![]() |
|
|
#201 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Ne Olsak
Yağmur damlası gibi, Üstüme düşsen. Açılsa sevinç şemsiyeleri. Gözlerinden baharı toplasam. Siyah bir toprağın, Üstüne düşsem. Ölümün çocuğu olsam. Gözlerindeki yaşamla oynasam. Kırık bir vazonun, İçindeki çiçek olsan. Üstüne nehirler düşse. Gözlerindeki denize dalsam. Bir aşk gemisine düşen, İki damla yolcu olsam. Üstümü dilekler düşse. Günümü seninle ayıltsam. Sessiz bir gecenin içine, Akın eden yalnızlık olsak. Üstümüze gelecek düşse. Yarınlar aynamızdan yansısa. Sensizliği toplayan, Suskun bir yıldız olsam. İçine ışıklar düşse. Gözlerindeki kainatı yaşasam. Sonsuz bir dalganın, İçindeki fırtına olsak. Geçmişin içine düşsek. Ayrılıktan birliktelik yaratsak. Kudret Alkan
|
|
|
|
#202 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Nefret Olgusu
Yağmur toprağa, Deniz kıyısına vardıkça özgürleşir. Bulutlar dağlara yükseldikçe olgunlaşır. Sonra sevmek, Acı dolu bir nefrette türer. Nefret olmasaydı, aşka nasıl bağlanırdık? İçtenlikle nasıl yanardık? Aşk, insanın doğumunda başlar. Yılmadan onu bekler. Ve geldiğinde, İki kainat çarpışır. Umut, su gibi akar ve büyür. Yüreğin namlusunda, Çocuksu ve ölü yüzler bırakır. Sadece çocukluk anlar, ölümü. Onunla yaşama tutunur. Yeniden bir sevgi türer. Aslında yeni dediğimiz sevgi, Eski aşkın sonsuzluğudur. Kudret Alkan
|
|
|
|
#203 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Nefretin Salınışı
Bir lokma ekmeğin içindeydi, Sıcacık yuvamız. Kaşıklarda zamanı karıştırırdık. Bıçaklarla kaderi keşişimiz vardı. Çatallarımız ise, sevgisizliğe batardı. Hayatın tasını içiyorum. Sensiz, bütün kaseler hüzünlü. Bulaşığa düşmüş yorgun acılar. Yıkanmamış onca beddualar. Kuruşmuş bir ömür gibiyiz. Kahırlarımız kadere karışmış. Her gelen, İçimizde suçlar bırakmış. Oysa biz, Tek bir gülün içinde, Birbirimizi acıtan yapraklar gibiydik. Ben dikenlerimi kendime saklarken, Sen ise, Nefretini üzerime salıyordun. Her nefret edişinde, Zalimce yaralıyordun, beni. Bak artık ölüme düştüm. Yatağımda kalmış bütün hatıralar. Yaşananlar, terimle ıslanıyorlar. Belki bir gün, Hastalığımı ziyaret edersin. İşte o zaman anlarsın, Kimin seni, gerçekten sevdiğini. Kudret Alkan
|
|
|
|
#204 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Neşesiz *******
Ağlıyorum. Kıyısında sabahlayan denizler gibi. Dönmüşüm lodosun içine. Rüzgarım alıp götürüyor, konakladığım sevdalara. Ve bir hıçkırık gibi yükseliyorum. Geçmişini, balçıklarla sıvıyorum. Gülüyorum. Ölümün ucundaki deniz fenerine. Kaybolmuş bir çırpınış, bu. Derine işleyen bir parıltı. Hatta karanlığa ışık gösteren, En büyük aşk benzetmesi. Biliyorum, seninle özdeşleştik. Ben burada sabahın kalemini oynatıyorum. Uykusuz geçen gecemde, Elindeki silahı arıyorum. Beni alıp vurman için, Sevgime nefreti aşılıyorum. Bakışlarla bir hudut çiziyorum. İçimdeki mermiyi, Göğsümün çeyreğine gömüyorum. Son defa ağlıyorum. Kayıp giden geçmişim için. Neşeyle sabahlayan *******im yok artık. Dönüşü olmayan bir dünyada, Gezgin yıldızlar gibiyim. Belki de, Kendi kendimin sürgünüyüm. Kudret Alkan
|
|
|
|
#205 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Not Yok
Yürüyorum. Aşktan yol alarak. Bir hafıza odasına düşmüşüm. Tüm şoklar, Seni benden çalıyor. İçimdeki onura tutunuyorum. Son bir defa, Seni kendime çağırıyorum. Pencerene tutunan çığlıklar gibiyim. Kapının koluna düşüyorum. Senden gelecek yarınları, Kendime dolduruyorum. Yüksek bir kayanın içinde açan, Çöl çiçekleri gibiyim. Ama umutlarım susuz kalmış. Şimdi, gecenin tortusuna düşmüşüm. Toprakta seni çiziyorum. Ölümün tesellisine sarılmışım. Ruhumda hafif bir tebessüm. Ayrılığı yeneceğim kadar, Yükseğe çıkıyorum. Yüreğimi açamıyorum. Her şey kilitli kalmış. Anahtar, acının kuyusunda. İçimde bir türlü istek olamıyorum. Yarınlar, bir not bile bırakmadan, Beni terk etmişler. Sığınacak yerim kalmadı. Kulaklarımda hala son sözlerin. Artık onlar, yüreğime işlemiş. Nazlı bir sevinç olmuşlar. Seni hatırlamama sebep olan, Sonsuz kainata bürünmüşler. Kudret Alkan
