![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gömülü Bekler Hüzün
Gömülü bekler hüzün baharların bağrında Bülbüllerin ağıtı kaç ağrıya baş verir Münzevi bir dervişim hırkamda gam taşırım Ay duruşlu güzeller bir dehlizi gösterir Vurulan hayalime ağlayacak göz hani Gönüller aşk sürgünü, sevdalardan habersiz Güneşten hoşlanmadım, güne akşam taşırım Karanlık bana göre görünmüyor ayak iz Sürülen başakların bereketi bilinmez Kederlenen rüzgarla sanki benim savrulan Kanatları yolunmuş bir alıcı kuşum ben Esaretin narıyla için için kavrulan Üç buutlu hengame, velveleden ibaret Oyuncaklar oyunlar bitiren düdük sesi İnsanların özünde gönülsüzce göyünen İçi dışı aşk dolu, bir dervişin heybesi Hayalin günsüz zaman/ görünmezler içinde Geçmiyor onsuz zaman/ yüreğim ter içinde Bir çıplak donsuz zaman/ kanlı makber içinde Bir zamanın derdiyle, zaman zaman yanarım... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gönül Mektubu
Gönül Mektubu ___________________Necef'deki yiğide Allah'ın aslanı; bin gönülün bakiyesi, bir gönülün sedası. Hayber kapılarında ____namını cihana yayan, _______adaletin mümessili, _____________hakikatın sevdası. Cehaletin yüreğinde yetişen/ toprağın babası. Çöllerde esen rüzgar, ____cephede çalınan kılıç, _________kafire tutulan gürz. Bilmez misin ehl-i küfrün nedir bunca çabası? Bakmaz mısın, yattığın yerde gördüğün ___bedenleri kir, ______şuurları hain, __________adları şeytan… Bunlar değil miydi, nara ile sürdüğün, bunlar değil miydi, zülfikarla vurduğun? Geldiler… Şeytanlar şahının çağrısına, ______dört bir yanından dünyanın. Ne yüreklerinde cesaret, ne kollarında kuvvet, ne de zerre kadar iman var. Arkalarında satılmış, ______milyonlarca hain uşaklar. Gitmek isterim, sağım duvar, solum duvar. Rüyalarımı iğfal eden, _____Aç sefil, analar, _________Yanında körpe yavrular. Yoluma çıktı nefsim, önümü kesti dünya, ruhumda ağlaşırken milyonlar. Gelemiyorum, bilemiyorum, Belki de şerefimle ölemiyorum.. Ama sen büyüksün, _____Sen yiğitsin/ sen şehitsin/ ve ölü değilsin. Merkadında olup bitenlere suskunluk niye? İmdadına gelmez misin bunca ehl-i islamın. Yüreğim bir müjden için tutuşur/ yanar. Herkesin özü kan ağlarken, nice can yanar. Göster himmetini, tükenmekte ümitlerim. Yürü, ardına düşsün, Hüseyin'ler, Geylani'ler, Ehl-i hak olanlar, İmam-ı azamlar. Soruyorum Ya Ali, O illerde, senden başka kimim var? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gönül Söz Dinlemez
Sana fazla yakın durmak istemem Gönül söz dinlemez zora götürür Efkâra gelince yeter sus demem Alır istediği yere götürür Gönlüme kıvılcım düştü uzak dur Ateşin zararı yakanı bulur Belki yüreğinde burkulma olur Âşık edip derde zara götürür Sevdim desem bana karşı çıkarsın Belki başka bir gönüle akarsın O zaman dünyamı yakıp yıkarsın Kalbime açtığın yara götürür Sevem desem bahar gitti geldi güz Gönüller harap duygular öksüz Ne sen üzül ne de bu garibi üz Yoksa beni ardın sıra götürür Sen güzelsin bunun vardım farkına Erittin gönlümü döktün arkına Aşkın kahrı artık zor gelir bana Soluk vermez yora yora götürür.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gönülden gamı gitmez
Bıktım beyhude geçen karanlık sevdalardan Bağlanırsın bağların aniden düşüverir İşleyen yaralara tuz iner biber iner Kederler gönlüne aniden üşüşüverir Gider saadet dünyan birden zindana döner Zehirleri içersin su gibi temiz olur Öldürmez yaranın ne acısı ne kanı Hüzündür yaşadığın ondan uzak yerlerde Gönülden gamı gitmez deli eden insanı Sokarsın yüreğini yürek dayanmaz derde… Gittiğin zaman gitmez içinden atamazsın Beyninde ur olur sevda denen o illet Çekersin ağrısını kaderinden sayarsın Anlaşılmaz anlatsan ruhunu sarar dert Ne tadarsın sevdayı ne tadına doyarsın Mazi birkaç adımdır fersah fersah yol alsan Bir kusurla tükenir yok olur hatıralar Uyanırsın sabahta içinde ince sızı Gönlün yiten mazide kaybolan yari arar Bulamazsın aşkını götüren vicdansızı Hıçkırıklar hançerdir doğrar yürek bağını Acıların öfkesi can bağımda gül koymaz Gelmedik zamanlara yaslanıp duran ömür Her adımım yol keser yürümeye hal koymaz Çık beşeri gönülden dost ilinde sefa sür |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Görünmezsen Gelemem
