![]() |
![]() |
#191 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57925
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yağmur’da Islanmak
Üzüntüm çamlar misali devrilen dostluklara Gecenin karanlığı değil ürkünç olan, yalnızlık Aydınlık özlemi içimizde güneşin sıcaklığı Oysa yakarmış güneş; kavururmuş hasret Yağmur’muş mutluluk; düşlenmesi gereken hasret Şemsiyedeki tezatlık, aslında güneşe açmak lazımmış Yağmur’dan sinmek çatı altlarına, ne büyük yanlış Kırıp tüm şemsiyeleri ıslanmak rahmetinde sevginin Sırılsıklam ıslanmak, iliğine kadar ıslanmak Ne büyük mutluluk sevgi yağmurlarıyla ıslanmak. Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yalan Dünya
Yolculuk şaşmaz akıbete O’ndan geldik, O’na gideriz Kim bilebilir ki altındaki gerçekliği Tadacak herkes o çaresizliği Ayrılıkların sonu olacak Belki de ta kendisi Niye korkulur ki paklıktan İki iyilikten biri değil midir Değişti Son Yolculuklar. Yırtıldı sessizlik son yolculuklarda Boğuldu matemler, alkışlarla Ne biliyoruz ki toprakla ilgili Haksızlık ona yüklenen imgeler Kara yaftayı yapıştırdık bilinçsizce Haberimiz var mıydı önceki halimizden Kim diyebilir ki öteki dünya yalan Giden mi mutlu, kalan mı Kimsenin dönmeyişi, habercisi memnuniyetin Tek gerçek sonsuz vuslattan. Yaşadıklarımız mı, yaşayacaklarımız mı yalan Ne bir haber ne de bir habercici, Gidip de gelen yok; kim söyleyebilecek Hangisi yalan, gösterebilecek olan var mı Canla ödenebilecek bu cesareti Metin Soydeveli Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yalı çapkını
Ben kırk yıldır yaşarım Güzel İzmir’de Görmedim seni, duymadım sesini bir kere Sen belki yaşadın benden önce bu şehirde Biz kıymetini bilemedik senin, gitmeden önce. Gittin de anladık kıymetini, kadrini Oyunlara sembol ettik cismini Sen belki alışıktın yalıya, konaklara Biz heykelini diktik kimse görmesin diye uzaklara. Heykelini dikmek, hatırlatmak fikri, Güzeldi belki yeni kuşaklara Görünmen şöyle dursun; siluetin bile fark edilmez Diktik heykelini tilkinin bakır sıçtığı uzaklara. Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yanılsama
Çağırıyordu beni de aşk Camın ardında, çiçek, rayiha. Bir arı, bir böcek gibi kandım Bir açıklıktan girdim araya. Yansımasıymış meğer cama Bahçenizdeki bir çiçeğin, Örselendim de naçar kaldım Bir perdeyle cam arasında. Çağırıyordu beni de aşk Yeni okşanmış fesleğendi, Fırından yeni çıkmış, sıcak Taze bir ekmek kokusuyla. Aşkın sesiydi deli rüzgar. Gülümsüyordu parlak güneş Cam vardı çiçek kokularıyla Aramızda tek engel riya. Çağırıyordu beni de aşk Önce gözlerin girdi kana Sonra riyaların araya Girdi.Cam gibi, yanılsama. Bu benim yazgım olmamalı! Delmeliyim yada kırmalıyım Bu camı. Rabbim bir çıkış yolu! Tez geçmeli bu yanılsama Kurtuluş yok bu aralıktan Düşüp kalacağım cam ardında Bitirecek ömrüm anladım… Sonum olacak yanılsama. Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yapma Güzel
Boyu selvi fidan.Ayağında Bilmem kaç punt pabucuyla Yapma güzel! İçim eziliyor… Utanıyorum kısalığımdan. Saçlarını savurmuş dökülüyor beline kadar İkiden fazla mı rengi uçlarında kaynak mı var? Yolma; çıkarma Yapma güzel! İçim sızlıyor… Kısacık kalınca saçların Kerpetenle sökercesine Tırnaklarını söküp alıyor parmaklarından Yapma güzel! Kanatıyorsun yüreğimi Benim canım acıyor… Önce çileklerini Düşürdü dudaklarından Sonra çekti kopardı; aldı Kirpiklerini gözlerinden Yapma güzel! İçim sızlıyor… Nasıl kıydın oklarına Işıltısını, rengini gözlerinin Çıkarıyor yatmadan önce Koyuyor kabına Yapma güzel! Benim canım acıyor… Nasıl soldu bakışların Unutuyor burnunda hızmasını Küpesi kaynamış kulağına Yapma güzel! Benim canım acıyor… Nasıl; duyabiliyor musun Ayağında halhal Yakışıyor haspama Üzerinde en doğal Yapma güzel! İçim gıcıklanıyor… Hala soyunuyor musun Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yarı Gecede
