![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57910
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bahar Ayları
Aha geldi geçti, bahar ayları Kuş mu konar gayrı selvi dalına Gel otur yanıma, ağlama bari Türküler yaz duyalım dediler vay Biterm'ola yüreğimin yarası Merhemimdir kaşlarının karası Elbistan ile Akçadağ'ın arası Gönlüm düştü böyle tatlı geline vay Ömür pençesini takip gidiyor Geçtiği yerleri yakıp gidiyor Biçare gözlerim akıp gidiyor Bin dokuz yüz altmış yedi yılına vay vay Der Mahzuni yüreğime can gelir Dermansız doktorlar her zaman gelir Azrail çökse de gene can gelir Yeter ki al yatır beni koluna vay.
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bari Bari
Sarhoşum dünyada sevdiğim, nahoş geziyorum Kadehimi doldur bari, eller bizi duymasın Ağlamış aşıklar yıllarca, yüzün görmemiş Bakışta ağlama, bu feleği yen bari bari Eller bizi duymasın dost Yüreğim firkatta gözlerim kan Canım cenderede hallerim yaman Bir kırık tekneyim ulu ummanlarda Döndürüp durma gel, daldır bari bari Eller bizi duymasın dost Mahzuni'yim vardım bir gün ulu çarşıya Düşündüm dünyanın yükünü kimler çekip taşıya Hasta düşmüş kollarımı kırıp şöyle geçip karşıya Bana gülme beni öldür bari bari Eller bizi duymasın dost
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Barışa Çağrı
Barış gelsin dağlara Yollar birleşin haydi Geçmişten geleceğe Yıllar birleşin haydi, yıllar birleşin Bu memleket bizim can ocağımız Hak'tan başka yoktur varacağımız Çağımız insanı sevme çağıdır Kollar birleşin haydi, kollar birleşin Dinli dinsiz insandır Boş yere akan kandır Bu kök bu ağaçtandır Dallar birleşin haydi, dallar birleşin Ağrı'nın gölgesi Tekirdağ'ında İzmir'in kuyusu Van bucağında Bayram olsun bizim elin sağ'ında Sol'lar birleşin haydi, sol'lar birleşin Karanlıklar dağılsın Sabahlara varılsın Birbirine sarılsın Kollar birleşin haydi, kollar birleşin Mahzuni Şerif 'im bizim memleket Barış mübarektir, barış hareket İkilikten doğar bunca felaket Yerde kanlar gördüm, canlar birleşin.
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bas Kamyonun Kuyruğuna
Bas kamyonun kuyruğuna Bak münafık nerden çıkar Kimsenin günahı yoktur Çünkü balık baştan kokar Eğlen şoför eğlen eğlen haber sorayım Karanlığı dele dele nerden gelirsin Yüreğin yanmıştır belli bir su vereyim Sırların dolduğu garip yerden gelirsin Bas kamyonun kuyruğuna Bak münafik nerden çıkar Mazlumun günahı yoktur Çünkü balık baştan kokar Eğlen şoför gardaş eğlen yolun kapalı Bizim elin bilenleri Hak'tan sapalı Ardından gelenler vardır eli sopalı Dollaşırsın zindanları turdan gelirsin Bas kamyonun kuyruğuna Bak münafik nerden çıkar Mahzuni'nin günahı yoktur Çünkü balık baştan kokar
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bayram Olur
İki gönül bir olunca Bayram olur seyran olur Bir dost bir dosta gelince Bayram olur seyran olur O dost dosta kurban olur Aktı kanım ılık ılık Biz yalancı kör değilik Aradan kalksa ikilik Bayram olur seyran olur Barış olur dostluk olur Aktı kanım ince ince Ölürüm dost görmeyince Mahzuni Şerif ölünce Bayram olur seyran olur Savaş biter barış olur
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben Beni
Seyyah oldum pazar pazar dolaştım Bir tüccara satamadım ben beni Koyun oldum kuzum ile meleştim Bir sürüye katamadım ben beni Dostlar beni bir kazana koydular Kırk yandım daha çiğsin dediler Ölçeğimi gram gram verdiler Bir kantarda tartamadım ben beni Deli gönlüm aktı gitti engine Çok boyandım çok karalar rengine Bir Mahsuni demiş oldum kendime Olmaz olsun atamadım ben beni
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Biri Daha
Avcı sakın vurdum sanma onu Diri daha diri daha - vallahi Dert başımdan gider gelir Diri daha diri daha - vallahi Yarem derin ellemeyesin Tabibleri yollamayasın Sen bizi kör bellemeyesin Beri bak ha beri bak ha - vallahi Gözyaşım Ceyhan'a dönmüş Derin aha derin aha - vallahi Alır seni sele boğar Yürüme ha yürüme ha - billahi Sürdü köyün merasını Kurmak için binasını Yola gömdü anasını Kerim ağa kerim ağa - vallahi Bir gün kırarlar dişini Ürüme ha ürüme ha - vallahi Keserler o kel başını Yarı şaka yarı maka - billahi Der Mahzuni tatlı canım Sen mi yarattın aslanım Yaklaşma yanıma benim Geri daha geri daha - vallahi
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bizden Geriler
Gam gasavet çöktü, yine garip başıma Gönül yaylasından gitmiş, bizim sürüler Bir mektup gönderem dedim, can yoldaşıma Yakın iken şimdi uzak oldu beriler Kör yolcu yol gider ama varamaz Hak'kı inkar eden kişi hak'ka yaramaz Aşkın yarasına Hoca, muska saramaz Sevdadan ne anlar, gökler, cinler, periler Mahzuni Şerif' im böyle, benim ifadem Enginlere yaman düşer, yüksekten gezen Aklım ermez böyle işe, bozulmuş düzen Akıl verir oldu bize, bizden geriler
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bizimdir
Soyulmadık bir derimiz kalmıştı Soyun babo soyun meydan sizindir Hiç bir canlı kardeşine kıyamaz Yiyin babo yiyin meydan sizindir Simdi sizin ama sonra bizimdir Barış bizimdir, Kardeşlik bizimdir Toprağa karışmış fakirin teri Ağlamak bilir mi beylerin dili Size beyefendi bize serseri Deyin babo deyin meydan sizindir Meydan sizin ama, İnsanlık bizimdir Dünya bizimdir, Evren bizimdir Gıyas edilir mi çul ile halı? Kimler yapmış size böyle bir yolu? Yemekle biter mi milletin malı? Yiyin babo yiyin meydan sizindir Köşkler saraylar hanlar sizin ama Onu yapan eller, emekler bizimdir Mahzuni bizimdir, sevgi bizimdir.
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Sene
Aha gidiyorum yine gül yüzlüm Korktuğum başıma geldi bu sene Garip anam kırk yıl döndü dövündü Ağladı saçını yoldu bu sene bu sene Garip eller bu sene bu sene Yitik canlar bu sene bu sene Daracık başımda kıvrılan yollar Maraş'ta birleşip ayrılan kollar Ağlaya ağlaya yorulan kullar Katıla katıla güldü bu sene bu sene Canım eller bu sene bu sene Verimsiz oldu bu sene bu sene Çiçek diye soğan yedi Arı'lar Kovanları acı acı zarılar Bana benzemezse benim yavrular Desene Mahzuni öldü bu sene bu sene bu sene Güzel yavrum bu sene bu sene Canım eller bu sene bu sene
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|