bir ırmak süzülüşü geçişini seyretmek kirpiklerin uçları düğümlenir içimde ateş sağanağıdır bakışların bambaşka açan menekşelerde görünmen bir biçimde bilsen beni alır da nerelere götürür.. kehribar yüzlerinde, can vuruşlu gözlerin çiçek çemen koymadan, kurutan acı yeldir göklerin mavisini yıldızlardan saklayan bir vuslat zamanıydı vuslat anı güzeldir o süzülüş gözümde ışık koymaz bitirir yokluğun yoktur artık, mesafeler kıymetsiz devrilen yamaçların zirvesinde dur görün bulutlarla oynaşıp, yağmurlara yol göster yıldırıma ışık ol, bu gönülü gör görün ah bu gözler gönlüne seni senden getirir bilemezsin belkide sormaya unutursun gönüller ötesinde bu gönülün işi ne? bu ateş sağnağında neden yanmaz varlığım hiç zihin yordun mu ki, sessizce gidişine zaman insan ruhunu, gün meyveyi yetirir aldandığım ne bilmem sende neyi aradım sende kalan arzum ne, neden sevdim bilemem akrebin çengelinde ruhumu ezgin gördüm çağırdığın yollar sarp, görünmezsen gelemem avcıyı avlağına, serkeş ceylan götürür |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Göstermezse Göremem
Derdim gamım yârden bana yadigâr Aşk sırrını göz önüne seremem Hikmetine akıl yormam nafile O yar bana göstermezse göremem Adım âşıklardan seçilse bile Kaftanım ateşten biçilse bile Kırk kapı dayaksız açılsa bile Bu halimle o mekâna giremem Dağ değilim başım göğe yürüsün Dik başımı tipi boran bürüsün Diyorlar ki sen kimlerin yârisin Bu esrarı kul ağzına veremem Çözen bilir sırda saklı manayı Kaç mahlûk var yaban sayar anayı Ben yıkamam gönül denen binayı Yıkığına bir taş koyup öremem Bir ömrü veririm bir saat için Yârimden gelecek bir vaat için Lakin çıkar için menfaat için Haksız yere bir kimseyi yeremem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Götürdüğün Bir Şey Yok
Zamanı örseledik mevsimler anlaşılmaz Cemreleri beklerken mihricanlar düşüyor Gölge boyu hayat dağ kadar yük taşınmaz Bülbülü bekleyen gül kar yağarken üşüyor Acı yumağı zaman sardıkça tükenmiyor İçim dışım dert dolu söylenmiyor denmiyor Vurdu zillet kemendi dünya mıhlı dönmüyor Sevincim gama derde dönüyor dönüşüyor Irmakların şevkini denizlerde yitirdim Sükûnet erbabıyla çığlıkları bitirdim Gül bağında gül değil yavsı otu bitirdim Sabır/ isyan içimde yeniyor yenişiyor Bir çalı gölgesidir varlığımı koruyan Yüreğimdi aşkınla damla damla eriyen Gözlerinden gönlüme bakışınla yürüyen Muhabbet duygusuyla nefretin çelişiyor Sen uzağa gittikçe götürdüğün bir şey yok Gel bak yüreğime bitirdiğin bir şey yok Aşktan başka gönlüme getirdiğin bir şey yok O ise yüreğimde günbegün gelişiyor |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Götürür
Gördüm ki herkesin gönlü bir yana Almış yüreğini yâre götürür.. Dünya var olduğu günden bu yana Yaşayanı sıra sıra götürür. Kiminin derdini dermansız kılar Kiminin bağını baharda yolar Aşığa yâr dense gözleri dolar Gurbet ele bahtı kara götürür. Vefasız Leyla’ya gönül bağlayan Ardı sıra gam çekerek ağlayan Düşüp sahralara yol gidip yayan Sinesini yara yara götürür Kimine sahte bir yâr olan dünya Yananı görür mü, kör olan dünya Garibin başına dar olan dünya Her seveni koyup zâra götürür. Hasan Ulusoy’u sevmedi Leyla O yanıp tutuşur Mecnunla böyle Gönül başka çare var ise söyle Aşk hevesi yanan kora götürür |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gözlerinin Özlemi
Gözlerinin rengini göstermedin bilemem Talihsiz aynaların görmediği göz sende Güneşi göstermeyen ışığı saklı tutan Görülmedik gönülleri örseleyen yüz sende. Bir avuç hayalimi gözlerinle büyüttün Dünyaları dolduran sevgi içimde benim Gözlerin gözlerimi kamaştırır görünmez Sıcaklığını özler ayazda donan tenim… Çok besledim içimde hasrete olan hıncı Gözlerinin özlemi beni bende yok etti Gördüğüm başka gözler gözümde hep yabancı Bütün gözler gözünde yok oldu yandı bitti Göklerin her renginde gözlerini ararken Göstereceğin anın hayaliyde beklerim Zihnimi özleminle mihnet ile yorarken Gözlerinden başka göz bu dünyada yok derim |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gözyaşımı Kurutma
giderken durma bakma arkada kalan kalsın kaypak nazarlar alır sende seni bırakmaz göz koyma gözlerine gönlüne bakmıyorsa isteme alan alsın, el gözünde gezen göz senin gönlüne akmaz canıma yıkılan ne gel gör de biraz acı aşkımla köklenerek dal budak tutan sendin ne dikeyim yerine bir adil divan var ki orda gönlüm davacı bir oldun öfken ile aklı ve aşkı yendin yüreğimde kırılan sevdanın ışığında yedi renge bürünen hayalinle dur artık dert olur içerine körelsin pas tutsun hep nefret hançeri kında gidiyorken saklanma yolların olsun açık ihtişamınla yürü sevilmiş edasıyla yollardaki böcekler dinle sana ne diyor sevgiyi sor birine haykırsın gül yüzüne kederli sedasıyla bilmez misin vefasız aşkın isyan ediyor nerde nasıl olursun gideceğin yer nere toprağıma karılan gözyaşımı kurutma aşk düşerse serine kan iner ağlamaktan görmediğim gözlere senin için kavrulan bir gönül var unutma |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|