![]() |
![]() |
#191 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Günaydın
G ünaydın! melek bakışlı isyanı yüreğimin... Ü şümeyecek artık öksüz yüreğim yokluğunun buzullarında. N efes-nefese uçmayacak artık turnalar,seni aramak için, A zgın dalgalar sahile kusmayacak öfkesini ayrılığın, Y ıkık köşe başlarında mum yakıp,adaklar adamayacağım artık, D üşlerimde değil gerçeğimde olacaksın sonsuza dek, I sıtma...yak içimi melek bakışlarında biriciğim, N ihavent *******imde en güzel bestesi ol ömrümün... o 'en.....' sevgiliye. murat nail güney Murat Nail Güney
![]() |
#192 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Güzelleme
Gözlerimde ufkun derin çizgisi, Aşkın ömrümüzün alın yazgısı, Sevdiğim deyişin bülbülün sesi, Esmerim, küçüğüm, canım gibisin… Ne sitem ettiysem çektin nazımı, Dindirdin içimde gönül sızımı, Duvara astırdın dertli sazımı, Bir tanem damarda kanım gibisin… Yüzüne bakınca kaybolur tasam, Gündüzüm gecedir senle olmasam, Çektiğim onca çileyi bilmesem, Sanki sen doğuştan benim gibisin… Her engel seninle biter düz olur, Kışlar veda eder, bahar yaz olur, Adet olmuş güzellerde naz olur, Sen bedenimdeki tenim gibisin… Mayıs 2006 Anamur
![]() |
#193 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hak Yolunda
Aşkın ile kalbimizi, yak da küle çevir Rabbim, Beş vakit ismini zikir eden dile çevir Rabbim. Unutsak da azık verdin, günahkarken Rızık verdin, Önümüze Cennet serdin, Salih kula çevir Rabbim… Şefaat etsin Muhammed,olalım layığı ümmet, Bu can bize ağır zimmet, doğru yola çevir Rabbim. Olsa da ömürde hazan, sensin hayır şerri yazan, Murat sana aşık ozan, bozulsa da devir Rabbim… Nimetlerin saysak bitmez, şükür için ömür yetmez, Besmelesiz ocak tütmez, bilemeyen gavur Rabbim. Yeri göğü yaradansın, güneşi göğe asansın, Mal-mülk senin, sahip sensin, dertlerimi savur Rabbim… Miskin Murat aciz kulun, yazar kalem tutan elin, Adına yakışsın dilim, küfrederse kavur Rabbim. Şahadet şerbeti ile, Hicret etmek nasip eyle, Hak yolundan şaşanları, helak eder kahır Rabbim… Resulün ayağın tozu, Cennet’e götürür bizi, Kapanmasın gönül gözü, Kısmet etsin şehir rabbim… 20/02/2005 Bodrum Murat Nail Güney… Murat Nail Güney
![]() |
#194 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hak Yolunda(2)
Çıktık yola pes etmek yok değil mi, Ver elini yollar aşılsın dostum. Sevgi ile sula dostluk bağını, Her seherde güller açılsın dostum… Umutlar biter mi seven gönülde, Gönül sitem bilmez ne varsa dilde, Hakkın buyruğuna diz çök eğil de, Sırat köprüsünden geçilsin dostum… Elden gelen öğün olmaz aş olmaz, Felekte oyun çok, uyma baş olmaz, Harama bakmayan gözde yaş olmaz, Bakarsam kefenim biçilsin dostum… Taş olup başımı yarsan darılmam, Bir ömür sırtımda gezsen yorulmam, Cennet’ten huri verseler sarılmam, Sevilen kıymetin ne bilsin dostum… Çoğa hayır demem aza şükrüm var, Aklımı aldın ya, biraz fikrim var, Beladan kim korkar, Hakka zikrim var, Zikir bilmez boyun eğilsin dostum… Muradım halimiz aşikar dosta, Yüzümüz güler ya, kalbimiz yasta, Öksüzü, yetimi bağrına bas da, Dünyaya geldiğne değilsin dostum… 05/12/2006 Anamur Murat Nail Güney
