![]() |
![]() |
#191 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57925
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Cümle Son Noktayla Biter.
Ten toprağa düşünce acıyı zaman alır Nice büyük acılar zaman geçer ufalır. Unutulmaz ki acı küçük de olsa kalır Unutulmayan cümle onunla noktalanır. Bu cümle bir hayattır başı da sonu da var, Bu cümle sanki aşktır başı hoş sonu yakar, Bu cümle yalvarıştır sonda göz yaşı akar, Bu cümle bir yarıştır varış Allah'a kadar... Alper Kürük
![]() |
#192 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çağrı...
Azâbıma,affıma mıdır bu çağrı ya RAB... Bir işler işliyorum takdirini ben bilmem... Affına ümidimiz olmasa hâlim harap... Gel emrin olmasaydı belki korkumdan gelmem... Öyle bir çağrı ki bu hiçbir sevgilide yok... Çağıran çağırıyor üflediği nefesi, Her çağrı cazip olmaz...bunaysa gidişten çok Kulunu mutlu eden: 'affettim..' diyen sesi... Alper Kürük
![]() |
#193 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çanakkale Geçilmez...
Bilmiyorlardı VATAN denen toprak ezilmez Dene,canından vazgeç,ÇANAKKALE GEÇİLMEZ! Sömürgeci Devletler bir hâyâle kapılıp Tüm sömürgelerinden yanına asker alıp... Kendi tatlı canları bir savaşa girmeden Oluşturup sürdüğü 'GURKA' askerlerinden... Çanakkale'yi kolay elde ederim sandı MEHMETÇİĞİN göğsüne kadar gelip dayandı... O göğüs imân dolu,şehitliğe inanmış O can asırlar boyu bu VATANA adanmış... Siperler toprak değil,taş değil,göğüsleri Böyle siper görmemiş düşmanın askerleri. ALLAH! ALLAH! diyerek düşmana saldırıyor Gözler hayatı değil şehitliği arıyor... Her ALLAH! nidasıyla düşüyor yere yiğit Cennette GÜL BAHÇESİ olmuş,gülleri şehit... Vurulan her yiğitten kan değil gül akıyor Karşısındaki düşman şaşkın,hayran bakıyor... Vurulan her düşmanın imrendiği de budur Mehmet'ten öğrendi o şehit nasıl olunur? ALLAH şehitler için 'ÖLÜ DEMEYİN...'diyor Cennetine ŞEHİTLER MUHAMMED'LE giriyor... En güzel Cennetini ŞEHİDE vermiş ALLAH Şefaatçi ŞEHİDE izin edermiş ALLAH... AKİF diyor Hazreti PEYGAMBER açmış kucak Onlar için keder yok,yok başkaca korkacak... Vatanı için değil zorlamayla çarpışan Ülkesinden gelerek millerce uzaklaşan... Düşman askerlerinden vurulup ölenlere ATA'MIZ da onlara dememiştir boş yere: 'Artık sizler de bizim evlâtlarımızsınız... Ölüp bu topraklarda toprak olup kaldınız... Mâdem toprağımıza karıştı toprağınız Tüm şehitlerimizle siz de rahat yatınız...' Candan,yârdan geçilir de acısı silinmez... ÇANAKKALE GEÇİLMEZ...ÇANAKKALE GEÇİLMEZ! Alper Kürük
![]() |
#194 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çavuş- Memiş-Bodur Cafer Ve Süleyman Reisler Destanı
Çavuş,Memiş, Bodur Cafer, Süleyman Reis Bu dört denizci kahraman Girit Harbi içinde Bin iki yüz asker Bindirdiler gemilere Götürmek için Vatan'dan. Bunu haber alan Venedik'li düşman Yakaladı üç gemiyi. Otuz iki kadırga,dört mavnadan Oluşmuş bir filo ile. Böyle bir deniz savaşı Sürmezdi bir saatçik bile... Ama yardım geldi Allah'tan... Savaş başlamadan Koptu bir kasırga, Battı Venedik'lilerden İki büyük kadırga. Bodur Cafer gemisinin Direkleri kırıldı, Ağırdı aldığı yara Hafiften yana yıkıldı, Allah'ına sığındı. Savaş başladı sonra... Çavuş Reis'in kadırgasını Daha ilk safhada Düşman çembere aldı. İlk çıkan fırsatta o da Gemiler çemberini yardı. Arkasından düşman Şaşkın bakakaldı. Ortada Reis Memiş Beş kadırgayla çevrilmiş, Gemideki yeniçeriler Mertçe bir savaşa daldı. Ettiler altı saat harbe devam Gelip çattı akşam. Gemi kurtulup Venedik elinden Girit yolunu rota aldı. Bu iki gemiyle cenk olurken Geri kalan kuvvet Cafer Reis'i sardı. Bu yaralı gemide Cafer'in ikinci kaptanı Bir deniz arslanı Süleyman Reis vardı. Gemideki tayfalar Allah'a yalvardı... Damarındaki Türk kanı Dile getirdi Süleyman'ı: 'Gaziler... Bize bu gün göründü şehitlik, Olmayalım esir, Ölelim hep beraber...' Allah! Allah! sesleriyle çınladı sema. Sürdü savaş günboyu o gün Sabahtan ta akşama Akşamdan ta sabaha... Yerleri çok dardı. Yavaş yavaş sonunda Gemi suları yardı Görünmedi bir daha... Gemi derinlere indikçe Ruhları yükseldi gittikçe Su altından ta Allah'a... Alper Kürük
