![]() |
|
|
#201 |
|
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 42 Times in 30 Posts
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2578
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Çığlık Çığlığa
sen susarken böyle, bütün vurdumduymazlığıyla yüzüme çarpar zaman daha kötüsü yok! türküleri sessiz, şiirleri sensiz okumaktan. bütün renklerim yoruldu ilkyaz bakışlarım bile. içimde sana kosmaktan yoruldum yoruldum, sana çıglık çıglığa susmaktan
|
|
|
#202 |
|
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Çığlıklar Karıştı
Işığın altına yatıp Neyi sorguladılar bilmiyorum Görebilmek için beni Karanlıklar mı bitmeli.. Bir yangın yeriydi sanki Çığlıkları karıştı siren sesine Göğsüme sokulan bıçak yarası mı, Yoksa ihane mi sancılanıyor. Güneş batmak üzereyken Bitmeli sevdaya yakarış. Her şeye başkaldırıp Tükenmeli isyanlar. Aşka uzatıp ellerimi Yaşamalıyız umutları Saçlarının arasında Oluşturduğum mehtapta..
|
|
|
#203 |
|
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
Çıkarım Dünyandan
Unuttu deseler,artık o seni, inanmam kimseye,senden duymadan. Gelip de karşıma söylersen eğer, çıkarım dünyandan,sana doymadan. Resmini duvardan alıp aşağı, aşkımı gönlümden,silerim o an. Ruhuma basarak,binlerce ağı, çıkarım dünyandan,sana doymadan. Silerim ismini dudaklarımdan, hiç çıkmam yoluna,inan bir daha. Suçlamam hiç seni,yaptıklarından, çıkarım dünyandan,sana doymadan. Kâlbimde yarası kanasa bile, kül basıp yarama,kaparım onu. Kalırsın mazim artık,bir anı, çıkarım dünyandan,sana doymadan.
|
|
|
#204 |
|
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
Çıkın Parkımızdan
Salıncakta sıkı tutunmalı elleri boşlukta kalmamalı bedeni yaslanmalı sevdiğine hissetmeli varlığını korktuğunu kendisi bile bilmemeli havanın boşluğunda ezik içi aşağı inişlerde salıncakta yukarı çıkışı haşmetli kollarında yakalamak ister gibi yaşamı hızlandıkça salıncak çığlık atası yaşamı yakalasa da korkusu kaçırması mavi gökyüzünde sallanırken yüreği bulutlara kaçıp saklanası yakalardı saçlarından baharı baharla gülerdi yüzündeki güller alı al moru mor teni de el sallamak için bile bakamaz ki aşağı yer yukarı çıkıp yakalardı korkusu elleri kenetlenmiş sevdiğinin eline parmakları acırcasına sıktığını bir bilse zamana ıslık çalıyor kara kış salıncakta dönme dolapta ise başım döner bilemem neden döndüğünü binmeden önce içtiğimiz şarap mı ne yoksa kokusu mu baharın yüzümüze vuran aksinde biraz daha şarap almalıyız çarpışan otolarda uçarken başımız alkolün hafifliğinde bırakırız çarpsın otolar kendi bildiğince şarap bitti mi şişeyle mi tükendi şarap bizle yerdeki kağıt parçasında yazılar kargacık burgacık bir ilan parçası neden geldiniz parkımıza dönmeyi bilmiyorsanız ....... Durdurun dönmeyen dünyanızda inin yaşamdan parkımızda.
|
|
|
#205 |
|
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
Çıkmaz
İçine girip de çıkamadığım Söylemek isteyip konuşamadığım Gözlerine bakıp da anlatamadığım Ne varsa hepsi de bu çıkmazın bir parçası... Sevgiyse sonuna kadar yaşadığım. Sabırsa elbet hep yaptığım Ümitse asla kaybetmediğim Hepsi, hepsi bu çıkmazın bir parçası... Özlemini hissetmek bunun en güzel yanı Sözlerini düşünmek en mutlu tarafı Hayalimde yaşatmak en büyük rüyası İçinde bulunduğum çıkmazın bu parçası.