![]() |
#195 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hamsili Şiir
Bu aşkın hikayesi bitmedi, bitmemeli, Esir almamalı egolarımız seven yanlarımızı, Ben denizlerin aşk çocuğuyum, Elbette fırtınalarım da olacak, meltemlerim de... Şimdi ağla, boşalt içinin zehirini bensiz akşamlara, Değmez mi... bir gün kavuşmamız muhteşem olacaksa... Açmam küçüğüm bilirsin yüreğimi kimseye, Ben...Karadeniz uşağıyım; tanımam hamsiden başka balık... Yapamam kimseye aşk için yalakalık... Ve beklerim vuslatı Savaşım bitene, Gözlerin, Yine benim için, Öyle gülene dek... Sensiz uyandırmam içimdeki çocuğu, ŞAFAKSIZ SABAHLARA.... muratti/antalya/28.08.2004 Murat Nail Güney
![]() |
#196 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hangi Şiir Anlatır Kurban Ettiğim Uykularımı
Yalnızım yine yolarda gülüm, Gecenin üç buçuğu. Uyurum diye uzanmıştım arabamın içinde, Radyoda güzel bir şarkı çalıyordu Fatih Kısaparmak'tan, Öyle buram buram sevda, öyle çok hasret kokuyordu ki, Gözlerimi de radyoyu da kapatamadım, Acılarım sinmişti gözyaşlarıma, Gözyaşlarım kurşun gibi ağır yüreğime akıyordu, Karşımda başbaşa çekildiğimiz resmimiz, Gözlerimin içinde şimşekler çakıyordu... Ah be gülüm! Sensiz nasıl biter bu yollar, Nasıl uzanır seherin eli, gecenin karanlığına, Sensizlikten ölürsem eğer, Hangi kefene sığar senle dolu yüreğim, Hangi zamanın bir yerinde hasrete ağır basar özlemlerim, Hangi güneş eritir Sensizliğin nasır tutmuş buzullarını, Hangi şiir anlatır, Seni düşünerek kurban ettiğim uykularımı... Ah be gülüm ah! Bende bu yangınlar söner mi mahşere dek, Seni komam bu dünyada acılarla tek başına, Bir ölsem bin dirilirim... Bedenimi terketse bile ruhum, Tutunarak bir kelebeğin kanadına, Bir eylül sabahı pencerene gelirim... Of be gülüm! Vazgeçtim artık içimdeki çocuğu yaşatmaktan, Çocuksu sevdalar çok acıtıyor yüreğimi, Kimse anlamıyor sevdamın en sübyan halini, Bir daha aşk şarkıları söylersem, kessinler dilimi. Artık çiçeğe, böceğe, kediye, köpeğe, Ve insan hariç herşeye yazacağım şiirlerimi. Hayattta her şeye doydum ama Bir sevdaya, bir de insanlığa doyamadım, Gideriz buralardan Neresi olursa senle, Tutarsan elimi.... Murat Nail Güney Murat Nail Güney
![]() |
#197 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hani Kızımız Olacaktı
Hani demiştin ya, sevgi çiçekleri ekecektik Özlemle suladığımız ümit tarlalarına. Hani engel olamazdı zaman kavuşmamıza, Hani kızımız olacaktı, şirin, güleç yüzlü, Kırmızı kordelalar donatacaktın saçlarına, Birde yüreğimizi koyacak minik avuçlarına, Mutlulukla uçacaktık sevgi diyarlarına... Mevsimler yine değişti bak sensiz gülüm, Ama ben artık bıraktığın yerde değilim, Yakalandım kaderimin acımasız ağlarına. İsyan ediyorum çaresiz, çıkmayan fallarıma, Hüzün yağmurlarıyla yıkanıyor kara *******im, Artık kayan yıldızlardan dilek te tutmuyorum, Ağlamak istiyorum hıçkırarak, ne çare Erkeklik var serde gülüm... utanıyorum... Yine bir gün yolum düşerse senin şehrine, Yine bekleyeceğim o eski çay bahçesinde, Yine olmayacak umutlar eksemde yüreğime Yüreğimdeki çocuğu sensiz avutamıyorum... Murat Nail Güney
