![]() |
![]() |
#191 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57923
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sokak Çocukları
Nasıl doğdular? kim bilir Hangi acılar onları bu hale getirdi? Kimbilir Ama onlar bizim çocuklarımız Onları el üstünde tutmalıyız. Ne kadar acı yaşadıklarını Ben bilirim Onlar ki Aç kaldıklarında Gururlarından dilenemezler Fırından çıkan ekmeğin Kokusuyla doyarlar. Şık giyimli insanların Lokantasında gelen kokularla Doyurlar midelerini İşyerlerinin açık unutuğu Elkonduşinlarında ısınırlar kışın Yada birbirlerine sokulurlar Işınmak için Buldukları yarım sigaraları İçlerine çekerek. Unutmamalıyız Onlar bizim çocularımız Suratları,elleri,elbiseleri kirli Olsada Onlara içimizdeki çocuklar Gibi bakmalıyız Eyüp Selahattin Dalkıran
![]() |
#192 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sustum
Nedir bu bende ki şaşkınlık Ne yazdığım mısraları Nede yarım kalmış şarkıları Beğenir dudaklarım. Sanki düşüncelerim avluya düşmüş gibi Sanki sonuncu esnemesi Yazdığım kağıtlar mısra beğenmez Yolcular hafızam eski anıları Söyletir dudaklarıma bir şeyler Ayak izlerim kapılarına Kapıma geliverir İhtiyar bir rüzgarla Her şey pencereden ötededir Çizgisizlik ise yan,yana Sanki geceyle gündüzün birleştiği Yerde kalmış şaşkınlığım senin için. Yüreğim harpten kalan Süngülerle harcanmış,acı içinde Kovalıyor düşüncelerim Issız rüzgarları. Manasız bir gökyüzü gürültüsü duymak İstemiyor kulaklarım En yırtık çığlıklara karşı Seni senle yaşamadığım için Bu dünyada. Eyüp Selahattin Dalkıran
![]() |
#193 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Süreceğim Namlunun ağzına Aşkını
Aynadan akseden Suratına bakıyorum Kalbin Sahte atıyor Ölmüş aşkları kuçaklar gibi. Üşüyor ellerim Haziran ayında çığlık atarak Acını en koyusundan Demek ki Sen kurt olmuşsun ben kuzu, Korkular korkular Bir akbaba gibi bekliyor Yüksek ağaçlarda Demek ki Sen beni hesapsızca sevmemişsin Hayallerimin peşine Uçurtma kuyruğu bağlamışsın Hiç ummadığım anda yoksa bir yerlere bir şeylere Gönlün darmı geldi,yaşananlar içinde. Aynadan akseden Suratına bakıyorum Biliyorum düşlerin adresi olmaz Merminin adresi olmadığı gibi İşte şimdi aynada akseden suratına bakıp Süreceğim namlunun ağzına aşkını Basacağım tetige Bakalım adres neresi olacak diye affet beni sevdam Hoşçakal diyerek İkinci el aşklara. Eyüp Selahattin Dalkıran
![]() |
#194 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şairlerde Sever
Bir şair arkadaşım var Şöyle der durmadan Şair gaz’a gelir diyor Sevdigi yoksa sevdiği Kuru bir bozkır gibidir. Birde delice severse İste o zaman sorma gitsin Yüreğindeki,cebindeki sevdiğinindir Bu yüzden adam olamaz Kırılgan,hüzünlü,,ama sevda doludur. Düşünür bir bilim adamı gibi Sevdiği ona bir kazık atmışsa Yandı o sevgili ne ah kalır Nede beddua,her yönle saldırır Rüzgarı,yağmuru,kara günleri öne alır. Saklambaç oynar kelimelerle Yaşadığı acıların düğümleri İle uğraşır durur çözmek için Yüreğindeki niye sevdin kelimesini Yumruklar,yumruklar durur. Sevdiğine yakın olabilmek için Ev bile satın alır sırf onu görebilsin diye Yüreği acıdan kızarsa bile ona gözükmez Çünkü gözleri,yüreği gururludur,ağlayabilir Ellerini tutmak istemez,soğumuştur elleri. Yüreğinde kuru bozkırların sıcağı vardır artık Yüreğinde geriye dönülmez kırılganlık vardır Ağzı mühürlenmiştir sanki konuşamaz Ama çiçekleri çok sever Ve çocuklar alabildiğine sevilir onda.