![]() |
#195 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çekmek
Çekmek,evet çekmek Bin zorluğun ucuna Bağlanmış bir lokma ekmek İçin ne zorlıuklar Çekmek lâzım çekmek Kalın halat çeker gibi... Tarlaya tohum ekmek Beklemek,beklemek Ta ki tohumlar başak olsun Sabırdan sararsın Sabır lâzım bize de... Hayatın göbek adını Çekmek koymuşlar çekmek. Herkes muhakkak onu O kadar benimsemiş ki Çekemez hâle gelsek Yine de bir of...çekiyoruz. Alper Kürük
![]() |
#196 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çerçici Tezgâhı
Dağarcığında birşey var mı diye sorana Gönlümü açıverip de dökerim ortaya, Çerçici tezgâhıdır bilerek arayana Uygunu bulunur da yanaşmam mal satmaya. Gönlümdeki sevgiler kopuk zincir baklası Perçinle birleşmeye gerçek sevgili ister, İçimdeki umutlar halkacının halkası Sigaralardan sekip sekip de boşa geçer... Sana belki yaramaz malım kıymetli benim Herbirini ömürden karşılık verip aldım, Yıllarca taşıyorum alıştı bu bedenim Çok tezgâhlar kapandı bir ben ayakta kaldım. Birgün ben de yükümü sırtımdan atacağım Ben de anlayacağım o gün yaşlandığımı, Gün gelecek tezgâhı ben de kapatacağım Kimseler görmeyecek ne alıp sattığımı... Alper Kürük
![]() |
#197 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çık Rüyalarımdan
Çık artık çık rüyalarımdan Düşlerimi paylaşma benle, Zehrettikten sonra hayatı bana Gam dolmasın artık düşlerim senle. Nereden gördü seni gözlerim? Görmez olsaydım... Aşk,ah tatlı aşk...dediklerini Bilmez olsaydım. Çık artık çık rüyalarımdan Tümden unutmak istiyorum seni, O ayrılık arkasından Kendimi unuttuğum gibi Seni de unutmak istiyorum. Çık artık rüyalarımdan Bâri huzur bulayım düşlerimde, Unutmak istiyorum seni ama Öyle bir oturuş oturmuşsun ki içimde... Arzum istekçe kalıyor tek Unutamıyorum; Kavuşmak ta,ölmek te istiyorum Şimdilik boş her ne desek... Alper Kürük
![]() |
#198 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çiçek
Akşam üstü giderken gülistanlara Rastladım çiçek gibi güzel bir yâra. Sordum ismini meğer adı da'Çiçek'miş Bulmazsa bir bûse o anda ölecekmiş... Bulunduğum âlem çiçekler diyarı Hangi çiçeği seçsem? Gülü mü? Yoksa bu yârı... Boşver,gülü bülbüle bırakayım Bu körpe çiçeğimle şu akşam vakti Ben baş başa kalayım... Alper Kürük
![]() |
#199 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çift Ana
Benim bir çift anam var Biri bastığım toprak Biri fedakâr ihtiyar. Ceninken taşır karnında Beni dokuz ay on gün, Nihayet meçhûl birgün Verir öbür anama. Yapmadığım kalmaz ona Hatta çiğnerim onu. Ne de olsa ana kalbi Alınca Azrail ruhumu O da beni basar bağrına. Yalnız ben olsam iyi Ben gibi her âdemi Alır,karnına doldurur. Yerdeki şu şişkinlikler Biri sensin,biri benim, Mezar derler adına ama Mezar sanma onları. Bunlar,ruhumuzu alıp Anamızı gebe koyan Azrail'in tohumları. Mâdem ki bu karında Toplanmışız hepimiz Öyle ise kardeşiz... Anamızın karnı şişer durmadan Taşır cesedimizi bizim Ahret gününe kadar. Görününce Cenette üzüm Cehennemde duman Yeni bir âleme kapı açarız İster istemez onun karnından. Kimimiz mey arar,kimimiz yâr, Kimimiz Cehennemde ısına dursun Kimimiz Cennette Huriler sarar... Alper Kürük
![]() |
#200 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çocuk Ve Vatan
Bugün uçurtma uçurtan, Düşen,kalkan, Kıran,yaran Sübyan. Yarın emanettir sana Uçurtma yerine göğe değdireceğin BAYRAK Ve canını seve seve verceğin Bu güzel VATAN... Alper Kürük
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|