|
|
|
|
#206 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Nur Olsak
Kapıma dayanmış, içi pas tutan ölüm. Seninle işlendikçe hayatım değer kazanır. Gönlü kırık güvercin, kanatlarından hayatı yazar. Biz de yazı olsak, gönüllerin bulunmadığı yerde. Esenlikle sevinçlerden kopsak. Yarının büyülü dünyasında nur olsak. Kudret Alkan
|
|
|
|
#207 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Okul Sıraları
Gönlümü, yıldızlı cümlelere verdim. Hayatım, ilkokul sıralarında. Eskiye uzanan masumluklarda. İkimiz de hayal kahvesindeyiz. Çay gibi yılları demliyoruz. Bardağın dolu tarafında sen varsın. Bir de boş tarafı var. Aslında boş olmayan bir yer. Yıkıntılar, yenilgiler, kaçışlar. Endişe ettiğimiz kavgalar. Birbirini kovalayan infaz cümleleri. Adını okul sıralarına çizdim. Kara tahtayı beyaz yapan, Bir tek gülüşündü. Ve o gülüş, Bana tüm umutları getirirdi. Seninle gülerken, Işık gibi ölüme hızlanırdım. Ölmek, Seni büyük yapmaktı. Bütün bunlar yüreğime yazıldı. Sorgusuz kalan defter gibi. Acıyla yazılan iki satır gibi. Şimdi neyi ölçeceğiz? Sana adanmış hayatımı mı? Yoksa, Yokluğuna tutunmuş hatıraları mı? Bilmeni isterim ki, Sen her yerdesin. Bazen bir güneşin içinde, Bazen karamsar bir günde. Her zaman ve her yerde... Kudret Alkan
|
|
|
|
#208 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Olgun Küller
Gözlerim ayrılığa saplanmış. Umutlarım tıkalı. Bir değnek olsa, Özgürlüğü kendime dağıtsa. Sonra yıldız olup yükselsem. Evrenlere dolsam. Zihnimden daha yukarılara. Yüreğimin sonsuzluğuna. Bakışlarımda kuraklık. Güneş, tenimi almış. Artık büyüyecek, Ne adam var, Ne de çocuk. Acılar güllere tutunmuş. Gülümsememde hasret kokusu. Ve yanık tenler içinde, Küllerin olgunluğu. Bir soluk dahi bulamıyorum. Göğsümde sıkışmış bedenler. Gerçek bir ışık olsam. Karanlığa tutunurcasına. Ardında bıraktığın, Solmuş insana, Ulaşırcasına. Kudret Alkan
|
|
|
|
#209 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Oradayız
Gün günahına kavuşur. Ölümün yapraklı iyiliklerinde. Kıskaç altına alınmış yaşam. Kural, kendi içinde paraya düşmüş. Bir sızı gelir, ansızın koşar gibi. Büyük dağlar çömelirler, boyunlarından. Üstü kapalıdır, insan ilişkisinin. Her dostluk adalet gerektirir. Darda olan insanın küskün lokmasında. Acıyla insan avlanır. Hiçbir durak sırtını yere değdirmez. Her birisi kan emen amaçlardır. Kimsesizliktir, yokluğun topal karanlığı. İnce bir ritimle sevdalanır, insanlığa. Hayal içtenlikle tohumlarını gıdıklar. Oradan düşen bizler oluruz. Yolumuz aydın bir ülkenin damarıdır. Hakkı seven yürekli doğuşlarımız. Burada halkın yoklaması vardır. Ve bir çocuk doğar, içten kanatlarıyla. Çocuk, uçacak derin bir özgürlük arar. İşte oradayız, bizim gibi sevenler. Kudret Alkan
|
|
|
|
#210 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ödenmiş Günahlar
Günahlar yalana tutunmuş. Omuzlarında yaşayan eşsiz gülüşmelerle. Kızgın kum gibiler. Her şey, Çöllerdeki asalet pınarlarında. İçli bir sızı kopmuş. Göğsümde yaşayan sahte düşünceler. Duvarların ikramı olmuşum. İçimden özgürlük çalınmış. Sessiz bir cehaletin içindeyim. Gözlerimde, seni okuyamıyorum. Bütün bakışlar kapanmış. Odalarım karanlığa gömülmüş. Çekmecelerde seni buldum. Fotoğrafına bakarken, Seni gözlerime işledim. O kadar gerçeksin ki, Hayalini arar oldum. Yorgun düşünceler içindeyim. Yeni bir güne başlarken, Aklıma seni çiviliyorum. Ve tavanlarda yaşayan, Sensizliği düşlüyorum. Üzerime düşer gibi, Bir sabah yanıma gel. Sevginin gerçekliğini bulmaya gel. Uğruna ölümü yakan insana gel. Her şeyini sana vermek isteyen, Ödenmiş günahlara gel. Kudret Alkan
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|