![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57963
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Sarmaşık
Bahar geldi dışarı çık Eve kapanma, çık günışığına Ağaçların çiçeklerini Toprak ananın böceklerini görüyor musun? Pencereye çık, balkon penceresine Başını uzat dışarıya Derin bir nefes al Aşağıya bak beni görüyor musun? Ben bir sarmaşık tohumuyum Tam balkonun altındayım Toprağa tutunup kök salmışım Daha dikkatli bak beni görüyor musun? 27.04.2005 Mazlum Zengin
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Satıyorum saaat-tım
Ben bir satıcıyım Abi, ne bulsam satarım Ayağıma dolaşanları/Benimle çelişenleri Enine gelişenleri/Ne bulsam satarım. Hısım akrabaları Bilumum Adaları Altı yolu Moda’ları Satıyorum saat-tım. Sevmem yalanı dolanı Bilmem hediye alanı Satarım Havaalanını Satıyorum saat-tım. Müşteriler sırada/Gezmem orada burada Bir şey kaldı mı orada/Satıyorum saat-tım. Koca koca meydanları Yurdumdaki Alanları Talanlardan kalanları Satıyorum saat-tım. Vakıfları ve Hanları Dökülen onca kanları Bu ülkedeki canları Satıyorum saat-tım. Satarım ben satarım/Nasıl da kotarırım Ben paralara bakarım /Satıyorum saat-tım. 13.07.2006 Mazlum Zengin
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sayın Baykal
. Sayın Baykal size sözüm olacak Masa toplamanın zamanı geldi Masanıza Mazlum gelip konacak Demiri almanın zamanı geldi . Sosyal demokratsın belirti yoktur Gittiğin çizgide yanlışlar çoktur Seçmene kulak ver istifan haktır Sakalı salmanın, zamanı geldi . Parti üyeliğin, bile silinsin Yeni yapılanma ile gelinsin Solcu olmadığın illa bilinsin Deniz’e dalmanın zamanı geldi . Üyeliğin AK’ta sırtını sola Atatürk partisi geldi ne hale Seçmenin oy’unu verdin sen sele AK’ta yer almanın zamanı geldi . Fosilleşmişleri dış’a atalım ATA sevgisini kalbe katalım Yürekten yüreğe halay tutalım El-ele tutmanın zamanı geldi . Her yenilgi ile gelen pişkinlik Demogoji ile, çenen şişkinlik Dargınlar, küskünler yüze düşkünlük Baykal’ı kovmanın zamanı geldi . Elinde ok’ların halk’a çevrili Üç beş yardakçıyla sivridir dili Partinin bağında soldurdun gülü Seninde solmanın zamanı geldi . Mazlum’un yüreği ateş yangında Seçmenin oyları uçtu anında Artık Baykal olmaz parti yanında Partide olmanın zamanı geldi . 25.07.2005 saat 09,05 . Mazlum Zengin
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sen benim
Günaydın gündüz güneşim, günaydın güzelim Sen gece ayım gönlümün ateşisin Sen toprağa kök salmış asırlık akasya Topraktaki mineral,buluttaki yağmur damlasısın. Merhaba güzelim, melek yüzlüm, gül yüzlüm Sen damardaki kan,yürekteki sevgi Sen kalpteki iyilik, yardımseverlik timsali Toprağın damarları,akarsuların membasısın. İyi günler güzelim sen Anadolu Sen Anadolu’daki kurtuluş savasının Fatma anası Fakir’in Irazca’sı,sen Karacaoğlan’ın Elif ’i İnce Mehmet’in yavuklusu,elleri mavzer tutan militansın. İyi akşamlar güzel gözlüm,elleri kınalım Sen pamuk tarlasındaki ırgat, yataktaki avrat Sen karasabanın arkasında elleri çatlak-çatlak Gönlümdeki sultan,sevgilim,yavuklumsun. İyi ******* güzelim, ahu gözlüm,yay kaşlım Sen gökteki turna,martı,göçmen kuş Sen yağmurda kanatları ıslanmış atmaca Kıtalar arası uçan,yüreklere sevgi Sevgililere haber taşıyan ALBATROS sun. 07.08.1999 ('ŞİİR HARMANI'ından) Mazlum Zengin
