![]() |
![]() |
#191 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57906
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İnsanlık Dilencisi
Haykırmak isteyip de Haykıramayan bir adam Çıkmış saatlerce dolaşmış İçindeki her neyse Böyle daha çok taşmış Sanmış ki anlaşılır Biri anlar da elbet Der şu dertlerini Artık bir yere devret Çıktığında sokağa Etrafında yüzlercesi varmış Tükenen bir umutla Oradan oraya dalmış Pas vermeyen her yüzde O biraz daha bitmiş İçindeki ümidi Duyarsızlık eritmiş Hepsi ayrı bir soğuk Hepsi ayrı donukmuş Hepsinde akan soluk Bireysel bir solukmuş Son bir çaba hatırlamış Bazı geçmiş öyküleri Onların şevkiyle gelmiş Biraz çabası geri Hani Beylerbeyi vapuru Yarım saat beklermiş Çünkü herkes birbirine Lütfen siz buyrun dermiş İnsanlar güleryüzlü Birbirini severmiş Darda kalan olursa Hemen yardım edermiş Yanyana iki esnaf Biri siftah etmese Gelen yeni müşteriye Buyrun yandan alın dermiş Acizliği silinip Bir gayret kuvvet gelmiş O hayaller aklını Esaslı yerden çelmiş Can havliyle koşmuş Beylerbeyi vapuruna Öyle bir tekme yemiş Bağırmış yana yana Vazgeçmiş denemekten Geri kalan öyküleri Çökmüş olduğu yere Öylece kalakalmış Pis dilenci sözüyle Sıçrayarak uyanmış Önünde üç beş lira Bir dilim kuru ekmek Demek böyle olurmuş Değişeni dilemek O an zihninde yine Yeni bir söz yankılanmış HaniYavuz Selim'in Kulağındaki halka Allah ve Resulünün Kölesiyim demekmiş ya Oradan yola çıkıp Bulmuş bir kirli halka İliştirmiş kulağına İnsanlığın dilencisiyim demiş Delinin biri demişler Yıllar yılı böyle kalmış Ah meczup deselermiş Biraz mutlu olacakmış Türlü türlü öyküler Uydurmuşlar ardından Yok malını kaybetmiş Yok yeni çıkmış mapustan Ne bilsinler Onu asıl çıldırtan Olması gerekenle olmayanın Korkunç tezatında yatan İnsanlığın dilencisi Arşınlarmış sokakları Bitip tükenmeyen Uzun yıllar boyu... İçinde hala bir ümit Sessizce haykırırmış Bulacaklar doğruyu Bulacaklar doğruyu... Hacer Esma Yüksel |
![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İpucu
Bakışlarından anlaşılır mutsuz bir kadın Çaresizliğin gölgesi dolaşır Saçlarında, kaşlarında,bakışlarında En çok ve en çok da bakışlarında Ne de olsa kara bu beyazım diyemez Ve gözler ki onlar yalan söylemez Hacer Esma Yüksel |
![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İstemiyorum
Bilmek istemiyorum gelecek yarınları Ve ne de koklamak sümbülde baharları Ruhunun bebeği çürümüşken hepten Elbette geçeceksin patikten,emzikten Hacer Esma Yüksel |
![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İşte
Bir camın buğusunda şekillenen hayalim Buhardan olmasaydı kalırdı belki daim Hacer Esma Yüksel |
![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İşte2
Bir hüzün perdesinde şekillenince yapı Neşeli bir tınıda asla çalmaz ki kapı Hacer Esma Yüksel |
![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İtaat
Süzülen bir damlanın hayalinin ucuna İşledim ben bir ömrün titreyen çilesini Katiyeti silerek hazne-i lügatımdan Severek kabul ettim hayatın bilesini Hacer Esma Yüksel |
![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İyimser Şiir
Bir anda aştığım beter elemi İçimdeki ümide armağan ettim Şevkatli sinesinde aklarken onu Karadan,kederden elimi çektim Bembeyaz baharlar kondu sineme Altından halelerle bularak yolu Ümit ki çiçeğim hakim mevsime O sebep yayılan bu ferah koku O sebep taptaze bu yorgun doku Hacer Esma Yüksel |
![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İz
Geçen zaman ardında izleri sürükledi İzlerle belirlendi bir ömrün hikayesi Mürekkep anılardan damıtılan elemdi Damladıkça can buldu hikayenin nefesi Küllenmiş hatıradan inşa oldu bir hayat Hüzün,acı,elemdi derununda yeşeren İzlerin beşiğinde şekillendi bir sanat Müteessir yüreğe okundukça zor gelen Hacer Esma Yüksel |
![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İzafet
Durumlar ahenginde nasıl izafi zaman Bazı anlar bir sene,bazı senelerse an Hacer Esma Yüksel |
![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kabulleniş
Seni bir derenin akışlarında sevdim Deli gibi boşandı gözü kararmış sular Uzak bir hayal gibi dönüp arkama baktım Artık dere değildi bu kabaran duygular Neydi bir güruh gibi boşalıp coşup gelen Neydi aciz ruhumu en derinden titreten Bir alev olsa bunca etkili mi olurdu Bir volkan olsa ruhu böyle mi kavururdu Gözlerim donup kaldı o en deli gecede Hiç çıkmayan sesimde bir şey vardı tuhaftı Zorladım da sen çıktın ilk dediğim hecede Gözlerin neden bana ah öyle derin baktı Neydi beni durmadan hep sana, sana iten Neydi deli gönlümde gonca misali biten Bir mıktnatıs olsaydı anca böyle olurdu Bir can ki her solukta seni de hep solurdu Donan ruhum dün gibi hala benim içimde Hiçbir şey değişmedi tuhaf zaman akıyor Ah gece, ah o gece, ah o en deli gece Hüzün ile tevekkül birbirine bakıyor İsyan değil Allahım binlerce şükür sana O mutlu biliyorum kavuştu Yaradana Kızma nolur Allahım halimden sen anlarsın Bırak bu gönlüm ona şu halimi aktarsın Bilseydim yine sana ben böyle vurulurdum Bilseydim kurşunları set olur durdururdum (1998) Hacer Esma |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 6 (0 üye ve 6 misafir) | |
|
|