Bir yıldız yarı gecede Nasılda uzak bir parlaklık içinde Durur da durur gök yüzünde, Ama siz duramazsınız. Sabun köpüğü mutluluklar Sizin için değildir Tek taraflı sevmeler. Hele manasız acı çekmeler. Yine, bir yarı gecede İnerse yeryüzüne sessizce, Bu gururunu serişidir ayaklar altına. Kendini mahkum edişidir cezaların en ağırına. Siz örmüşsünüzdür dut yapraklarına Mutluluk ağlarınızı kuşkusuz. Bilirsiniz ki eller uzanamaz, Rüzgarlar, fırtınalar boşuna. Bir yıldız, yine yarı gecede Yoktur artık yerinde Özlemin mesafesi önemli değil şimdi Bir hançer gibi derine inişi vardır kalplerde. Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yaşanır mıydı Kalsaydı Hep Aynı
Sevgili Arkadaşım Savaş Dinçbaş'a ithaf. Yaşanır mıydı hayat, kalsaydı acılar hep aynı Törpülenmeseydi sivri uçları duygularımızın On sekizindeki gibi, altmışında da kaynasaydı Dalgalanıp durulmasaydı duygular, delikan Gördüklerimiz midir değişen, bakışlarımız mı Renkler de mi yaşlandı.Ten, beden ve ruh ile Şimdilerde daha bir pastel oldu bakışlarım Kısa değil artık boyları, uzunlukta gölgeler Zamanın yıprandırdığı, umarsız ayaklara inat Yıpranmaz, aşınmaz, yeni kalır ayakkabılar Görselliği değişmeyen objelerin sivriliği İncitir gönülleri, okşamaz ruhu eskisi kadar '30.10.2006 İzmir' Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yenikliğin ezgisi
Seni tanıdım gönlümde tomurçuklar açtı Vakitsiz bahara erdim. Kalbim tutuştu alevler içinde Yaz, dedim Hani beni terk edişin vardı Fırtınalı bir sonbahar akşamı. Dökülen yapraklar gibi Ayaklar altında ezildim. O gün bu gün, yine mevsimler değişti Her mevsimde ısrarla seni aradım. Bulamadım. İçimde yenikliğn ezgisi şimdi... Ayaklar altında kalakaldım. Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yıllar...
Dönüp baktığımda ardıma Ne çok gidenlerim olmuş Onlar mıydı vefasız, yoksa Ben miydim kıymet bilmeyen Nelerim kalmış geçen yıllarda Çocukluğum, misketlerim Uçurtmalarım, su muhallebileri Dondurmacı Hasan amca… Sünnet, okul yılarım Gençliğim, askerlik Aşk, sevgi dolu günlerim.. Nişan, düğün günlerim… Ne çok şey biriktirmişim anılarda Nasıl doldurmuşum içini koca yılların Eskisi kadar cesur da değilim Şimdi korkulu artık yarınlarım Ne çok törpülenmiş duygularım Nerde o eski sevdiğim şarkılar Ne çok şey söyler, anlatırlardı Şimdiyse…Sadece kanatıyorlar. Sevinmeli miyim, üzülmeli şimdi Yeni bir yıl geliyor diye… Yoksa ağıt mı yakmalıyım Geçen o güzelim yıllara. (31.12.2006 İzmir) Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yine Sensiz
Seninle geçen *******imin Bu bilmem kaçıncı Gün ağarması. Yine uykusuz Gözlerim, mahmur. Yine gözlerimde Sensizlik sancısı. Sensiz daha ne kadar Karşılayacağım sabahları. Yine başım, yeni bir Doğum sancısıyla ağrılı. Biliyorum,elde değil Yine doğacaksın. Güneş olup Batacaksın gözlerime. Ah… Bu ******* Kuruntulu *******… Ömür törpüsü, acısı. Gün ağarmasıyla bitecek Yeni bir şiirin doğum sancısı. Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|