![]() |
![]() |
#11 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2007
Teşekkür Etme: 14 Thanked 35 Times in 30 Posts
Üye No: 44374
İtibar Gücü: 1522
Rep Puanı : 1562
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dostlar ırmak gibidir
Kiminin suyu az, kiminin çok Kiminde elleriniz ıslanır yalnızca Kiminde ruhunuz yıkanır boydan boya Insanlar vardır üstü nilüferlerle kaplı, Bulanık bir göl gibi... Ne kadar ugrassanız görünmez dibi. Uzaktan görünüsü çekici, aldatıcı İçine daldıgınızda ne kadar yanıltıcı.... Ne zaman ne gelecegini bilemezsiniz Sokulmaktan korkarsınız, güvenemezsiniz! Insanlar vardır derin bır okyanus... İlk anda ürkütür, korkutur sizi. Derinliklerinde saklıdır gizi, Daldıkça anlarsınız, daldıkça tanırsınız Yanında kendinizi içi bos sanırsınız. İnsanlar vardır, coskun bir akarsu... Yaklasmaya gelmez, alır surukler. Tutunacak yer gostermez beyaz kopukler! Ne zaman nerede bırakacagı belli olmaz Bu tip insanla bir omur dolmaz. İnsanlar vardır sakin akan bir dere... İnsanı rahatlatır, huzur verir gönüllere. Yanında olmak baslı basına bır mutluluk. Sesinde, görüntüsünde tatlı bir durgunluk. Insanlar vardır çesit çesit, tip tip. Her biri baska bir karaktere sahip. Görmeli, incelemeli, dogruyu bulmalı. Her seyden önemlisi insan, insan olmalı... İnsanlar vardır; berrak, pırıl pırıl bir deniz. Bosa gitmez ne kadar güvenseniz. Dibini görürsünüz her sey meydanda. Korkmadan dalarsınız, sizi sarar bir anda. İçi dısı birdir cekinme ondan. Her sözü içtendir, her davranısı candan... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() seviyorum seni senden habersiz
hayalimde tutuyorum ellerini hayalimde geliyorum göz göze hep bende seni diyeceğin günü bekliyorum ve o gün gelecek biliyorum hep uzaktan seyrediyorum seni en çokta gözlerini her yere bakıp da beni göremeyen gözlerini... oysa sevgimi anlatmak isterdim sana ne kadar büyük olduğunu ne kadar özel olduğunu hani havayı içine çekersin nefes alırsın yaşamak için hani kana kana içersin ya suyu işte öyle birşey... yaşamak vardı seninle bu hayatı aynı duyguları hissetmek vardı akşamdan kalma sohbetleri uzatıp sabahlamak vardı günlerce ama yoksun ki... bekleyeceğim seni ömrüm yettiği kadar son nefesimi verene kadar hatta daha ötesinde bile bekleyeceğim elbet birgün geleceksin adını koyamadığım sevdam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevdiklerim göçüp gidiyorlar birer birer
Ay geçmiyor ki almayayım gamlı bir haber. Kalbim zaman zaman bu haberlerle burkulu; Zihnim düşünceden dağınık, gözlerim dolu. Kaybetti asrımızda ölüm eski hüznünü, Lakayd olan mühimsemiyor gamlı bir günü. Çok şey bilen diyor:'Gidecek her gelen nesil Ey sade-dil Bu bahsi hayatında böyle bil Hiç durmadan, hayat öğütür devreden bu çark, Ölmek sırayladır, sıralanmakta varsa fark. İlmin derin görüşleri, aklın hükümleri Doldurmuyor boşalmış olan hisli bir yeri. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
![]() PALYAÇO
