![]() |
![]() |
#11 |
Uzman ®
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 16 Thanked 27 Times in 23 Posts
Üye No: 43364
İtibar Gücü: 1872
Rep Puanı : 3450
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Aşk Sonra Vurur
Ben ne Venedik’te bir Gondolum, Ne de Roma da bir aşk çeşmesi Senin aradığın sanırım bir yaz hevesi, Prag’da bir cafe’de bir gönül eğlencesi... Benden kalelerimi istiyorsun.... Zaptettin sanıyorsun belki de hisar uçlarını Hint okyanusunda bir sandal gibi, Akıntıya bıraktım umutlarımı, Bekleyişim sen değilsin, değilsin Alp’lerde aradığım... Tarumar değil ordularım, Henüz başladı aslında, Senin aşkla savaşın... Yıkılan kulelerim, kalbime saplanan top mermilerin yok... Ben en çok öldüğümde, en çok dirilenim... Ben senin o minik heveslerin içinde... Sağır eden bir sesle aşk marşları söylerim... Sen uyumaktasın... Savaşın ortasında, Rüyaya dalmaktasın... Kalbine saplandığında, barut kokulu kurşun... Sen korkusuz korkak, Kaybetmiş olacaksın... Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#12 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Aşk Takılırdı Çatalıma
Suskunum artık, Öylesine durgun... Ne oturduğum yerden Kalkıyorum, Ne yediğimi topluyorum... Görse gözlerin halimi, Aynalardan kaçıyorum... Geçmiş benden, Biliyorum... Sevincim takılmış ayaklarına Giderken, Teninde kalmış nefesim de... Öylesine boğuluyorum.. Sabah mı, akşam mı anlamıyorum... Perdeler hep kapalı Sigaranın dumanı doluyor içime senin yerine Çektikçe çekiyorum... Yer neresi, gök neresi, yaşadım mı ben seni, Yaşadık mı? Sevdik mi? Seviştik mi? Ayırdın işte bizi... Deli gibi geziyorum... En güzel yıllarımdı kollarında geçen, Aşk içerdim, aşk dinlerdim, Çatalıma aşk takılırdı seninleyken, Şarap suya dönerdi, su şarap olurdu bazen... Hayat seninle güzeldi... Kadehler boş, yemeğin tadı tuzu yok şimdi... Gittin gitmesine, bilmez miyim? Sen gittin de, Aşkın hiç bitmedi o beni terketmedi... Kör bir hançer elinde... Hasretin geziniyor içimde... Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#13 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk Tanem
Umursamazım, damlasız gözyaşım, aşk tanem, kördüğüm olmuş damarım, dağlanan tenim, alamadığım nefesim, yarın yok, aşk tanem, yok yarınlar gün varsa bugün işte, bak sereserpe yatıyor güneşte... Ezip geçtiğin ben değilim aşk tanem, ben değilim savurganlığın, zaman, kayıp giden ayakların altından, gençliğin çekildikçe damarlarından. aşk bir tay gibi coşmuyorsa bağrında, çarpan yürek değildir aslında Yürek deli olmalı aşk tanem, hücrelerine doldukça kan, iliklerine kadar aşkk yazmalı, Hayat tekrarsız aşk tanem, Değer her nefese, her dem... Tutunamaz toprağa gül korksa dikeninden, ömür dediğin bir yaz esintisi, bir çiğ tanesi, bir yaprak, bir diken korkacak kadar uzun değil aşk tanem, Bak gün doğdu bile.... SENSİZ... Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#14 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() AŞK ve Arı
Ellerinde çam ormanlarının kokularıyla gel Yüklen bulutları Omuzlarına Kollarının alabildiğince mavilik getir gökyüzünden Dudaklarında daha önce hiç söylenmemiş sözlerin ağırlığı bir yandan Bir yandan kavuşma telaşıyla gel... Tüm varlığını topla geçmişten, geride bıraktığın tüm izleri getir bana Göz yaşlarımızı dolduralım seninle kadehlere, çoğaldıkça azalır acılarımız yudumlarımızda.. ne kadar kir yapışmışsa bedenine derini yüzercesine sıyır hepsini yeni doğmuş bir bebeğin ilk nefesindeki acısı gibi... dökelim derilerimizi, soyalım birbirimizi ölecek olsak bile kelebek gibi ölelim en güzel renkli beneklerin külleriyle yazalım tüm şiirlerimizi ve tüm şarkılarımızı... Bilirsin tırtılları, o külleri bekler uçmak için, sürünürken ağaca yalnızlıkları... hiç aşık olmadığın kadar, hiç sevmediğin