![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57922
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Leyla ve Mecnun
~ ne çöl kalır geçilmedik ne deniz ~ içte biter hikayesi bilseniz ~ leyla sebep imiş derde hemderd'e ~ derdi derman imiş serde, ol merde ~ yakın olur 'uzak vuslat' ah der de ~ yine çöle düşer mecnun gider de ~ güller biter, bastığı yer titrer de ~ şimdi onlar gülde, terde, her yerde ~ anlamayan yaşatır efsanelerde ~... hikâyelerde... arıyorsam, biliyorum bulacağım, kabulün yanıyorsam, fazla değil, derdim için, kabulüm! Akdenizce Siirler Yazilar Fatih Gökler
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Mavi Düşler Mevsimi
Mevsimlerin içinde düşlerin kıyısında biri vardı kalbimde adı bahardı. bakardı... Mevsimlerin içinde içimde, ta derinde biri durur aniden zaman durur gölge durur, bir gong çalar / sahipsiz adı yaz'dı solardı... Mevsimlerin içinde adı kayıp, birinde kalmıştım, kayıptım mavinin sahilinde adı maviydi,, mavi düşlerin mevsimiydi... Fatih Gökler
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mavi Düşüm
Gündüzüm Güneşim Mavi düşüm Dermansızlığa düçar olmuşum Kalem susmuş Defter küsmüş… ... Bir ipucu beklemiş Gözlemiş Derdi küskünlüklerini halletmekmiş, kendisiyle ilkin… Mavi düşlerle, meltemlerle gelen, umulur muydu umutsuzca geriye dönsün! Hissedemediysem güzelim, kavrayamadıysam... Ne desem! … Gecede güneş açacağını bilemezmiş, zemheride gül açacağını… ... Gündüzüm Güneşim Mavi düşüm ... Söylenecek güzel sözler söylendi de bitti mi ki ben böyle sessizim! Sensizim, ki lal etmektedir belki beni! Fersizim, ki gözüm kapalı hüzünden ve göremem başkasını! Halsizim, ki halim sendedir, dermanım! ... Özür dilerim dedi Yoktum Yok olmamalıydım Merak ettim Hayret ettim gizlice Umdum Kanatlandım Uçtum Endişeliydim Haber uçurdum Özgürlüğümü tatmak istedim, kayıtlardan kurtulmak.. Aylarca susmak ne demek! Yaşadım ben bunu gizli gizli! Ve hafif suçlu! Bir taraftan vefanın 'kutsal' kanatları yanımda! Diğer taraftan Doğrular, gümüşten çizgilerle.. Kendimi getirdim hiçbirşeyi değil başka Özgürce yaşa! ... (Nereden bilecektim bu kadar haklı olacağını...) ... Gündüzüm Güneşim Mavi düşüm… Fatih Gökler
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mavili
- Elçiye zeval olmaz - Girizgâh 'Bir âşık varmış vaktiyle; muma benzeyen bir âşık... Mum gibi yalnız, mumleyin başında ateş... Yanar yakılırmış ******* boyu ve gönül ateşiyle aydınlatmaya çalışırmış hicranın ve hasretin karanlıklarını... Hiç uyumaz, dilinde sevgili adı, göz kapıda, beklermiş durmadan... *******den bir gece, belki bir vuslat gecesi olur da sevgili geliverir diye umutlanır, bu umutla tıpkı mum gibi can ipinden inciler döker -ağlar-, ve eteklerinde biriktirirmiş yığın yığın... Ta ki sevgili geldiğinde hazırlıksız yakalanmış olmasın ve yüz görümlüğü olarak ayağına saçacağı incileri bulunsun...' / Fuzuli'den (İskender Pala) Mavili, Ben maviye hayranım. Onu yapana, yaratana. Ben sevgiye hayranım. Onu verene. Vesile olana. Yüreğimin kıpırtıları herşeyden önce O'na işaret. Seven'e sevdirene. Ben Seven'e hayranım. Ve böylece sevdirene. Ben hissedene hayranım. Hissettiren'e. Ben açlığa hayranım. Açlığı Veren'e. Hint fakiri değilim. Dertten zevk almak istemem. Fakat ben derdime hayranım. Derdi Veren'e. Ben derddaşa da hayranım. Yoldaşa. Ben Sonsuz'a hayranım. Sonsuzun kısa nefesine. Ben cevap verene hayranım. Vefalıya. Ben bozguncu olmayana hayranım. Bozmayana. Kalp çatlasa da, saygı duyana saygıya. Başkasının malını almamaya. Hakka hukuka riayete. Dolu kalbe girmemeye. Canım da olsa üzmemeye. Ama hayranım, sözüm açık: Hayran Eden'e. Bizi görene. Cana minnet dostun vefası da cefası da. Söylenemeyen söze hayranım. Söyletmeyen'e. Sınırlara hayranım. Sınırını bilene. Bildiren'e. Sırlara hayranım. Sırrın sırrına. İçtekine. Ben söze hayranım. Sözün içindeki öze. Evet hayranım! İşte beyanım! Fatih Gökler