Hayal meyal hatırlarım ben onu Hafızamdan çıkmaz hala pantolonu Sivri, upuzun ayakkabıları, şişko göbeğini Görmüştüm onu bir köy düğünü ile. ..... İki cambaz bir ipte oynamazmış Bizim palyaço elinde değneğiyle, Bir o yönde bir bu yöndeymiş Sanki gırgıra alıyor bak, hayatıyla. ...... Acılar yüreğinden fışkırsa güler, Belli, belli bile etmez işi güldürmekmiş Neyse ki düşmeden denge buldu derler Şaklabanlık yaparak kazanır, çabalar ..... Sivri, kocaman kırmızı burnu Sorun bakalım hayattan ne buldu? Garibin zavallının son umudu bumuydu! En zor meslek onunki olmasaydı. İlhan KORUYUCU. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gülüşünle başlar tüm aşkım
Sana varışım belki mahşer gününe rastlar Kader bu kavuşamam belki bu hayatta sana Ne ellerini tutmaya takatim kalır Nede gözlerine bakmaya zamanım Zamansız olur bence ölümüm Sana doyamadan girerim kara toprağa Ve bedenim çürür yokluğunda Ama üzülme Sana söz aşkım Kabirde böceklere ezberleteceğim güzelliğini Ve gelirsin diye bir gün Ahiret kapısında seni bekleyeceğim |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
![]() EĞER
O kadar da önemli değildir bırakıp gitmeler, arkalarında doldurulması mümkün olmayan boşluklar bırakılmasaydı eğer. Dayanılması o kadar da zor değildir, büyük ayrılıklar bile, en güzel yerde başlatılsaydı eğer. Utanılacak bir şey değildir ağlamak, yürekten süzülüp geliyorsa gözyaşı eğer. Yüz kızartıcı bir suç değildir hırsızlık, çalınan birinin kalbiyse eğer. Korkulacak bir yanı yoktur aşkların, insan bütün derilerden soyunabilseydi eğer. O kadar da yürek burkmazdı alışılmış bir ses, hiç bir zaman duyulmasaydı eğer. Daha çabuk unuturdu belki su sızdırmayan sarılmalar, kara sevdayla sarıp sarmalanmasalardı eğer. Belirsizliğe yelken açardı iri ela gözler zamanla, öylesine delice bakmasalardı eğer. Çabuk unutulurdu ıslak bir öpücüğün yakıcı tadı belki de kalp, göğüs kafesine o kadar yüklenmeseydi eğer. Yerini başka şeyler alabilirdi uzun gece sohbetlerinin, son sigara yudum yudum paylaşılmasaydı eğer. Düşlere bile kar yağmazdı hiçbir zaman, meydan savaşlarında korkular, aşkı ağır yaralamasaydı eğer. Su gibi akıp geçerdi hiç geçmeyecekmiş gibi duran zaman, beklemeye değecek olan gelecekse sonunda eğer. Rengi bile solardı düşlerdeki saçların zamanla, tanımsız kokuları yastıklara yapışıp kalmasaydı eğer. O büyük, o görkemli son, ölüm bile anlamını yitirirdi, yaşanılası her şey yaşanmış olsaydı eğer. O kadar da çekilmez olmazdı yalnızlıklar, son umut ışığı da sönmemiş olsaydı eğer. Bu kadar da ısıtmazdı belki de bahar güneşleri, her kaybedişin ardından hayat yeniden başlamasaydı eğer. Kahvaltıdan da önce sigaraya sarılmak şart olmazdı belki de, dev bir özlem dalgası meydan okumasaydı eğer. Anılarda kalırdı belki de zamanla ince bel, namussuz çay bile ince belli bardaktan verilmeseydi eğer. Uykusuzluklar yıkıp geçmezdi, kısacık kestirmelerin ardından, dokunulası ipek ten bir o kadar uzakta olmasaydı eğer. Issız bir yuva bile cennete dönüşebilirdi belki de, sıcak bir gülüşle ısıtılsaydı eğer. Yoksul düşmezdi yıllanmış şarap tadındaki şiirler böylesine, kulağına okunacak biri olsaydı eğer. İnanmak mümkün olmazdı her aşkın bağrında bir ayrılık gizlendiğine belki de, kartvizitinde “Onca ayrılığın birinci dereceden failidir.” denmeseydi eğer. Gerçekten