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sende gel
Gidiyorum Bu kokuşmuş, iğrenç kentten Türlü dolapların döndüğü Yalan, riya, ihanet kokan Dostlukların, on paraya satıldığı Ve aldatmaların göklerde olduğu Sevgilerin, aşkların bir kenara atıldığı Bu kentten gidiyorum, sende gel. Gidiyorum Bembeyaz bir gelinlik gibi Saf aşkların yaşandığı Yüz sene önceki bir anadolu köyüne Kafamda kasket, yamalı şalvar,la Ayağımda yırtık çarıklar Elimde orak, tırpan,la Ekin biçmeye gidiyorum, sende gel. Gidiyorum Yıllar, yıllar öncesine Elimi uzattığım dost insanlara Yüreğime yürek katan canlara Aşkı için dağları delenlere Bedrettin’e asılan Pir Sultan’lara Sözü namus bilenlere Yüreğimle gidiyorum, sende gel. Gidiyorum Sevdası için dağlara çıkanlara Memleket hasretiyle ölen Nazım’lara Acılarımı yüreğime tıkatım Deniz’lere gidiyorum uzaklara Şafakta doğacak güne doğru Darağacına çıkıyorum adım adım İpi boynuma takman için, sende gel. 15.12.2005 Mazlum Zengin
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Seni görmeden önce
Ben denizi haritalarda gördüm Seni görmeden önce Ben dağları atlaslarda gördüm Seni görmeden önce Ben gözyaşlarını sende gördüm Bizim pınarlarımız kurumuş ezelden Daha önce bilmezdim gözyaşını Seni görmeden önce Ben selviyi fidanı çok gördüm Senin gibi nazlıyı,endamlıyı ilk Sevgiyi aşkı bilmezdim Seni görmeden önce. 11.06.2005 (‘ŞİİR HARMANI’ından) Mazlum Zengin
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Seninle
Şu anda seninle olmak vardı Çeşmelerinden çağlayan gibi akan, Ağaçlarında kuşlar öten Rüzgarın püfür-püfür estiği Yüksek, ulu dağlarında, Tepelerinde seninle olmak vardı. Şu anda seninle olmak vardı Tarlada karasabanla, omuz omuza el ele Harman da düvenle, çayırda tırpanla Seninle olmak vardı. Şu anda seninle olmak vardı Karda, kış da kıyamette Rüzgarın kırarcasına salladığı, Telefon direklerine Sırt sırta yaslanmak vardı. Şu anda seninle olmak vardı Mahpus da direnişte Tünelde, beraber kaşıkla, Tırnakla toprağı kazmada Dışarısı gözükmeyen ring aracında Korsanda yürüyüşte, ön saflarda, Beraber olmak vardı omuz omuza. Şu anda beraber olmak vardı Tüm dostlarla arkadaşlarla Barışa giden yolda Güneşe doğru yürümek vardı beraberce Şu anda seninle, şu anda sizinle olmak vardı. 01.08.2001 (‘ŞİİR HARMANI’ından) Mazlum Zengin
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Seninleyim ben
Kara gözlüm, gözlerinin üstünde, Yüzümü sürerek gezineyim ben. Elma elma yanakların üstünde, Rüzgarla bir olup, tozunayım ben. Dalga dalga saçlarının içinde, Yürekten yüreğe sevgi göçünde, Adım adım aydınlıklar peşinde, Üç değil beş değil, düzineyim ben. Ela gözlerinde sürme olayım, Kalbimi kalbine köle yapayım, Senin için dağ başında kalayım, Kurt ile kuş ile seninleyim ben. Mah yüzünü görmüş vurulmuşum ben, Dost bağında gülken derilmişim ben, Peşinde koşmaktan yorulmuşum ben, Nereye gidersen izindeyim ben. Mazlum’un yürekte bitmez sevdası, Karanlıkla, çirkinlikle kavgası, Olur ise bu yürekten başkası, Gözlerim kapanır dizindeyim ben. 08.06.2006 Mazlum Zengin