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mavili (2)
Kalp tek odalı mavili... /mavi ile başlayıp mavi ile bitmedi ama mavi ile başladı ve bitmedi aslında.../ maviden söz açtım yine açmamak elimden gelmezdi şurayı takip edin dedim yol soran birine: az ileride karşınızda mavili,, denmezdi! ... mavili az daha düşünsem bileceğim seni bulacağım izini biraz daha çile çeksem.. fark edeceğim buseni.. ... mavili az daha hayal etsem çizeceğim resmini biraz daha beklesem... hissedeceğim şifalı ellerini / cismini... ... bir fasıl daha bitti fasıla diyeyim, nöbet gibi tekrarı mukadder acıların yolu neye çıkar sevgili... mavili... ... /düşünmüş.. bilmiş.. bulmuş.. ama, yitiklerin en değerlisi olarak, yitirmiş.. yorulmuş../ Akdenizce Siirler Yazilar Fatih Gökler
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mavili (3)
kim gidiyor mavili, nedir kaybettiğin ağlamaların arasında, hıçkırıklarında neler gizli mavili, yüreğinin büyük kısmı uzaklarda, ve gelemiyor anlaşılan,, ve gelmedikçe gidiyor anlaşılan,, anlaşılan gidiyor mavili... ... 'Kim ağlamaz ki? ? ' deyip sustuğunda anladım bunları. Sustuğunda duydum: Bîçareyken bir çare aramak,,,,, yüreğin taşıyamayacağı bir şey. Depremler geçtiğinde farkedilecek her şey Asıl o zaman başlayacak Ve anlayacak: Olan ve giden sadece 'bir şey' /Demek ki, yüreğinin götür-e-mediği yerde olmaman gerekiyormuş Kader mi peki? Ne farkeder, sonuçta silinmez kalemle yazıldı geçmiş. Bu acıyı şimdi iç acı acı gülümseyerek! Bu, yaşamın en büyük dersiydi! Tebrikler başardın! Mecburen! / Akdenizce Siirler Yazilar Fatih Gökler
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mavili (4)
I. Aç kanatlarını lütfen Gökyüzünde olduğunu hatırla Yükseklerdesin Yüksekte olmanın rahatlığında Kendini bırakıp ölmüşçesine, /Dayanamam böylesine/ vazgeçip uçmaktan bir süre, kandırma ne olur! Düşer gibi yapma. Aç kanatlarını, kollarını... II. takıp gönlüne mavileri kaybolup gitmeyi unutulup gitmeye tercih etti birileri... ve düştü, bir hasret yangını karıştı kolları açık gökyüzüne yağmurların hüznüne... bir hüzün seli üşüştü... ... Akdenizce Siirler Yazilar Fatih Gökler
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mesele Unutamamak Değil!
Unutmanın acısı unutana dek. İnan. Unuttuktan sonra herşey bitecek. Unutmasan da, o his gidecek! Mesele bu değil! Mesele, gidenin gittiği yere geri dönmemesi. Gittiği yerde kokusunun kalması......... Fatih Gökler
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mihenk
{ gün biter. dili kesilir zamanın, görece. dün gider. gelecek gelmez. kalırsın, tanımsız, sürece. } bir lokma böl şiirinden at bir martıya bir lokma ver afrikalı zenciye düşkün bir kadına sonra bak martı sevinç çığlıkları atıyorsa zenci gülmeye başlamışsa kadın kanatlandıysa umutlu olabilirsin sen de şiirden yana Akdenizce Siirler Yazilar Fatih Gökler
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mutluluk Gözyaşları
- Sen misin? Hep böyle güler misin? Ceplerinde çiçekle etrafını süzer misin? - Gözlerimi kapasam.. Ellerin gözlerimde, kalbin kalbimde dursa hep öyle kalır mısın? - Limon çiçeğim, mimozam misku amberim benim.. Çiçekler arkadaşın, güllerle gelir misin? - Cemre düştü gönlüme bahar geldi seninle çoraklaşan sineme, gül ağacı diker misin? - Kokunla yaseminsin nefesinle meltemsin gece leylak olursun. gündüz ise gülümsün (Böylece, karşılıklı, durmaksızın devam etti. Durmaksızın. Durmaksızın...) Fatih Gökler
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|