![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Umut!
Herkes gitti, kaldi umut! Her sey bitti, baldi umut! Gözümde fer, canimda can Tutundugum daldi umut! Feryad ederken, her zaman Imdadima geldi umut! Hasret cekerken sevince Kederimi aldi umut! Karamsarken, teselliye Kusandigim saldi umut! Isyan ederken, asiye Itaatkar oldu umut! Saklandigim dehlizlerde Kaybolunca buldu umut! Mutsuz oldugum zamanlar Ne, sikintim? bildi umut! Icimde pasli, pörsümüs Ne aci var, sildi umut! Korktugumda sigindigim Sarildigim, eldi umut! Hazan sarinca ruhumu Kokladigim güldü umut! Omrü ömrüm kadar uzun… Ben ölünce öldü umut!
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Unutuldum
Ne arayan var, ne soran? Bir köşede unutuldum. Seven kâlbim oldu vîran Bir köşede unutuldum! Derdim azar yavaş yavaş Gözlerime dizilir yaş Ne bir dost var, ne arkadaş Bir köşede unutuldum! Umularla biter ömür Canım özlemlerle çürür Her âzamı hüzün bürür Bir köşede unutuldum! Yalnızlığa duçâr oldum Hasret ile nâçar oldum Kendimden de kaçar oldum Bir köşede unutuldum! Küle döndüm yana, yana Gelmez, bittim ana, ana Sevemedim kana, kana Bir köşede unutuldum! Ne bir haber, ne selam var Har ân figan, her an gam var Bir yâr demedi bana yâr Bir köşede unutuldum! İçim harâbeye döndü Sevdâmın alevi söndü Canım hüzünle büründü Bir köşede unutuldum! Belirsiz derdimin nevî Vîrâne muhabbet evi İçimde vuslat alevi Bir köşede unutuldum!
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Utandım İnsanlığımdan!
Sırtına yapışmış aç keneleri Yara, bere olmuş kan sineleri İnsana yapılan işkenceleri Görünce utandım insanlığımdan. Siyah, beyaz, sarı mühim mi rengi? Canı can, kanı kan, var mı bir dengi Yok etmek isterler arzdan mihengi Görünce utandım insanlığımdan. Alemin yükünü götüren odur Külfette nimeti bitiren odur Açlık, yokluk, kıtlık yetiren odur Görünce utandım insanlığımdan. Armağan eylemiş sahibi mülkü Taşır ezel, ebet bu ağır yükü İnsana eziyet yakışmaz çünkü Görünce utandım insanlığımdan. Acı, çile ne var garibe yükler İnsafsız, vicdansız çiğner, sürükler Ne kadar alçakmış adı büyükler Görünce utandım insanlığımdan. Yedirmezler zayıflara tatlı aş Bunların yüreği ya mermer ya taş Barış için diye yaparlar savaş Görünce utandım insanlığımdan. Uyuşmuş beyinler, hâkim atâlet Görülmemiş böyle korkunç rezâlet Gaspedilmiş, yok hak, hukuk, adâlet Görünce utandım insanlığımdan.
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Uzun Yol Yolcusu
Bir uzun yol yolcusuyum Dön deme, dönemem geri Kendime kendim pusuyum Dön deme, dönemem geri. Suyum, canım bozbulanık Çilekeşim, bağrı yanık Ön açık, geri tıkanık Dön deme, dönemem geri. Uğraşım belki nâfile Azığım sabırla çile Rehber kâlbim, düştüm çöle Dön deme, dönemem geri. Vâde bitmiş, geldi dâvet Hasret sıla, sıkar gurbet Tavsiyem, ne olur sabret Dön deme, dönemem geri. Ayrılıkmış biçilen rol Anılarla teselli ol Yoktur inan dönüşe yol Dön deme, dönemem geri. Yapacak başka bir şey yok Var huzura diz üstü çök Yalvar, yakar derdini dök Dön deme, dönemem geri. Ben az önce, sen az sonra Sana da gelecek sıra Geçerken yanıma uğra Dön deme, dönemem geri. Herkes oyunda figüran Vurulsan da olma vuran Olsan gerçek dost, yâran Dön deme, dönemem geri.