|
|
|
#206 |
|
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
Çıkmaz Sokak
Suda vefa yalnızca balıklara, Geceleyin güneş utanır aydan, Ellerim uzanırken semalara Parlak bir “yıldız” kayar gökten o an, Suda vefa yalnızca balıklara.. Anlatabilsem seni *******e ******* ki her gece aydınlanır, Göz yaşım düştüğü zaman yere Bütün komşular kapıma dayanır, Anlatabilsem seni *******e.. Ah, baharda şu “gül”ler bir solmasa! Mezarımızın üstüne dikilir, Çürümüş kemiklerimiz de olsa Ruhumuza elbet “Fâtiha” gelir, Ah, baharda şu “gül”ler bir solmasa.. Derin hayallerinde kaybolurum, Süvarisiz şahlanmıyor hiçbir at, Gidilmiyor az ötesi uçurum, Ya bir rüya, ya da yalan bu hayat, Derin hayallerinde kaybolurum.. Esmer deli kanlı içten yaralı Sevdalanır yeşil gözlü dilbere, Bu sokakta bütün yollar kapalı Sadece açık kalmış bir pencere, Esmer deli kanlı içten yaralı.. Titrer ellerim hep seni görünce, Eririm bakışların arasında Hayallerimde gezersin her gece Sensiz günlerim ayrılık yasında Titrer ellerim hep seni görünce.. Gelinlik içinde nereye böyle?!!! Yağmur bulutu rahmetten yoksun mu?! Bir çiçek baharda solar mı öyle? Gidiyorsun ağlamamak olur mu? Gelinlik içinde nereye böyle?!!! Üstü örtülü bütün anıların, Yüreğim yüreğim acı içinde Kim bilir öleceğim belki yarın, Bir yüreğim var, o da kan içinde Üstü örtülü bütün anıların.. Nergisler soluk, kuşlarsa ötmüyor, Yeni bir ölü mü var bu mezarda? Yüzümüze “gül”ler neden gülmüyor? Bir yas var ama, sadece burada Nergisler soluk, kuşlarsa ötmüyor.. Denizde dalga, hiç geçit vermiyor, Her günün bende bir hatırası var, Kalan gün, geçen gün say hiç bitmiyor, Bu yollar çok uzun, bu yollar çok dar, Denizde dalga, hiç geçit vermiyor.. Üşüyorum bu karanlık sokakta.. Güneş buraya hiç doğmayacakmış, Yalnızca ben değil, herkes ayakta Parlak bir “yıldız” gökten kayacakmış, Üşüyorum bu karanlık sokakta.. Zeminde “yılan” var, havada “baykuş”! Bu dünyada hayat kocaman yalan, İnmekle çıkmakla bitmiyor yokuş, Kapılıp gidiyor dünyaya dalan, Zeminde “yılan” var, havada “baykuş”
|
|
|
#207 |
|
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
Çıkmaz Sokak
Bir daha dünyaya gelsem Yine seni severdim Beni üzesin diye Beni deli divane edesin diye Biliyorum Sen de bir daha dünyaya gelsen Yine beni sevmezdin Kahrımdan öleyim diye
|
|
|
#208 |
|
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
Çıkmaz Yol
Bir çıkmaz yol gibidir hayatım... Hayatın ağır yükü omuzlarımda Adımlarım titrek ve yorgun Kan değil biliyorum, dolaşan damarlarımda Çehrem gençliğe küskün ve solgun Bir çıkmaz yol gibidir hayatım... Hesap soran var, tutup ta yakamdan Hakkın mı var da yaşıyorsun! diye? Sormadan, ümitle süslediğim dünyamdan Haykıran var; her soluğunda suçlusun! diye Bir çıkmaz yol gibidir hayatım... Bir bataklık ki, çırpındıkça batıyorum Ne bir ümit, ne bir dilek, ne bir gaye Bir feryat ki yalnızlığımda; haykırdıkça kayboluyorum Soruyorum şimdi kendime; ‘Hey serseri nereye? ’
|
|
|
#209 |
|
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
Çıldır Gölü Masalı
Çıldır gölünde akşam Yakamozla öpüşürken diyorum Uykusuz gözlerime bir gelincik ol yeter Bir Şenlik divanı okunuyor Tadımlıyorum dizeleri ansızın Göl suları kokuyor Balıkların pul pul pırıldanışı Şair gönlüme derbeder makamını yüklüyor Ansızın göl kokuyorum Ansızın balık Gönlüme saklanıyor usulca Çimenlerin çiğ altında Rüzgarla öpüştüğü zamanlar Kocaman bir ah düşüyor gönlüme Kocaman bir ah Kıskanıyorum Hoyratça yaralanmış benim yüreğim Bir zalimin pençeleri altında Kızılca kıyametler kopuyor aşk denilince Gün doğmadan Çıldır gölü üstüne Aşk doğmalı diyorum Umarsız bir aşk Martıların gözüyle Ozanlar diyarı aşıklar yurdu Kızıl saçlı sevdaları yangınlar çoğaltıyor Ah Leyla Leyla Bir ağustos akşamı göl kıyısında Gelen çocuklar Uzanan gölgelerle göle indiler Yüreğim Göl sevdası Çiğ tanesi Bir bardak çay Seninleyim anama laylay Dağlara küstüm.