boynunu bükmezdi papatyalar, ihanetinden onlar da payını almasaydı eğer. Issızlığa teslim olmazdı sahiller, kendi belirsiz sahillerinde amaçsız gezintilerle avunmaya kalkmamış olsaydın eğer. Sen gittikten sonra yalnız kalacağım. Yalnız kalmaktan korkmuyorum da, ya, canım ellerini tutmak isterse… Evet sevgili, Kim özlerdi avuç içlerinin ter kokusunu, Kim uzanmak isterdi ince parmaklarına, Mazilerinde görkemli bir yaşanmışlığa tanıklık etmiş olmasalardı eğer!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gözyaşları söylenemeyen sözlerdir… Öylesine akar giderler sessizce… Sessiz akar gözyaşları avaz avaz…
Göz yaşlarım hazinemdir benim..Kimse yokken saymalıyım onları,hiç kimse görmemeli! Öylesine çoklar ki,nasıl saklayacağımı, nerelere sığdıracağımı bilemediğimden, döküp saçıyorum çoğu zaman..... Gözyaşı insan kalbindeki yağmurdur. Bu değişik anlamlara çekilebilecek bir yargı. Bazen bereket ve bir ödül! Bazen ise baş belası kesiliverir. Ne olursa olsun vazgeçilmez ve tıpkı bulutlar gibi kalbimizin de ben burdayım deyişidir gözyaşı ! Damla damla dökülür hayatın kalbine.. Sabahın çiğ taneleri misali. Kendimi güçsüz hissedecek kadar güçlü olduğumda, gazabımdan kaçan küçük sıvı taneleri… Dünyadaki canlılardan sadece insan ruhsal nedenlerle ağlar. Aslında gözlerimizdeki gözyaşı sürekli koruma amaçlı olarak salgılanmaktadır. Fakat ağlama ruhsal bir boşalmadır. Bu konuyu ilk inceleyen Darwin'dir. Daha sonra yapılan deneyler sonucu görülmüştür ki soğan doğrarken akan gözyaşlarının kimyasal yapıları farklıdır. Ruhsal gözyaşları daha çok protein içermektedir. Fakat henüz bu farkın nedeni açıklanamamış.. Neden ağlıyorsun diyorsun bana,göz yaşı dökmeye değer mi? Göz yaşlarımı saklamam için bir neden yok, şu acımasız dünyada var olduğumu anlatan, hissettiğimi hissettiren tek şey onlar. Bazen bir haykırış olup dışarı yansıyan yanım olurlar. Geçeklerin ne kadar acı ve acımasız olduğunu anlatırlar bana. Korkularım ve kaygılarım olur süzülürler. İçimi açar ve sonra dindirirler beni. Gözyaşlarım beni sana bağlayan en kuvvetli bağdır. Çünkü onlar beni hayatta tutarlar ve onlar beni mutlu ederler. Onlar benim hiç bitmeyen sevgililerim. Ben onları senle ne kadar aldattıysam sen beni aldattığında,onlar da beni asla reddetmediler. Sen beni affetmesen de onlar beni affetti. Yazmak istiyorum Kağıda boşaltmak İçimdeki derdi, tasayı Dizelerimden taşsın Öylesine dökülsün istiyorum Sevgim,özlemim, hasretim Olmuyor ama olmuyor işte Arzularım kadar coşkun GÖZYAŞLARIYLA akıtılamayacak kadar engin Bir sarılmayla giderilemeyecek özlem kadar derin değil BENİM DİZELERİM … |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
![]() SaÇlarimda Bİr ÇİÇek Kokusu Yazin GetİrdİĞİ