![]() |
#195 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şarap Rakı Çin Kirpiklerimden Damlıyor (1)
İçiyorum işte Kalb hastası olsam ne yazar İçiyorum işte Şarap,rakı,çin kirpiklerimden damlıyor. İçim bir telaş yuvası pir telaş olmuş Çırpınıyor ellerim,çarpışıyor makinalı tüfekle Uzak ruhlar ile. Artık içiyorum kalb hastası olsam ne yazar İçiyorum işte Gözlerin agzımdan düşüyor Çırpınıyor ellerim,tutmaya çalışıyor gözlerim gözlerini içiyorum işte kalb hastası olsam ne yazar içiyorum işte siğaranın hasını dumanlar hırstan soluyor Mavi mavi delişmen atlar gibi Meyhaneci zokaya gelmiş yakalanmış balık gibi Çırpınır durur ordan oraya Ayaklarına dolaşmış bağcıkları ağ gibi İçiyorum işte İstanbulun havasını ve seni Ne yazar sosyalist olsam halk için. Diyeceğim olmuyor Çünkü karşımda duruyorlar Avını bekleyen kuduz köpekler gibi Faşistler. Eyüp Selahattin Dalkıran
![]() |
#196 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şarap Rakı Çin Kirpiklerimden Damlıyor (2)
Kapat gözlerini kapat Gözlerini gözlerim görmesin Yoksa dayananam Öperim rujlu dudaklarından Kapat gözlerini kapat Gözlerim gözlerini görmesin yoksa duramam içerim gözlerindeki aşkı Yudumluya yudumluya Kapat omuzlarını şalınla dayanaman öperim omuz başlarından Hadi dokundur parmak uçlarını parmak uçlarıma,yakarcasına hadi sevinçlerimize,sevişmelerimize öyle usul usul varalım kimse farkına varmadan. Haydi kalk gidelim içtik içtiğimiz kadar Neredeyse gözlerimden seninde omuzlarından akacak şampanya haydi kalk gidelim. Yoksa içeceğim omuzlarından akacak şampanyayı hasretler içinde sen diye. Hadi kalk gidelim Ayak parmaklarımızdan akan aşk ateşinde yanalım Haydi kalk gidelim Gidecemiz yer yakın hadi. Ama dikkatli olalım Faşistler karşıda Durmakta Pisi pisine ölmek istemem Senin kollarında. Eyüp Selahattin Dalkıran
![]() |
#197 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şarkı Söylerek Ölmek
Yüreğimin içindeki ateş ve taş Gözlerimdeki kemirilmiş yıldız Aşkımın içindeki düşman ve gül Yaşam rüzgarının getirdiği toz. Yaşadım seni Kıyıcılığınla hissettim seni Kesilmeyen uğultunu tanıdım Yılların getirdiği ile. Sevgi denen gerçeği tanıdığımda Senin sevginle,sen şöyle demiştin Benim yüreğim dünyanın bir yaprağıdır Bir titremedir almıştı beni. O sözlerinle içimde ki gök titriyordu Akşamın mavi külü dökülüyordu üstümüze Yıldızlar ile gecenin siyah kehribarları Dökülüyordu gözlerimden sana baktıkça. Dünya gözlerini hazırlıyordu o ara benim için Ve doluyordu kapkara bir renkle Damarlarımdaki kan tersine akmaya başlamıştı sanki Nedenini bilmediğim halde. Büyüyordu hırpalanmış yörüngede yüreğim O büyük sessizlik toprağı sarsarken Dona kalmıştım durup durduğum yerde Ufaldım,sersemleyip düştüm depreminle. Çatırdıyordu,yanıyordu Kemiklerimle derim ve sönerken Öğretti bana bir başına kalan insanın Şarkı söyleyerek sonrasız can çekişmeyi ŞARKI SÖYLEYEREK ÖLMESİ GİBİ.
![]() |
#198 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şarkımı onun dilinden söyleyeceğim
Bir şarkı doğuyor içimde Evlerde, sokaklarda söylenecek Kendi biçimiyle. Her şeyin onu fısıldamasını istiyorum Bütün dillere tercüme edilsin Taş anlasın toprak duysun Yıldızlar, gezegenler kulak kesilsin. Sonra her şey ondan bahsetsin Yok, yok Bütün bunlardan vazgeçiyorum Şarkımı onun dilinden söyleyeceğim. Eyüp Selahattin Dalkıran
![]() |
#199 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şaşma Bir Tanem
Diyorsun ya kıskanıyormusun? Biliyorum büyük şaşkınlık içindesin Sanki büyük yarlardan,uçurumlardan yada bir uçurumun kenarında yetişen bir çiceğin yapraklarına tutunmuş düşmemek için direndiğin şaşkınlık Biliyorum beni gerçekten tanımak zordur Birde beni sana sorsalar ki ama soramazlar ki. Diyorsun ya kıskanıyormusun? Evet dersem ne olur ki Hem onlar benim için yoklar ve hiç bir zaman olmadılar ve olmayacaklarda. Ama ben oldum her milisaniyende yaratıldığım günden beri Biliyorum büyük bir şaşkınlık içindesin Fark etmez beni sevsende sevmesende Dedim ya her milisaniyen benim ve ben olacağım. Ama bir şey var ki Sen ve ben ''ölmeden Önceki Günlerde'' ''Bir sürü hayallerimiz vardı'' Ama yinede sürüp gidecek senin için benim için Bir sürü aşklar bir tek değişmeyen şey Bir birimize duyduğumuz, güven ve sadakat İşte budur bizi biz yapan Biliyorum beni gerçekten tanımak zordur Birde beni sana sorsalar ki ama soramazlar ki. Diyorsun ya kıskanıyormusun? Evet dersem ne olur ki Hem onlar benim için yoklar ve hiç bir zaman olmadılar ve olmayacaklarda. Ama ben oldum her milisaniyende yaratıldığım günden beri Biliyorum büyük bir şaşkınlık içindesin Fark etmez beni sevsende sevmesende Dedim ya her milisaniyen benim ve ben olacağım. Ama bir şey var ki Sen ve ben ''ölmeden Önceki Günlerde'' ''Bir sürü hayallerimiz vardı'' Ama yinede sürüp gidecek senin için benim için Bir sürü aşklar bir tek değişmeyen şey Bir birimize duyduğumuz, güven ve sadakat İşte budur bizi biz yapan Eyüp Selahattin Dalkıran
![]() |
#200 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şeytan
Şeytanın uyumak için uzandığı çuvalıda çaldılar şeytandan beter olan Yeşiller. Eyüp Selahattin Dalkıran
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|