kadar sev şimdi bir kartalın kanatları altında titreyen minik bir serçeyim ben... sonbahar gibi soyacağım seni geldiğin vakit, sararmış tüm yapraklarını üfleyeceğim üzerinden en sıcak nefesimle dolacağım damarlarına yaşamadığın başka bir bahar olacak mevsimlerden... tüm tomurcuklarına dokunacağım güneş olup, ve ılık bir yağmur olup akacağım iliklerinden çiylerim tutunacak kirpiklerinden... Ellerinde çam ormanlarını getir bana gelirken Bahar çiçeklerini konduracağım dikenlerine Ve hiç bilmediğin renkte çiçekler olacak, Dökülecek dikenler daha batamadan parmaklarına Arı hep aynı ağaçtan hep aynı çiçekten yapacak balını, Doğa sarhoş olurken, değişecek bildiği tüm doğruları. Kış yok, sonbahar yok sana, bana... Öyle bir bahar ki yalnızca sen bileceksin Ve yalnızca ben bileceğim... Biz bilmediğimiz bir mevsimi yaşarken, Gerçekleriyle dönüyor olacak evren Caddeye vuracak gölgemiz karlar üstümüze düşerken.. Ama avuçlarımızda o çam ağaçlarının dikensiz çiçekleri olacak... Kimse göremeyecek kaynaşmış gözeneklerimiz petek petek Ve o arı bal yapıyor olacak terimizden Ta ki ölünceye dek sen ya da ben... Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#15 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk(TREN)
Biriktiriyorum her şeyi Atamıyorum Şu elimde tuttuklarım Tren bileti Kaçırmıştım vaktinde pek çok seferi.... Kiminde erkenden gara götürdü ayaklarım Seferi bile yoktu belki aşkın Bekledim sesini vagonların Henüz üzerinden ışık bile geçmemişti rayların Kimin de gecikmiştim çoktan Bir iki yere uğramıştım hiç yoktan Ve yetiştiğimde gara Karşılardı beni trenden geriye kalan Gri bir duman Bıktım gecikmişliğimden, Ve vakitsizliğimden Yer ayırttım bugün gelecek seferden Arada trenler geçiyormuş şehrimden Aşka giden... Belki de kaçırmama sebeptir Bir başka binen Belki.... Bu tren Gitmez bu kez Beni de götürmeden.... Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#16 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Aşkı Bilen Bir Ressam
Git sende, karış dünüme benim. Fazlaca kaldın yanımda. Yüküm ağırdır, Yollarım dik, yollarım çıkmaz... Yok benden başka benim bir şeyim.... Vereyim sana kendimi istersen, Tükenmişliğin içinden, Palette boya kalmamış siyahtan başka Fırça taş kesmiş, kim bilir kaç zaman geçti üstünden Tuale hiç değmeden... Unutulmuş bir resim gördüğün Fırlat at artık beni elinden... Daha çok karışıyorum şimdi, darbelerinle Alışık değilim fırçanın sert çizgilerine Yumuşak dokunuşlarla başlamıştı bu resim, Aşkın renkleriyle bezenmekti o zaman tek hevesim... At beni ne olur en yüksekten, bütün gücünle Boşluğa savur beni, Arkana bile bakma, ardından kapa pencereni Üzerim çamur olsun artık, Hatlarım, yüzüm, gözüm görünmesin.... Kalın örtüler ört üzerime ya da Sat beni üç beş kuruşa bir eskici dükkanına Belki aşkı bilen bir elde Canlanır her darbede tekrar o ilk hevesim... Ancak aşkı bilen bir ressamla tamamlanır bu resim... At beni... Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#17 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Ay Kalem
Senin düğünün, Gül bugün, eğlen... Şeytandır allah bilir Sana şahitlik eden... Ne *******e yazdık aşkı seninle, Yıldızlardı tüm harfler Ay elimizde kalemdi... Karanlığın koynunda Bize bizi çizerdi... Kendimden sakınırdım, Öpüp koklarken seni, Nasıl sıkı sarardım, hatırla bedenini, Üşürsün bensiz diye her gidişinde ben.. Duaları gönderdim, meleklerdi getiren... Sen yıldızları döktün bir gün gökyüzünden Ayrılık yazıyordu ay o aşk kaleminden Şeytan girmişti bir kere kanına Dualar karıştılar, yürek ahlarına... Yüreğimde; Acı yüklü vagonlarıyla kara bir tren! ! ! Gittiğinden beri vazgeçti seferinden... Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#18 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Ayna Dedi ki!