|
|
|
#210 |
|
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
Çile
Gaiblerden bir ses geldi: Bu adam Gezdirsin boşluğu ense kökünde! Ve uçtu tepemden birden bire dam. Gök devrildi, künde üstüne künde... Pencereye koştum: Kızıl kıyamet! Dediklerin cıktı ihtiyar bacı! Sonsuzluk elinde bir mavi tülbent, Ok çekti yukardan, üstüme avcı. Ateşten zehrini tattım bu okun. Bir anda kül etti can elmasımı. Sanki burnum değdi burnuna (yok)un. Kustum, öz ağzımdan kafatasımı. Bir bardak su gibi çalkandı dünya; Söndü istikamet, yıkıldı bosluk, Al sana hakikat , al sana rüya! İşte akıllılık , işte sarhoşluk! Ensemin örsünde bir demir balyoz Kapandım yatağa son çare diye. Bir kanlı şafakta , bana çil horoz Yepyeni bir dünya etti hediye. Bu nasıl bir dünya hikayesi zor; Mekânı bir satıh, zamanı vehim. Bütün bir kainat muşamba dekor, Bütün bir insanlık yalana teslim. Nesin sen , hakikat olsanda cekil! Yetiş körlük , yetiş takma gözde cam! Otursun yerine , bende her şekil; Vatanım, sevgilim , dostum ve hocam! * * * * Aylarca gezindim , yıkık ve şaşkın . Benliğim kazan ve aklım kepçe, Deliler köyünden bir menzil aşkın Her fikir içimde bir çifte kelepçe. Niçin küçülüyor eşya uzakta ? Gözsüz görüyorum rüyada, nasıl ? Zamanın raksı ne , bu yuvarlakta? Sonu varmış , onu öğrensem asıl ? Bir fikir ki, sıcak yarada kezzap, Bir fikir ki, beyin zarında sülük. Selâm , selam sana haşmetli azap; Yandıkça gelişen tılsımlı kütük. Yalvardım: Gösterin bilmceme yol! Ey yedinci kat gök, esrarını aç! Annemin duası, düşte perde ol! Bir asâ kes bana , ihtiyar ağaç. Uyku katillerin bile çesmesi; Yorgan, Allahsıza kadar sığınak Teselli pınarı , sabır memesi; Size şerbet , bana kum dolu çanak. Bu mu rüyalar da içtiğim cinnet, Sıırını ararken patlayan gülle? Yeşil asmalarda depreniş , şehvet; Karınca sarayı , kupkuru kelle.... Akrep , nokta nokta ruhumu sokmuş. Mevsimden mevsime girdim böylece Gördüm ki , ateşte cımbızda yokmuş. Fikir çilesinden büyük işkence. * * * * Evet her şey ben de bir gizli düğüm Ne ölüm terleri döktüm , nelerden! Dibi yok göklerden yeter ürktüğüm, Yetişir çektiğim mesafelerden! Ufuk bir tilkidir , kaçak ve kurnaz. Yollar bir yumaktır, uzun dolaşık Her gece rüyamı yazan sihirbaz, Tütüyor önümde mavi bir ışık. Büyücü büyücü ne bana hıncın? Bu kükürtlü duman nedir inimde ? Camdan keskin , kıldan ince klıcın, Bir zehirli kımık gibi beynimde. Lügat , bir isim ver bana halimden ; Herkesin bildigi dilden bir isim! Eski esvaplarım tutun elimden Aynalar söyleyin bana ben kimim? Söyleyin, söyleyin, benmiyim yoksa, Arzı boynunuzda taşıyan öküz? Bela mimarının seçtiği arsa ; Hayattan muhacir , eşyadan öksüz? Ben ki toz kanatlı bir kelebeğim, Minicik gövdeme yüklü Kafdağı, Bir zerreciğim ki , Arş ' a gebeyim, Dev sancılarımın budur kaynağı! Ne yalanlarda var , ne hakikatta . Gözümü yumdukça gördüğüm nakış Boşuna gezmişim, yok tabiatta. İçimdeki kadar iniş ve çıkış. * * * * Gece hendeğe düşercesine, Birden kucağına düştüm gerçeğin. Sanki erdim çetin bilmecesine, Hem geçmiş zamanın , hem geleceğin. Açıl susam açıl! Açıldı kapı; Atlas sedirinde mavera dede. Yandı sırça saray, ilahi yapı Binbir avizeyle uçsuz maddede. Atomlarda cümbüş, donanma, şenlik Ve çevre çevre nur , çevre çevre nur. İçiçe mimari , içiçe benlik Bildim seni ey Rab , bilinmez meşhur! Nizam kopürüyor, med vakti deniz Nizam köpürüyor,ta çenemde su. Suda bir gizli yol, pırıltılı iz Suda ezel fikri ebed duygusu. Kaçır beni ahenk , al beni birlik Artık barınamam gölge varlıkta Ver cüceye , onun olsun şairlik Şimdi gözüm büyük sanatkarlıkta Öteler öteler, gayemin malı Mesafe ekinim , zaman madenim Gökte samanyolu benim olmalı ; Dipsizlik gölünde , inciler benim. Diz çök ey zorlu nefs , önümde diz çök Heybem hayat dolu , deste ve yumak Sen bütün dalların birleştiği kök Biricik meselem , Sonsuza varmak...
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|