıpırdanışına tenin ve kör olmak zamanıdır koparılan tırnaklara ölülerin bir deniz dalgasındaki çırpıntılarına çünkü dirilen bir şehir eskiyen bir köprü gibidir bu yüzden bir ölü terkedilirken ya şehir ya ölüm terkedilmelidir. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bitmeyen Şiir
merhaba baba evimden yazıyorum sana biraz mutlu muyum ne sanırım sanmıyorum yorgunum. karım geçen ayın yirmisinde saat onaltıotuzbeşte bir dolunay doğurdu bana dolunay'ın doğduğu gökte doğduğu gece sen mi istenmiştin ne melekler bir dolunay yerleştirdiler gökyüzüne kızım çatık kaşlı ve çıkarken ana rahminden gözleri açık ve gülümsüyormuş büyücüye öcüye sanki bu sevi götüresi dünyaya mutlulukmuş gibi gelmek kızma bana e mi koca zeytindağ'lı seni birdenbire özledim ihtiyacın olursa bak ha 'önce bana yazacaksın' demiştin ya senin koynuna, kucağına yüreğine ve kafana ihtiyacım var köydeki o duvar hani o doğduğun beyaz yüzlü evin kerpiç beyaz dumandan duvarı yıkılıyordu az daha seninle beraber saçakları ağlıyordu hafif oynak kalçalarıyla yağmur dallarını çıkarıp çırılçıplak öylece yıkanıyordu ki o gece bütün bunları gördüm o güzel babacan fransızcan o şarkıyı dinlediğimde her seferinde yüreğimde bir kıpırtı bir fırtına yüklü kalyonlarımla sana geliyorum gözlerini yum gözlerini gençliğim o kadar açık ve gerçek ki o akşam tutamamış olmam ellerini anlatılamayan, hissedilen şeyler de vardır diyordun ve genellikle suskun ve bir zeytin tanesini çatlatırcasına gururluydun. şimdi de suskunsun. ya da ben göremiyorum. körüm belki çandarlı ovası, aç öldüren kimsesiz yöresi artık aç öldürmüyor kimseyi hayır, muhakkak görmelisin buğdayı öyle güzel ki ve öylesine hayatın kan damarlarından dolaşan o güzel sevdayı ve tutkusunu yaşatıyor ki sanırsın bu yazın hüzün nazlı bir kızın hazin gözleridir dolunay senden sonra köyün küçük bir sokağın adını biliyor musun yazıcı sokağı koydu köylüler küçük temiz bir de tabela astılar beyaz hani kahveyle kasabın arasındaki sokak hani çay içip, tekrar çay içip tekrar yağmurun altında tarlaya gittiğimiz o sokak şimdi beni görünce korkak ve yapayalnız adımlarla gözlüyor ellerini arkasına bağlamış taklit edercesine seni arkamdan dolaşıyor köy boyunca usulca ve ben farkında değilmişim de bu fırtınanın, tarlaların ve usul güzel kimsesiz yoksullukların daracık çatıları çatık kaşlı sokakları geçerek getirdim onu tuttum oturttum dolunay'ın kucağına malum oyuncaklar pahalı mı pahalı ben de bir sokak hediye ettim ona koca zeytindağ'lı sana hasretiz yüreğine. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bob Dylan
geçerken yavaşça savaşın treni aşkla yorumla beni mızıkayla büyür ve kanla esmerleşirdi çünkü dünyanın teni. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bu Şiir Bi Yere Götürmez Beni
bu şiir bi yere götürmez beni biliyorum hangi şiir hangi yere götürdü ki beni biliyorsun dönüp dolaşıp durduğum yer bin yıl önce su içtiğim sunaktan yer usta amcam demişti de inanmamıştım bu yüzden yıkanıp durduğum yer hep aynı aynadan yer ya mehter kovaladı düşlerimi ya da çok sevdim çok sesli kedileri işte diyorum a bu yüzden bi türlü karar veremiyorum oturup döşemesine baksam taştan aşkın dönüp yeniden kendinden aşk ki aşkın. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bütün Babalar Ölür
ölür... bütün babalar ölür biraz ebemkuşağı yeşil zeytin gözlerinde hüzün incir ağacının altında yatan narin/ kaşlarının kıvrımı çandarlı körfezi bin yıllık zeytin ağacının kırılan dalları kırılan bir ömrün yapraklarıyla öylece durur ölür bütün babalar ölür. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|