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Üryan Elbise
Bir çıplak bakıştı örtündüğüm elbise çıkarmamak üzere giyindiğim! .. Bir üryan yürek kaldı sızlayan içimde. Bir yıldız kayması şavkıması kadar sürdü sevindiğim! .. Gözlerim guruplar mahkumu, canım umutlar özürlüsüydü. Olmak için, çok uğraştım, kendimde… Bir rüyâ görüntüsü gözlerin kâbuslarında her gece… gül alevlerinin özlemiyle yandı yüreğim! .. Ve gözlerim yanardağ lavları selinde üşüdü! .. Beynimi aralıksız kundaklayan bilmece. Mâlum, girdaplarında sözlerin, inlediğim ince ince. Bu güneşin kaçıncı ihaneti geceye ve gecenin kaçıncı yangısı? Ökselenmişken yıldızlar sevgi siluetinde sevince. Susamış bir yüreğin - İşi zor yüreğin! .. yeniden gölgede içi sızlar! .. Değişmez zamanın döngüsü ve gözyaşları akar kendiliğince! .. Alevlenir yeniden elemden dehlizlerde Ümitlerine ıraksamış bir sevdânın çıngısı! .. Sönerken ölü ışıklar gibi direnci tükenmiş gözlerde! ..
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Üzüm Gözler
Gözleri üzüm sevdiğim Yakar baktıkça, bakışın! Kül olur özüm sevdiğim Bakar yaktıkça, bakışın! Gülümsemen kahve falı Yanağın kızılcık alı Dudağın papatya balı Kokar baktıkça, bakışın! Mamul, sağlam alaşımdan Şaşırırım telâşımdan İnan ki aklım başımdan Çıkar baktıkça, bakışın! Gözlerim hayâle dalar Yüreğimi kana bular Duygularıma magmalar Akar baktıkça, bakışın!
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Vasiyet
Övmüş, var eylemiş Hudâ Ona tek denk o dünyada Hayâlimde, o rüyamda İnsanlara canım fedâ. Balçık aslı, nur gerdanlık Etmem kötülük, düşmanlık Bir incitsem, yer pişmanlık İnsanlara canım fedâ. Saf sevgiyle tartıldı o Sevgiden yaratıldı o Muhabbet donatıldı o İnsanlara canım fedâ. Yaratan’ın gözü, insan Var oluşun özü insan Kainatın közü insan İnsanlara canım fedâ. Mühim değil ırkı, rengi Odur âlemin âhengi Var mı bir benzeri, dengi? İnsanlara canım fedâ. Hakkı kendi hakkım gibi Ayrı halktan, halkım gibi Muhabbetim salkım gibi İnsanlara canım fedâ. Ne dini, ne de mezhebi Müslüman, ya da ecnebi Ayrı ayrı olsun rengi İnsanlara canım fedâ. Nolur sizde kucaklayın Sevdamı dünyaya yayın Kınayanları duymayın İnsanlara canım fedâ. Bende bir insanım,insan İnsan âleme baş ihsan Nefret duyup etmem isyan İnsanlara canım fedâ.
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Vatandaş!
Kıtlığa...râzı! ? Kilitli...ağzı! ? Her işe...tazı! ? Olan kim mi? O! Kazanç ineği... Çöplük sineği... Dâvâ deneği... Olan kim mi? O! Kusursuz îmal... Irgat ve hamal... Sütü bol sağmal... Olan kim mi? O! Acı, âh kürkü... Çile, dert yükü… Savunan mülkü... Olan kim mi? O! Kutsal sevgisi... Uysal kendisi... Köle belgesi... Olan kim mi? O! Her işi kusur... Bilgisi kısır... Yerlerde hasır... Olan kim mi? O! Yıkılmaz kale...! ? Nâsibi çile...! ? En makbul köle...! 1? Olan kim mi? O! Haklardan mahrum... Yokluğa mahkum... Açlıktan merhum... Olan kim mi? O!
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Verin Bana
Ne edeyim börkü, kürkü Sevdiğimi verin bana. İstemem mal, makam, mülkü Sevdiğimi verin bana. Çözülmeyen buz olsa da Kör yarama tuz olsa da Yanan, yakan köz olsa da Sevdiğimi verin bana. Unutsun, hiç yad etmesin Hüzün versin şad etmesin Hiç mutluluk vâd etmesin Sevdiğimi verin bana. Muradım o, merâmım o Helalim o, haramım o Eksiğim o, tamamım o Sevdiğimi verin bana. Onunla şenlenir yüzüm Ona ait mülktür özüm Gayrıları görmez gözüm Sevdiğimi verin bana. Onsuz ekmek, aş, su haram O Çilem, o çektiğim gam Şifâ bulsun müzmin yaram Sevdiğimi verin bana.
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Vuslat Şarabı
Gönül bahçesinin gülleri açmaz Sarmış dağı, bağı firkat serâbı... Darılmış bülbüller uğramaz, uçmaz Ziyârete gelmez eş, dost; harabı... Dallar mahzun, mevsim hüzün mevsimi... Gözyaşı, inleme; özün mevsimi... Kendinden habersiz sözün mevsimi... Savurur rüzgarlar göğe türabı... Suçtan başka mîras kalmaz şâkiye... Yaşanandan özet amel bakiye... Can derdinde, haber verin sâkiye... Yetişsin imdâda vuslat şarabı?
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|