![]() |
![]() |
#201 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57912
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() VE
Ve bilmek; Sevmediğini bilmek, Kurşun gibi ağır. Ve sevmek; Yine de seni sevmek, Adın gibi sonsuz. Ve yaşamak; Sevdayı sende yaşamak, Acılarını sevda sanarak. Ve ölmek; Ellerinde çaresizlikten ölmek, Her gün dirilerek bin kez ölmek. Ve unutmak; Bir anda seni unutmak Kıyametin kopuşudur. Zaten yok öyle bir şey. 28.08.2004 Vedat Akdeniz
![]() |
#202 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() VEFAKAR
Ben ******* boyu seni yaşarken Verdiğim savaşların tarihi yok Bir kadeh şarap gibi içsem hasretini Uykular yurt tutar mı acaba gözlerimi Ben bir tek teline bile kıyamazken saçlarının Şu delice dağıtan rüzgâra kızarım Senin için denizler ortasında Asırlarca susuzluğu yaşarım Sonunda bir anlık gülüşün Açtıracaksa goncasını yüreğimin Ben kör kuyularda bin ömürlük Yusuf olmaya razıyım Tek bir ömürde merdiveni olacaksan sevdamın 13.06.2006 Vedat Akdeniz
![]() |
#203 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() VEFASIZ
Ben imkânsız sevdaların peşinde Düşünmeden harcarım şu gençliğimi Sen vefasızlığın zirvesinde Kan ağlatırsın eşi bulunmaz sevgime. Bir kez olsun oturup dinlenmezsin gölgeme Bozkıra düşen yolunda ağaç olsam Bir geçit olup kervanını beklesem yıllarca Sarp dağlara vurusun da bakmazsın yüzüme 26.09.2004 Vedat Akdeniz
![]() |
#204 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() VEFASIZ OLMUŞ
Şişeler vefasız olmuş Unutturmuyorlar artık seni, Kadehler vefasız olmuş Dindirmiyorlar ki acını, Yollar vefasız olmuş Getirmiyorlar seni bana, Dostlar vefasız olmuş Sormuyorlar halimi, Teller vefasız olmuş Çalmıyorlar türkümü, Güller vefasız olmuş Ağlatıyorlar bülbülü, Kalem vefasız olmuş Yazmıyorlar derdimi, Dizeler vefasız olmuş Ölümüne susuyorlar sanki, Kolların vefasız olmuş Sarılmıyor boynuma, Ellerin vefasız olmuş Tutmuyor hoyrat elimi, Gözlerin vefasız olmuş Görmüyorlar sevgimi, Dillerin vefasız olmuş Söylemiyorlar adımı, Sözlerin vefasız olmuş Kurşun gibi ağır şimdi, Dahası sen vefasız olmuşsun Sevmiyorsun beni! ! ! 29.07.2004 Vedat Akdeniz
![]() |
#205 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() VER ELİNİ
Şimdi gözlerinde yarınları büyütüyorum Her göz kırpışında filizleniyor yeniden umutlar Bu gece de benim için uyuma ne olur Irmaklara ver elini de uzat bana Belki tutarım elini özlemlerin kıyısında Ya da herhangi bir düşler adasında. Hadi böylesine amansız susma! Güz mevsiminde yaprakları dalından alıp götüren Ya da yelkenleri oradan oraya sürükleyen Rüzgara ver elini de uğultularıyla fısıldasın sözlerini Her şeyi bırakıp bir kenara Bak sana geldim deyip Ve sonra bir ölüm sessizliği gibi susup Öylece sarılsan boynuma da ağlasan Gözlerini verdiğin zaman bulutlara... Ekim 2002 Vedat Akdeniz
![]() |
#206 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() YA SEV BENİ
Ya sev beni Ya da karışma sevgime Aksın nehirlerim kendi yatağında Bir bilinmeze Varmasa da olur gözlerinin denizine. Ya sev beni Ya da bırak sevdamı kendi haline Okşama güvercinlerimin sırtını Kırılsın istersen kanatları Getirmesinler artık bana tek bir haberini. Ya sev beni Ya da fidelerime hiç su verme Bir de al bağ makasını eline Buda umudun süygünlerini Kurusunlar sevda diliminde Açmasınlar sevgi çiçekleri Tek bir cümlende. Ya sev beni Ya da hiç sevme Dokunma şiirlerime Yetim kalsın bu dize Bağıra bağıra ölsem de Sensizlikten her sözcükte Sen yine de beni hiç sevme. 05.07.2007 Yenisu / Silifke Vedat Akdeniz