Ellerime krem sürdüm bu sabah, Saçımı taradım, Biraz ruj biraz allık Hiç de fena olmadım... Bırakmışım kendimi, Senden sonra anladım. Küsmüşüm, darılmışım hayata Duyulmuyor duvarların ardından O eski çılgın kahkaha Eziyetler etmişim kendi ellerimle, Kendime, Uyumuş kalmışım işte... Ellerime krem sürdüm bu sabah uyanınca... Çizgiler derinleşmiş uyku gibi Yoksulluğum bir sendin oysa ki Kendimi de kaybetmişim senin ardından... Ayna, bu sabah Acımasız bir tokat vurdu bana, Bak dedi kendine! Uyan da bir bak şu haline Ona niye kızıyorsun böyle! ! ! Sendin kendini terk eden; ONDAN ÖNCE.... Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#19 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Bağrımda Tekmelerin
Eksilmek nedir bilmezsin, Eksilmezsin hiç, Ana rahmine düşmüş bir döl gibi Yüreğime düşmüşsün Öyle büyütüyorum seni, Gözyaşlarımla besleniyor gibisin... Acıdıkça yüreğim hızlanır bağrımda tekmelerin Yine de çıkmaz sesim Dertlenmem sana, dertlenemem, Hani nasıl ana gururlanır tekmeden Canımı yaksan da vazgeçemem ki senden... Zor öyle zor ki seni sensiz büyütmek, Yüreğimde kıvranırken Bir bebek gibi habersizsin ettiğinden, Doğumun bile bir zamanı varken.... Sen hiç doğamayacaksın benden... Yine de dertlenmem, Hangi ana dertlenir ki bebeğinden. Senin de yok farkın gözümde Doğmamış, doğamamış nice bebekten... Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#20 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() BaHAr BİtmeDEN
Bir gün çalacak kapıyı Gizemli kokular tutunacak saçlarına Ve ellerinde kızıl bir ateş Düşecek koynuma Bir gün çalacak kapıyı Ansızın Apansız yakalayacak bacaklarımdan Teslim alacak beni kuytularımdan Ve teslim olacağım yarını sormadan... Bir gün çalacak kapıyı Güneş doğarken Batarken belki Hissediyorum nefesini Ağacı üflemiş az önce Tomurcuk dalların hepsi Rüzgar olup vuracak yüzüme yüreğime Açtığım gibi dolacak Akacak içime Aşk yavaş yavaş Tohumlarını dikecek her hücreme Hissediyorum ayak seslerini Yakıcı nefesini Acıtırken mutlu eden ellerini Az zaman sonra Baştan çıkaracak yüreğimi Titreyecek ruhum gezdikçe bedenimi Biraz hüzün biraz zevk Yoğuracak acıtacak etlerimi kuruyan tüm dallarımı Çiçekle bezeyecek Ve bir böcek Çiçekle sevişecek... Aşk yavaş yavaş Tenime işleyecek... Bahar bitmeden Belki bugün belki yarın Çıktı yola Gelecek... Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|