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Seremoni & Seremoni
Bir çocuk tanıdım Sevimli, saf ve temiz yürekli O kadar sıcak ve sevecen ki sormayın Gözleri ışıl ışıl, kısacık saçlarıyla Yüzü hep güleç başında şapkasıyla Ve yudumluyor çayını, bu çocuk elli iki yaşında. Bir yürek tanıdım Ama bildiğiniz gibi değil, duyarlı ve hassas Tüm güzelliklere, Barışa ve kardeşliğe açık Kötülük ve karanlıklara kapalı Dünya ve ülkemizdeki olumsuzluklara, Tek başına karşı durabilen cesur bir yürek. Bir insan tanıdım Duyarlı, duygusal ve hassas Bir yandan çay bir yandan da sohbetteyiz Yanıyor ciğerlerimiz, yanmakta ormanlarımız, Diyor ve tutamıyor gözyaşlarını Sıkıyor yumruklarını tırnaklarını batırırcasına. Bir şair tanıdım Korkusuz bir şair ve güzel bir Anne Bir başka tutkulu ve titrek çocuklarına Gömmüş acılarını yüreğine gözyaşları ile Dalıp gidiyor uzaklara hatta yurtdışına Buharlanıyor gözlüğü ve kızarıyor burun ucu. Bir dost tanıdım Ama sıradan değil adam gibi bir dost Tüm dünya acılarına parasız ortak olmuş Evet bir çocuk, bir yürek, bir insan, bir şair Ve anne ve dost ve gönül gözü açık bir can Bu kadar güzellikleri barındıran Feray Ayan. 22.08.2006 www.mazlumzengin.com Mazlum Zengin
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sessiz çığlık
Bir çığlık duyuyorum Üç günlük mesafeden O çığlık ki, Kulakları sağır eden sessiz bir çığlık Bir evin enkazından geliyor derinden Daha yedi yaşında Bir kolu kopmuş kökünden. Bir çocuk görüyorum Gözleri bağlı yerde İp takılmış incecik boynuna Yerlerde sürüklenen Cılız, sıska vücuduyla, Barbarlara, vahşilere var gücüyle direnen. Bir anne görüyorum Göz pınarları kurumuş ağlamaktan Kucağında ağlayan bebesi, Ve bir elini havaya kaldırıp Allah’a yalvaran Evinin kapısından, penceresinden Alevler çıkan, yerle bir edilen. Bir kız görüyorum on altısında Adı Ayşe veya Emine ne fark eder Alçakların, *********lerin sofrasında Çatmışlar Çatmışlar kapkara tüfeklerini döşünde Saf ve temiz yürekleri kirletilen. Bir çığlık duyuyorum derinden Semada, kocaman kuşlar demirden Demokrasi yağdırıyorlar Kurmuşlar, kara ateş makinelerini Üzerilerine yağdırıyorlar yağmur gibi Asırlardır Ezân okunan minareden Bir pir-i fani görüyorum Hurma ağacına yaslanmış Ak sakallı, yüzü iki eli arasında İki göğsü morarmış vurmaktan Gözleri bir ateş denizi ama, Yaşlar süzülüyor ak sakalının tellerinden. Çocuklar görüyorum, çiçekler Oyunlar oynuyorlar şarapnel parçalarıyla Koşturuyorlar, gri bir toz bulutu olmuş, Ateş arabaları arasında Toprak basmışlar kanayan yaralarına Pır pır atan bir serçe yüreğinden. Bir ülke görüyorum Bedensiz başsız, gözleri yaşsız Yanı başındaki çığlıkları duymayan Kulaklar sağır, gözler görmez Duygusuz ve vurdumduymaz Ortaklar suçlulara,kan damlar ellerinden. Bir ordu görüyorum kocaman Bir şairler ordusu Semalarında Ay Yıldızlı bayrağı dalgalanan Ellerinde yürekli kalemleri Gözleri açık kulakları çığlıklarda Ve korkusuz, ve yiğit, ve çekinmeyen. Mazlum Zengin
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|