![]() |
#207 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() YAĞMUR
Bu yağmur hiç durmuyor Ettiğim bütün yeminleri Bozduruyor bana, Sırılsıklam ıslanırken özlemler Yırtılıveriyor her şey Yırtılıveriyor zaman Islanan yeminler Verilen sözler yırtılıyor. Bu yağmur hiç durmuyor Unuttum derken seni Islatıp hayalini Aklıma getiriyor Başkasının olduğunu biliyorum Ama bilmek yetmiyor, inan! Ne bu yürek ne de bu yağmur Laf anlamıyor, hep yağıyor. Günler geçiyor ömürden Bu yağmur hiç durmuyor Yağmur gözlerine tutulduğumdan beri Umutlarım yağmurda saklanıyor Hiç tükenmiyor. Kaç ömür gidiyor bu yağmurda Kederim ömürlere sığmıyor Yaşlandıkça yağıyor yağmur Yağmurlarda seni sevmelerim Birde kederinin kuytusundaki Umutcağızlarım hiç bitmiyor Bu yağmur hiç durmuyor Sen diye hep yağıyor Aklımı alıyor benden Beni rezil rüsva ediyor Bu yağmur bitmek nedir bilmiyor Bu yağmur hiç durmuyor… 10.11.2006 Vedat Akdeniz
![]() |
#208 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() —YAĞMUR DELİSݪ
Ben oyun ebesi bir çocuk gibi Yağmur delisi bir sevdalıyım Ne vakit düşmeye başlasa damlalar Şu kentin haylaz sokaklarına Rüzgârına bırakılmış bir uçurtma gibi Bırakırım kendimi damlaların altına. Her yağmurlu gün doğum günümdür benim Her yağmurda yeniden var olurum Her damlaya seni anlatır Her damlada seni severim Vururken ıslaklığın yüreğimin kıyısına Kara bulutları tenine benzetip sen diye severim 07.04.2006 Vedat Akdeniz
![]() |
#209 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() YAKINDIR
Umut ekiyorduk çorak topraklara Gözyaşlarımızla suladık çatlayan yürekleri Acılara inat, yıldızlarla süsledik gülüşleri Güneşin gidişiyle çöken karanlıklar Tereddütlüydü, korkak duruyordu gökyüzünde Daha güneş doğmadan yıldızlara takılıp kaçardı Masmavi bir denizdi bendeki sevdan Bulutlar canlanırdı ufuklarda Rengini ödünç vermişti sanki umuda Gidişinle geri aldı her şeyini Bir tek bulutlar kaldı üzerimde Hep içime yağdı, hayallerinle Kalbim yine de çatlamış bin bir yerinden Şimdi umutlar solgun, soğuk ve soluksuz... Siyah zapt etmiş maviyi vakti gecede Korkular cesaret almış yokluğundan Hüküm sürer başıbozuk mısralarda Ama bilmezsin ki sabah yakındır Güneşin doğuşuyla baş kaldıracak bu şiir Kuşlar senle dönecek, Senle aydınlanacak bu şehir. Sensiz feslikanlar da susar bilir misin? Sevda türküleri söylerdi titrek bakışlarıyla Her yaprağı bir kanıtıdır sevdanın oysa Yeşillerini vermez inatçı ayazlara Direnir tırnağıyla, dişiyle şu hasret rüzgarına Tomurcukları çiçeğe döner dönüşünde Direncim bekleyişimdir, bekleyişim dönüşünle güzel Güneşin doğuşuyla, bir ışık gibi sessiz sedasız gel Özlem senle biter, sevda senle filizlenir ey nazlı güzel. 14.05.2001 Vedat Akdeniz
![]() |
#210 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() YAKIŞIR
Fırtınalı bir gecede denize açılır gibi Deli sevdalara düşmek yakışır bize Sonunu düşünmek bize göre değil Ucu ucuna eklenmiş serüvenler yakışır bize Bir sakıncalı türkü gelir tüner yüreğimize Dört duvar, demir kapı korkutmaz bizi Sevdaya karışmış özgürlük savaşçısı diyorlar ya bize Tehlikeli düşlerin ürünü Yasaklı şiirler yakışır kalemimize Asırlardır damarlarımızdaki Asil kanla besleriz yurdumuzu Kelle koymuşuz, Feda etmişiz gelmişimizi geçmişimizi Baş kaldırıp yedi düvele Çiğnetmemişiz bağrımızı emperyalizme Meydanlarda can veririz Ecel eliyle ölmek yakışmaz bize. 27.06.2007 Vedat Akdeniz
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|