![]() |
#198 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hasret Bana Rızık Oldu
Mutluluk mu, mal-mülk, para, Kim götürmüş ki mezara, Yazık oldu yarınlara, Sevdamıza yazık oldu... Doyamadım özlemine, Melek gibi gözlerine, Kendin koy benim yerime, Yüreğim çok ezik oldu... Bodrum da hüzünler saklı, Yorgun gözler ağlamaklı, Benimkisi yaşamak mı, Hasret bana rızık oldu... Gündüz yaşarım duygusuz, *******im hep uykusuz, Gül nasıl yaşasın susuz, Bülbül sesim kısık oldu... Muradım dağlara yaslan, Köledir, ****ste aslan, Akıllı ol, artık usla Dost, niyetler bozuk oldu... Mutluluk mu, mal-mülk, para, Kim götürmüş ki mezara, Yazık oldu yarınlara, Sevdamıza yazık oldu... murat nail güney 27/10/2004 saat:02:35 Bodrum Murat Nail Güney
![]() |
#199 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hasret Şarkıları (1)
Rüyamda gördüm seni, hayra mı yorsam bilmem, Gülüp geçsem mi yoksa, sarhoş mu olsam bilmem, Ne düşünsem gözlerin silinmiyor aklımdan, Unutsan mı aşkını, aşık mı kalsam bilmem. Soldurdun ey vefasız, gönlümdeki gülleri, Unuttun mu güzelim buse dolu günleri, Üstüme gelme artık hata bendeymiş gibi, Bitirsek mi hasreti, hasret mi kalsak bilmem. Hala içerimizde özlemi o baharın, Uyan gönlüm rüyadan coşsun tüm duyguların, Körfezde çığlık atıp uçuşan martıların, Kanadına tutunup çıkıp gelsem mi bilmem. Gençliğim geçti hala gönül bağım solmadı, Tanrıdan dilediğim dileklerim olmadı, Kimi sevmek istesem, senin yerin dolmadı, Kalbimi söküp atsam, kalpsiz mi kalsam bilmem. Bu hasret şarkıları, hep keder, yas üstüne, Sen çıkarsan, gönlümde taş kalmaz taş üstüne, Hasret aşkından güzel diyorsan, baş üstüne, Koşup gelsem mi sana,hasret mi kalsam bilmem. 14/01/1993 bekirdere/İzmit Murat Nail Güney
![]() |
#200 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hasret Şarkıları (2)
Gönül hasta derdinden çileni çeker durur, Mazideki anılar içimi yakar durur, Ne eksilir kederim, ne gözümde yaş durur, Felek katmış önüne diyar-diyar savurur... Ayın şavkı vurunca, engindeki sulara, Yalnızlığım arkdaş sahilde martılara, Solan menekşelerin suçlusu sensin şimdi, Vefasız olan kalbin, ben gibi yansın şimdi... Dökülsede yapraklar, dallar yerinde kalır, Deçer bütün acılar, izi derinde kalır, Kaybolur hayallerin, solar pembe güllerin, Hülya dolu günlerin, hayallerinde kalır... Avare gezer durur şu gönül serserisi, Kış uykusuna yatmış sevdamızın perisi, Hayat sevince güzel, hikayedir gerisi, Aşık oynar, aşk ise tiyatro gösterisi... Bu hasret şarkıları, benden sana hediye, Eylül akşamlarında gönlünce söyle diye, Yanıp kül olsa bile, deli dolu yüreğim, Yine özlem duyacak, vefasız sevgiliye... 14/01/2005 Bodrum Murat Nail Güney Murat Nail Güney
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|