GÖzlerİmde Gelecek Kara KiŞlarin HÜznÜ Var DÜnyanin Renklerİ Yok Sen GİttİĞİnden Berİ Heryer Sİyah Beyaz Ve Bİr Yas Var Sen Yoksun Dİye Nefes Almammi DeĞİŞtİ Yoksa Kalbİmmİ Bİr BaŞka Atiyor Bİrİ SÖylesİn Bana Ben YaŞiyormuyum Bakiyormuyum DÜnyaya Sen VarmiŞ Gİbİ AldiĞim Bu Nefes Benİmmİ GÜlÜŞÜn GÖzlerİmde Hep Ayni Sahne GÜlÜŞÜnle YaŞiyordumya Ben Şİmdİ Hasret KaldiĞim GÜlÜŞÜnÜn Hayalİyle YaŞiyorum Sevgİlİm Bana ArmaĞan Olan VarliĞini Gerİ Ver Çikip Gel BİrgÜn AŞkim Dİyerek Eskİsİ Gİbİ Sariliver Boynuma Yarim KaldiĞin Yerden Her Çalan Kapinin Izdirabi ,her Çalan Telefon Sesİnde Sen Varsin Bİrde Hep Senİ Anlatmiyormu Bu Şarkilar Sensİz Yapamiyorum Mavİ Okyanusum Bahar GÜlÜŞlÜm ,Şİİr GÖzlÜm Benİ Ayakta Tutan Senİn Sevgİn Ve KavuŞacaĞimiz GÜnÜn Hayalİ Hanİ Gİderken SÖz VermİŞtİkya Bİrbİrİmİze Şİmdİ Bİr Yemİn Gİbİ Sakliyorum Senİ İÇİmde Bİnlerce Kez SÖz Olsun Senİ Sonsuza Dek SeveceĞİme..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
![]() O seni düşünmek yok mu
******* dolusu seni düşünmek Sarılmak karanlıklara sen diye Sen diye kucaklamak yorganı okşamak, öpmek O seni beklemek yok mu Her gün sabahlara dek uykusuz beklemek Ahh, ayak sesleri, kapı gıcırtıları bilemezsin Bir defa yaşamaktır o, bin defa ölmek O seni özlemek yok mu Saçlarını, ellerini, dudaklarını özlemek Uzun uzun gözgöze gelmek seninle Seninle bir olmak, beraber olmak, sevişmek O seni gizlemek yok mu Kuşlardan, çiçeklerden bile kıskanıp gizlemek Seni saklamak içimde delice, divanece Öylece yaşamak seni, öylece sevmek Ve seni kaybetmek yok mu Bulduktan sonra seni kaybetmek İşte o beni yakan, yıkan, solduran Ses versem de duyamazsın artık Yüreğimde kan, gözlerimde kan, dudaklarımda kan |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hayallerle yan yana,mesafelerle uzak”
Bir şiirin ilk mısrası olabilir Bir şarkının nakaratı Bir filmin konusu veya bir kitabın son parağrafı… Yada hayatın arasında birbirine tutunan, iki sevgili ayrı ayrı... “Hayallerle yan yana,mesafelerle uzak” Neresinden bakarsan bak bir ince sızıyı saklar içinde, Sen bir yanına düşersin gölgenle beraber,diğer yarım dediğin dünyanın bi başka yerine … Hep eksik yaşarsın hayatın bir kaç rengini,en basitinden sabah uykularını bir düşünsene Hani şu sevgiliyle aynı güne uyanılan sabah uykularının o güzel rengi varya, İşte o eksıktır hep,hayatının bu soğuk döneminde.. “Hayallerle yan yana,,mesafelerle uzak” Neresinden tutarsan tut yorgun bi çaresizliği gizler içerisinde… Sen takvimlerden fal tutmaktan bıkkın,takvimler sana umut vermekten ırak, Akreple yelkovan küçük anların takipçisi Sense kaybolmuşsun çoktan,geçmeyen ayların arasında… “Hayallerle yan yana,,mesafelerle uzak” Sayfalara sığmayan şeyleri anlatır aslında belki… Belki harflerden çok şey beklemeyi,belki de cümlelere iki kat fazla yüklenmeyi gerektirir ki zordur yazmasıda,yaşamasıda... Aynı yastıkta görülen rüyaların kokusu,Camlardaki iki kişilik buğusu, Sarılınca birbirinize karışan “işte bu an çok güzel” duygusu … O kadar çok şey kalır ki bunların arkasında söylenmeyen,ve bazen insanın payına hayattan öyle çok şey eksik düşer.. Ki birikir, Ki dağ olur,sen gölgesinde kalırsın.. Ve bazen o uzaklar, Ve bazen o özleyişler öyle yerleşmiş olur ki içine... Kimbilir belki sonra kapamaya yetmez o açığı hiç bişeyler.. Ve sıkı sıkı sarılmalar... Ne de uzun uzun kavuşmalar... Belkide uzak mesafeler arasında,hayaller bile dayanamaz usulca silinirler… Hayatın başka başka ucunda İki sevgili ayrı ayrı... |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|